Πλούτωνας στον Υδροχόο: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη έως το 2044; (MEΡΟΣ Β)

Πλούτωνας στον Υδροχόο: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη έως το 2044; (MEΡΟΣ Β)

Πλούτωνας στον Υδροχόο: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη έως το 2044; (MEΡΟΣ Β)

Ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδιο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια και αυτή είναι μια αλλαγή που δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Ο πλανήτης της αναγέννησης και των ριζικών αλλαγών θα κάνει ένα δοκιμαστικό πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23 Μαρτίου έως τις 11 Ιουνίου 2023, αφού μετά θα επιστρέψει ξανά σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω. Η οριστική είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα γίνει το 2024 όπου και θα παραμείνει έως και το 2044. Ο Πλούτωνας είναι ο πιο αργός και απομακρυσμένος πλανήτης, επομένως η επίδραση που έχει είναι βαθιά και μεταμορφωτική. Αναλόγως με τη θέση των πλανητών στον χάρτη μας και τις όψεις που θα σχηματίσει μαζί τους, άλλες φορές θα μας φέρει αντιμέτωπους με κρίσεις και απώλειες και άλλες φορές θα μας δώσει δύναμη να υπερνικήσουμε εμπόδια και να εξελιχθούμε.

Οι όψεις των πλανητών

Εάν λοιπόν έχετε πλανήτες στο ζώδιο του Υδροχόου, τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει σύνοδο η οποία είναι και η πιο δυναμική όψη.

Αν έχετε πλανήτες στο απέναντι ζώδιο, δηλαδή στον Λέοντα, τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει όψη αντίθεσης, ενώ αν έχετε πλανήτες στον Ταύρο και στον Σκορπιό τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει τετράγωνα μαζί τους. Αυτές οι όψεις είναι αρκετά απαιτητικές και μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με προκλήσεις και δυσκολίες.

Αν έχετε πλανήτες στον Κριό ή στον Τοξότη, τότε ο Πλούτωνας θα σχηματίσει όψη εξάγωνου, ενώ αν έχετε πλανήτες στους Διδύμους ή στον Ζυγό τότε θα σχηματίσει όψη τριγώνου. Αυτές οι όψεις θεωρούνται πιο αρμονικές και θα σας χαρίσουν τη δύναμη να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στη ζωή σας και να προχωρήσετε παρακάτω.

Αν έχετε πλανήτες στα υπόλοιπα ζώδια όπως είναι ο Καρκίνος, η Παρθένος, ο Αιγόκερως και οι Ιχθύες η επιρροή θα είναι πιο ουδέτερη γι’ αυτό δεν θα αναλυθεί ξεχωριστά.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο έχετε τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την επιρροή του Πλούτωνα στον Ήλιο, στη Σελήνη, στον Ερμή, στην Αφροδίτη και στον Άρη σας (ΜΕΡΟΣ Α) πατήστε εδώ.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Δία σας

Εάν ο Πλούτωνας συναντάει τον γενέθλιο Δία σας, δηλαδή έχετε Δία στον Υδροχόο, αυτό μπορεί να έχει δύο ερμηνείες. Η μία είναι ότι κάθε προσπάθεια που κάνετε τώρα θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, ενώ η άλλη είναι ότι θα αντιμετωπίσετε αντιδράσεις από άτομα εξουσίας και θα δυσκολευτείτε να καταφέρετε αυτά που θέλετε. Κάποιοι από εσάς μάλιστα μπορεί να αντιμετωπίσετε θέματα με το νόμο. Το πώς θα πάνε λοιπόν τα πράγματα εξαρτάται από τους δικούς σας χειρισμούς. Συνήθως βέβαια αυτή η διέλευση λειτουργεί καλά και το πιθανότερο είναι να ανακτήσετε την αισιοδοξία σας και την ελπίδα σας, κάτι που θα σας βοηθήσει στην κατάκτηση των στόχων σας σε οποιοδήποτε τομέα στη ζωή σας. Θα είναι βέβαια καλό να προσπαθήσετε να επιτύχετε κάτι το οποίο θα ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο και δεν θα στοχεύει μόνο στο προσωπικό σας συμφέρον. Εάν λειτουργήσετε εγωιστικά ή προσπαθήσετε να ανέβετε ψηλά χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, αυτό θα γυρίσει εναντίον σας και θα έχει άσχημες επιπτώσεις για εσάς.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Δία σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον Δία σας, δηλαδή έχετε Δία στον Ταύρο, στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε την ανάγκη να κάνετε πραγματικότητα το όραμα σας. Αυτή η διέλευση θα σας χαρίσει αισιοδοξία και να σας δώσει μεγάλη ώθηση σε όσα θέλετε να επιτύχετε, όμως ταυτόχρονα ενέχει και κάποιους κινδύνους. Είναι πιθανό να σας κυριεύσει η αλαζονεία και να θέλετε με κάποιο τρόπο να επιβληθείτε ή να χειριστείτε τους άλλους. Πριν προσπαθήσετε να αλλάξετε τους ανθρώπους γύρω σας, θα πρέπει να αλλάξετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Άλλωστε αυτή η διέλευση θα σας βοηθήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς θα σας δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσετε σε βάθος τον εαυτό σας και τη θέση σας μέσα στην κοινωνία. Αυτό δεν είναι κάτι που θα το καταφέρετε μόνοι σας, καθώς οι σχέσεις σας με τους άλλους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδικασίας. Νέες γνωριμίες ή ακόμα και συναντήσεις με άτομα από το παρελθόν θα σας δείξουν ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσετε, αρκεί να μην είστε κλειστόμυαλοι και εγωιστές και να μην θεωρήσετε ότι κατέχετε ήδη όλη τη γνώση. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να μην γίνεστε εμμονικοί με μια συγκεκριμένη ιδεολογία ή άποψη και να είστε ανοιχτοί στο διαφορετικό. Προσέξτε ιδιαίτερα τις κινήσεις και τις επιλογές που κάνετε, καθώς μπορεί κάποιοι από εσάς να οδηγηθούν σε παραβατική συμπεριφορά και να έχουν προβλήματα με το νόμο.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Δία σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Δία σας, δηλαδή έχετε Δία στον Κριό, στον Τοξότη, στους Διδύμους ή στον Ζυγό, τότε θα νιώσετε έντονη την ανάγκη να κάνετε ριζικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στη ζωή σας και στον περίγυρο σας. Οι πράξεις σας καθοδηγούνται από το όραμα σας σχετικά με το πώς θα καλυτερεύσετε τον κόσμο και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να εμπλακείτε σε δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο. Δεν υπάρχει περίπτωση τώρα να ζητήσει κάποιος τη βοήθεια σας και να αρνηθείτε. Το ενδιαφέρον σας είναι στραμμένο σε ζητήματα όπως είναι η θρησκεία, η φιλοσοφία, η μεταφυσική και οτιδήποτε σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο γύρω σας και να έρθετε σε επαφή με την αλήθεια. Όλα αυτά, μάλιστα, δεν σας ενδιαφέρουν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επιθυμείτε να τα εφαρμόσετε στην πράξη. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διευθετήσετε νομικά ζητήματα και για να ζητήσετε τη βοήθεια ατόμων που έχουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους. Μπορεί επίσης με κάποιο τρόπο να αποκτήσετε εσείς μεγαλύτερη δύναμη, εάν το επιθυμείτε. Ακόμα όμως κι αν συμβεί αυτό, θα είστε γενναιόδωροι με τους γύρω σας και δεν θα χρησιμοποιήσετε αυτή τη δύναμη αποκλειστικά και μόνο για δικό σας όφελος.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Κρόνο σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο σας, δηλαδή έχετε Κρόνο στον Υδροχόο, αυτό σηματοδοτεί μια αρκετά αγχωτική και απαιτητική περίοδο της ζωής σας, αφού από τη μία ο Πλούτωνας συμβολίζει την αναπόφευκτη μεταμόρφωση, ενώ ο Κρόνος συμβολίζει την αντίσταση σε κάτι τέτοιο. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε αλλαγές σε αρκετούς τομείς της ζωής σας, αλλά όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνουν μετά από κόπο και εμπόδια. Θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι κάποιες καταστάσεις πρέπει να τις αφήσετε πίσω σας, γιατί εάν εξακολουθείτε να επιμένετε σε κάτι που δεν λειτουργεί, θα χάσετε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Η σύνοδος αυτή δείχνει επίσης ψυχολογική μεταμόρφωση και αλλαγές εκ των έσω. Καλείστε τώρα με κάθε τρόπο να απαλλαγείτε από μοτίβα συμπεριφοράς που σας οδηγούν σε αδιέξοδο και να φύγετε μακριά από αγχωτικές και πιεστικές καταστάσεις. Ωστόσο, μια τέτοια διαδικασία ίσως να είναι επίπονη για εσάς, καθώς μπορεί να αφήσετε πίσω σας ανθρώπους και συνήθειες που λειτουργούσαν ως σταθερές στη ζωή σας. Παρόλο λοιπόν που στην αρχή μπορεί να νιώθετε μετέωροι και αποπροσανατολισμένοι, σε βάθος χρόνου θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης θα πρέπει να μάθετε να αρκείστε στα λίγα και να είστε αυτάρκεις, επομένως προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην εξαρτάστε πλέον από κανέναν.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Κρόνο σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο, δηλαδή ο Κρόνος σας βρίσκεται στον Ταύρο, στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, αυτό σημαίνει ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με μεταμορφωτικές εμπειρίες και βαθιές συνειδητοποιήσεις, οι οποίες θα σας δώσουν το κίνητρο να απαλλαχτείτε από σχέσεις και καταστάσεις που σας καταπιέζουν και παρόλα αυτά εσείς επιμένατε να λειτουργήσουν. Βρίσκεστε λοιπόν σε μια φάση ζωής κατά την οποία συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να διαλύσετε κάποιες σταθερές προκειμένου να απελευθερωθείτε και να εξελιχθείτε, παρόλο που αυτές μέχρι τώρα σας έδιναν ασφάλεια. Ίσως βέβαια και πάλι να προσπαθήσετε να αντισταθείτε στην αλλαγή και να μην πάρετε εύκολα την απόφαση να απομακρυνθείτε από όσα σας κάνουν κακό. Θα χρειαστεί να οπλιστείτε με πειθαρχία για να αντεπεξέλθετε σε αυτές τις προκλήσεις, αφού δεν θα έχετε μεγάλα αποθέματα εσωτερικής δύναμης για να σπαταλήσετε. Πολλές φορές μπορεί να νιώσετε ότι πρέπει να δουλέψετε πολύ σκληρά για να πετύχετε κάτι και παρόλα αυτά να μην καταφέρνετε όσα θέλετε. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας στα επαγγελματικά και να πάρετε ρίσκα, ούτε για να ξοδέψετε την ενέργεια σας προκειμένου να σταθεροποιήσετε εκ των υστέρων μια κατάσταση, αφού κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από αυτή τη διέλευση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να εξετάσετε πολύ προσεκτικά όλους τους τομείς της ζωής σας, ώστε να δείτε τι είναι αυτό που εμποδίζει την προσωπική σας εξέλιξη και πρέπει να το αφήσετε πίσω σας. Εάν δεν προχωρήσετε από μόνοι σας σε αυτή την αλλαγή, τότε είναι πολύ πιθανό με κάποιο τρόπο να σας επιβληθεί από τα γεγονότα που θα συμβούν. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με οικονομικές ή υλικές απώλειες, κάτι που θα σας γεμίσει ανασφάλεια και θα σας κάνει να αισθάνεστε μετέωροι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι πως εάν κάτι δεν λειτουργεί τώρα όπως θα θέλατε, τότε ίσως δεν είναι για εσάς και θα πρέπει να το εγκαταλείψετε οριστικά. Να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτή τη διέλευση όμως θα είστε ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Κρόνο σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τρίγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο, δηλαδή έχετε Κρόνο στον Κριό, στον Τοξότη, στους Διδύμους ή στον Ζυγό, τότε αυτή είναι μια περίοδος αργών αλλά κομβικών αλλαγών στη ζωή σας, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. Είστε οπλισμένοι με υπομονή, επιμονή και πειθαρχία και θα νιώσετε την ανάγκη να θέσετε νέες βάσεις και σταθερές, και κυρίως να βγάλετε από τη ζωή σας οτιδήποτε είναι καταπιεστικό και δεν σας επιτρέπει να εξελιχθείτε. Οι αλλαγές που συμβαίνουν τώρα δεν αφορούν μόνο τα εξωτερικά γεγονότα αλλά και τον εσωτερικό σας κόσμο, αφού θα αλλάξετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τις καταστάσεις και τον τρόπο που παρουσιάζεστε στον κοινωνικό σας περίγυρο αλλά και στα επαγγελματικά σας. Θα είστε αρκετά προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνετε τώρα και θα αντιμετωπίζετε τα πάντα με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτή η στάση σας θα αναγνωριστεί από ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας και είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε δύναμη στα χέρια σας αλλά και περισσότερες ευθύνες. Ακόμα κι αν βιώσετε απώλειες και δυσκολίες μέσα σε αυτό το διάστημα, θα είστε ολιγαρκείς και αυτάρκεις και θα μπορέσετε να επιβιώσετε και να βγείτε νικητές.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ουρανό σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό σας, δηλαδή έχετε Ουρανό στον Υδροχόο, τότε ο συνδυασμός αυτών των δύο πλανητών θα σας δημιουργήσει μια επείγουσα ανάγκη να αποδεσμευτείτε από οτιδήποτε σας καταπιέζει και σας κρατάει πίσω. Εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως ακριβώς θέλετε, είστε διατεθειμένοι να κάνετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας. Θα είναι πολύ δύσκολο τώρα για εσάς να κάνετε υπομονή και να πειθαρχήσετε σε κανόνες που σας επιβάλλουν. Ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα να σπαταλήσετε όλη σας την ενέργεια για να κάνετε επανάσταση και να αντιδράτε σε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Αντιθέτως, θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε την αιτία πίσω από το καθετί που συμβαίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το πέρασμα αυτής της διέλευσης θα αποκτήσετε περισσότερη σοφία και θα πάρετε σημαντικά μαθήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε σημαντικές αλλαγές μετέπειτα στη ζωή σας. Ακόμα κι αν εσείς οι ίδιοι δεν νιώσετε την ανάγκη να αντιδράσετε και να κάνετε αλλαγές στο άμεσο περιβάλλον σας, θα έρθετε αντιμέτωποι με αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σας, κάτι που μπορεί να σας δημιουργήσει αναστάτωση. Ό,τι κι αν συμβαίνει, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην αντιδράσετε σπασμωδικά.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ουρανό σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό, έχετε δηλαδή Ουρανό στον Ταύρο, στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, τότε αυτή θα είναι μια περίοδος συνταρακτικών αλλαγών και εσωτερικής αναστάτωσης στη ζωή σας. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πλανητών συμβολίζει μια έντονη ανάγκη επανάστασης και αντίδρασης ενάντια σε οτιδήποτε έχει κάνει τη ζωή σας μονότονη και βαρετή. Πολλά πράγματα που θεωρούσατε σταθερά στη ζωή σας μέχρι τώρα θα πάψουν να υπάρχουν και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση. Αυτό μπορεί να αφορά οποιοδήποτε τομέα της ζωή σας, αλλά κυρίως τις προσωπικές και τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Μάλιστα, όσο πιο πολύ είχατε επενδύσει σε κάτι, τόσο πιο πολύ θα πονέσετε από την απώλεια του. Αντιθέτως, όσο πιο ευέλικτοι είστε στις αλλαγές που συμβαίνουν, τόσο πιο ομαλά θα κυλήσουν τα πράγματα. Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της διέλευσης είναι να μάθετε να προσαρμόζεστε στα νέα δεδομένα, αφού εάν είστε άκαμπτοι και αμετακίνητοι το μόνο που θα κάνετε είναι να χειροτερέψετε την κατάσταση. Άλλωστε, όσο και να αντιστέκεστε στις αλλαγές, θα είναι δύσκολο έως αδύνατον να τις αποτρέψετε. Εάν νιώσετε ότι κάποιες καταστάσεις σας περιορίζουν, θα προσπαθήστε με κάθε τρόπο να απελευθερωθείτε από αυτές και να διεκδικήσετε την αυτονομία σας ακόμη και με ακραίο τρόπο. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι όσα συμβαίνουν τώρα έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και δεν προέκυψαν εντελώς ξαφνικά. Προσπαθήστε να ζυγίσετε τις καταστάσεις με αντικειμενικότητα, ώστε να δείτε τι είναι λειτουργικό στη ζωή σας και αξίζει να το κρατήσετε και από τι θα πρέπει να απαλλαγείτε άμεσα.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ουρανό σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό σας, έχετε δηλαδή Ουρανό στον Κριό, στον Τοξότη, στους Διδύμους ή στον Ζυγό, τότε αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από ριζική μεταμόρφωση, τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στον κοινωνικό σας περίγυρο. Θα παλέψετε για να κάνετε εποικοδομητικές αλλαγές και να απαλλαχτείτε από καταπιεστικές καταστάσεις, όχι όμως με τρόπο ακραίο και αντιδραστικό τρόπο, αλλά έχοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο. Γι’ αυτό τον λόγο, οι αλλαγές που θα συμβούν τώρα θα έχουν διάρκεια και δεν θα είναι παροδικές. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να καταφέρετε πράγματα τα οποία θα σας βγάλουν έξω από τη ζώνη ασφαλείας σας και θα διευρύνουν τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Θα ενδιαφερθείτε για καινοτόμες ιδέες και θα μπουν στη ζωή σας άνθρωποι οι οποίοι συμμερίζονται το όραμα σας και τον τρόπο σκέψης σας και δεν έχουν συντηρητικές απόψεις. Αυτή η διέλευση αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να διώξετε από τη ζωή σας σχέσεις και καταστάσεις που σας περιορίζουν και σας κρατάνε πίσω. Δεν θα νιώσετε πόνο γι’ αυτές τις απώλειες, αλλά αντιθέτως θα νιώσετε τελείως απελευθερωμένοι και ανανεωμένοι. Τώρα θα μπορέσετε να κάνετε πράγματα τα οποία διστάζατε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε σε βάθος τον εαυτό σας.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο σας Ποσειδώνα, έχετε δηλαδή Ποσειδώνα στον Υδροχόο, τότε αυτή θα είναι μια μεταμορφωτική περίοδος η οποία αντικατοπτρίζεται στα ιδανικά και στους στόχους σας. Θα θέσετε υπό αμφισβήτηση απόψεις και πιστεύω τα οποία μέχρι τώρα καθόριζαν τη ζωή σας και είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε αποπροσανατολισμένοι και χαμένοι, ειδικά εάν συνειδητοποιήσετε ότι τόσο καιρό ζούσατε κάτω από ψευδαισθήσεις. Οι αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σας θα φανούν και στις αλλαγές που θα κάνετε στην προσωπική σας ζωή, αφού θα πάρετε την απόφαση να αφήσετε πίσω σας σχέσεις και καταστάσεις οι οποίες δεν σας εκφράζουν πλέον. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μετά το πέρασμα αυτής τη διέλευσης δεν θα είστε το ίδιο άτομο που ήσασταν πριν. Θα πρέπει όμως να θυμάστε πως αν έχετε σκοπό να πραγματοποιήσετε ένα όνειρο ή ένα όραμα το οποίο βρίσκεται στο μυαλό σας εδώ και πολλά χρόνια, θα χρειαστεί να προσπαθήσετε πολύ σκληρά γι’ αυτό. Είναι επίσης πολύ πιθανό να ενδιαφερθείτε για πιο πνευματικά ζητήματα και να μελετήσετε τη μεταφυσική, την αστρολογία και την ψυχολογία. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην χαθείτε μέσα σε αφηρημένες έννοιες και να εφαρμόσετε τη γνώση που πήρατε ώστε να βελτιώσετε τη ζωή σας στην πράξη. Εάν σκεφτόσασταν να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, αυτή η σύνοδος αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνετε.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ποσειδώνα σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα, έχετε δηλαδή Ποσειδώνα στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, τότε θα έρθετε αντιμέτωποι με εξωτερικές δυνάμεις στις οποίες δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε εύκολα και δεν θα έχετε κανέναν έλεγχο επάνω τους. Αυτή η διέλευση θα κλονίσει βαθιά τις σταθερές που είχατε έως τώρα στη ζωή σας, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για κεκτημένα. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσετε χρόνο και ενέργεια για να τα επαναφέρετε στη ζωή σας ή για να μετανιώσετε για κάτι. Αντιθέτως, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με τις αλλαγές αυτές και να γίνετε μέρος τους. Μία άλλη επίπτωση αυτής της διέλευσης είναι το γεγονός ότι θα βγουν στην επιφάνεια σκοτεινές και ασυνείδητες πλευρές του εαυτού σας που προσπαθούσατε να κρατήσετε στο σκοτάδι. Η καλύτερη λύση είναι να συμφιλιωθείτε με αυτές τις πλευρές σας και να τις αποδεχτείτε, γιατί τελικά δεν είναι τόσο άσχημες όσο πιστεύατε. Είναι πολύ πιθανό μέσα σε αυτό το διάστημα να επιλέξετε να ασχοληθείτε με ζητήματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την ανθρώπινη ύπαρξη, όπως για παράδειγμα η ψυχολογία, η μεταφυσική, η φιλοσοφία και οτιδήποτε σχετίζεται με το υπερβατικό στοιχείο.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ποσειδώνα σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα σας, έχετε δηλαδή Ποσειδώνα στον Τοξότη ή στον Ζυγό, αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν αλλαγές στη ζωή σας οι οποίες όμως θα είναι πιο εσωτερικές και μπορεί να μην είναι ορατές από τον κοινωνικό σας περίγυρο. Το βασικότερο αίτημα της διέλευσης αυτής είναι να σας βάλει στη διαδικασία να αμφισβητήσετε τα πιστεύω σας και να σας δείξει ότι δεν μπορείτε να είστε απόλυτοι στις απόψεις σας. Είναι πολύ πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις οι οποίες μπορεί να απέχουν από αυτά που πρεσβεύετε, όμως θα σας ανοίξουν νέους ορίζοντες και μονοπάτια. Οι καταστάσεις που βιώνετε τώρα, δεν θα σας επιβάλλουν την αλλαγή με το ζόρι, όμως θα σας δίνουν το κίνητρο να κάνετε εσείς οι ίδιοι αλλαγές στη ζωή σας με τον δικό σας ρυθμό. Όλο αυτό αποτελεί μια προεργασία ώστε να μπορέσετε στο μέλλον να αντιμετωπίσετε πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να έρθουν.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Πλούτωνα σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο ή αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα σας, έχετε δηλαδή Πλούτωνα στον Σκορπιό ή στον Λέοντα, τότε θα μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε τη ζωή που έχετε ζήσει έως τώρα και να αναλογιστείτε εάν αισθάνεστε πλήρεις από όσα έχετε καταφέρει. Ταυτόχρονα, μπορεί να φέρει αλλαγές οι οποίες σχετίζονται με ζητήματα τα οποία έχετε αφήσει ανολοκλήρωτα, προκειμένου τώρα να τα αντιμετωπίσετε. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι η αλλαγή είναι μέρος της ζωής και να μην προσπαθήσετε να αντισταθείτε σε αυτήν. Η διέλευση αυτή έχει ως σκοπό να ξεριζώσει από τη ζωή σας συνήθειες και καταστάσεις οι οποίες δεν σας κάνουν καλό. Όλα αυτά μπορεί μάλιστα να λειτουργούν εις βάρος σας σε ασυνείδητο επίπεδο, όμως τώρα θα βγουν στην επιφάνεια και καλείστε να τα αντιμετωπίσετε. Ο Πλούτωνας καταστρέφει οτιδήποτε τοξικό με έναν τρόπο σκληρό και ανελέητο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να αντισταθείτε σε αυτή τη διαδικασία. Αντιθέτως, θα πρέπει απλώς να επιτρέψετε σε αυτές τις αλλαγές να συμβούν και να κάνετε χώρο για το νέο που θα έρθει στη ζωή σας. Οι τομείς που θα επηρεαστούν από αυτές τις καθοριστικές αλλαγές εξαρτώνται από τον γενέθλιο χάρτη σας, όμως το πιο πιθανό είναι να αλλάξουν οι συνθήκες τόσο μέσα στο σπίτι σας όσο και μέσα στην επαγγελματική σας πορεία. Εάν διατηρείτε σχέσεις ενώ έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, τώρα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχουν θέση πλέον στη ζωή σας, ειδικά εάν με κάποιο τρόπο εμποδίζουν την προσωπική σας εξέλιξη. Είναι επίσης πολύ πιθανό κάτω από αυτή τη διέλευση να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον οι πιο πνευματικές ασχολίες και να μελετήσετε θέματα που σχετίζονται με την ψυχολογία, τη μεταφυσική, τη φιλοσοφία και τη θρησκεία.

Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Πλούτωνα σας

Εάν ο Πλούτωνας σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον γενέθλιο σας Πλούτωνα, έχετε δηλαδή Πλούτωνα στον Τοξότη, ή στον Ζυγό, τότε αυτή είναι μια διέλευση η οποία θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε τη ζωή σας ακόμα και αν βρίσκεστε σε μια φάση που βιώνετε δυσκολίες. Θα μπορέσετε να βρείτε τι είναι αυτό που έχει πραγματική αξία στη ζωή σας και ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από οτιδήποτε έχει φθαρεί ή με κάποιο τρόπο σας κάνει κακό. Γενικώς, καλείστε να προχωρήσετε σε διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες είναι αναγκαίες για την προσωπική σας εξέλιξη. Είναι μια ευκαιρία να εξετάσετε προσεκτικά τις φιλίες σας, τις σχέσεις σας και οτιδήποτε υπάρχει στη ζωή σας και συνδέεστε μαζί του σε βαθύτερο επίπεδο και να δείτε τι από αυτά αξίζει να συνεχίσει να υπάρχει και τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας οριστικά. Εάν όμως αγνοείτε τα σημάδια και συνεχίζετε να συντηρείτε καταστάσεις οι οποίες δεν σας ωφελούν, στην πορεία μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με μεγαλύτερα προβλήματα.