Πως αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο την προδοσία

Πως αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο την προδοσία

Η προδοσία αφήνει βαθιά ψυχολογικά τραύματα στους περισσότερους ανθρώπους, αφού πλήττει την ανάγκη που έχουμε να εμπιστευτούμε. Μας επηρεάζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και σκεφτόμαστε το μέλλον. Κάποιοι βγαίνουν πιο δυνατοί, κάποιοι με καταπιεσμένο θυμό και άλλοι λαβωμένοι και αδύναμοι. Μερικοί συγχωρούν, άλλοι εκδικούνται και κάποιοι αδιαφορούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ας δούμε λοιπόν πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο στην προδοσία.

ΚΡΙΟΣ

Αν προδοθούν οι Κριοί πληγώνονται πολύ, αλλά δεν πέφτουν στα πατώματα. Γίνονται έξαλλοι και το διαλαλούν παντού. Θέλουν όλοι να γνωρίζουν ότι κάποιος τους πρόδωσε και θα κάνουν γνωστό ακόμα και το όνομα του. Όσοι περισσότεροι το μάθουν, τόσο καλύτερα για τους Κριούς. Μέχρι και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μοιραστούν τη δραματική εμπειρία τους, προκειμένου ο προδότης να νιώσει όχι μόνο τη δική τους οργή, αλλά και τον θυμό γνωστών και φίλων. Επίσης, θα έρθουν σε κατά μέτωπο επίθεση με το άτομο που τους πρόδωσε και θα ζητήσουν να μάθουν τους λόγους που το ώθησαν στην πράξη του, αλλά και τι προτίθεται να κάνει για να επανορθώσει.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι αντιδρούν με τον αντίθετο τρόπο από τους Κριούς στο θέμα της προδοσίας. Θα θέλουν να κρατήσουν όλα τα συναισθήματα τους μόνο για τον εαυτό τους. Θα αισθανθούν τρόμο και μόνο στη σκέψη ότι κάποιο άτομο που εμπιστεύτηκαν (και οι Ταύροι δεν εμπιστεύονται εύκολα) τους εξαπάτησε. Θα νιώσουν θλίψη, αμηχανία, ταπείνωση και απογοήτευση, αλλά δεν θα εκφράσουν τίποτα από αυτά. Σιωπηλά θα προσπαθήσουν να το καταπιούν και να το ξεπεράσουν. Αν αποφασίσουν να εκδικηθούν θα σχεδιάσουν τις κινήσεις τους με μεγάλη προσοχή και αθόρυβα. Και τη στιγμή που κανείς δεν θα το περιμένει θα χτυπήσουν από το πουθενά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν προδοθούν οι Δίδυμοι θα δείξουν ένα πρόσωπο απάθειας και θα συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν θα δώσουν στους άλλους την ικανοποίηση να δουν ότι πληγώθηκαν. Θα λένε και θα διατυμπανίζουν ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν και τόσο μεγάλη υπόθεση και θα διασκεδάζουν όπως και πριν. Ωστόσο, όταν είναι μόνοι τους θα βασανίζουν το μυαλό τους και θα κατηγορούν τον εαυτό τους που επέτρεψαν σε κάποιον να τους φερθεί με αυτόν τον τρόπο. Θα ανακαλούν στη μνήμη τους γεγονότα και θα προσπαθούν να αντιληφθούν πώς τους ξεγέλασαν. Αλλά με κανέναν δεν θα μοιραστούν τις σκέψεις τους και πλέον θα είναι πιο σοφοί και επιλεκτικοί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δεδομένου ότι οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικοί και δίνονται ολοκληρωτικά, αν προδοθούν το βιώνουν πολύ βαριά. Το δράμα τους θα είναι ατελείωτο και θα μοιράζονται συνεχώς την τραυματική εμπειρία τους με όσους τους αγαπούν. Θα παραμείνουν πληγωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία τους και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με τους άλλους και ποιους επιλέγουν να εμπιστεύονται. Όσο για τον προδότη, δεν πρόκειται να του ξαναμιλήσουν ποτέ, αλλά δεν θα τον μπλοκάρουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι θα θέλουν να τσεκάρουν τι κάνει και πώς περνάει ο άνθρωπος που τους πλήγωσε.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες παίρνουν την προδοσία πολύ προσωπικά και αναρωτιούνται συνεχώς γιατί μπήκαν αυτοί στο στόχαστρο. Δεν θα λυγίσουν μπροστά στους άλλους και δεν θα δείξουν πόσο πολύ τους πείραξε, κρατώντας την περηφάνια και το μέτωπο τους ψηλά. Ωστόσο θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν αυτόν που τους την έφερε πισώπλατα να πληρώσει για τις πράξεις του. Πρώτα θα τον προσκαλέσουν σε ενώπιος ενωπίω συζήτηση, προκειμένου να διαλευκάνουν στο μυαλό τους τα κίνητρα, αλλά και να διαπιστώσουν αν έχει μετανιώσει για την πράξη του. Αναλόγως με τα συμπεράσματα που θα βγάλουν θα καταστρώσουν το σχέδιο για την εξόντωση του, ζητώντας και τη βοήθεια άλλων συμμάχων. Οι εχθροί του εχθρού τους θα γίνουν φίλοι τους!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι ντροπαλοί και κατά τα άλλα ήσυχοι Παρθένοι, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με την προδοσία μεταμορφώνονται. Ξεσπούν σε φωνές, κλαίνε, ουρλιάζουν, σπάνε πράγματα και φεύγουν. Δεν θα τους ξαναδείτε ποτέ, παρά μόνο όταν θα πάρουν την εκδίκηση τους. Και θα την πάρουν, γιατί αλλιώς δεν θα ησυχάσει το μυαλό τους. Παθαίνουν εμμονή με το άτομο που τους πρόδωσε και ψάχνουν όλους τους τρόπους και τα άτομα που μπορούν να τους βοηθήσουν για να πάρουν το αίμα τους πίσω. Καταστρώνουν μεθοδικά το σχέδιο τους και δεν θα σταματήσουν μέχρι να τα καταφέρουν. Μην τους υποτιμάτε γιατί έχουν γερή μνήμη και ανακαλούν και τις πιο μικρές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

ΖΥΓΟΣ

Όταν προδίδονται οι Ζυγοί πληγώνονται πολύ, αλλά δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να λειτουργήσει αυτή η κατάσταση ως τροχοπέδη για την εξέλιξη τους. Θα προσπαθήσουν να το ξεπεράσουν γρήγορα και να συνεχίσουν την πορεία τους. Επειδή δεν τους αρέσει να αντιπαρατίθενται και να μπλέκουν σε καβγάδες θα προτιμήσουν να ξεκόψουν εντελώς από το άτομο που τους πρόδωσε και να μην το δουν ξανά. Αν συνεχίσει να τους προκαλεί θα οργιστούν και θα ξεσπάσουν με σκληρά λόγια, αν όμως ο προδότης δείξει την μετάνοια του, μπορεί και να τον συγχωρήσουν και να του δώσουν ευκαιρία να ξαναχτίσουν τη σχέση τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όποιος πήρε την απόφαση να προδώσει την εμπιστοσύνη των Σκορπιών πρέπει να ξέρει ότι προκάλεσε την τύχη του. Οι Σκορπιοί δύσκολα εμπιστεύονται και αν προδοθούν πληγώνονται βαθιά και δεν το αντέχουν. Όλο τον πόνο που νιώθουν μπορούν να τον ξορκίσουν μόνο με έναν τρόπο. Να πάρουν εκδίκηση. Και θα το κάνουν ο κόσμος να χαλάσει και όσο χρόνια και αν τους πάρει. Δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν, δεν γυρίζουν πίσω. Θα στύψουν το μυαλό τους και θα δημιουργήσουν ένα σχέδιο εξόντωσης του ατόμου που τους πρόδωσε, που θα είναι φτιαγμένο με μεγάλη μαεστρία. Θα δημιουργήσουν τις συνθήκες να παγιδέψουν τον άνθρωπο που τόλμησε να τους χτυπήσει και θα τον κάνουν να μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκε στο δρόμο τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν οι Τοξότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την προδοσία αρχικά σαστίζουν και απογοητεύονται, αλλά δεν θα καθίσουν να ασχοληθούν και πολύ με το άτομο που τους ξεγέλασε και τους πίκρανε. Θα επικεντρωθούν στη ζωή τους και στα πλάνα τους, αφού είναι πολύ αισιόδοξοι για να μπλέξουν με μίζερα συναισθήματα και να χαλάνε το χρόνο τους αναλύοντας καταστάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν θα μπουν στη διαδικασία να αναλωθούν για να πάρουν εκδίκηση, εξάλλου πιστεύουν ότι το να ζουν αυτοί καλά και να είναι χαρούμενοι, είναι η καλύτερη εκδίκηση για τους άλλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η εργασιοθεραπεία είναι η απάντηση των Αιγόκερων στην προδοσία. Επειδή πονάνε και υποφέρουν πολύ όταν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη τους, προσπαθούν να απασχολούν το μυαλό τους με οτιδήποτε άλλο για να το ξεχάσουν. Θα το ρίξουν στη δουλειά, θα αναλάβουν νέα πρότζεκτ και θα διεκπεραιώσουν όποια εκκρεμότητα υπάρχει για να μην το σκέφτονται. Ωστόσο, επειδή η προδοσία τους αποδιοργανώνει, αυτό που πραγματικά θέλουν είναι μια συγγνώμη. Αν το άτομο που τους πρόδωσε μπορούσε απλώς να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του και να απολογηθεί, η τάξη θα επανέλθει στην καρδιά και το μυαλό τους. Εξάλλου η αλήθεια είναι το ζητούμενο στη ζωή τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όταν οι Υδροχόοι προδίδονται, γίνονται πιο απόμακροι και ψυχροί και δεν πρόκειται να μοιραστούν τα συναισθήματα τους με κανέναν, πόσο μάλλον με το άτομο που κλόνισε την εμπιστοσύνη τους. Αποστασιοποιούνται από το γεγονός και με τον καιρό προσπαθούν να εξετάσουν τις συνθήκες και τις καταστάσεις με λογική. Έτσι η προδοσία που δέχτηκαν γίνεται στο μυαλό τους ένα αντικείμενο προς εξερεύνηση και το αντιμετωπίζουν ως μια εμπειρία μέσω της οποίας μπορούν να αναλύσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά ψυχρά και χωρίς συναισθηματισμούς.

ΙΧΘΥΕΣ

Απόλυτη συναισθηματική κατάρρευση θα βιώσουν οι Ιχθύες αν κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης τους γυρίσει την πλάτη του και τους προδώσει. Θα βουλιάξουν στις σκέψεις τους και ένα συνεχόμενο «γιατί» θα στοιχειώνει το μυαλό και τη διάθεση τους. Αν το άτομο που τους πρόδωσε ζητήσει συγχώρεση θα τη δώσουν, ακόμα κι αν δεν είναι η πρώτη φορά που τους προδίδουν. Θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να το ξεπεράσουν, αλλά σπάνια καταφέρνουν να επουλώσουν εντελώς την πληγή που έχουν. Το πιο πιθανό είναι να καταπιέσουν τον εαυτό τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους όχι στο άτομο που τους πλήγωσε, αλλά μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας που τους αποσυμπιέζει.