Όταν ο Άρης δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη… σχεδόν τίποτα δεν σας σταματά!

Όταν ο Άρης δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη… σχεδόν τίποτα δεν σας σταματά!

Όταν ο Άρης δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη… σχεδόν τίποτα δεν σας σταματά!

Ο πλανήτης Άρης δίνει περιπετειώδεις, δυναμικούς, αληθινούς πολεμιστές που ποτέ δεν μένουν στάσιμοι και που έχουν το θάρρος να μην εγκαταλείπουν τη μάχη. Ο Άρης μπορεί να είναι κυρίαρχος με διάφορους τρόπους σε ένα ωροσκόπιο. Μπορεί να είναι σε θέση δύναμης όπως όταν βρίσκεται στον Κριό, το ζώδιο που κυβερνά, στον Αιγόκερω, το ζώδιο της έξαρσης του, ή ακόμα και στον Σκορπιό που ήταν ο παραδοσιακός κυβερνήτης του πριν ανακαλυφθεί ο Πλούτωνας.

Φλογερή αποφασιστικότητα

Ένας δυνατός Άρης δίνει ένα άτομο που δεν τα παρατάει ποτέ και δεν χάνει την ελπίδα του. Το κάνει έντονο, θερμό και φλογερό, και μπορείς να νιώσεις τον δυναμισμό και την ένταση της παρουσίας του. Δίνει ενθουσιασμό και χαρίζει υψηλά επίπεδα ενεργητικότητας και όποιος έχει δεσπόζοντα Άρη στον αστρολογικό του χάρτη είναι συνήθως ένας ορμητικός σίφουνας, που δεν χάνει τον χρόνο του με πολλές λεπτομέρειες. Δεν τον ενδιαφέρει απαραίτητα η επίτευξη της τελειότητας για να γίνουν τα πράγματα, του αρκεί να γίνεται η δουλειά και να υπάρχουν τα αποτελέσματα που θέλει.

Με το σπαθί του

Ο πανίσχυρος Άρης λατρεύει τον ανταγωνισμό, τον αθλητισμό, τη φωτιά και το μέταλλο, τα όπλα και τα κοφτερά αντικείμενα. Θέλει να διαπρέπει και να ηγείται σε ό,τι κι αν κάνει, και να είναι πρώτος και καλύτερος στις παρέες, στη δουλειά και στον έρωτα. Η ανάγκη να παλέψει με όλες τις αντιξοότητες και να βγει νικητής τον ιντριγκάρει όσο τίποτα άλλο, γι’ αυτό τα άτομα που τον διαθέτουν συνήθως απαντώνται σε ανταγωνιστικά επαγγέλματα, όπως στον επιχειρηματικό ή εμπορικό κλάδο, στον αθλητισμό, στον στρατό, στην πυροσβεστική ή στη χειρουργική. Οι Αρειανοί έχουν συνήθως συμμετρικά πρόσωπα, με έντονα σπινθηροβόλα μάτια και καλοσχηματισμένα φρύδια. Μπορεί να έχουν μια κοκκινωπή απόχρωση στα συνήθως ατίθασα μαλλιά ή στο δέρμα τους. Έχουν καλή μυοσκελετική δομή, συχνά γυμνασμένο σώμα και αγαπούν πολύ την κίνηση και την περιπέτεια. Συχνά έχουν και κάποια σημάδια από διάφορους τραυματισμούς στο κεφάλι, στο πρόσωπο ή στο σώμα τους, καθώς είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Πότε δεσπόζει ο Άρης στον αστρολογικό χάρτη

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε έναν δεσπόζοντα Άρη.

  • Ο Άρης σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (αυτή η όψη σας κάνει να φαίνεστε σαν να ανήκετε στο ζώδιο του Κριού)
  • Ο Άρης σε σύνοδο με το Μεσουράνημα (είναι στην πιο περίοπτη θέση στον χάρτη, μια από τις πιο ισχυρές θέσεις)
  • Ο Άρης σε όψη με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα
  • Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Άρης σε όψη με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Άρης σε όψεις με αρκετούς πλανήτες
  • Ήλιος, Σελήνη, ωροσκόπος ή Μεσουράνημα στον Κριό
  • Αρκετοί πλανήτες στον Κριό
  • Αρκετοί πλανήτες στον 1ο οίκο

Αν ο Άρης δεσπόζει στον χάρτη σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ζώδιο και τον οίκο του. Ο οίκος που φιλοξενεί τον Άρη δείχνει τον τομέα που δίνετε την περισσότερη ενέργεια και που βάζετε την περισσότερη προσπάθεια για να πετύχετε. Το ζώδιο δείχνει τι είδους ενέργεια έχετε στη διάθεσή σας.

Για να μάθετε πού έχετε τον Άρη και τι όψεις σχηματίζει στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Η ακατέργαστη όψη

Ο Άρης συμβολίζει επίσης όλα τα αρχέγονα ένστικτα, συμπεριλαμβανομένου του ενστίκτου της επιβίωσης, αλλά και τη δημιουργική και σεξουαλική ενέργεια, τη λίμπιντο. Αν και όσοι έχουν δεσπόζοντα Άρη μπορεί να υποφέρουν συχνά από άγχος, αρνούνται να αφήσουν τις αντιξοότητες να τους καταβάλουν. Δεν παίρνουν κάποια πράγματα ελαφρά και συχνά είναι ακραίοι. Ιδιαίτερα στον έρωτα, συνήθως τα θέλουν όλα ή τίποτα. Η ζήλια είναι κάτι που μπορεί να τους ταλαιπωρεί συχνά, λόγω της ανταγωνιστικής φύσης τους. Η αρνητική τους πλευρά μπορεί να φέρει δυνατές εκρήξεις θυμού, βιαιότητα, αντιδραστικότητα, ανυπομονησία, παρόρμηση και αφέλεια. Ο Άρης έχει να κάνει με τα ένστικτα, την αρσενική δύναμη και τη δράση. Το να υπάρχει ένα σχέδιο και να ακολουθείται υπομονετικά μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση που δοκιμάζει τις αντοχές του.

Αν και ένα άτομο με κυρίαρχο Άρη μπορεί να ξεκινήσει πολλά πράγματα, συχνά του λείπει η συνέπεια και μοιραία πολλά από αυτά δεν θα ολοκληρωθούν. Οι αντοχές του δοκιμάζονται επίσης όταν οι άλλοι είναι αργοί, άτολμοι, παθητικοί ή δεν είναι ειλικρινείς. Τα άτομα με δεσπόζοντα Άρη αγαπούν την αλήθεια, αλλά συχνά χρησιμοποιούν αυτή την ειλικρίνεια με έναν κάπως άκομψο τρόπο, πληγώνοντας συχνά τα συναισθήματα των άλλων, παρότι μπορεί να μην είναι αυτή η πρόθεση τους.

Μάχες μέχρις εσχάτων

Όσοι έχουν δεσπόζοντα Άρη στον αστρολογικό τους χάρτη είναι αληθινοί πρωτοπόροι, με μοναδικές ιδέες, και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν χαράζουν νέους δρόμους και όταν κατακτούν άγνωστες ανεξερεύνητες περιοχές. Είναι ηγέτες και όχι οπαδοί, διότι τολμούν να πηγαίνουν μπροστά με όραμα και να οδηγούν τους άλλους με αυτοθυσία. Έχουν το θάρρος της γνώμης τους και καθώς είναι ανεξάρτητοι δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν ακόμα και μόνοι τους, αν αισθάνονται ότι κανένας δεν συμμερίζεται το όραμα τους. Όμως, έχουν και το θάρρος να επιλέγουν ένα στρατόπεδο και να το υπερασπιστούν με αυταπάρνηση, όπως θα κάνουν και με τους φίλους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν και συνήθως δεν βαδίζουν βάση σχεδίου ή στρατηγικής, διαθέτουν το χάρισμα να εκτιμούν καταστάσεις, συμπεριφορές και χαρακτήρες σχεδόν με μια ματιά, όπως και να βλέπουν τις αδυναμίες του «αντίπαλου στρατοπέδου», κάτι που τους βοηθάει στις ατελείωτες μάχες που είναι προορισμένοι να δώσουν στη ζωή τους.