Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 24/04/2024: Συναισθηματικά ξεσπάσματα και χειριστικά παιγνίδια. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 24/04/2024: Συναισθηματικά ξεσπάσματα και χειριστικά παιγνίδια. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 24/04/2024: Συναισθηματικά ξεσπάσματα και χειριστικά παιγνίδια. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Στις 24 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η απαιτητική και μεταμορφωτική Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, η πρώτη Πανσέληνος μετά τις εκλείψεις, που θα παίξει με την ψυχολογία μας και θα μας πιέσει συναισθηματικά. Το φεγγάρι αυτό από τη μία θα μας κάνει πιο ανήσυχους και μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις μας ή να μας οδηγήσει σε ξεκαθαρίσματα και ρήξεις, αλλά από την άλλη θα μας δώσει την ευκαιρία να αναγεννηθούμε, υπενθυμίζοντάς μας ότι η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό στη ζωή μας.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 4 μοίρες και 18 λεπτά του Σκορπιού και η κύρια όψη που σχηματίζει είναι το τετράγωνο με τον σκοτεινό Πλούτωνα, τον πλανήτη που κυβερνά τον Σκορπιό και μας καλεί να εξελιχθούμε προσωπικά και πνευματικά, να μεταμορφωθούμε στον τομέα που μας επηρεάζει, να ανακαλύψουμε την ισορροπία ανάμεσα στις παθιασμένες επιθυμίες μας έναντι της αίσθησης ασφάλειας και να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας κρατούν δέσμιους. Με αυτό το φεγγάρι θα προχωρήσουμε μπροστά, αφού πρώτα κλείσουμε την πόρτα πίσω μας σε ό,τι μας ενοχλεί, μας ταράζει και μας κρατά στάσιμους. Αυτή η ολοκλήρωση, αυτό το τέλος, θα είναι το έναυσμα για τη νέα αρχή. Οπότε αν αυτή η Πανσέληνος φέρει ένα τέλος σε οτιδήποτε στη ζωή σας μην αντισταθείτε, διότι υπάρχει λόγος που συμβαίνει προκειμένου να έρθει η αλλαγή.

Συναισθηματική παλίρροια και κρυφές ατζέντες

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον υδάτινο Σκορπιό τα συναισθήματα μας είναι πιο έντονα και μπορεί να μας πνίξουν. Ενθουσιαζόμαστε και απογοητευόμαστε εύκολα και είμαστε πιο επιρρεπείς σε καβγάδες, ίντριγκες, δεύτερες σκέψεις, εμμονές και κρυφές ατζέντες. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο, να επιβάλλουμε τα θέλω μας, να κυριαρχήσουμε και η καχυποψία, το παρασκήνιο και η ζήλια βασιλεύουν. Ο Σκορπιός συμβολίζει τη σκοτεινή μας πλευρά και όλα αυτά που κρατάμε κρυφά μέσα μας. Επίσης αφορά και στα χρήματα των άλλων, επομένως μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις σε οικονομικά θέματα (χρέη, δάνεια, κληρονομιές, φόροι, κοινά οικονομικά, επιχειρηματικές συμφωνίες κλπ.), ή να αποκαλυφθούν σκάνδαλα ή οικονομικές συναλλαγές που έγιναν κάτω από το τραπέζι.

Αναγέννηση και απελευθέρωση

Ο Σκορπιός είναι έντονος, παθιασμένος και αδυσώπητος και μπορεί να φτάσει στα άκρα για να πάρει αυτό που θέλει και να αισθανθεί ότι είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού. Το πείσμα και το πάθος του πολλές φορές τον απομακρύνουν από τη λογική σκέψη και μπορεί να μπλέξει ή να δημιουργήσει παρασκηνιακές καταστάσεις που να τον οδηγήσουν στην καταστροφή. Βέβαια έχει και τη δύναμη να αναγεννιέται από τις στάχτες του και παρόλες τις πληγές που κουβαλά να αναδύεται ακόμη πιο ισχυρός και απελευθερωμένος. Οπότε με αυτή την Πανσέληνο μπορεί υπάρξουν πολλά παιγνίδια ελέγχου και εξουσίας ή να αποκαλυφθούν παρασκηνιακές κινήσεις που έγιναν στο παρελθόν και να συνειδητοποιήσουμε το πώς και το γιατί πολλών καταστάσεων. Βέβαια όλες αυτές οι συνειδητοποιήσεις θα μας οδηγήσουν σε ξεκαθαρίσματα, αλλά όσο επίπονη και αν είναι η διαδικασία αυτή στο τέλος θα λυτρωθούμε και η αλήθεια θα λάμψει.

Πρέπει όμως να προσέχουμε τις αντιδράσεις μας, γιατί τα ξεσπάσματα θυμού θα είναι πολλά και οι απογοητεύσεις περίσσιες. Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα μπορεί να μας οδηγήσει στα άκρα και αν δεν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να μετανιώσουμε μετά για ό,τι είπαμε και ό,τι κάναμε. Εννοείται ότι πρέπει να βγάλουμε και να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας και ό,τι μας ενοχλεί και μας πιέζει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα καταδυναστεύουμε τους άλλους για να περνάμε εμείς καλά ή ότι έχουμε το δικαίωμα να ανοίγουμε το στόμα μας και να εξαπολύουμε μύδρους κατηγοριών, ή να υποτιμούμε και να προσβάλουμε χυδαία τους άλλους. Πρέπει να σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά πριν εκφραστούμε και πριν λάβουμε καθοριστικές αποφάσεις, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ερμής είναι ακόμα ανάδρομος στον παρορμητικό Κριό και μπορεί να μην έχουμε όλα τα δεδομένα στα χέρια μας ή να μην έχουμε αξιολογήσει και κατανοήσει σωστά οποιαδήποτε πληροφορία έχει έρθει στην κατοχή μας και τελικά να τα βάλουμε αδίκως με κάποιον. Και επειδή όλοι θα βράζουν με αυτή την Πανσέληνο και οι αντοχές και οι ανοχές θα είναι μηδαμινές θα πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, λογική και ψυχραιμία.

Εκτός των προσωπικών μας σχέσεων, το κλίμα θα είναι τεταμένο σε όλον τον πλανήτη και μπορεί να υπάρξουν πολεμικές συρράξεις, κοινωνικές αναταράξεις, αποκαλύψεις σκανδάλων, πτώση ηγετών και συμφωνίες σκοτεινές και παρασκηνιακές. Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού το οποίο κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον θεό του κάτω κόσμου, με τον οποίο σχηματίζει μια σκληρή όψη τετραγώνου. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τους φυσικούς πόρους και ιδιαίτερα τους υπόγειους (πετρέλαιο – φυσικό αέριο, κλπ.) και ενδεχομένως να έχουμε κάποια επικαιρότητα που να σχετίζεται σε αυτά τα θέματα. Είναι επίσης το ζώδιο των ισχυρών δυνάμεων, όπως οι τράπεζες, τα λόμπι και οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, που αρέσκονται στα παιχνίδια ισχύος και ελέγχου. Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα μπορεί να πυροδοτήσει επιθέσεις ή ίσως βγάλει στο φως όσα κρύβονται πίσω από πολεμικές συρράξεις, τις κρυφές συμφωνίες και τα συμφέροντα που παίζονται. Ίσως όμως έχουμε και έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα στον πλανήτη.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος που ολοκληρώνεται στις 24/04/2024 στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει πιο έντονα τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από την 1η έως την 7η μοίρα των ζωδίων τους. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια από την Πανσέληνο στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει τα οικονομικά σας και τα βαθύτερα συναισθήματα σας. Ό,τι κρύβετε βαθιά μέσα στην ψυχή σας, τα τραύματα και τα μυστικά σας μπορεί να έρθουν τώρα στην επιφάνεια για να τα αντιμετωπίσετε ή να τα εκφράσετε. Αν υπάρχει κάτι που σας «τρώει» τους τελευταίους έξι μήνες και το κρύβετε ή προσπαθείτε να το πνίξετε, τώρα θα «αναμετρηθείτε» μαζί του και θα κληθείτε να δώσετε ένα τέλος. Ήρθε η ώρα να βάλετε όρια όπου απαιτείται και να σταματήσετε και αφήνετε τους «λάθος» ανθρώπους να σας επηρεάζουν και να κάνουν την καθημερινότητα σας δύσκολη. Η αυτοεκτίμηση σας θα ενισχυθεί και θα μετρήσετε εχθρούς και φίλους. Μπορεί να αποφασίσετε να απελευθερωθείτε από μια τοξική σχέση ή να εκπληρώσετε ένα όνειρο που είχατε και δεν τολμούσατε να το πείτε. Επειδή όμως η Πανσέληνος αυξάνει τα συναισθήματα μας μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα και ιδιαίτερα για εντάσεις και καβγάδες. Όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας, διότι ούτε το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα, αλλά ούτε η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο σας σάς βοηθούν να έχετε ξεκάθαρη εικόνα και έτσι δεν μπορείτε να αξιολογήσετε με ασφάλεια και ρεαλισμό τις συνθήκες στις σχέσεις σας, αφού όλες οι αντιδράσεις θα είναι συναισθηματικές, παρορμητικές και υπό το καθεστώς σύγχυσης. Καλύτερα να αποστασιοποιηθείτε από τις καταστάσεις που σας δημιουργούν πίεση και άγχος και μην αφήσετε στο θυμικό σας να κάνει κουμάντο. Ένας ακόμη πολύ σημαντικός τομέας που επηρεάζει η Πανσέληνος είναι τα οικονομικά, που θα πρέπει να τα βάλετε σε μια τάξη. Δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για επενδύσεις, ιδιαίτερα αν ενέχουν ρίσκο ή κρυφές ατζέντες. Τώρα θα πρέπει να βάλετε σε μια σειρά τα χρέη και τις οφειλές σας. Προσέξτε πολύ τη διαχείριση τους, αλλά και τι συζητήσεις θα κάνετε πάνω σε οικονομικά θέματα, καθώς μπορεί να γίνουν αιτίες τσακωμών. Επειδή είναι και ο Ερμής σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία μπορεί να σας κυνηγούν χρέη από το παρελθόν, μια οφειλή να γίνει ξαφνικά απαιτητή, μια συνεργασία να ολοκληρώνεται, ένα έξοδο να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος σχηματίζεται απέναντί σας και επηρεάζει τον γάμο, τις σημαντικές σας σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Γενικά θα κάνετε μια «αξιολόγηση» σε άτομα που εσείς θεωρείτε σημαντικά στη ζωή σας, για να αποφασίσετε αν ανταποκρίνονται με την ίδια γενναιοδωρία, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και πίστη που δείχνετε κι εσείς σε αυτούς. Θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, θα τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά και θα αναζητάτε την πολυπόθητη «ασφάλεια» στη ζωή σας και στις σχέσεις. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσετε κάτι ή να επισημοποιήσετε μια κατάσταση και να δεσμευτείτε περισσότερο εσείς το ξέρετε καλύτερα, αφού τώρα θα διεκδικήσετε αυτό που θέλετε ανάλογα και με τα δεδομένα που υπάρχουν στη ζωή σας. Αν λοιπόν βιώνετε συνθήκες ασφυξίας σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, θα νιώσετε έντονη συναισθηματική πίεση και θα θέσετε τα όρια σας. Επειδή η Πανσέληνος είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία, ίσως έρθουν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που μέχρι κρύβατε κάτω από το χαλάκι και πλέον θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε. Θα εκφράσετε όλα τα παράπονά σας και ίσως να μην το κάνετε με την ευγένεια και την ενσυναίσθηση που συνήθως σας χαρακτηρίζει, αλλά με βίαια ξεσπάσματα, σκληρή γλώσσα και ίσως χρησιμοποιήσετε χειριστικά και εξουσιαστικά παιγνίδια, ελεγκτικές συμπεριφορές, εμμονικές δράσεις και αποκαλύψεις μυστικών. Όλα αυτά είναι μέσα στα σενάρια των ημερών, είτε από εσάς είτε από τους συντρόφους σας και τα άτομα που συνεργάζεστε, διότι υπάρχει και η περίπτωση οι άλλοι να σας ζητήσουν τα ρέστα και να σας κολλήσουν στον τοίχο, κι επειδή εσείς δεν θα έχετε καμία όρεξη για διαπραγματεύσεις να χτυπάτε το μαχαίρι στο κόκαλο. Επίσης, με την Πανσέληνο μπορεί να έρθουν στο φως και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα να μάθετε κάποιες αλήθειες που από τη μία θα σας πληγώσουν, αλλά θα σας ξεκαθαρίσουν την εικόνα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Βέβαια, αυτό το φεγγάρι μπορεί να φέρει και κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και να φέρει τα πάνω-κάτω. Γενικά, είναι ένα διάστημα που θα προβληματιστείτε πολύ και θα αναθεωρήσετε τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους, είτε σε ερωτικό είτε σε επαγγελματικό και φιλικό επίπεδο. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Οι αλλαγές που έρχονται είναι μόνο για καλό, έστω και αν στην αρχή αυτό δεν φαίνεται.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει δύο πολύ σημαντικούς τομείς στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τον τομέα της δουλειάς και τον τομέα της υγείας. Μπορεί οι συνθήκες στην εργασία μπορεί να γίνουν πολύ πιεστικές και οι άλλοι να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, ή μπορεί κάποιος συνάδελφος να φύγει και να πέσουν οι ευθύνες επάνω σας, ή να έρθει ένας νέος προϊστάμενος και να πρέπει από την αρχή να δώσετε τις «εξετάσεις» σας και να αγχωθείτε. Μπορεί όμως το θέμα να είναι και οικονομικό, να πρέπει δηλαδή να γίνουν περικοπές στην εταιρεία που εργάζεστε ή να μην είστε ικανοποιημένοι από τις απολαβές σας και να πέφτετε ψυχολογικά. Όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, διότι ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι ακόμη ανάδρομος, και να αποφεύγετε τις συγκρούσεις με προϊσταμένους, υφισταμένους, συναδέλφους και συνεργάτες. Επειδή θα είστε πιεσμένοι και ό,τι σας ενοχλεί θα το μεγαλοποιείτε, μπορεί να βγάλετε τον κακό σας εαυτό, γι’ αυτό φροντίστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και μην αφήσετε τα συναισθήματα να σας καταβάλουν. Ή μπορεί να αισθάνεστε πιεσμένοι γιατί φτάνει στο τέλος της μια δουλειά, μία συνεργασία και να ανησυχείτε για το μέλλον, αλλά μην αγωνιάτε διότι πολύ γρήγορα θα καταφέρετε να βρείτε κάτι καινούριο και πιθανώς πιο ικανοποιητικό. Η Πανσέληνος ξυπνά και μια ανησυχία σε ό,τι αφορά τα θέματα φυσικής κατάστασης και υγείας και σας καλεί να δώσετε λίγη σημασία στις ανάγκες σας και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Αυτή την περίοδο θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και καταπονημένοι, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας, την υγεία σας και φροντίστε να ξεκουράζεστε και λίγο. Θα συνειδητοποιήσετε ότι τρέχετε συνεχώς για να καλύψετε δουλειές και υποχρεώσεις, αλλά δεν κάνετε τίποτα που να σας ευχαριστεί και να σας τονώνει, φτάνοντας τον οργανισμό σας στα όρια του. Έτσι οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στο πρόγραμμα σας είναι περισσότερο από επιβεβλημένες, για να αποκτήσετε και πάλι ισορροπία σωματική και ψυχική. Αυτό το φεγγάρι σας δίνει τη δυνατότητα να θέσετε όρια και στόχους για μια υγιεινή διατροφή, περισσότερη άσκηση και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν. Επίσης, θα έχετε μεγαλύτερη επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία και ίσως κάνετε κάποιες αλλαγές στη δουλειά σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες σας. Ίσως τώρα αποκαλύψετε και κάποια σχέδια και ιδέες που επεξεργαζόσασταν εδώ και καιρό, αλλά τα κρατούσατε κρυφά από τους άλλους.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τον 5ο Ηλιακό οίκο της αγάπης, του έρωτα, του ρομαντισμού, της τύχης, της δημιουργικότητας και των παιδιών επηρεάζει η Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι είστε ευτυχισμένοι. Όμως αν οι άλλοι γύρω σας σας πιέζουν, σας αγχώνουν και δεν σας εκτιμούν, τότε το φεγγάρι θα φέρει πίεση, άγχος και εντάσεις, θα αυξήσει το στρες και τις ανησυχίες σας και θα είστε στην τσίτα. Θα σκέφτεστε συνεχώς το μέλλον και τι θα γίνει με τη σχέση σας, τον γάμο σας, με τα παιδιά σας ή τα δημιουργικά σας σχέδια και τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται να σας καταβάλλουν και να γκρινιάζετε συνεχώς. Όπως καταλαβαίνετε, η γκρίνια φέρνει εντάσεις και τσακωμούς και τελικά ενώ ουσιαστικά προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα που σας αγχώνει, με τη μουρμούρα και την απαισιοδοξία να δημιουργείτε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Επειδή ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνο με την Πανσέληνο ίσως να τα βλέπετε όλα μαύρα και λόγω του ανάδρομου Ερμή να μην μπορείτε να επικοινωνείτε με τα σωστά λόγια, αλλά να πιέζετε τις καταστάσεις και τις φέρετε σε οριακά σημεία και τελικά να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε. Η Πανσέληνος αυτή θέλει ψυχραιμία και όχι να βγάζετε την ψυχή στον σύντροφό σας και όσους αγαπάτε. Βρείτε δημιουργικές ασχολίες να κάνετε, οι οποίες σας γεμίζουν με κέφι και σας κάνουν να ξεφύγετε από την πεζή και δύσκολη καθημερινότητα. Εσείς ξέρετε τι σας ηρεμεί και τι σας γεμίζει ευτυχία. Βρείτε λίγο χρόνο να αποσυμπιεστείτε ψυχολογικά και μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα. Υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής και ίσως αν αποφασίσετε να είστε πιο θετικοί και ανοιχτόμυαλοι να βρείτε την ευτυχία σας και να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα σας κάνουν να νιώθετε ότι είστε ένα με το ταίρι σας. Αν είστε αδέσμευτοι μπορεί το φεγγάρι να σας φέρει έναν-μια σύντροφό που να σας εντυπωσιάσει και να μιλήσει στην καρδιά σας. Από την άλλη μπορεί να υπάρξουν και αποκαλύψεις, ενδεχομένως να πείτε την αλήθεια για μια σχέση που ήταν μυστική και πλέον δεν αντέχετε τα σκοτάδια ή να αποφασίσετε να μιλήσετε για μυστικά που βαραίνουν την ψυχή σας, διότι πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθείτε. Μπορεί τώρα να νιώσετε την ανάγκη να εκφράσετε κρυμμένες επιθυμίες ή να αγκαλιάσετε ένα κομμάτι του εαυτού σας που το κρατούσατε μακριά από όλα τα βλέμματα. Θα θέλετε να βγουν όλα στο φως με όποιο κόστος.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Την προσοχή σας στον τομέα καριέρας-οικογένειας στρέφει η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 24 Απριλίου στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν θα είναι μια εύκολη Πανσέληνος για εσάς καθώς αγγίζει τον ψυχισμό σας και επειδή είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και ο Ερμής είναι ανάδρομος ίσως φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που τα κλωθογυρίζετε στο μυαλό σας. Ίσως να σας πιάσει και νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας και να πέσει η ψυχολογία σας. Όμως, αυτό δεν θα είναι το μόνο αγκάθι της Πανσελήνου που θα σας ταλαιπωρήσει. Θα υπάρχουν εντάσεις, ίσως και αλλαγές στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές σχέσεις. Και επειδή όλοι με αυτό το φεγγάρι θα είναι πιο συναισθηματικοί, χρειάζεται διπλωματία και όχι ανεβασμένους τόνους. Προσπαθήστε να ελέγξετε όσο μπορείτε την εξουσιαστική πλευρά σας, διότι δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Μπορεί να έχετε καβγάδες με τον σύντροφό σας και να κλονίζεται η αίσθηση ασφάλεια σας ή μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα σε συμφωνίες που είχατε κάνει στη δουλειά και τώρα να απαιτούν από εσάς διαφορετικά πράγματα και όλο αυτό να εξαντλήσει το νευρικό σας σύστημα. Δείξτε τη δέουσα ψυχραιμία και προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από συναισθηματικές εξάρσεις, διότι οι ρωγμές που θα ανοίξουν με αυτό το φεγγάρι δύσκολα θα κλείσουν στη συνέχεια. Ακόμη, μπορεί τώρα να θέλετε να βάλετε τα όρια σας για να σταματήσουν οι άλλοι να ανακατεύονται και να έχουν άποψη για τη ζωή σας, να θέλετε να απομακρυνθείτε λίγο, να μετακομίσετε. Ή μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα ακίνητης περιουσίας ή με το σπίτι ως ακίνητο και να πρέπει να αλλάξετε στέγη και να ξεβολευτείτε. Μπορεί όμως και ο σύντροφός σας να γίνει πιο απαιτητικός και να πιεστείτε πολύ και να ξεσπάσετε. Επειδή η κατάσταση θα είναι τεταμένη και εσείς θα θέλετε να ξεφύγετε από όλα και όλους, πριν αφήσετε πίσω σας καμένη γη, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει για να πάρει και τις σωστές αποφάσεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απομακρυνθείτε με κάποιον τρόπο από ό,τι σας προκαλεί τοξικότητα και σας πιέζει, χωρίς όμως να λειτουργήσετε παρορμητικά και τσακωθείτε. Πάρτε άδεια από τη δουλειά, βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και ελάτε σε επαφή μόνο με όσους μπορούν να σας φροντίσουν, να σας καταλάβουν και να σας ηρεμίσουν. Θα σας κάνει καλό να βρείτε και πάλι το κέντρο της εσωτερικής σας ηρεμίας και μετά ανακοινώνετε τις αποφάσεις σας. Η περίοδος από την Πανσέληνο και για τις επόμενες δύο εβδομάδες ενδείκνυται για να περιποιηθείτε τον χώρο του σπιτιού, να αλλάξετε και να πετάξετε ό,τι δεν σας αρέσει και δεν σας ικανοποιεί, να κάνετε ανακαίνιση ή μετακόμιση. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στον τομέα της επικοινωνίας, των συνεργασιών, των συμφωνιών, των μετακινήσεων, των ταξιδιών εστιάζει η Πανσέληνος και πρέπει να είστε έτοιμοι για πολλές προκλήσεις, ξαφνικές αλλαγές και ψυχολογική πίεση. Η Πανσέληνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και ο κυβερνήτης σας Ερμής, ο πλανήτης που σχετίζεται με όλα αυτά τα θέματα που επηρεάζει το φεγγάρι, είναι σε ανάδρομη πορεία και όπως καταλαβαίνετε η ατμόσφαιρα θα είναι βαριά και με δυσκολίες και ίσως σας πιάσει κρίση ειλικρίνειας και ξεστομίσετε αλήθειες που πονάνε και μπορεί να έχουν και τους λάθος αποδέκτες. Γενικώς, για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχετε συζητήσεις, προτάσεις και διαπραγματεύσεις και ξεκαθαρίσματα που θα σας κουράσουν και θα σας εξαντλήσουν νοητικά. Ανάλογα και με τη φάση της ζωής του καθενός, άλλοι μπορεί να εξετάζουν τους όρους μίας συνεργασίας, να διαπραγματεύονται μια μεταγραφή και άλλοι να έχουν συζητήσεις για την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστήμιο ή για την μετεκπαίδευση τους. Οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν είναι πολλές και μάλιστα μπορεί να έρθουν από εκεί που δεν το περιμένατε, αλλά εσείς δεν θα ικανοποιήστε με τίποτα. Θα είστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι και απαιτητικοί και αυτό μπορεί να σας φέρει σε σύγκρουση με άτομα του περιβάλλοντος σας. Εσείς θα θέλετε οι άλλοι να ακολουθήσουν τον ρυθμό σας, αλλά αν το κάνετε με προκλητικό τρόπο θα προκληθούν τριγμοί με άτομα του περιβάλλοντος σας, αλλά και τους συνεργάτες σας, που ίσως οδηγήσουν και σε αλλαγές. Θα πιεστείτε ψυχολογικά και η αγωνία σας για το τι πρέπει να κάνετε και τι να επιλέξετε θα είναι μεγάλη. Πριν όμως λάβετε αποφάσεις και δεσμευτείτε σε κάτι, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχουν ξεκαθαριστεί τα πάντα, διότι ίσως να υπάρξουν κάποιες παρανοήσεις που μπορεί να τις βρείτε μπροστά σας. Επίσης, επειδή τώρα θα σας βγουν όλες οι δεύτερες σκέψεις, τα παράπονα και τα απωθημένα που έχετε, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα σε φιλικές, ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις, να μην υψώσετε τους τόνους, να μην ωθείτε τους άλλους στα άκρα, για να αποφύγετε αντιπαραθέσεις και καβγάδες. Ίσως υπάρξουν και κάποιες αποκαλύψεις για θέματα που δεν γνωρίζατε ή ξαφνικά γεγονότα με τα αδέλφια σας ή οικογενειακά θέματα που θα σας ταράξουν. Να είστε προσεκτικοί και στα ταξίδια και τις μετακινήσεις σας, αλλά και σε παρασκηνιακά παιγνίδια που μπορεί να παίζονται στη δουλειά, αλλά και σε παιγνίδια εξουσίας και χειρισμού στις σχέσεις σας. Μπορεί να προκύψουν ξαφνικές αλλαγές και προβλήματα σε ταξίδια ή θέματα με το μεταφορικό σας μέσο.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Μια Πανσέληνος που βάζει στο μάτι το πορτοφόλι σας και τις συναισθηματικές σας δεσμεύσεις είναι αυτή που πραγματοποιείται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, οπότε θα μπείτε στη διαδικασία να μετράτε και τα χρήματα και τα αισθήματα. Η επιθυμία σας να βάλετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας και να καταλάβετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας, ίσως αποτελέσει την αιτία για καβγάδες με συνεργάτες ή τον-ην σύντροφό σας. Γενικά θα είστε σε μια φάση που θα προσπαθείτε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, όχι μόνο στο πορτοφόλι σας, αλλά και στις σχέσεις σας με τους άλλους και μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις σε σχέσεις και συνεργασίες που να σας οδηγήσουν σε αποφάσεις, οι οποίες δεν θα είναι εύκολες και θα μπείτε διλήμματα. Εάν μέχρι τώρα έχετε δείξει πειθαρχεία και πρακτικότητα και καταφέρατε να βάλετε μία τάξη στο ισοζύγιο εσόδων-εξόδων, τότε έφτασε η ώρα της επιτυχίας και της αναγνώρισης των κόπων σας. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία από εκεί που δεν την περιμένατε και να έχετε κέρδη ή εξελίξεις σε θέματα καριέρας. Αν όμως ξοδεύατε περισσότερα από όσα κερδίζατε μπορεί να στριμωχτείτε τώρα περισσότερο και να αγχωθείτε, διότι το φεγγάρι μπορεί να φέρει κάποια επιπλέον έξοδα ή να εμφανίζεται κάποιο χρέος που προσπαθούσατε να «ξεχάσετε» και να γίνεται άμεσα απαιτητό, ή μπορεί να ολοκληρώνεται ο κύκλος στην εργασία σας και να σας πιάσει το άγχος για το τι θα γίνει παρακάτω. Η Πανσέληνος μπορεί να θίξει και τα επίπεδα της αυτοεκτίμησης σας και ίσως ξυπνήσουν κάποιοι κρυμμένοι φόβοι, να κάνετε δεύτερες σκέψεις, να σας πιάσει ζήλια για τους άλλους και να σας «πνίξουν» έντονα συναισθήματα. Οι ημέρες απαιτούν ψυχραιμία, ωριμότητα και ρεαλισμό. Να θυμάστε ότι η Πανσέληνος ζητά από εσάς να ξεμπερδεύετε με παλιά χρέη και ό,τι σας κρατά πίσω και να εξετάσετε νέες, αλλά και παλιότερες επαγγελματικές και οικονομικές προτάσεις και να κρατήσετε μόνο τις συμφέρουσες. Μπορεί στο παρελθόν από ανασφάλεια να ανεχόσασταν συνεργασίες που όμως ουσιαστικά δεν είχαν πολλά να σας προσφέρουν. Πλέον, πρέπει να καταλάβετε την αξία σας και να διεκδικείτε μόνο ό,τι σας αναλογεί. Για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο μπορεί να προκύψει μεγαλύτερη ένταση σε μια σχέση ή μια συνεργασία. Μπορεί να γίνετε πολύ πιεστικοί και να ξεσπάσετε άσχημα. Ψυχραιμία.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είστε οι οικοδεσπότες της Πανσελήνου και αυτό το φεγγάρι είναι μια δύσκολη εξίσωση, αφού σχηματίζει τετράγωνο με τον κυβερνήτη σας Πλούτωνα και θα βγάλει στην επιφάνεια τον κακό σας εαυτό, τους φόβους σας, τα άγχη, θα σας κάνει να έχετε συναισθηματικά ξεσπάσματα και έντονες μεταπτώσεις στη διάθεση σας. Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας οι αλλαγές είναι σχεδόν δεδομένες και ίσως να αισθάνεστε μπερδεμένοι και ψυχολογικά πιεσμένοι. Θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι και κάθε πρόβλημα που θα παρουσιάζεται θα το αντιμετωπίζετε με την καρδιά σας και όχι με τη λογική και αυτό θα σας εξουθενώσει. Η σύγχυση θα είναι έντονη καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος, οπότε πριν αποφασίσετε για κάτι ή πριν οδηγήσετε κάποια συζήτηση σε αδιέξοδο, θα πρέπει πρώτα να έχετε ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας τι θέλετε. Έχετε έντονη την ανάγκη να αισθανθείτε ασφάλεια σε σχέσεις και συνεργασίες και επιθυμείτε να σας δείξουν και οι άλλοι την εκτίμηση τους εδώ και τώρα. Τα ξεκαθαρίσματα που εσείς θέλετε, ίσως οι άλλοι να μην είναι έτοιμοι να τα κάνουν και η κατάσταση να οδηγηθεί σε σύγκρουση. Είστε πιο δυνατοί από τις δυσκολίες και το ξέρετε, απλά δώστε και στους άλλους τον χρόνο που χρειάζονται. Ίσως και κάποιες αποκαλύψεις σας προβληματίσουν και σας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε πράξεις και αποφάσεις που πήρατε. Το μυαλό θα γεμίσει με ερωτήματα και «αν» που θα σας γεμίσουν άγχος και σκέψεις που θα πιέζουν την ψυχολογία σας. Ίσως κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον σας με τα λόγια ή τις πράξεις του πυροδοτήσει κάποιες ανασφάλειες σας ή μπορεί να σας ασκήσει κάποιου είδους κριτική που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για πολλά και με αφορμή αυτό να ξεκινήσετε την προσωπική σας αξιολόγηση και να κληθείτε να κάνετε κάποιες σκληρές συνειδητοποιήσεις που ίσως προκαλέσουν πόνο. Όμως θα πρέπει να πάρετε και τις αποφάσεις σας και να βγάλετε από τη ζωή σας ό,τι σας καταπιέζει και όποιον δεν σας εκτιμά. Γι’ αυτό πρέπει να χαλαρώσετε λίγο, να πάρετε μια ανάσα, να κοιτάξετε τη ζωή και τις αποφάσεις σας με πιο απλό τρόπο και να επαναπροσδιορίσετε τις σκέψεις σας. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη, το κακό είναι να αυτομαστιγωνόμαστε ή να κατηγορούμε πάντα τους άλλους και να απομακρυνόμαστε από αυτούς που μας αγαπάνε. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνει η Πανσέληνος να αλλάξετε συνήθειες που σας κουράζουν και σας εξαντλούν και δώστε προσοχή σε υγεία και σχέσεις. Το μέλλον δεν είναι πίσω σας, αλλά μπροστά σας και θα το κερδίσετε μόνο αν είστε καλά με τον εαυτό σας.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έντονη και ιδιαίτερα συναισθηματική Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου φέρνει την υγεία και την εργασία σε πρώτο πλάνο, καθώς επηρεάζει τον πιο προσωπικό, αθέατο, μυστικό και παρασκηνιακό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 12ο οίκο, και σας καλεί να δώσετε προτεραιότητα σε εσάς και στις ανάγκες σας. Εντάσεις στον χώρο της δουλειάς ή και ένα εκνευριστικό παρασκήνιο μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά αν δείξετε ψυχραιμία και δεν παρασυρθείτε από το συναίσθημά σας αλλά και τα παιγνίδια των άλλων, θα καταφέρετε να κρατήσετε τον έλεγχο στα χέρια σας. Επειδή όλοι θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, μια κουβέντα είναι αρκετή για ανάψει τα αίματα και να προκληθούν εντάσεις και κρίσεις. Όμως αυτή η κουβέντα μπορεί να είναι προϊόν κάποιου χειριστικού ανθρώπου που θέλει να βάλει εσάς μπροστά για να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά, οπότε μην παίξετε το παιγνίδι κανενός. Επειδή η Πανσέληνος που είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα θα παίξει με το μυαλό και τα συναισθήματα σας και ίσως ρίξει την αυτοπεποίθηση σας, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να αποφεύγετε άτομα που σας εξαντλούν ψυχικά. Μπορεί να υπάρχουν και οικονομικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε σας και σε συνεργάτες σας, ενώ είναι πολύ πιθανόν να σας αποκαλύπτεται τώρα ένα αρκετά σημαντικό μυστικό που σχετίζεται με τον επαγγελματικό τομέα και να σας ανοίγει τα μάτια. Το φεγγάρι απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και ο στόχος σας είναι να βρείτε τη γαλήνη και την ηρεμία στη ζωή σας. Το τελευταίο διάστημα τρέχετε για να καλύψετε υποχρεώσεις και ευθύνες και δεν ζείτε. Αλλάξτε τις προτεραιότητες σας και σταματήστε να εξυπηρετείτε πάντα τους άλλους. Έχετε και εσείς αξία. Κρατήστε στη ζωή σας μόνο υγιείς σχέσεις και συνεργασίες και επιλέξτε σωστές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Αφήστε το «άρρωστο» πίσω και δώστε σημασία στην υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση που τόσο έχετε παραμελήσει. Καταναλώστε υγιεινές τροφές, βγείτε στη φύση, περπατήστε και αφήστε το σώμα και το μυαλό σας να χαλαρώσει. Ξεκουράστε το σώμα και το μυαλό σας και μετά όλες οι απαντήσεις και οι λύσεις θα βρεθούν. Η διαίσθηση σας θα είναι έντονη με αυτή την Πανσέληνο και γι’ αυτό θα πρέπει να δίνετε σημασία σε ξαφνικές σκέψεις και όνειρα που μπορεί να έχετε. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και αν κάτι ή κάποιος σας δημιουργεί μια συστολή ή άσχημα συναισθήματα, καλό είναι να τρέξετε μακριά.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το 11ο Ηλιακό σας σπίτι επηρεάζει η Πανσέληνος που σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και ενεργοποιεί τον τομέα των στόχων, των φίλων, των συνεργατών, των υποστηρικτών, των προσδοκιών και των μελλοντικών σας σχεδίων και ίσως προκύψει κάποια ξαφνική αλλαγή είτε σε προσωπικούς είτε σε επαγγελματικούς στόχους. Από τη μία θα είστε κοινωνικοί, θα θέλετε να έρθετε σε επαφή με φίλους και γνωστούς, ίσως και από τα παλιά, αλλά θα έχετε μια τάση να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και ίσως από μια λάθος κουβέντα να εκτροχιαστεί η συζήτηση. Επίσης μπορεί να έρθει στο φως μια αλήθεια για κάποιον φίλο ή συνεργάτη, για την οποία είχατε υποψίες, αλλά τώρα θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι σας και μπορεί να απογοητευτείτε. Γενικά θα είστε σε μια φάση που θα θέλετε να απεγκλωβιστείτε από πιέσεις και να διορθώσετε τα πράγματα που είχατε αφήσει στην τύχη τους. Ή μπορεί να συνειδητοποιείτε ότι έφτασε ο καιρός να φύγετε μακριά από μη ρεαλιστικούς στόχους και μη υποστηρικτικούς συντρόφους και φίλους. Με αυτό το φεγγάρι θα μπείτε στη διαδικασία να παρατηρήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο, τους φίλους σας, τους ανθρώπους που συνεργάζεστε, που σχετίζεστε και έχετε κοινούς στόχους και θα αναρωτηθείτε τον ρόλο που παίζεται εσείς στη ζωή τους και τον ρόλο που παίζουν αυτοί και ίσως αισθανθείτε ότι ήρθε η ώρα να αφήσετε ανθρώπους ή δραστηριότητες που απλά υπάρχουν στη ζωή σας από συνήθεια ή φόβο. Επειδή με την Πανσέληνο θα υπάρξουν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, προσέξτε πολύ πώς εκφράζετε τα παράπονά σας και τι λέτε, ιδιαίτερα όταν επικοινωνείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι η τοξικότητα θα είναι αυξημένη. Ίσως έχετε και μια αντιπαράθεση με τον σύντροφο σας ή έναν φίλο αν κρατάτε μέσα σας καιρό κάτι που σας ενοχλεί και με μια αφορμή ξαναέρχεται στην επιφάνεια. Όμως και στη δουλειά θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας, καθώς η φιλοδοξία σας θα είναι ανεβασμένη και μαζί με ένα αίσθημα ζήλιας και ανταγωνισμού που θα σας διακατέχει, μπορεί να κάνει τον λόγο σας αιχμηρό και να υπάρξουν ρήξεις. Γενικά αυτή η περίοδος θα είναι πιεστική και στα οικονομικά σας, οπότε δείξτε τη δέουσα σύνεση σε έξοδα και ψώνια.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δέχεστε την έντονη επιρροή της Πανσελήνου στον άξονα καριέρας-οικογένειας και μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές που ενδεχομένως να επηρεάσουν το μέλλον της δουλειά σας και αυτό να σας αγχώσει και να σας στρεσάρει. Ίσως τώρα να κορυφώνεται μια κατάσταση που είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου, όταν έλαβε χώρα η προηγούμενη Πανσέληνος που ήταν και Σεληνιακή έκλειψη, και να πρέπει να δοθούν λύσεις και να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις είτε για την καριέρα σας είτε για την οικογένεια και το σπίτι σας. Επίσης, μπορεί με κάποιον τρόπο οι εξελίξεις στην εργασία σας να επηρεάσουν τη σχέση με το ταίρι σας ή την οικογένεια σας, ή και το αντίθετο, δηλαδή κάποιες οικογενειακές καταστάσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά. Μπορεί, για παράδειγμα, να αλλάξετε πόστο, να πάρετε μια μετάθεση ή να χρειαστεί να μετακομίσετε και αυτή η κατάσταση να φέρει σε αδιέξοδο τα μέλη της οικογένειας σας και να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μη βιάζεστε ούτε στις αποφάσεις σας ούτε στις μετακινήσεις σας, διότι έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Να θυμάστε ότι το τετράγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Πλούτωνα θα λειτουργήσει καταλυτικά και μπορεί να γκρεμίσει και να χτίσει ταυτόχρονα την καριέρα σας και τα σχέδια σας. Θα πρέπει να ακούτε το ένστικτο σας και να δείξετε ψυχραιμία σε ό,τι και αν προκύψει. Επίσης, η Πανσέληνος μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια, ή μπορεί να υπάρξουν κάποια θέματα με το σπίτι που μένετε, τον χώρο εργασίας σας ή την ακίνητη περιουσίας σας. Να προσέχετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, διότι οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα διαλύσουν το νευρικό σας σύστημα και μπορεί να ξεσπάτε με άσχημο τρόπο στους γύρω σας. Προσέξτε όμως, διότι οι εκρήξεις μπορεί να φέρουν αντιδράσεις και μάλιστα πάρα πολύ έντονες και ξαφνικά το σπίτι θα μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Επιστρατεύστε όσο μπορείτε τη λογική που σας χαρακτηρίζει και κάντε όση υπομονή μπορείτε, αλλιώς ετοιμαστείτε για αλλαγές… με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η λέξη. Παίζει βέβαια και το σενάριο να τα δίνετε όλα για την καριέρα σας και να έχετε παραμελήσει την οικογένεια σας και να δεχτείτε πυρά για τη συμπεριφορά σας ή και ένα τελεσίγραφο που θα σας κλονίσει και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε, αφού θα νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στη δουλειά και στην οικογένεια που έχει την ανάγκη σας.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας, τον Σκορπιό, και μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη για ταξίδια, σπουδές, επικοινωνία με φίλους και γνωστούς ή άτομα από το εξωτερικό. Γενικά θα θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας και τις γνώσεις σας και να προοδεύσετε, αλλά δεν θα είναι όλα ρόδινα και ιδανικά, εξάλλου έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Ανατροπές, αλλαγές και αποκαλύψεις μπορεί να αναστατώσουν το πρόγραμμα σας και να τροποποιούν τα πλάνα και τους στόχους σας. Οι ανατροπές μπορεί να αφορούν όχι μόνο τα επαγγελματικά σας, αλλά και τα θέματα ταξιδιών, σπουδών, εκδόσεων, επαφών με ξένους και εξωτερικό και νομικά ζητήματα. Το φεγγάρι θα σας πιέσει να αξιολογήσετε εκ νέου τα σχέδια σας και να αλλάξετε την οπτική με τα οποία τα χειρίζεστε. Μπορεί να σας φέρει και μια ευκαιρία σε αυτούς τους τομείς και να καταφέρετε να διευρύνετε την εκπαίδευσή σας ή να δημοσιεύσετε τις ιδέες σας στο διαδίκτυο. Ίσως όμως και να αποφασίσετε να αλλάξετε το αντικείμενο της εργασίας σας ή το πεδίο σπουδών που πιστεύατε ότι θέλετε να ακολουθήσετε. Αρχικά οι αλλαγές μπορεί να σας αποσταθεροποιήσουν, αλλά ίσως στο μέλλον να καταλάβετε ότι οδηγηθήκατε στο σωστό μονοπάτι. Μπορεί να προκύψει κάποιο θέμα που αφορά σε κάποια υπόθεση με το δημόσιο, τα επαγγελματικά σας σχέδια για το μέλλον ή αν εργάζεστε στο εξωτερικό ή συνεργάζεστε με ξένους να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Επίσης, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά ταξίδια και μετακινήσεις, αλλά και σε αυτά που γράφετε και υπογράφετε και να ζητάτε πάντα τη γνώμη ειδικών σε συμβόλαια, διότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Γενικά, μια συναισθητική φόρτιση θα την έχετε και ίσως το φεγγάρι σας κάνει πιο επιθετικούς και διεκδικητικούς, κάτι που μπορεί να φέρει αντιδράσεις από τους γύρω σας. Ίσως πείτε ή ακούσετε βαριές κουβέντες και φτάσετε σε οριακά σημεία με κάποιες σχέσεις σας. Καλό είναι να σκέφτεστε διπλά και τριπλά πριν ξεστομίσετε αυτά που σκέφτεστε και να είστε έτοιμοι για σκληρή αντεπίθεση. Κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω με αυτή την Πανσέληνο και όλοι θα θέλουν να βγάλουν τα εσώψυχά τους και ίσως τον κακό τους εαυτό. Μπορεί να προκύψουν και κάποιες καταστάσεις που να αποτελέσουν το έναυσμα για να ξεκαθαρίσετε ποιοι άνθρωποι αξίζουν να μείνουν δίπλα σας, ποιοι έχουν τις ίδιες αξίες με εσάς και ποιοι σας εξελίσσουν και διευρύνουν τους ορίζοντες σας. Παρότι θα έχετε πιεστικά προγράμματα και ίσως ανεβασμένους τόνους στη δουλειά ή στο σπίτι, εσείς θα σκέφτεστε συνεχώς τι μπορείτε να αλλάξετε και πώς θα επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας για να έχετε πρόοδο. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος θα αναζητάτε νέες εμπειρίες και θα προκαλείτε περισσότερο την τύχη σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.