Πλούτωνας στον Υδροχόο: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη έως το 2044

Πλούτωνας στον Υδροχόο: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη έως το 2044

Πλούτωνας στον Υδροχόο: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη έως το 2044

Ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδιο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια και αυτή είναι μια αλλαγή που δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Ο πλανήτης της αναγέννησης και των ριζικών αλλαγών θα κάνει ένα δοκιμαστικό πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23 Μαρτίου έως τις 11 Ιουνίου 2023, αφού μετά θα επιστρέψει ξανά σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω.  Η οριστική είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα γίνει to 2024 όπου και θα παραμείνει έως και το 2044. Ο Πλούτωνας είναι ο πιο αργός και απομακρυσμένος πλανήτης, επομένως η επίδραση που έχει είναι βαθιά και μεταμορφωτική. Αναλόγως με τη θέση των πλανητών στον χάρτη μας και τις όψεις που θα σχηματίσει μαζί τους, άλλες φορές θα μας φέρει αντιμέτωπους με κρίσεις και απώλειες και άλλες φορές θα μας δώσει δύναμη να υπερνικήσουμε εμπόδια και να εξελιχθούμε.

Οι όψεις των πλανητών

Εάν λοιπόν έχετε πλανήτες στο ζώδιο του Υδροχόου, τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει σύνοδο η οποία είναι και η πιο δυναμική όψη.

Αν έχετε πλανήτες στο απέναντι ζώδιο, δηλαδή στον Λέοντα, τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει όψη αντίθεσης, ενώ αν έχετε πλανήτες στον Ταύρο και στον Σκορπιό τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει τετράγωνα μαζί τους. Αυτές οι όψεις είναι αρκετά απαιτητικές και μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με προκλήσεις και δυσκολίες.

Αν έχετε πλανήτες στον Κριό ή στον Τοξότη, τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει όψη εξάγωνου, ενώ αν έχετε πλανήτες στους Διδύμους ή στον Ζυγό τότε θα σχηματίσει όψη τριγώνου. Αυτές οι όψεις θεωρούνται πιο αρμονικές και θα σας χαρίσουν τη δύναμη να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στη ζωή σας και να προχωρήσετε παρακάτω.

Αν έχετε πλανήτες στα υπόλοιπα ζώδια όπως είναι ο Καρκίνος, η Παρθένος, ο Αιγόκερως και οι Ιχθύες η επιρροή θα είναι πιο ουδέτερη γι’ αυτό δεν θα αναλυθεί ξεχωριστά.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο έχετε τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την επιρροή του Πλούτωνα στον Δία, στον Κρόνο, στον Ουρανό, στον Ποσειδώνα και στον Πλούτωνα (ΜΕΡΟΣ Β) πατήστε εδώ.

O Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ήλιο σας

Εάν ο Πλούτωνας συναντάει τον γενέθλιο Ήλιο σας, δηλαδή έχετε Ήλιο στον Υδροχόο, το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεστε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών στη ζωή σας. Αυτή η διέλευση σας χαρίζει τεράστια δύναμη και αποφασιστικότητα και θα προσπαθήσετε με όλο σας το είναι να επιτύχετε τους στόχους σας. Ο Πλούτωνας είναι συμβολικά  ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης, επομένως μέσα στο επόμενο διάστημα θα αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και θα κάνετε χώρο για κάτι νέο που θα έρθει στη ζωή σας. Αυτό βέβαια θα πρέπει να το επιδιώξετε και όχι να περιμένετε αδρανείς τις αλλαγές που θα έρθουν. Μπορεί επίσης να έχετε μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να επιβληθείτε στους άλλους και να τους εξουσιάσετε, με αποτέλεσμα να έρθετε αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις από τους γύρω σας. Το ιδανικότερο όμως τώρα είναι να επικεντρωθείτε σε εσάς, να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε τη δική σας ζωή. Ίσως είναι αναγκαίο να έρθετε αντιμέτωποι με επίπονες καταστάσεις ή πλευρές του εαυτού σας που κρατούσατε καλά κρυμμένες. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσετε να συμφιλιωθείτε με τη βαθύτερη ύπαρξη σας και θα συνειδητοποιήσετε τις αληθινές επιθυμίες σας.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ήλιο σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο σας, έχετε δηλαδή Ήλιο στον Ταύρο, στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, σας περιμένει μια αρκετά απαιτητική περίοδος. Θα έρθετε αντιμέτωποι με παιχνίδια εξουσίας στις διαπροσωπικές και κοινωνικές σας σχέσεις και μπορεί να βιώσετε κρίσεις μέσα σε αυτές. Σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να βγει προς τα έξω η αδίστακτη πλευρά σας και να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να καταστρέψετε τους αντιπάλους σας. Αποτελεί πρόκληση να καταφέρετε να φερθείτε με σύνεση και λογική και να αναδείξετε τις ικανότητες σας χωρίς να βλάψετε τους άλλους ή να σαμποτάρετε τον εαυτό σας. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό κάποιος να προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να σας υπονομεύσει και να σας βλάψει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρείτε τη δύναμη να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, χωρίς όμως να το φτάσετε στα άκρα. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανό οι σχέσεις σας να έχουν έναν καταπιεστικό χαρακτήρα ή να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας ή εμμονές και ανασφάλειες. Άλλο ένα επικίνδυνο σενάριο με αυτή τη διέλευση είναι το γεγονός ότι μπορεί να έρθετε σε σύγκρουση με ανωτέρους ή πρόσωπα εξουσίας, κάτι το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επαγγελματική σας πορεία. Από την άλλη πλευρά βέβαια, θα σας δοθεί τεράστια δύναμη να καταφέρετε πολλά, αρκεί βέβαια να διαχειριστείτε τις αρνητικές αντιδράσεις των γύρω σας, αλλά και να πολεμήσετε τους δαίμονες σας. Όλη αυτή η εσωτερική σύγκρουση που φέρνει αυτή η διέλευση μπορεί να οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξάντληση, επομένως θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας και το σώμα σας. Να θυμάστε, ότι αν καταφέρετε να υπερβείτε τα εμπόδια που παρουσιάζονται και μπορέσετε να διαχειριστείτε τα παιχνίδια εξουσίας με τους γύρω σας, τότε θα φτάσετε πολύ ψηλά και θα επιτύχετε τους στόχους σας.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ήλιο σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο σας, δηλαδή έχετε Ήλιο στον Κριό, στους Διδύμους, στον Ζυγό ή στον Τοξότη, τότε είναι μια εξαιρετικά δυναμική περίοδος για εσάς. Θα έχετε την ικανότητα να εκφράσετε τις επιθυμίες σας και θα υπερνικήσετε κάθε δυσκολία που μπορεί να βρεθεί στον δρόμο σας. Η δυναμική που θα εκπέμπετε με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, θα κάνει τους άλλους να σας σέβονται περισσότερο και να βλέπουν στο πρόσωπο σας ένα άτομο που ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικήσει. Σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να σας δοθεί περισσότερη δύναμη και εξουσία στα χέρια σας και με κάποιο τρόπο να φέρετε ριζικές αλλαγές οι οποίες θα βελτιώσουν τις συνθήκες στο εργασιακό σας περιβάλλον. Επιπλέον, θα είστε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί σε όσα κάνετε και θα έχετε την εύνοια των ανωτέρων σας ή σημαντικών προσώπων. Σε προσωπικό επίπεδο, η διέλευση αυτή θα φέρει θετικές αλλαγές στις σχέσεις σας και θα σας επιτρέψει να εξελιχθείτε μέσα από αυτές. Οι καταστάσεις που θα βιώσετε μέσα στο επόμενο διάστημα, αλλά και τα άτομα που θα μπουν στη ζωή σας, θα σας φέρουν αντιμέτωπους με πολύ βαθιές συνειδητοποιήσεις σχετικά με τον εαυτό σας. Επιπλέον, είναι η κατάλληλη περίοδος για να βάλετε στην καθημερινότητα σας μια νέα σωματική δραστηριότητα και γενικώς να εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας την καλή φυσική σας κατάσταση και την ενέργεια που σας δίνει αυτή η διέλευση.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τη Σελήνη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη σας, δηλαδή η Σελήνη σας βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, τότε μέσα σε αυτή την περίοδο θα βιώσετε έντονες αλλαγές στη συναισθηματική σας ζωή, οι οποίες θα έχουν με κάποιο τρόπο σημαντικό αντίκτυπο στο σπίτι, στην οικογένεια και γενικώς στο άμεσο περιβάλλον σας. Θα έρθετε αντιμέτωποι με ακραία συναισθηματικά περιεχόμενα, τα οποία μάλιστα μπορεί να σας ξαφνιάσουν αφού αγνοούσατε την ύπαρξη τους ή για κάποιο λόγο τα καταπιέζατε και δεν τα εκφράζατε. Το να μπορέσετε λοιπόν να τα αποδεχτείτε και να συμφιλιωθείτε μαζί τους, αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία. Ο Πλούτωνας συμβολίζει την αναγέννηση, ενώ η Σελήνη συμβολίζει την προσωπική σας ζωή, καθώς και όλα αυτά τα οποία σας προσφέρουν συναισθηματική ασφάλεια. Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης να πιάσετε τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται σαν ένα απαιτητικό παιδί παρά σαν ένας ώριμος ενήλικας και γενικώς να έρθετε αντιμέτωποι με καταπιεσμένα συναισθήματα ή σκοτεινές πλευρές του εαυτού σας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να νιώσετε την ανάγκη να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, ιδιαίτερα εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε όλο αυτό μόνοι σας. Επιπλέον, αυτή η δυναμική σύνοδος έχει σκοπό να φέρει μεγάλες αλλαγές μέσα στις συναισθηματικές σας σχέσεις, είτε πρόκειται για τη σχέση με τον σύντροφο, είτε την οικογένεια και τους οικείους σας. Μια απώλεια ή ένας χωρισμός είναι πιθανό σενάριο κάτω από αυτή την επιρροή, όπως επίσης η αλλαγή κατοικίας. Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στα γυναικεία πρόσωπα που βρίσκονται στη ζωή σας, καθώς μπορεί με κάποιο τρόπο να σας επηρεάσουν ή να προσπαθήσουν να σας χειραγωγήσουν. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι και να δεχτείτε τις αλλαγές που έρχονται ώστε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τη Σελήνη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τη Σελήνη σας, δηλαδή έχετε Σελήνη στον Ταύρο, στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, τότε μέσα σε αυτή την περίοδο θα βιώσετε έντονες συγκρούσεις με τους γύρω σας οι οποίες θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στον ψυχισμό σας. Είναι πολύ πιθανό μέσα στις σχέσεις σας να υπάρξουν παιχνίδια εξουσίας και δύναμης, αφού ο ένας θα προσπαθεί να χειραγωγήσει τον άλλον ή να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα όπως ζήλια, κτητικότητα, καχυποψία, αλλά και φόβος εγκατάλειψης. Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τη γενέθλια Σελήνη σας θα σας βάλει σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης, αφού καλείστε να σκάψετε βαθιά μέσα σας προκειμένου να πάρετε κάποιες απαντήσεις. Είναι πιθανό να συνειδητοποιήσετε ότι κάποια μοτίβα συμπεριφοράς που υιοθετείτε στις σχέσεις σας έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν ή ακόμα και στην παιδική σας ηλικία. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να τα αναγνωρίσετε και να εντοπίσετε για ποιο λόγο συμπεριφέρεστε έτσι και τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι ενέργειες στην ενήλικη ζωή σας. Αυτή η διέλευση μπορεί επίσης να σηματοδοτεί μια νέα σχέση, η οποία θα σας συναρπάσει και δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε από αυτήν ακόμα κι αν γνωρίζετε πως το άτομο αυτό σας βλάπτει με κάποιο τρόπο. Στην πραγματικότητα, ίσως βιώνετε μια καταπιεσμένη πλευρά του εαυτού σας μέσα από το άλλο άτομο. Μπορεί επίσης να υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το σπίτι σας και την οικογενειακή σας ζωή, οι οποίες όμως θα σας επηρεάσουν σε βάθος. Ίσως να έρθετε σε σύγκρουση με τους γονείς σας ή κάποια κοντινά σας άτομα και γενικώς να υπάρξουν εντάσεις οι οποία θα διαταράξουν τις μεταξύ σας ισορροπίες. Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε την τάση σας να αποκτάτε εμμονές με ανθρώπους και καταστάσεις, αφού δε θα μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα την απόρριψη. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία και γενικώς να προσπαθήσετε με κάποιο τρόπο να κατανοήσετε καλύτερα τις κρυφές πλευρές του εαυτού σας.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τη Σελήνη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τρίγωνο με τη γενέθλια Σελήνη σας, δηλαδή έχετε Σελήνη στον Κριό, στους Διδύμους, στον Τοξότη ή στον Ζυγό, τότε το επόμενο διάστημα θα φέρει στον δρόμο σας αλλαγές οι οποίες θα συμβάλλουν στην προσωπική σας εξέλιξη. Έχετε ανάγκη να ζήσετε έντονες και βαθιές εμπειρίες και δεν σας ικανοποιούν οι επιφανειακές καταστάσεις. Μπορεί μάλιστα να προκύψει μια νέα σχέση η οποία θα σας βοηθήσει να μάθετε τον εαυτό σας σε βάθος και να έρθετε σε επαφή με τα πιο σκοτεινά συναισθήματα σας ώστε να συμφιλιωθείτε μαζί τους. Εάν βρίσκεστε ήδη σε σχέση, θα βγουν στην επιφάνεια πολύ έντονα συναισθήματα τα οποία θα σας φέρουν πιο κοντά με τον σύντροφο σας. Είναι επίσης πιθανό να κάνετε αναγκαίες αλλαγές μέσα στον χώρο του σπιτιού, όπως μια επισκευή ή μια ανακαίνιση που θέλατε καιρό. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε πληρότητα και ασφάλεια μέσα στο σπίτι σας τώρα και είναι μια κατάλληλη περίοδος για να κάνετε αγορά ακινήτου ή για να μετακομίσετε. Το πιο σημαντικό όμως αυτής της διέλευσης είναι το γεγονός ότι θα ανακαλύψετε πολλά για τον ίδιο σας τον εαυτό και θα έρθουν στην επιφάνεια κάποιες αλήθειες ή συνειδητοποιήσεις σχετικά με τα μοτίβα συμπεριφοράς που έχετε την τάση να υιοθετείτε. Αν είχατε σκοπό λοιπόν να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ερμή σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή σας, δηλαδή έχετε Ερμή στον Υδροχόο, αυτό σημαίνει ότι η επόμενη περίοδος θα είναι άκρως επιμορφωτική για εσάς από πολλές απόψεις. Οι ιδέες και οι απόψεις σας επάνω σε διάφορα ζητήματα θα αλλάξουν ριζικά σε σχέση με το παρελθόν και η επικοινωνία σας με τους άλλους θα είναι ένα κομβικό ζήτημα για εσάς αυτή την περίοδο. Έχετε ανάγκη να μάθετε την αλήθεια και να φτάσετε στο βάθος του κάθε ζητήματος και μάλιστα δεν θα αφήσετε τίποτα να σας εμποδίσει σε αυτή την προσπάθεια σας. Επομένως, αυτή η διέλευση είναι εξαιρετική για κάθε είδους έρευνα, ειδικά αν αναζητάτε κάτι μυστικό ή κρυφό. Επιπλέον, θα έχετε μεγάλη επιρροή στους γύρω σας και θα μπορέσετε να τους πείσετε πολύ πιο εύκολα να υιοθετήσουν τον δικό σας τρόπο σκέψης. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η σύνοδος θα φέρει μπροστά σας νέες συνειδητοποιήσεις σχετικά με την ίδια τη ζωή, αρκεί να είστε ευέλικτοι και δεκτικοί. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην φανατιστείτε υπερβολικά με τις ιδέες και τις απόψεις σας και να μην επιμένετε εμμονικά σε αυτές, ακόμα κι αν βλέπετε ότι δεν λειτουργούν.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ερμή σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον γενέθλιο Ερμή σας, δηλαδή αν ο Ερμής σας βρίσκεται στον Ταύρο, τον Σκορπιό ή τον Λέοντα, τότε κατά τη διάρκεια αυτής τη διέλευσης η επικοινωνία σας με τους άλλους θα είναι αρκετά δύσκολη. Εάν προσπαθήσετε να επιβάλλετε την άποψη σας και να επηρεάσετε τους γύρω σας, τότε είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις. Θα πρέπει λοιπόν να είστε πιο δεκτικοί απέναντι σε διαφορετικές απόψεις και να επιτρέπετε στους άλλους να έχουν τη δική τους γνώμη. Εάν από την άλλη συμβαίνει το αντίθετο και κάποιος άλλος προσπαθήσει να σας επιβάλλει την άποψη του με το ζόρι, τότε θα πρέπει να υπερασπιστείτε τη θέση σας και, αν χρειαστεί, να δώσετε μάχες για όσα πιστεύετε. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να είστε απόλυτοι σε σχέση με τις ιδέες και τις απόψεις σας και δεν θα πρέπει να φανατίζεστε υπερβολικά με αυτές. Η σκέψη σας θα αποκτήσει περισσότερο βάθος και θα θέλετε να φτάσετε στη ρίζα του κάθε ζητήματος. Η παγίδα είναι ότι μπορεί να γίνετε εμμονικοί σε σχέση με τα πιστεύω σας ή με κάποιες σκέψεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να βρείτε ηρεμία μέσα σας. Όλο αυτό μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική εξάντληση ή ακόμα και σε αγχώδη διαταραχή, επομένως προσπαθήστε να χαλαρώσετε και αναζητήστε ανάλαφρες δραστηριότητες οι οποίες θα σας αποσυμπιέσουν. Στη θετική της πλευρά, αυτή η διέλευση μπορεί να σας διδάξει πολλά και δεν αποκλείεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο σκέψης σας και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την ίδια τη ζωή, αφού θα έρθετε σε επαφή με νέες ιδέες οι οποίες θα σας παθιάσουν και θα σας ανοίξουν νέα μονοπάτια. Δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε με το μυστικισμό ή με πιο μεταφυσικά ζητήματα, τα οποία θα φέρουν στο φως νέες συνειδητοποιήσεις.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ερμή σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Ερμή σας, δηλαδή έχετε Ερμή στον Κριό, στους Διδύμους, τον Ζυγό ή τον Τοξότη, τότε αυτή είναι μία διέλευση η οποία έχει ως σκοπό να σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να εμβαθύνετε σε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικό για να μελετήσετε κάτι σε βάθος, να παρακολουθήσετε κάποιο επιμορφωτικό πρόγραμμα ή να κάνετε μια έρευνα. Είναι πιθανό να συναντήσετε κάποιο άτομο το οποίο θα έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο σκέψης και στις απόψεις σας και θα ανοίξει νέους ορίζοντες μπροστά σας. Γενικώς, είναι μια ιδανική περίοδος για να διδάξετε και να διδαχθείτε, αφού θα έχετε απίστευτη μεταδοτικότητα και πειθώ, όπως επίσης βαθιά κατανόηση και αντίληψη. Εάν ασχολείστε με τα μέσα επικοινωνίας ή με το γράψιμο, τώρα θα είστε εξαιρετικά δημιουργικοί. Κάτω από αυτή τη διέλευση μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να ασχοληθείτε με το μυστικισμό, με μεταφυσικά ζητήματα ή με την ψυχολογία, καθώς σας ελκύει οτιδήποτε είναι κρυφό.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με την Αφροδίτη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη σας, δηλαδή έχετε Αφροδίτη στον Υδροχόο, αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν σε βάθος οι ερωτικές σας σχέσεις και η σεξουαλική σας ζωή. Εάν είστε μόνοι, αυτή η διέλευση μπορεί να σας φέρει μια ερωτική ιστορία η οποία όμως δεν θα κυλήσει ήρεμα. Αντιθέτως, θα είναι εξαιρετικά έντονη και παθιασμένη και δεν αποκλείεται να πάθετε εμμονή με το συγκεκριμένο άτομο. Δεν μπορείτε άλλωστε να σχετιστείτε σε χαλαρό επίπεδο κάτω από την επιρροή μιας τέτοιας συνόδου. Τα θέλετε όλα ή τίποτα! Δεν αντιλαμβάνεστε την αγάπη απλώς σαν ένα κομμάτι της καθημερινότητας σας, αλλά σαν μια εμπειρία η οποία μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σας. Ωστόσο, αυτό που επικρατεί τώρα είναι οι παρορμήσεις και τα ένστικτα σας και λιγότερο η λογική σας πλευρά. Ασυνείδητες πλευρές του εαυτού σας θα βγουν στην επιφάνεια τώρα και μάλιστα μπορεί να καθορίσουν τις επιλογές σας. Αν δεν είστε ορθολογιστές και προσεκτικοί, μπορεί να εμπλακείτε σε μια σχέση με ένα πολύ δύσκολο άτομο. Βέβαια αυτό ακριβώς είναι που θα σας έλκει και θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Έχετε την αίσθηση ότι μόνο αν πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να κερδίσετε την αγάπη κάποιου αξίζει πραγματικά η σχέση και πως αν κάτι είναι εύκολο και ανώδυνο δεν έχει την ίδια αξία. Εάν βρίσκεστε ήδη σε σχέση, τότε θα νιώσετε πολύ έντονη την ανάγκη να λάβετε επιβεβαίωση από τον σύντροφο σας και μπορεί να βγουν στην επιφάνεια ανασφάλειες, ζήλια και καχυποψία. Αν για κάποιο λόγο οι επιθυμίες σας δεν ικανοποιούνται, είναι πολύ πιθανό να αποφασίσετε να φύγετε από αυτή τη σχέση. Γενικώς, μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην ερωτική σας ζωή και όλα όσα συμβαίνουν θα σας δώσουν το κίνητρο να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και τις βαθύτερες ανάγκες σας.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με την Αφροδίτη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τη γενέθλια Αφροδίτη σας, δηλαδή έχετε Αφροδίτη στον Ταύρο, τον Σκορπιό ή τον Λέοντα, τότε θα επηρεαστούν βαθιά οι σχέσεις σας και η σεξουαλική σας ζωή, μιας και οι δύο αυτοί πλανήτες σχετίζονται με το σεξ με έναν δικό τους τρόπο ο καθένας. Εάν είστε αδέσμευτοι, αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει κάτι νέο στη ζωή σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οτιδήποτε ξεκινάει τώρα μπορεί να χαρακτηρίζεται από δυσκολίες και να σας φέρει αντιμέτωπους με σκοτεινά συναισθήματα. Είναι πολύ πιθανό να σας έλκει ένα άτομο που συνειδητά γνωρίζετε ότι με κάποιο τρόπο σας κάνει κακό, αλλά ταυτόχρονα να μην μπορείτε να ξεκολλήσετε και να προσπαθείτε εμμονικά να κάνετε την κατάσταση να λειτουργήσει. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε είναι πολύ πιθανό να μην λαμβάνετε ευχαρίστηση από αυτή τη σχέση και να νιώσετε μεγάλο πόνο. Ίσως όμως όλη αυτή η κατάσταση να σας βοηθήσει να συμφιλιωθείτε με κάποιες ασυνείδητες πλευρές του εαυτού σας που αγνοούσατε την ύπαρξη τους. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι κάθε σχέση που μπορεί να κάνετε τώρα θα καταλήξει στην καταστροφή. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι κάθε ερωτική εμπειρία που βιώνετε κάτω από την επιρροή αυτής της διέλευσης, θα είναι με κάποιο τρόπο τρομερά επιδραστική και θα μεταμορφώσει τη ζωή σας. Εάν βρίσκεστε ήδη σε μια ερωτική σχέση, είναι πολύ πιθανό τα συναισθήματα να γίνουν πολύ πιο έντονα και θα νιώσετε ότι η σχέση σας έχει πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Από την άλλη, δεν αποκλείεται ένας από τους δύο να νιώθει δυσαρεστημένος και να προσπαθεί με κάποιο τρόπο να ασκήσει έλεγχο στον άλλον. Ίσως να υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας, ζήλια, καχυποψία και χειριστικές συμπεριφορές. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί μια σχέση να λήξει οριστικά εάν δεν αντέξει όλη αυτή την πίεση. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, οι σχέσεις σας θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις και δυσκολίες, οι οποίες θα σας κινητοποιήσουν να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με την Αφροδίτη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με την Αφροδίτη σας, έχετε δηλαδή Αφροδίτη στον Κριό, στους Διδύμους, στον Τοξότη ή στον Ζυγό, τότε αυτή η διέλευση θα φέρει έντονες συγκινήσεις μέσα στην ερωτική και σεξουαλική σας ζωή. Αν είστε μόνοι μπορεί να μπει στη ζωή σας ένα άτομο το οποίο θα σας παθιάσει, ενώ αν βρίσκεστε ήδη σε σχέση τα συναισθήματα μέσα σε αυτή θα γίνουν ακόμα πιο έντονα και βαθιά. Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις και οι ερωτικές εμπειρίες που βιώνετε κάτω από αυτή την επιρροή θα είναι με κάποιο τρόπο μαθήματα ζωής. Μέσα από το άλλο άτομο θα έρθετε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα σας και τις ασυνείδητες πλευρές που δεν γνωρίζατε ότι είχατε. Οι σχέσεις σας θα αλλάξουν ριζικά, αφού το αίτημα αυτής της διέλευσης είναι να σας μάθει να σχετίζεστε καλύτερα με τους άλλους και να συνδέεστε μαζί τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Η Αφροδίτη, εκτός από την αγάπη και τον έρωτα συμβολίζει και την τέχνη. Επομένως, αν είστε καλλιτέχνες αυτή η διέλευση θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα σας και θα φέρει έμπνευση και δημιουργικότητα.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Άρη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη σας, δηλαδή έχετε Άρη στον Υδροχόο, τότε μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχετε την ικανότητα να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και να θριαμβεύσετε σε όποιον τομέα εσείς επιθυμείτε. Από την άλλη όμως, μπορεί να σημαίνει ότι θα δώσετε πολύ δύσκολες μάχες προκειμένου να ξεπεράσετε ανυπέρβλητα εμπόδια. Αν και τελικά θα τα καταφέρετε, όλη αυτή η προσπάθεια θα σας εξουθενώσει. Με αυτή τη σύνοδο μεγατόνων, η ενέργεια θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα πρέπει κάπως να εκτονωθεί. Εάν δεν την αξιοποιήσετε σωστά και παραμείνετε παθητικοί και αδρανείς, μπορεί να γίνετε το θύμα κάποιου άλλου ο οποίος θα προσπαθήσει να σας χειριστεί. Ωστόσο, μπορεί εσείς να είστε εκείνος/η που θα προσπαθήσει να ελέγξει τους άλλους και να επιβληθεί. Θέλετε με κάθε τρόπο να αποκτήσετε δύναμη στα χέρια σας και θα αντισταθείτε σε κάθε μορφή εξουσίας ή κυριαρχίας. Το θετικό αυτής της εκρηκτικής συνόδου είναι το ότι μπορείτε να καταφέρετε πράγματα που σε άλλες συνθήκες θα έμοιαζαν βουνό. Αξιοποιήστε λοιπόν αυτή την ενέργεια για να δουλέψετε σκληρά και να επιτύχετε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Αποφύγετε ριψοκίνδυνες καταστάσεις και μείνετε μακριά από ανθρώπους που μπορεί με κάποιο τρόπο να σας βλάψουν.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Άρη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον γενέθλιο Άρη σας, έχετε δηλαδή Άρη στον Ταύρο, στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, τότε αυτή η διέλευση θα είναι άκρως δυναμική και εκρηκτική για εσάς. Η ενέργεια της μάλιστα θα είναι τόσο έντονη, που αν προσπαθήσετε να την καταπιέσετε θα έχετε σημαντικά προβλήματα. Το βασικό χαρακτηριστικό για το επόμενο διάστημα είναι πως θα έχετε την τάση να κυριαρχήσετε και να επιβληθείτε στους άλλους μόνο και μόνο για να πάρετε αυτό που θέλετε. Μπορεί βέβαια να έρθετε αντιμέτωποι εσείς με αυτή τη συμπεριφορά από κάποιον άλλον, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και ρήξεις. Από την άλλη πλευρά, αυτή η διέλευση θα σας κάνει ιδιαίτερα φιλόδοξους και θα σας δημιουργήσει την ανάγκη να προχωρήσετε μπροστά και να κυνηγήσετε τους στόχους σας με κάθε κόστος. Κάτω από αυτή την επιρροή λοιπόν θα έχετε το κίνητρο και την ψυχική δύναμη να δουλέψετε πολύ σκληρά και να πετύχετε αυτά που θέλετε. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να γίνετε τρομερά εγωιστές και να ενδιαφέρεστε αποκλειστικά και μόνο για το δικό σας συμφέρον, με αποτέλεσμα να πατήσετε επάνω σε άλλους για να επιτύχετε τους στόχους σας. Σε κάθε περίπτωση, η σκληρή αυτή όψη του Πλούτωνα σας λέει ότι πρέπει να δώσετε μάχη προκειμένου να υπερασπιστείτε τις θέσεις σας, αρκεί όμως να έχετε και κάποιους συμμάχους στο πλευρό σας. Αξιοποιήστε την ενέργεια αυτή για να αλλάξετε ό,τι δεν σας κάνει, αλλά χωρίς να πατήσετε πάνω σε άλλους για να το καταφέρετε αυτό. Επιπλέον, μείνετε μακριά από ριψοκίνδυνες καταστάσεις και αποφύγετε να εμπλακείτε σε παρασκηνιακές κινήσεις και υπόγειες δράσεις, αφού τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα περιμένατε.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Άρη σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Άρη σας, δηλαδή έχετε Άρη στον Κριό, στους Διδύμους, στον Τοξότη ή στον Ζυγό, τότε αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα είστε αρκετά μαχητικοί και θαρραλέοι. Τα επίπεδα της ενέργειας σας θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα έχετε μια ακατανίκητη επιθυμία να πετύχετε τους στόχους σας στον τομέα που έχετε επιλέξει. Με κάποιο τρόπο θα αποκτήσετε μεγάλη δύναμη στα χέρια σας, ακόμα κι αν δεν το έχετε επιδιώξει άμεσα, η οποία θα σας βοηθήσει να κάνετε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, που στο παρελθόν μπορεί να διστάζατε. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά, θα έχετε την αντοχή και τη δύναμη να εργαστείτε πολύ σκληρά τώρα και να βγάλετε εις πέρας δύσκολα και απαιτητικά πρότζεκτ. Επιπλέον, αυτή η διέλευση ευνοεί ιδιαίτερα οτιδήποτε σχετίζεται με άθληση και φυσική δραστηριότητα, επομένως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βάλετε στην καθημερινότητα σας τέτοιες ασχολίες και να ενδυναμώσετε το σώμα σας. Εάν στο παρελθόν είχατε περάσει μια περίοδο προσωπικής κρίσης η οποία σας άφησε αποδυναμωμένους και απογοητευμένους, αυτή η διέλευση θα σας βοηθήσει να νιώσετε και πάλι αυτοπεποίθηση και να πιστέψετε ξανά στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας.