Ποια ζώδια είναι ακατάστατα και ποια δεν αντέχουν να ζουν στο χάος

Ποια ζώδια είναι ακατάστατα και ποια δεν αντέχουν να ζουν στο χάος

Ποια ζώδια είναι ακατάστατα και ποια δεν αντέχουν να ζουν στο χάος

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λέει μια παλιά παροιμία, θέλοντας να καταδείξει τη σπουδαιότητα που έχει η οργάνωση και η τάξη στη ζωή κάποιου. Όμως, πρέπει να το έχεις και στο DNA σου το να είσαι τακτικός και να μην αφήνεις πίσω σου το χάος σε κάθε σου βήμα. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τα θέλουν όλα πεντακάθαρα και τακτοποιημένα και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν επικρατεί αταξία στον χώρο τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν αγαπούν τις δουλειές του σπιτιού, ή λόγω επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουν να έχουν τον χώρο τους λες και έχει βγει από τις σελίδες περιοδικού διακόσμησης. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να ζουν σε «βομβαρδισμένο» τοπίο, ή που ναι μεν θέλουν να είναι όλα τέλεια γύρω τους, αλλά να κάνουν οι άλλοι τις αγγαρείες και αυτοί να απολαμβάνουν την ξεκούραση τους. Όπως και να έχει, το να μοιράζεσαι τον χώρο σου με κάποιον που έχει διαφορετικές συνήθειες από σένα, είτε αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφος είτε το ίδιο σου το παιδί, είναι πολύ κουραστικό και συνάμα εκνευριστικό. Εξάλλου, πάρα πολλοί οικογενειακοί καβγάδες ξεκινούν με αφορμή την ακαταστασία, και τα πεταμένα ρούχα και παπούτσια όπου να ναι…

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζωδίων μάς δείχνουν την τάση που έχουν οι εκπρόσωποι τους και αν είναι επιρρεπείς στην αταξία ή αν είναι οργανωμένοι και δομημένοι. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη θέση του Ήλιου μας (ζώδιο), αλλά και τη θέση του ωροσκόπου μας.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε ωροσκόπο πατήστε εδώ.

Ας δούμε λοιπόν την κατάταξη των ζωδίων ξεκινώντας από τα πιο ακατάστατα και καταλήγοντας σε αυτά που είναι καλύτερα οργανωμένα και τακτικά

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Ζυγό

Ίσως αποτελεί έκπληξη το ότι οι Ζυγοί και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της ομορφιάς, είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης των ακατάστατων ζωδίων. Οι Ζυγοί φημίζονται ότι αγαπούν και ποθούν την αρμονία και την ισορροπία στη ζωή τους, αλλά έχουν τσακωθεί με την τάξη και την οργάνωση. Δεν έχουν χειρότερο από τη στιγμή που πρέπει να τακτοποιήσουν το σπίτι και το χάος που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει. Δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν και πού να τελειώσουν. Θα ήθελαν να εμφανιστεί κάποιος σαν από μηχανής θεός και να τα βάλει όλα στη θέση τους και πάντα υπόσχονται ότι δεν θα επιτρέψουν να ξαναγίνει ο χώρος τόσο χάλια, αλλά πάντα αθετούν την υπόσχεση τους και αφήνουν τα πάντα μέσα στη μέση. Μάλιστα, πολλοί Ζυγοί έχουν χάσει συντρόφους και συγκατοίκους λόγω της ακαταστασίας τους.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Λέοντα

Οι Λέοντες και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο αγαπούν και εντυπωσιάζονται με ό,τι λάμπει. Θέλουν να τραβούν την προσοχή και να γοητεύουν τους άλλους με την εμφάνιση τους, αλλά και τα πράγματα που έχουν στο σπίτι τους. Θέλουν να ζουν σε ένα όμορφο περιβάλλον και επειδή είναι πολύ δημιουργικά και καλλιτεχνικά άτομα, τους αρέσει συνεχώς να αλλάζουν τα πράγματα στον χώρο τους, να προσθέτουν καινούρια κομμάτια, να δημιουργούν νέες εικόνες. Έχουν συνεχώς φρέσκες ιδέες και θέλουν να τις υλοποιήσουν. Όμως από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση και μεγάλος κόπος που δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν. Ξεκινώντας λοιπόν να φτιάξουν κάτι δημιουργούν ένα χάος και μετά δεν έχουν καμία όρεξη να βάλουν τα πράγματα σε τάξη, διότι βαριούνται να ασχολούνται με λεπτομέρειες και πεζές καταστάσεις. Θέλουν να είναι «αφεντικά», δηλαδή να λένε τις ιδέες τους, να δίνουν τις διαταγές τους και οι άλλοι να τις υλοποιούν. Και μόλις είναι όλα έτοιμα και τακτοποιημένα οι Λέοντες να παίρνουν τα εύσημα της δημιουργίας. Αν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο πιο πρακτικό μυαλό στο σπίτι, το χάος βασιλεύει, γιατί οι Λέοντες μπορεί να θέλουν ένα όμορφο και καλοδιατηρημένο σπίτι, αλλά τεμπελιάζουν να το καθαρίσουν οι ίδιοι.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Τοξότη

Οι Τοξότες και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο είναι γνωστοί για την ταξιδιάρικη και περιπετειώδη φύση τους, οπότε δεν νοιάζονται και πολύ για το αν ο χώρος στον οποίο ζουν είναι στην εντέλεια. Όχι πως δεν θέλουν να είναι τακτοποιημένος, αλλά δεν είναι και η προτεραιότητα τους. Δηλαδή, αν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο κάλεσμα για μια βόλτα, μία εκδρομή, ή να κάνουν γενική στο σπίτι, θα φύγουν τρέχοντας από τους τέσσερις τοίχους έστω και αν δεν έχει καθαριστεί για μήνες. Θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους εκτός, να κάνουν σχέδια και όνειρα, και το καθάρισμα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται. Οι βαλίτσες, τα σακίδια και τα βιβλία είναι σε θέση βολής στο σπίτι και όχι τα καθαριστικά και η σφουγγαρίστρα… Εξάλλου οι Τοξότες αντιμετωπίζουν το σπίτι τους ως «ξενοδοχείο» και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την εμφάνιση του, ούτε επενδύουν στο να το ανανεώνουν και να το φορτώνουν με περιττά πράγματα που θέλουν περιποίηση και καθάρισμα. Σκοπός τους είναι να επισκέπτονται νέα μέρη και να γνωρίσουν τον κόσμο… και σε αυτό το όνειρο δεν υπάρχει τάξη και οργάνωση, αλλά περιπέτεια.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Κριό

Στους Κριούς, και όσους έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο, δεν αρέσει να ζουν σε έναν ακατάστατο χώρο, αλλά δεν τους αρέσουν πολύ οι δουλειές του σπιτιού. Οπότε κάνουν τα βασικά και όσα βλέπει η πεθερά… Με γρήγορες κινήσεις και χωρίς να χάνουν χρόνο συμμαζεύουν ό,τι βλέπει το μάτι τους, αλλά ουσιαστικά ανακυκλώνουν το χάος, αφού μπορεί να σπρώχνουν απλά τα πράγματα κάτω από το κρεβάτι ή βαθιά μέσα στην ντουλάπα και μετά να μην βρίσκουν τίποτα όταν το χρειάζονται. Η οργάνωση και η τακτοποίηση δεν είναι προτεραιότητα τους, δεν έχουν την υπομονή να βάλουν στη σωστή θέση τα πράγματα, οπότε ναι μεν διατηρούν ένα επίπεδο επιφανειακής τάξης, αλλά θα προτιμούσαν να μην κάνουν τίποτα και να προσλάβουν κάποιον για να κάνει τις δουλειές και να τα βρίσκουν όλα έτοιμα.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Σκορπιό

Δεν είστε οι φανατικοί της τακτοποίησης και του συμμαζέματος, αλλά αναγκάζεστε να το κάνετε μόνοι σας, διότι δεν θέλετε οι άλλοι να ξέρουν τι γίνεται στον ιδιωτικό σας χώρο. Δεν θα πιάσετε το ξεσκονόπανο με το που ανοίξει το μάτι σας το πρωί, μπορεί να μην στρώσετε και το κρεβάτι σας και ούτε θα καταπιαστείτε με τις δουλειές κάθε μέρα. Θα το τραβήξετε όσο μπορείτε και θα το κάνετε μόνο όταν πραγματικά πρέπει ή μάλλον για να είμαστε πιο σαφείς όταν δεν πάει άλλο… Μπορεί να αφήσετε και τα πιάτα άπλυτα το βράδυ και να πιάσετε τη λάτρα την επόμενη μέρα που θα έχετε περισσότερη όρεξη για δουλείες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνετε το σπίτι σας να λάμπει αν περιμένετε επισκέψεις και παρέα. Σε αυτή την περίπτωση θα είστε υπόδειγμα καθαριότητας και τάξης, αφού δεν θέλετε να δίνετε δικαιώματα στους άλλους να σας πιάσουν στο στόμα τους.

Ήλιος ή ωροσκόπος στους Ιχθύς

Οι Ιχθύες, και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο, νιώθουν ασφάλεια και ηρεμία όταν ζουν σε ένα όμορφο και τακτοποιημένο περιβάλλον. Δεν είναι ψυχαναγκαστικοί με την καθαριότητα, αλλά τους αρέσει να μυρίζει το σπίτι όμορφα, να έχουν φρεσκοπλυμένα σεντόνια, λουλούδια και διάφορα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας σε πρώτο πλάνο. Είναι σημαντικό γι’ αυτά τα άτομα να υπάρχει αρμονία και τάξη, διότι αλλιώς δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε αυτά που πρέπει να κάνουν και το χάος βασιλεύει στο κεφάλι τους. Αν και δεν αρέσκονται να κάνουν πολλές δουλειές και συνήθως τους πιάνει η τεμπελιά τους, προσπαθούν να παραμυθιαστούν και να μετατρέψουν το καθάρισμα σε ευχαρίστηση. Βάζουν την αγαπημένη τους μουσική, τακτοποιούν τον χώρο τους, σιδερώνουν και καθαρίζουν… διασκεδάζοντας. Υποσημείωση: Αν οι Ιχθύες ζουν σε έναν χώρο που δεν τους αρέσει και δεν τους εμπνέει, δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τις δουλειές, παρά θα κάνουν τα απολύτως απαραίτητα.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Υδροχόο

Είστε από τα άτομα που ζούνε το σπίτι τους και το χαίρονται, αφού είναι πάντα ανοιχτό για φίλους και γνωστούς και δεν το κρατάτε αποστειρωμένο. Σας αρέσει να αγοράζετε νέα έπιπλα, έργα τέχνης και να έχετε έναν χώρο που αποπνέει πρωτοτυπία και χαρακτήρα, γι’ αυτό και θέλετε να είναι τα πράγματα στη θέση τους και να δείχνουν όμορφα. Δεν είναι ότι ζείτε για να καθαρίζετε και να συμμαζεύετε, αλλά προσπαθείτε να είναι το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο μέσα σε λογικά πλαίσια. Δεν θα χάσετε μια έξοδο γιατί έχετε να καθαρίσετε το σπίτι, αλλά δεν θα το αφήσετε και να ρημάξει.

Ήλιος ή ωροσκόπος στους Διδύμους

Οι αεικίνητοι Δίδυμοι και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο μπορούν να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού στον μισό χρόνο από αυτόν που χρειάζονται οι άλλοι. Δεν χασομεράνε και δεν δυσανασχετούν. Ξέρουν από πού να αρχίσουν και πώς να φέρουν βόλτα όλο το σπίτι και να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν απλά και γρήγορα. Δεν αντιμετωπίσουν την καθαριότητα του σπιτιού ως βάσανο και αγγαρεία, αλλά ως μέρος της καθημερινότητας τους και θεωρούν φυσιολογικό να κάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους ώστε να μην μαζεύονται. Διατηρούν τον χώρο τους πάντα τακτοποιημένο και καθαρό, ώστε να τους μένει και χρόνος για να διασκεδάζουν και να περνούν καλά με ό,τι άλλο τους ευχαριστεί.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Ταύρο

Οι Ταύροι, και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο, συνήθως είναι εξαιρετικά οργανωμένοι και μεθοδικοί. Πολλές φορές «τρελαίνονται» να βλέπουν πράγματα παράταιρα ή ασυμμάζευτα και τους πιάνουν τα νεύρα τους. Προτιμούν να κάνουν τις δουλειές μόνοι τους, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα γίνουν όπως πρέπει και ότι όλα θα έχουν μπει στη σωστή θέση. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα ρούχα τους μπορεί να τα τακτοποιούν ανά χρώμα ή σχέδιο και η ντουλάπα τους να θυμίζει μπουτίκ. Θέλουν στο σπίτι να υπάρχει τάξη, η κουζίνα να είναι καθαρή και το μπάνιο να λάμπει και δεν συμβιβάζονται με… τσαπατσουλιές. Οι δουλειές πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και σειρά. Και αυτά ισχύουν και στο γραφείο και στο αυτοκίνητο.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Καρκίνο

Οι Καρκίνοι, και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο, είναι πολύ τακτικοί και αγαπούν το σπίτι τους. Είναι το καταφύγιο τους, εκεί που βρίσκουν ηρεμία, νιώθουν άνεση και θέλουν να είναι περήφανοι γι’ αυτό. Είναι σημαντικό για τους Καρκίνους να μπορούν να απολαμβάνουν το σπίτι τους με την οικογένεια τους και να προσφέρουν τη φροντίδα τους σε όσους αγαπούν και προσπαθούν να το έχουν πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Δεν βαρυγκωμούν να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού, ίσα ίσα το κάνουν με ευχαρίστηση και θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την αφοσίωση τους προς τα μέλη της οικογένειας τους. Μάλιστα, πολλές φορές καλομαθαίνουν και τα παιδιά τους ή τον σύντροφό τους, αφού αναλαμβάνουν αυτοί όλη την τακτοποίηση και την καθαριότητα.

Ήλιος ή ωροσκόπος στον Αιγόκερω

Οι Αιγόκεροι και όσοι έχουν ωροσκόπο στον Αιγόκερω είναι σκληρά εργαζόμενοι και στοχοπροσηλωμένοι. Από μικρά παιδιά ξέρουν πώς να αναλαμβάνουν ευθύνες και καθήκοντα και μαθαίνουν να έχουν πρόγραμμα και σειρά στη ζωή τους. Δεν υπάρχει μέρα που να μην στρώσουν το κρεβάτι τους, που να μην κάνουν τα πάντα με τάξη και οργάνωση. Ξέρουν πολύ καλά πως ότι αφήσουν πίσω τους θα το βρουν μπροστά τους και επειδή θέλουν να έχουν τον έλεγχο σε όλα, φροντίζουν να κάνουν λίστες και να κινούνται βάσει σχεδίου και όχι στα τυφλά. Για τους Αιγόκερους το να έχουν μια καθημερινή ρουτίνα και να είναι όλα τακτοποιημένα και υπό έλεγχο τούς βοηθά να έχουν υψηλή λειτουργικότητα. Απεχθάνονται το χάος και με μεθοδικότητα και σύστημα κάνουν τις δουλειές του σπιτιού έτσι ώστε να τους φαίνονται βουνό.

Ήλιος ή ωροσκόπος στην Παρθένο

Οι Παρθένοι και όσοι έχουν ωροσκόπο στην Παρθένο βρίσκονται επάξια στην κορυφή της κατάταξης, αφού η καθαριότητα και η οργάνωση είναι συνώνυμο τους. Η λέξη ακαταστασία τους είναι άγνωστη και τα θέλουν όλα στην εντέλεια. Η υγιεινή και η καθαριότητα είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες και θεωρούν ότι όταν όλα είναι στη θέση τους η ζωή είναι πιο εύκολη. Βασικά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν υπάρχει χάος και το μυαλό τους αποσπάται και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και να ηρεμίσουν. Οι Παρθένοι πρώτα θα φροντίσουν να είναι όλα σε τάξη και καθαρά είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο και μετά θα ξεκινήσουν να κάνουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον προσωπικό τους χώρο, θέλουν και οι γύρω τους να είναι καθαροί και τακτοποιημένοι και θα προσπαθήσουν να το επιβάλλουν με κάθε τρόπο είτε στο σπίτι είτε στον εργασιακό τους χώρο. Βέβαια, βαθιά μέσα τους θα ήθελαν να κάνουν οι άλλοι τις δουλειές και να τα βρίσκουν όλα στην εντέλεια, αλλά επειδή ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τους άλλους, τα κάνουν μόνοι τους και ησυχάζουν.