Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Κριού

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Κριού

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Κριού

Υπάρχουν σταθμοί στη ζωή του κάθε ανθρώπου που σημαδεύουν την εξέλιξη και την πορεία του. Υπάρχουν έρωτες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι αγαπάς για πρώτη φορά. Ο κάθε έρωτας που ήρθε απρόσμενα στη ζωή έφερε μια καινούρια ενέργεια και πυροδότησε τα πιο μοναδικά συναισθήματα. Έκανε κάθε κύτταρο στο κορμί να πάλλεται από ζωή, όπως η φύση την άνοιξη. Και κάθε σταθμός που χάθηκε στον ορίζοντα ήταν μια μάχη που χάθηκε άδικα και άφησε πληγές και σημάδια.

Για το ζώδιο του Κριού αυτοί είναι κάποιοι που μπορεί να ήταν, αλλά και να γίνουν οι έρωτες σταθμοί της ζωής του:

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης και ο Κριός είναι ζώδια της φωτιάς που έχουν την ίδια αδυναμία στην περιπέτεια. Είναι και οι δύο ενθουσιώδεις και αισιόδοξοι, καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και έτσι όχι μόνο κάνουν ένα δυναμικό ζευγάρι, αλλά υπάρχει και το στοιχείο της φιλίας στη σχέση τους. Καθώς είναι και οι δύο κοινωνικοί και εξωστρεφείς από τη φύση τους, η γνωριμία αυτή θα εξελιχθεί με γρήγορο ρυθμό. Δεν χρειάζονται καν πολλά λόγια για να επικοινωνήσουν. Τα δύο αυτά ζώδια έλκονται, δοκιμάζουν και προκαλούν πέρα από τις ζώνες ασφαλείας και τις δυνατότητες τους, έτσι που κάνουν ο ένας τον άλλον να αισθάνεται ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο Τοξότης λατρεύει να δοκιμάζει νέα πράγματα. Αυτό δίνει στον Κριό τη χαρά να κάνει το πρώτο βήμα, εμπνέοντας έτσι τον Τοξότη να περπατήσουν μαζί σε νέα μονοπάτια με ανυπομονησία ή τουλάχιστον με ανοχή και καλή διάθεση. Ο Τοξότης αγαπά την αλήθεια όσο ο Κριός και θα είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, ακόμη και όταν αυτή δεν είναι ευχάριστη. Μία τέτοια σχέση συνήθως εξελίσσεται σε μακροχρόνια. Πολλές περιπέτειες, ζωηρές συζητήσεις, διασκέδαση και πολύ πάθος είναι τα συστατικά που τους δένουν. Ερωτικά ο Κριός είναι πολύ ρομαντικός και παθιασμένος και ο Τοξότης είναι φλογερός, πανέξυπνος και γνωρίζει πώς να παίξει σωστά το παιχνίδι της αποπλάνησης. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δυνατό έρωτα, αλλά πρέπει να προσέξουν να μην αφήσουν το πάθος και τις παρεξηγήσεις να μπουν ανάμεσα τους. Οι Τοξότες είναι λάτρεις της ελευθερίας και η σκέψη ότι μπορεί να περιοριστούν σε μια σχέση τους δημιουργεί αίσθημα κλειστοφοβίας. Η πειστική και φιλελεύθερη προσέγγιση ενός Κριού μπορεί να είναι πολύ δελεαστική. Όμως ως ένα μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς ο ένας, και ως παρορμητικό ο άλλος, μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε στροφή από το κοινό μονοπάτι χωρίς να το πολυσκεφτούν. Η έλλειψη δέσμευσης μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναλαμβάνει τα ηνία ο εγωισμός και μπορεί να απομακρυνθούν, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν ένα πρόσωπο που αγάπησαν να τους αντιμετωπίζει με αδιαφορία.

ΛΕΩΝ

Ο Κριός και ο Λέων έχουν μια άμεση σύνδεση και κατανόηση μεταξύ τους σε πολύ εσωτερικό επίπεδο και «κουμπώνουν» εύκολα και πολύ γρήγορα. Ο Κριός είναι ένα θερμό ζώδιο γεμάτο πάθος, δυναμισμό και νεανική ενέργεια που βλέπει χωρίς προσπάθεια το καλύτερο στους άλλους. Ο Λέοντας είναι ένα ζώδιο γεμάτο δημιουργική, ζεστή, παθιασμένη και παιχνιδιάρικη αγάπη. Και οι δύο καταλαβαίνουν τον συναισθηματικό πλούτο του άλλου εύκολα και τον εκτιμούν. Ο Λέοντας θέλει να έχει πολύ προσοχή και ο Κριός δεν κρατάει κρυφά τα συναισθήματά του, όταν ερωτεύεται συνήθως τα δίνει όλα. Ο Λέοντας θα επιστρέψει τη χάρη με γενναιοδωρία, φέρνοντας θέρμη και πάθος στη ζωή τους. Και τα δύο αυτά ζώδια θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ζήσουν στο έπακρο την κάθε στιγμή. Θα μείνουν μαζί στα καλά και στα δύσκολα, γιατί έχουν παρόμοιες αξίες. Η σχέση τους θα είναι γεμάτη αγάπη, ενθουσιασμό και αφοσίωση. Ως σύντροφοι είναι δεμένοι, καταλαβαίνουν και παρακινούν ο ένας τον άλλον. Αυτό το δίδυμο έχει μια ισχυρή και έντονη ψυχική επαφή. Θα σχεδιάσουν συναρπαστικές περιπέτειες και θα αξιοποιήσουν τον χρόνο τους με τον καλύτερο τρόπο. Και οι δύο διαθέτουν πολύ ενέργεια, οπότε δεν αισθάνονται ότι ο άλλος τους κουράζει. Είναι επίσης ταιριαστοί στις ιδιοσυγκρασίες και στις προσωπικότητες. Ο Κριός είναι παθιασμένος και ξέρει τι θέλει, κάτι που δένει με τη χαρούμενη φύση και τη γενναιοδωρία του Λέοντα. Παρόλο που μπορεί να διαφωνούν συχνά, οι διαφορές τους δεν διαρκούν πολύ, διότι ο Κριός είναι πολύ απασχολημένος στο να προχωρήσει στην επόμενη πρόκληση και δεν κρατάει μνησικακίες. Ο Λέων πρέπει να θυμάται να μην παρεξηγείται όταν ο Κριός γίνεται απότομος και νευρικός. Η επικοινωνία μεταξύ τους όμως δεν είναι εύκολη όταν πρέπει να παραδεχθούν τα λάθη τους. Όταν τα πράγματα πάνε καλά είναι αξιοζήλευτη, αλλά όταν πάνε στραβά είναι γεμάτη δραματικά ξεσπάσματα και τσαλακωμένους εγωισμούς. Σε αυτή τη σχέση υπάρχει πάντα κάποιος ανταγωνισμός ανάμεσα στις δύο αυτές ηγετικές προσωπικότητες. Αυτές οι μάχες εξουσίας συνήθως δεν διαρκούν πολύ, οπότε αν τις αντιμετωπίσουν με χιούμορ και αμοιβαίο συμβιβασμό, μπορούν τα προβλήματα να ξεπεραστούν γρήγορα και να μην καταστρέψουν αυτή την όμορφη σχέση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στον Υδροχόο αρέσει πολύ που ο Κριός είναι πάντα έτοιμος για οτιδήποτε, είτε όταν δοκιμάζει καινούρια πράγματα είτε όταν παίρνει τολμηρές αποφάσεις ρισκάροντας. Τον ελκύει επίσης η αποφασιστικότητα, η αισιόδοξη στάση και το πάθος του Κριού για ζωή. Ο Κριός γοητεύεται από το πόσο μοναδικός είναι ο Υδροχόος, από το εφευρετικό του πνεύμα και τις πεποιθήσεις του. Ο αμοιβαίος θαυμασμός μεταξύ τους δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό που έχει έμπνευση και είναι γεμάτος ενέργεια. Και οι δύο είναι πάντα έτοιμοι για μια καλή συζήτηση, δημιουργική, έξυπνη και παθιασμένη. Καθώς και οι δύο έχουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, τα θέματα είναι ανεξάντλητα. Επίσης ο αεικίνητος Υδροχόος προσφέρει στον δραστήριο Κριό πολλές ευκαιρίες για νέες περιπέτειες και εξορμήσεις. Επειδή είναι τόσο ανεξάρτητοι και λατρεύουν την ελευθερία, θα σεβαστούν την ανάγκη του άλλου για χώρο μέσα στη σχέση. Μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί, πεισματάρηδες και να μην θέλουν να συμβιβάσουν εύκολα τις απόψεις τους, αλλά η ζωή για αυτούς τους δύο δεν θα είναι ποτέ μονότονη. Ο Κριός είναι ένα παθιασμένο ζώδιο με πολλά ζεστά συναισθήματα. Λόγω της κοινής επιθυμίας τους να εκφραστούν σε πνευματικό αλλά και φυσικό επίπεδο, γίνονται θερμοί και εφευρετικοί εραστές μεταξύ τους. Η σχέση Κριού και Υδροχόου μπορεί να υποφέρει όμως από έλλειψη συναισθηματικής ασφάλειας. Με την τάση και των δύο για ανεξαρτησία είναι επιρρεπείς σε ερωτικές προδοσίες και εγωιστικές συμπεριφορές. Ο Κριός μπορεί να φαίνεται πολύ παθιασμένος συναισθηματικά για τα γούστα του Υδροχόου, και ο Υδροχόος με τη σειρά του μπορεί να γίνει πολύ απρόβλεπτος για τον Κριό, κάτι που μπορεί να δοκιμάσει, αλλά και να τερματίσει τη σχέση τους αν δεν προσπαθήσουν να συμβιβάσουν με κάποιο τρόπο τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι γοητεύονται από την κυρίαρχη και ηγετική δύναμη του Κριού, ενώ, από την άλλη πλευρά, ένα Κριάρι αισθάνεται συνεπαρμένο από το έξυπνο και ορθολογικό πνεύμα των Διδύμων. Οι Κριοί αγαπούν την περιπέτεια και τους αρέσει να περνούν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και οι Δίδυμοι είναι διασκεδαστικοί και ιδιαίτερα κοινωνικοί. Επομένως, αυτό το ζευγάρι είναι προορισμένο να κάνει συναρπαστικές συζητήσεις και να ζήσει μια ευχάριστη όλο κίνηση ζωή, με αγαπημένα πρόσωπα και πολυάριθμες παρέες. Είναι ένα ζευγάρι που συνήθως τραβάει την προσοχή των άλλων λόγω της δυναμικής τους παρουσίας και της ενέργειας που αποπνέει. Ενώ ο Δίδυμος μπορεί να είναι συχνά διχασμένος με σκέψεις και σχέδια, ο Κριός είναι ευθύς και αποφασιστικός. Αυτό δίνει έναν υπέροχο συνδυασμό που ισορροπεί αυτή τη σχέση, αρκεί να υπάρχει ευελιξία. Υπάρχει κατανόηση μεταξύ τους και είναι διαθέσιμοι ο ένας στον άλλον σε συναισθηματικό επίπεδο. Όμως, ο Κριός κινητοποιείται λίγο περισσότερο από οτιδήποτε αισθάνεται και θα μιλήσει για τα συναισθήματά του στο ταίρι του. Είναι πολύ ξεκάθαρος και ομιλητικός για όλα όσα νιώθει. Ο Δίδυμος από την άλλη είναι πιο συγκρατημένος σε αυτό το κομμάτι και δεν θα βιαστεί ποτέ να εκφραστεί συναισθηματικά αν δεν είναι σίγουρος. Μεταξύ τους είναι μοιραίο να υπάρχει έτσι πάντα μια τεταμένη ερωτική ατμόσφαιρα. Στην πραγματικότητα, η ερωτική χημεία είναι συχνά το πιο δυνατό σημείο της σχέσης και τα πράγματα γίνονται πολύ καυτά στην κρεβατοκάμαρα. Ενώ ο Κριός έχει αυξημένη σεξουαλική ορμή, ο σύντροφός του είναι αυτός που έχει τις πιο ξεχωριστές και δημιουργικές ιδέες. Όμως άλλες προσεγγίσεις και στάσεις απέναντι στα πράγματα είναι πολύ διαφορετικές. Και οι δύο είναι πολύ ανεξάρτητοι και λειτουργούν χαράζοντας την προσωπική τους πορεία στη ζωή και γι’ αυτό μπορεί να συγκρουστούν ως ζευγάρι. Ο Κριός επίσης θα δυσκολευτεί να μάθει να εμπιστεύεται έναν Δίδυμο. Αλλά η κάθε στιγμή που περνούν μαζί είναι συναρπαστική. Είτε κρατήσει είτε όχι ο έρωτάς τους, οι κοινές τους αναμνήσεις θα τους μείνουν αξέχαστες και θα τις αναπολούν για πολύ καιρό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μόλις ο Κριός δελεαστεί από τον παθιασμένο κόσμο του Σκορπιού και εκείνος ανοίξει το μυαλό του στις συναρπαστικές εμπειρίες και την κοινωνική ζωή του Κριού, δεν υπάρχει γυρισμός. Ο Κριός, που του αρέσει να ξεκινά και να ηγείται, θα ανοίξει πόρτες και νέους δρόμους στο ταίρι του, ενώ ο σταθερός Σκορπιός θα μείνει στη θέση του και θα επικεντρωθεί στην επίτευξη των στόχων πριν περάσει στο επόμενο στάδιο. Ο δυναμισμός που διαθέτουν και τα δύο αυτά ζώδια που παραδοσιακά συνδέονται με τον Άρη, τα οδηγεί στη ζωή και στον έρωτα με τον πιο άμεσο και διεκδικητικό τρόπο. Θα ωθήσουν ο ένας τον άλλον στα όριά τους και θα παλέψουν για την κυριαρχία στη σχέση, καθώς ο Σκορπιός θέλει να έχει τον έλεγχο και ο Κριός θέλει να είναι πρώτος και καλύτερος. Αυτά τα ζώδια μπορούν εύκολα να κάνουν έρωτα ή πόλεμο, αλλά δύσκολα να διατηρήσουν την ειρήνη, καθώς είναι απόλυτοι με τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Είναι και οι δύο πιστοί, αλλά αν ο Σκορπιός μπει εμπόδιο στην παρορμητική, εξωστρεφή ελευθερία του Κριού, ίσως πιέζοντας κάποιους συναισθηματικούς μοχλούς, τα αποτελέσματα δεν θα είναι ευχάριστα. Και οι δύο είναι γενναίοι, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Ο Κριός θεωρεί γενναία την τολμηρή δράση, ενώ οι Σκορπιοί θεωρούν ότι η περιήγηση στη σκοτεινή άβυσσο του μυαλού είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα. Ο επιθετικός Κριός μπορεί να φαίνεται λίγο απότομος στο συναισθηματικό ταίρι του, ενώ ο κτητικός και ζηλιάρης Σκορπιός μπορεί να εξουθενώσει το αγαπημένο του πρόσωπο με την παθητική και υπόγεια επιθετική του συμπεριφορά. Αν όμως και οι δύο αποφασίσουν να επικεντρωθούν στα δυνατά τους σημεία και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό ζευγάρι. Στον έναν αρέσει η ευθύτητα και δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομα τους, αντίθετα με τον άλλο που σκέφτεται πολύ πριν μιλήσει και αν θα μιλήσει, κρατώντας έτσι τις ισορροπίες. Οι Κριοί είναι σταθεροί στις αξίες τους, ενώ οι Σκορπιοί μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στον σύντροφό τους. Όμως η σχέση μπορεί να βαλτώσει, όταν η υπερηφάνεια του Σκορπιού πληγωθεί κάθε φορά που ο Κριός απορρίπτει μία ιδέα ή θεωρήσει ότι τον επικρίνει. Η εμμονή του Σκορπιού με τις ίδιες ρουτίνες θα μπορούσε να φέρει πλήξη στη σχέση και στον σύντροφο του. Επιπλέον, οι Σκορπιοί μπορούν να γίνουν εκδικητικοί, οπότε μπορεί να συνεχίσουν να πληγώνουν την καρδιά του συντρόφου τους ακόμα και μετά το τέλος μιας σχέσης. Αντιπροσωπεύουν την απόλυτη σύγκρουση φωτιάς και νερού, που όταν η φυσική ροή και η ισορροπία χαθεί, το ένα θα καταστρέψει ή θα βγάλει στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό του άλλου.