Γεννημένοι ανάμεσα στους Ιχθύς και στον Κριό: Το μεταίχμιο της αναγέννησης

Γεννημένοι ανάμεσα στους Ιχθύς και στον Κριό: Το μεταίχμιο της αναγέννησης

Γεννημένοι ανάμεσα στους Ιχθύς και στον Κριό: Το μεταίχμιο της αναγέννησης

Όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα στις 17 και στις 23 Μαρτίου, ή εάν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται από τις 27 μοίρες των Ιχθύων έως τις 3 μοίρες του Κριού, ανήκουν στο μεταίχμιο της αναγέννησης, σύμφωνα με το βιβλίο «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων» του αστρολόγου G. Goldshneider.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος (ζώδιο) ή ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Ο Ποσειδώνας είναι το ουράνιο σώμα το οποίο συνδέεται με τους Ιχθύς και αντιπροσωπεύει τον πνευματικό κόσμο, τη ρευστότητα που μέσα της συνυπάρχουν όλες οι έννοιες και όλες οι δυνάμεις. Του αποδίδονται επίσης μυστηριακές ιδιότητες, οι οποίες συνδέονται με τη διαίσθηση, το συλλογικό ασυνείδητο, αλλά και τα όνειρα. Το ζώδιο των Ιχθύων είναι το τελευταίο από τα 12 ζώδια και εμπεριέχει όλες τις ιδιότητες των προηγούμενων, αλλά και όλες τις καταστάσεις και τις ενέργειες της ύπαρξης, την οποία αντιπροσωπεύει ο ζωδιακός κύκλος.

Ο Άρης είναι ο πλανήτης του πολεμιστή Κριού, συμβολίζει τη φλόγα της επιθυμίας, τον δυναμισμό, τις ηγετικές ιδιότητες και το απαράμιλλο θάρρος. Είναι η πεμπτουσία της αρσενικής δύναμης, της ευθύτητας και της αλήθειας. Το ζώδιο του Κριού είναι εκείνο που συμβολικά ανοίγει την πόρτα που χωρίζει τον κόσμο των ιδεών από εκείνον της ύπαρξης και με τιτάνια προσπάθεια και αυτοθυσία, την κρατάει ανοιχτή μέχρι να περάσουν μέσα όλα τα ζώδια. Το να ανοίξει αυτή η πύλη δεν είναι κάτι απλό. Χρειάζεται όλη την προσήλωση, όλη τη δύναμη και πάνω από όλα την απόλυτη χρήση της ενέργειας που βγαίνει μέσα από τις πιο καθαρές προθέσεις και τον πηγαίο ενθουσιασμό.

Ο κύκλος της ζωής

Το μεταίχμιο της αναγέννησης είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που οι δύο κόσμοι συναντιούνται, που η ιδέα και το όνειρο γίνονται πραγματικότητα. Η σύλληψη γίνεται ύλη και είναι η μαγική ώρα που γεννιέται η ζωή. Όταν το τελευταίο ζώδιο συναντάει το πρώτο, η ζωή ξαναρχίζει τον αέναο κύκλο της ακριβώς στην εαρινή ισημερία, την πρώτη μέρα της άνοιξης, που οι περισσότεροι πολιτισμοί θεωρούσαν και αρχή του νέου έτους.

Η εναλλαγή αυτών των δύο εποχών, ο χειμώνας που δίνει τη θέση του στην άνοιξη, είναι ένα διάστημα γεμάτο ακραίες εναλλαγές, γεμάτο δύναμη, αλλά πανέμορφο και ιδιαίτερα ποιητικό και κάπως έτσι είναι και οι περισσότεροι εκπρόσωποι αυτού του μεταιχμίου.

Η μία τους εκδοχή είναι συναισθηματική, γεμάτη ψυχικά χαρίσματα σαν έναν σοφό που διαλογίζεται στην άκρη της λίμνης, ενώ η άλλη είναι αυτή του ιππότη με τη λαμπερή πανοπλία, που όταν έχει βάλει κάτι στο μυαλό του δεν θα σταθεί λεπτό για να σκεφτεί, απλά θα ορμήσει στη δράση.

Παρά τις εναλλαγές που υπαγορεύει η φύση τους, δεν θα μείνουν στην ονειροπόληση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα αναλαμβάνοντας δράση και δεν θα σταματήσουν παρά μόνο όταν τα καταφέρουν.

Δημιουργική καταιγίδα

Αυτό το μεταίχμιο έχει αφάνταστη δημιουργική δύναμη. Πίσω της κρύβεται η δίψα τους για τη ζωή. Η φαντασία τους δίνει διαρκώς τροφή στον παιδικό τους ενθουσιασμό και όταν μία ιδέα συνεπαίρνει το είναι τους δεν μπορούν παρά να την υλοποιήσουν. Το μυαλό τους είναι μία ατελείωτη λίστα με πράγματα που θέλουν να κάνουν και συχνά η ανυπομονησία τους κάνει να ξεκινούν πολλά από αυτά ταυτόχρονα.

Βέβαια το πάθος τους δεν συνεπάγεται ότι θα δείξουν σε κάθε ένα από αυτά την ίδια αφοσίωση. Μερικές φορές μπορεί να βαρεθούν κάτι γρήγορα, άλλες να το αναβάλλουν για αργότερα και μερικές φορές αν δεν τους βγει όπως θέλουν ή δεν έχουν ικανοποιητική αποδοχή, μπορεί να εγκαταλείψουν κάποιο έργο στη μέση.

Σχεδόν μαγικοί

Τα άτομα αυτά μπορούν να καταλαβαίνουν και να διαβάζουν τους ανθρώπους σχεδόν με έναν μαγικό τρόπο. Καθώς συνδυάζουν την ενσυναίσθηση των Ιχθύων με την καθαρότητα της ενέργειας του Κριού, μπορούν να αντιληφθούν με μοναδικό τρόπο χαρακτήρες, πρόσωπα και καταστάσεις. Επίσης, μπορεί να διαθέτουν κι άλλα μεταφυσικά χαρίσματα, όπως τηλεπάθεια, ενόραση, κλπ. Η ίδια η υλοποίηση της δημιουργικότητάς τους έχει συχνά κάτι το εξωπραγματικό, καθώς συνδέονται απευθείας με την πηγή της έμπνευσης.

Ερωτικό πρελούδιο

Υπάρχει διαρκώς μία φλόγα αναμμένη μέσα τους, είτε γιατί ψάχνουν τον έρωτα είτε επειδή τον έχουν βρει. Υπάρχει αφάνταστος ρομαντισμός και λυρισμός στους εκπροσώπους αυτού του μεταιχμίου, που τυραννάει διαρκώς τα σωθικά τους. Ίσως να μην είναι απαραίτητα ερωτευμένοι με κάποιο πρόσωπο, αλλά σίγουρα είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Είναι από εκείνους που μπορεί να διακρίνουν την ομορφιά σε κάθε άνθρωπο, πλάσμα, στη φύση και στην τέχνη, ίσως επειδή έχουν διαρκώς μία άνοιξη στην καρδιά τους.

Αντιθέσεις

Πίσω από το σκληρό και ηγετικό παρουσιαστικό τους κρύβεται μία τρυφερή και πολύ πιστή καρδιά. Είναι πάντα εκεί για εκείνους που αγαπούν, διότι είναι βαθιά αφοσιωμένοι στους δικούς τους ανθρώπους. Πάντα θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν και θα κάνουν τις ανάλογες κινήσεις, ώστε να αξιοποιήσουν τις πιθανότητες που βλέπουν σε εκείνους με το τρίτο τους μάτι. Καθώς έχουν ηγετικές τάσεις και ταλέντα, μπορεί να δημιουργήσουν ανταγωνισμούς και συχνά οι άλλοι αισθάνονται μειονεκτικά κοντά τους. Άλλες φορές η ανυπομονησία και το πείσμα τους μπορεί να τους κάνουν να φαίνονται, ή ακόμη και να γίνονται, εριστικοί. Συνήθως έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά πολύ συχνά συναντούν σθεναρή αντίδραση, διότι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Πρέπει να μάθουν να κρατούν την ψυχραιμία τους όταν πρόκειται για σοβαρές αποφάσεις και να προσπαθήσουν να επικοινωνούν καλύτερα, ζυγίζοντας τα λόγια τους και σκεπτόμενοι τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν αυτά στους άλλους. Είναι καλό να κάμψουν λίγο την παρορμητικότητα τους, να ακούνε περισσότερο και να μάθουν να είναι σε συγχρονισμό με εκείνους που είναι σε επαφή. Όταν το καταφέρουν η λογική και η πειθώ τους είναι αδιάσειστες και η γοητεία τους απαράμιλλη.

Διασημότητες γεννημένες στο μεταίχμιο Ιχθύων-Κριού

Napoleon II, Mario Monti, Benito S, Οβίδιος, Henrik Ibsen, Erich Fromm, Edgar Casey, Richard Francis Burton, David Livingstone, Rudolph Diesel, Werner von Braun, Ayrton Senna, Hall Linden, Marcel Marceau, Chico Marx, Joan Crawford, Kurt Russell, William Shatner, Carl Maiden, Timothy Dalton, Ursula Andress, Glenn Close, William Hurt, Garry Oldman, Bruce Willis, Holly Hunter, Theresa Russell, Gary Sinise, Rob Lowe, Matthew Modine, Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Michael Rapaport, Dane Cook, Luc Besson, Spike Lee, Akira Kurosawa, Russ Meyer, Carl Reiner, Johann Sebastian Bach, Nikolai Rimsky-Korsakov, Andrew Lloyd Webber, Nat King Cole, Vera Lynn, Ornette Coleman, Vanessa Williams, Chaka Khan, Queen Latifah, Charlie Pride, Miles Kane, Adam Levine, Gerry Cantrell, Eric Ocasek, Damon Albarn, Bun B, Mannie Fresh, Yung Gravy.