Βαρέθηκες να κυνηγάς κάποιο άτομο που σου υπόσχεται σχέση;

Βαρέθηκες να κυνηγάς κάποιο άτομο που σου υπόσχεται σχέση;

Βαρέθηκες να κυνηγάς κάποιο άτομο που σου υπόσχεται σχέση;

Οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνικής εμπειρίας. Μία καλή σχέση μπορεί να σε κάνει να πετάς στον έβδομο ουρανό, ενώ μία κακή σχέση μπορεί να σε ρίξει στα τάρταρα. Και το να μην έχεις σχέση και να την κυνηγάς μπορεί να σε διαλύσει. Αν βαρέθηκες να κυνηγάς κάποιο άτομο για να κάνεις σχέση μαζί του, σου υπενθυμίζω 7 κλειδιά για να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να αποφασίσεις αν αξίζει να βάλεις χρόνο και ενέργεια σε αυτόν τον άνθρωπο.

  1. Σου αξίζει κάτι παραπάνω από ένα άτομο που δε μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει στα μηνύματά σου. Ακόμα και ο πιο πολυάσχολος άνθρωπος μπορεί να βρει τρία δευτερόλεπτα να στείλει μια καρδούλα, ένα λουλουδάκι, ένα κάτι τι για να σου δείξει ότι πήρε το μήνυμά σου και σε σκέφτεται. Και θα απαντήσει με φράσεις αργότερα, όταν μπορεί. Αν όμως κάποιος απλώς αγνοεί τα μηνύματά σου, παίζει παιχνίδια, κάνει τον/τη δύσκολη, τότε σταμάτα να στέλνεις και σταμάτα να τον/την κυνηγάς.
  2. Μην κοιτάς στον καθρέφτη και αναρωτιέσαι τι δεν είναι ωραίο επάνω σου και δε σε προσέχει. Μην περιμένεις να του/της τραβήξεις την προσοχή κάνοντας ακραία πράγματα. Αν δεν μπορεί να εκτιμήσει την εμφάνισή σου, την εσωτερική σου ομορφιά, τον χαρακτήρα σου, το τι είδους άνθρωπος είσαι, σπαταλάς τον χρόνο σου με το να αναρωτιέσαι «γιατί». Ρίχνοντας και μειώνοντας τον εαυτό σου δε θα σε βοηθήσει να πάρεις απαντήσεις. Αν δεν σε θέλει μία, μάθε να λες ότι δεν τον/τη θέλεις δέκα. Πήγαινε παρακάτω.
  3. Το άτομο που είναι σωστό για εσένα δεν θα περιμένει να το κυνηγήσεις. Θα σε συναντήσει στα μισά του δρόμου. Θα δημιουργήσει μαζί σου μία αμοιβαία και ειλικρινή σχέση και θα βάλει την ίδια προσπάθεια που βάζεις κι εσύ. Ο κατάλληλος άνθρωπος θα στέλνει μηνύματα, θα τηλεφωνεί, θα είναι παρών στη ζωή σου, στα σόσιαλ μίντια σου και δεν θα παριστάνει τον φαντομά.
  4. Αν δε σου φέρεται σωστά σήμερα, μην περιμένεις να σου φερθεί σωστά αύριο. Η κακή συμπεριφορά του άλλου σήμερα θα συνεχιστεί και αύριο. Μην ονειρεύεσαι ότι θα αλλάξεις το άλλο άτομο. Αποφάσισε αν αυτό που βλέπεις σου αρέσει ή όχι. Και αν σου φέρεται άσχημα σήκω και φύγε τώρα που είναι νωρίς.
  5. Αν σου λέει ψέματα, μην προσπαθείς να τα δικαιολογήσεις. Μπορεί να έχει πολλά καλά στοιχεία αυτός ο άνθρωπος, αλλά αν η σχέση σας ξεκίνησε με ψέματα και έλλειψη ειλικρίνειας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Δε χρειάζεται να παρακαλάς να σου πει την αλήθεια, να προσπαθείς να πείσεις τον άλλον ότι θέλεις να ξέρεις πώς νιώθει, αν σε αγαπάει, αν σε εκτιμάει, αν βλέπει παράλληλα και άλλα άτομα, κοκ.
  6. Μην εξιδανικεύεις κανέναν. Μάθε να βλέπεις τον άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρεσαι στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς να τον εξιδανικεύεις και χωρίς να τον θεοποιείς. Δες τα προτερήματα και τα ελαττώματά του και μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι είναι ο/η τέλειος σύντροφος και γι’ αυτό αξίζει κάθε θυσία.
  7. Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό -και δύο για να κάνουν μια σωστή σχέση. Μην ξεγελιέσαι και μη θεωρείς ότι εσύ πρέπει να κυνηγήσεις τον άλλον. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι όλο το βάρος πέφτει σε εσένα και πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια για να δημιουργήσεις και να κρατήσεις τη σχέση. Και οι δύο πρέπει να βάλουν χρόνο, ενέργεια, προσπάθεια, κατανόηση, συνεννόηση και αγάπη στη σχέση. Αν προσπαθεί μονόπλευρα ο ένας, κυνηγώντας τον άλλον και ελπίζοντας, δεν θα καταφέρει να έχει μία ωραία σχέση.
  8. Αξίζεις το καλύτερο. Σταμάτα να κυνηγάς κάποιον με την ελπίδα ότι θα σε προσέξει και θα κάνετε σχέση. Σταμάτα να συμβιβάζεσαι με ψίχουλα και απομεινάρια. Αν το άλλο άτομο δε μπορεί να καταλάβει την αξία σου, αν δεν σε εκτιμάει και δε θέλει να κάνει σχέση μαζί σου, απλώς σταμάτα να προσπαθείς. Σταμάτα να τρέχεις πίσω από έναν άνθρωπο που δε νοιάζεται για εσένα. Γιατί όσο τρέχεις πίσω από αυτόν που δε νοιάζεται για σένα, χάνεις τις ευκαιρίες που θα σου έδιναν διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για εσένα και θα ήθελαν σχέση μαζί σου. Να θυμάσαι ότι αξίζεις το καλύτερο και ότι θα το βρεις στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα σου χαμογελάσει και θα απλώσει το χέρι του να κρατήσει το δικό σου.

 

* Οι άνθρωποι που μας επηρεάζουν αρνητικά είναι συναισθηματικά βαμπίρ. Για να αναγνωρίζετε – και να αντιμετωπίζετε τέτοιους ανθρώπους, διαβάστε το βιβλίο μου «Συναισθηματικά Βαμπίρ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mamaya.

 

Πηγή: https://varvogli.gr/