Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι από την εποχή του Σκορπιού;

Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι από την εποχή του Σκορπιού;

Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι από την εποχή του Σκορπιού;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Ντετέκτιβ, ο Μάγος, ο Υπνωτιστής

Σύμφωνα με τον δάσκαλο – φιλόσοφο και σίγουρα έναν από τους σπουδαιότερους αστρολόγους της εποχής μας, τον Steven Forrest, τα αρχέτυπα του Σκορπιού είναι ο Ντετέκτιβ, ο Μάγος και ο Υπνωτιστής.

Θα ήθελα, για να κατανοήσετε τη φύση του ζωδίου του Σκορπιού, να σας μεταφέρω αυτούσια, μεταφρασμένη φυσικά, μια ιστορία που έχει γράψει ο Steve Forrest στο βιβλίο του «The inner sky», το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της αστρολογίας για την ταυτότητα του ζωδίου του Σκορπιού.

Φανταστείτε λοιπόν ότι ο γιατρός σας, σάς λέει ότι θα πεθάνετε σε 6 μήνες. Τι ακριβώς θα κάνατε; Ας βάλουμε και 1 εκατομμύριο ευρώ στην εξίσωση για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον και με μεγαλύτερο σασπένς. Τώρα έχετε την ελευθερία να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί, αλλά μην ξεχνάμε τον χρονικό περιορισμό των έξι μηνών ζωής.

Κάποιοι από μας μπορεί στο άκουσμα μιας τέτοιας πληροφορίας γρήγορα και με πανικό να ετοιμάζαμε ένα ταξίδι για τον γύρο του κόσμου. Άλλοι πάλι, φυσικά με τον ίδιο πανικό, να ήθελαν να επανορθώσουν με τον όποιο τρόπο, για όλες τις κακές πράξεις και τις αδικίες που έκαναν στο παρελθόν. Όλοι όμως, που θα το χειρίζονταν με τον πιο επιτυχημένο τρόπο, θα είχαν ένα κοινό γνώρισμα. Θα κάθονταν ήσυχα, θα συγκεντρώνονταν στον εαυτό τους και θα προσπαθούσαν να «αισθανθούν» τι θα ήθελαν να κάνουν. Δεν θα σκέφτονταν. Θα ήξεραν ενστικτωδώς ότι η λογική, η τετράγωνη σκέψη θα ήταν τα λάθος εργαλεία για τη διαχείριση αυτής της περίπτωσης. Θα ακολουθούσαν την κύρια στρατηγική του ζωδίου του Σκορπιού κατά γράμμα: θα βάσιζαν τις πράξεις τους στα συναισθήματα παρά στη λογική. Γιατί; Γιατί η λογική είναι κάτι πολύ γενικό, πολύ απρόσωπο. Κάτι που δεν μπορεί να είναι ποτέ ο Σκορπιός!

Οι σκοτεινές πλευρές του έρωτα και της ζωής

Ο Σκορπιός ακολουθεί τον Ζυγό. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο του «εμείς», της σύνδεσης, της συντροφικότητας, της ευχαρίστησης, της αρμονίας, του συμβιβασμού. Ο Σκορπιός, αν και δίπλα στον Ζυγό, είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι το ζώδιο που κοιτά το βάθος, αντιμετωπίζει τους φόβους, τους δαίμονες του εαυτού του, τις σκοτεινές πλευρές του έρωτα και της ζωής. Από τη γλυκιά επιφάνεια του Ζυγού που όλα αστράφτουν περιποιημένα και όμορφα, στο απύθμενο βάθος και το αληθινό όμως, σκοτάδι του Σκορπιού.

Τι πρέπει να κάνουμε την εποχή του Σκορπιού

Ο Σκορπιός τα έχει καλά με τις σκοτεινές πλευρές της ζωής. Η στιγμή που ο Ήλιος προχωρά στον Σκορπιό (φέτος από τις 23/10/2021 μέχρι τις 22/11/2021) είναι το κατάλληλο διάστημα να κοιτάξουμε πολύ βαθιά στη δική μας ζωή. Να δούμε όλα όσα δεν θέλουμε να ξέρουμε και τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί. Ο Σκορπιός συνδέεται με το χρήμα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα έσοδα μας και να μειώσουμε τα έξοδα. Όχι στη θεωρία. Όχι να έχουμε μια γενική εικόνα των οικονομικών μας. Στην πράξη… με έλεγχο. Δείτε τι πρέπει να μειώσετε, τι διακανονισμούς πρέπει να κάνετε, που πάνε τα χρήματα που κερδίζετε, τι στρατηγικό σχέδιο έχετε, προκειμένου να βελτιώσετε τα εισοδήματα σας.

Ο Σκορπιός είναι εξαιρετικός παρατηρητής. Δεν υπάρχει περίπτωση να του ξεφύγει καμία λεπτομέρεια. Μπορεί να μην μιλήσει, αλλά σίγουρα θα έχει δει ή θα έχει διαισθανθεί. Αυτό αφορά από τα πιο σοβαρά θέματα: το υπαρξιακό, το νόημα της ζωής, τον θάνατο, την πνευματικότητα, τη σεξουαλικότητα, μέχρι τα θέματα της υγείας, τις δύσκολες πλευρές της ζωής. Η εποχή του Σκορπιού είναι η κατάλληλη εποχή λοιπόν για όλους μας να παρατηρήσουμε λίγο περισσότερο την ίδια μας τη ζωή. Όλα αυτά που αποφεύγουμε… όλα αυτά που φοβόμαστε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάναμε τσεκ απ; Πότε φροντίσαμε τον εαυτό μας τρώγοντας ένα υγιεινό γεύμα; Πότε εκφράσαμε τα αληθινά μας συναισθήματα στους ανθρώπους μας; Πότε μιλήσαμε ανοιχτά για τις σεξουαλικές μας επιθυμίες με το σύντροφο μας; Μολονότι δεν του αρέσουν τα μυστικά και θα κάνει τα πάντα για να μάθει τα μυστικά όλων, πιέζοντας μάλιστα κάποιες φορές ιδιαιτέρως, δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει τα δικά του μυστικά, φυσικά ούτε και των άλλων.

Περίοδος αποτοξίνωσης και απελευθέρωσης

Σκεφτείτε αυτή την περίοδο σαν μια περίοδο αποτοξίνωσης και κάθαρσης. Μια περίοδο που θα σας απελευθερώσει από τα βαρίδια του φόβου. Όταν απελευθερωνόμαστε από τις φοβίες μας τότε ελευθερώνουμε την ίδια μας τη ζωή και τη ζούμε στο έπακρο.

Είναι η κατάλληλη περίοδος για ψυχοθεραπεία, για να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους ίασης, αλλά και να εμπιστευτούμε την επιστήμη αν πρέπει να προχωρήσουμε και σε κάτι πιο ριζικό για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Ένα από τα σύμβολα του Σκορπιού είναι ο Φοίνικας, το αρχαίο σύμβολο του θανάτου και της αναγέννησης από τις στάχτες του. Έτσι λοιπόν κι εμείς δεν πρέπει να φοβόμαστε να πετάξουμε από πάνω μας τους εγκλωβισμούς, τους περιορισμούς, τις ριζωμένες φοβικές αντιλήψεις που φέρουμε από την οικογένεια και την κοινωνία που μεγαλώσαμε. Πεθαίνει συμβολικά ένα κομμάτι μας για να γεννηθεί ένα καινούριο πιο υγιές και με πιο ανοιχτούς ορίζοντες. Άλλωστε, θα φτάσουμε και σε αυτό στην εποχή του Τοξότη, που θα αρχίσει αμέσως μετά.