Πανσέληνος στην Παρθένο στις 18/03/2022: Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο

Πανσέληνος στην Παρθένο στις 18/03/2022: Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο

Πανσέληνος στην Παρθένο στις 18/03/2022: Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο

Η Πανσέληνος των «σκουληκιών», όπως είθισται να ονομάζεται το ολόγιομο φεγγάρι του Μαρτίου, πραγματοποιείται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 18 Μαρτίου 2022 και μας πιέζει να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει λοιπόν να ανακαλύψουμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στις καθημερινές λειτουργίες και ρουτίνες, στο συναίσθημα και τη λογική, στη δουλειά και την οικογένεια, στην υγεία και τις κραιπάλες, στις υποχρεώσεις και τις απολαύσεις. Θα αισθανόμαστε ότι ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σκοινί και ίσως κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής μας. Τα διλήμματα θα είναι πολλά και οι εναλλακτικές μπερδεμένες. Η Πανσέληνος είναι μια εποχή κορύφωσης και εκπλήρωσης αυτού που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη. Αν λοιπόν κάνατε μια νέα αρχή με τη Νέα Σελήνη του Μαρτίου, δηλαδή στις 02/03/2022, τότε τώρα θα δείτε αν αυτό που ξεκινήσατε αξίζει τον κόπο ή αν θα πρέπει να κάνετε αλλαγές ή ακόμη και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Επίσης, επειδή πάντα η Πανσέληνος αυξάνει τα συναισθήματα μας και μας κάνει πιο ευαίσθητους ψυχολογικά, ίσως κάποιοι πάρετε την απόφαση να ολοκληρώσετε σχέσεις και συνεργασίες που δεν σας προσφέρουν ευχαρίστηση. Μάλιστα, επειδή η Παρθένος σχετίζεται με θέματα εργασίας και υγείας, ίσως μπείτε στη διαδικασία να αναζητήσετε διεξόδους που να φέρουν καλύτερες συνθήκες τόσο στη δουλειά όσο και στην υγεία σας σωματική και ψυχολογική. Ακόμη, η Παρθένος είναι το ζώδιο που συνδέεται με την τελειότητα, την τάξη και μισεί το χάος και την έλλειψη οργάνωσης και αυτό το φεγγάρι θα μας κάνει να νιώσουμε την ανάγκη να βάλουμε όρια σε σχέσεις και συνεργασίες και να τακτοποιήσουμε τον χώρο μας, αλλά και τυχόν εκκρεμότητες που έχουμε σε όλα τα επίπεδα.

Ευαισθησία εναντίον λογικής

Η Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ήλιος βρίσκεται στους συναισθηματικούς Ιχθύς και η Σελήνη στη λογική Παρθένο. Οι Ιχθύες συμβολίζουν τον πνευματικό μας εαυτό και η Παρθένος τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας μας. Επομένως αυτό το φεγγάρι μάς προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν στην καθημερινή μας ρουτίνα και οι οποίες μας δημιουργούν έντονες συναισθηματικές ανάγκες. Αν λοιπόν κάτι κάνουμε λάθος, αν έχουμε επιλέξει τη λάθος δουλειά, τη λάθος σχέση ή δίνουμε την ενέργεια μας καθημερινά σε λάθος κανάλια, τότε η Πανσέληνος θα τονίσει αυτές τις αδυναμίες και θα μας ρίξει ψυχολογικά, προκειμένου όμως να πάρουμε αποφάσεις και να ακολουθήσουμε σωστά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το φεγγάρι αυτό θα δημιουργήσει έντονα συναισθήματα, αλλά θα πρέπει να τα εκφράσουμε και όχι να τα θάψουμε και να μας… τρώνε. Βέβαια η εξωτερίκευση πρέπει να γίνει με κάποια προσοχή και όχι με εντάσεις, νεύρα και δηλώσεις που δεν βγάζουν νόημα και είναι αποτέλεσμα χαοτικής σκέψης. Οι ξεκάθαρες κουβέντες και εναρμόνιση με τη λογική και την πραγματικότητα θα οδηγήσουν στην ισορροπία.

Ισορροπία και αλλαγές

Η περίοδος της συγκεκριμένης Πανσελήνου είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε ουσιαστικά τον τρόπο ζωής, δουλειάς και φροντίδας της υγείας μας. Να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ καθημερινών ρουτινών, εργασίας και υγείας. Είναι μια καλή στιγμή για να απαλλαγούμε από κάποια ανθυγιεινή συνήθεια που μας κρατάει πίσω, όπως και να ξεκινήσουμε μια δίαιτα ή ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής και ευεξίας, να κάνουμε αποτοξίνωση, να καθαρίσουμε τον χώρο του σπιτιού και να πετάξουμε ό,τι περιττό, να οργανώσουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας και τις ρουτίνες μας. Επίσης, τώρα μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που είχαμε αναλάβει ή να σκεφτούμε να αλλάξουμε εργασία, αν πλέον δεν μας εκφράζει ή δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς μας.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε βρίσκουν υποστήριξη στον Πλούτωνα που σχηματίζει ένα τρίγωνο με την Πανσέληνο και δίνει εύνοια στις αποφάσεις που θα μεταμορφώσουν και θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Βέβαια, αυτή η όψη μπορεί φέρει στο φως μυστικά και αποκαλύψεις γεγονότων που αγνοούσαμε και τα οποία να γίνουν η αφορμή για να πάρουμε αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Επίσης, μπορεί να γίνουμε υπέρμετρα φιλόδοξοι ή μπορεί να νιώθουμε την επιθυμία να ζήσουμε περιπέτειες, να φτάσουμε στα άκρα, αλλά και να κάνουν ταξίδια για να ανακαλύψουμε νέες τοποθεσίες. Επίσης, μπορεί να έχουμε έντονα γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα στον πλανήτη.

Η Πανσέληνος στην Παρθένο σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και αυτή η όψη μπορεί να μας κάνει ονειροπόλους, γεμάτους φαντασία, αλλά και λίγο… ανισόρροπους και επιρρεπείς στα ψέματα και στην απάτη. Θα είμαστε υπερευαίσθητοι, νευρικοί και ασυνεπείς στις υποσχέσεις μας και, επειδή θα επικρατεί η σύγχυση και το χάος στο μυαλό μας, ίσως δεν θα μπορούμε να λάβουμε ξεκάθαρες αποφάσεις. Θα αμφιταλαντευόμαστε συνεχώς δημιουργώντας περισσότερα διλήμματα στον εαυτό μας, ενώ παράλληλα δεν θα θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σε ό,τι πρόβλημα προκύψει.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος στην Παρθένο επηρεάζει περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες και ιδιαίτερα όσους έχουν πλανήτες από τις 25 έως τις 29 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο Ήλιος σας (δηλαδή το ζώδιό σας), ο ωροσκόπος σας ή οι γενέθλιοι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με την Πανσέληνο στην Παρθένο θα αισθάνεστε ότι μοιράζεστε στα δύο! Θα νιώθετε εσωτερική σύγκρουση και ότι σας τραβούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, από τη μία η οικογένεια και το σπίτι και από την άλλη η δουλειά. Όλοι θα ζητούν κάτι από εσάς και όλη αυτή η πίεση θα σας δημιουργήσει ένταση και άγχος, αλλά θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή και την ισορροπία για να μην… τρελαθείτε. Ο στόχος είναι η σωστή διαχείριση τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής σας ζωής για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά και εσείς. Η Πανσέληνος σας ζητά να αποστασιοποιηθείτε λίγο από τις καταστάσεις και με νηφαλιότητα να δείτε πού βαδίζετε από εδώ και πέρα και τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Δυστυχώς έχετε μπει σε μια τροχιά και τρέχετε με κεκτημένη ταχύτητα να τα προβάλετε όλα και ίσως έχετε βγει από την πορεία του αρχικού σας στόχου. Προσπαθήστε να πάρετε απόσταση από τις καταστάσεις και να δείτε με καθαρή ματιά τις προοπτικές σας, αλλά και ποιοι στέκονται πραγματικά στο πλευρό σας. Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές για να ξαναβρείτε τον εαυτό σας και αυτό που θα κάνει εσάς ευτυχισμένους, αλλά αν δεν έχετε τα σωστά δεδομένα ίσως πάρετε λάθος αποφάσεις. Με το θυμικό και υπό πίεση δεν βγαίνουν σωστά συμπεράσματα. Δώστε λίγο χρόνο, πάρτε μια βαθιά ανάσα και θέστε τα όρια σας, τόσο στη δουλειά όσο και στην οικογένεια. Δεν είναι δυνατόν να τα φορτώνεστε όλα εσείς. Το φεγγάρι μπορεί να φέρει εξελίξεις σε οικογενειακά θέματα και ίσως υπάρξουν αποκαλύψεις και κρυμμένα μυστικά και λάθη του παρελθόντος και τώρα θα κληθείτε να βρείτε λύσεις και να πάρετε αποφάσεις για τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Πάντως, η περίοδος της Πανσελήνου ενδείκνυται για να περιποιηθείτε τον χώρο του σπιτιού, να αλλάξετε και να πετάξετε ό,τι δεν σας αρέσει και δεν σας ικανοποιεί, να κάνετε ανακαίνιση ή μετακόμιση. Απομακρύνετε λοιπόν από το σπίτι και από τη ζωή σας ό,τι και όποιον δεν σας ευχαριστεί πλέον.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και σας ζητά να κάνετε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχετε αναλάβει και να δείτε την αλήθεια της ζωή σας. Όχι αυτή που παρουσιάζετε προς τα έξω, αλλά αυτή που κρύβετε στην καρδιά σας, την ανομολόγητη αλήθεια σας. Το φεγγάρι θα σας κάνει πιο ευαίσθητους και συναισθηματικούς και θα έρθετε σε κόντρα με την ψυχρή λογική σας. Θα είστε σαν να ισορροπείτε σε ένα σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει και ίσως κάποιες αποκαλύψεις που θα γίνουν να σας κάνουν να συνειδητοποιείτε τα λάθη σας και να πέσετε ψυχολογικά, διότι εσείς δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι κάνετε λάθη, έχετε «αλλεργία». Όμως, αυτή τη φορά θα αναθεωρήσετε τα πεπραγμένα σας και θα βάλετε μια τελεία σε καταστάσεις, σχέσεις και συνεργασίες που σας κρατούν πίσω. Οι εντάσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο δεν θα λείψουν, αλλά ίσως σας οδηγήσουν και σε αποφάσεις για το μέλλον σας. Όμως θα πρέπει να προσέξετε πολύ τις μάχες που θα δώσετε και να είστε σίγουροι ότι η επανάσταση σας δεν βασίζεται σε λάθος συμπεράσματα ή σε λάθος πληροφορίες. Σκεφτείτε καλά πριν εξαπολύσετε τα βέλη σας, διότι επικρατεί πολύ σύγχυση στην ατμόσφαιρα. Το φεγγάρι όμως σας καλεί να προσέξετε και την υγεία σας, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να βάλετε στην καθημερινότητα σας συνήθειες που θα σας ξεκουράζουν και θα σας δώσουν ποιότητα ζωής.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος έρχεται με εκπλήξεις και αλλαγές στον τομέα της καριέρας και εσείς καλείστε να ξεκαθαρίσετε πρώτα μέσα σας και έπειτα στους άλλους ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας, αλλά και ποιους θέλετε να έχετε δίπλα σας στα επόμενα σχέδια σας. Όμως επειδή κατά την περίοδο της Πανσελήνου συχνά επικρατεί το συναίσθημα παρά η κοινή λογική, αφήστε λίγες ημέρες να εξασθενήσει η επιρροή και μην λαμβάνετε βιαστικές αποφάσεις. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα περιπλέκει τα πράγματα και ίσως δεν έχετε την ακριβή εικόνα των πράγματων μπροστά σας. Βέβαια, για εσάς η υπομονή είναι άγνωστη λέξη, αφού συνήθως σας χαρακτηρίζει η βιασύνη και η ορμή. Το φεγγάρι θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας και τις φιλοδοξίες σας και ίσως σας φέρει και κάποιες ευκαιρίες να ανελιχθείτε. Ίσως κληθείτε να αναλάβετε έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στη δουλειά σας, ίσως έρθει μια προαγωγή ή κάποια δελεαστική πρόταση για να κάνετε μια νέα αρχή σε καινούριο περιβάλλον. Σίγουρα δεν είναι καλό να χάνουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, αλλά πριν υπογράψετε και δεσμευτείτε, προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις για το μέλλον σας. Αν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μην αφήσετε τον ενθουσιασμό να σας παρασύρει, διότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Επίσης, το φεγγάρι μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή να προκύψουν κάποια θέματα στη δουλειά που να σας προβληματίσουν και να θέλετε να κάνετε αλλαγές. Προσοχή και σε θέματα υγείας και σχέσεων.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο τομέας των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου επηρεάζεται από την Πανσέληνο στην Παρθένο που σχηματίζεται απέναντι σας και εσείς θα πρέπει να βάλετε τα πράγματα κάτω και να δείτε αν είστε ικανοποιημένοι και τι αλλαγές θα πρέπει να κάνετε για να είστε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Το εξάγωνο του Ήλιου από το ζώδιο σας με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα σας δώσει τη δύναμη που χρειάζεστε για να κάνετε αυτές τις συνειδητοποιήσεις, ωστόσο μπορεί να πέσετε στη παγίδα του Ποσειδώνα και να βάλετε πάλι μπροστά τις ανασφάλειες και το συναίσθημά σας και να διαιωνίζετε τις καταστάσεις που δεν σας κάνουν καλό. Αυτό το φεγγάρι όμως θέλει αλλαγές και αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Μην χάνετε τον χρόνο σας με ανούσιες καταστάσεις, οι αλλαγές, όσο και αν σας τρομάζουν και σας ξεβολεύουν, είναι μόνο για καλό. Τι νόημα έχει να βρίσκεστε σε μια σχέση ή μια συνεργασία που δεν σας ικανοποιεί μόνο και μόνο επειδή φοβάστε να βάλετε όρια ή να έχετε έναν σύντροφο που δεν σας καταλαβαίνει και εσείς συνεχώς να τον δικαιολογείτε και να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις. Όσο και να θέλετε να δείχνετε προς τα έξω ότι είστε καλά, βαθιά μέσα σας υποφέρετε και η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά την ισορροπία και την ελπίδα. Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Επιπλέον, θα είστε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Είναι σημαντικό όμως να μάθετε να ακούτε τι σας λένε οι άλλοι και να μην απαντάτε με το θυμικό σας.