Πώς να κερδίσετε την καρδιά των Ιχθύων

Πώς να κερδίσετε την καρδιά των Ιχθύων

Πώς να κερδίσετε την καρδιά των Ιχθύων

Η ποιότητα αυτού του ζωδίου είναι ιδιαίτερη. Οι Ιχθύες είναι αισθαντικοί και πολύ συναισθηματικοί. Αυτές τους οι ιδιότητες τους κάνουν έναν από τους πιο ιδιαίτερους εραστές όλου του ζωδιακού. Η σχέση μαζί τους δεν είναι εύκολη, καθώς η ευαισθησία τους κάνει περίπλοκο τον συναισθηματικό τους κόσμο. Εάν κάποιος δεν πατήσει τα σωστά συναισθηματικά κουμπιά ή εάν προσπαθήσει να πλησιάζει περισσότερο κοντά από όσο αντέχουν, το οικοδόμημα μπορεί να καταρρεύσει πολύ γρήγορα. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι να τους πλησιάσεις, οι οποίοι προϋποθέτουν ευαισθησία, κάτι που είναι απαραίτητο για να αφεθούν στην αγάπη…

Ανοιχτοί στις εξομολογήσεις

Οι Ιχθύες έχουν ανάγκη να συνδεθούν σε συναισθηματικό επίπεδο. Καθώς είναι συχνά κάπως μαζεμένοι, χρειάζονται κάποιον που θα πάρει πρωτοβουλία ή που τουλάχιστον θα τους εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του. Όταν κάποιος μοιράζεται μαζί τους τα μυστικά, τα όνειρα και τις ιδέες του, αισθάνονται ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο και ότι δημιουργείται μεταξύ τους ένας ψυχικός δεσμός. Τους αρέσει ακόμα και όταν κάποιος τους εκμυστηρεύεται τα λάθη ή ακόμα και τις πιο αμήχανες στιγμές του. Το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό, δεν έχουν την τάση να επικρίνουν και θα σεβαστούν όλα του τα συναισθήματα. Τους αρέσουν οι βραδινές τετ-α-τετ κουβέντες, ιδανικά κοντά στη θάλασσα, διότι το νερό είναι το στοιχείο τους.

Αφεθείτε στον ρομαντισμό

Αυτό το ζώδιο δίνει μεγάλη σημασία στα όνειρα του. Συγκινείται από την ομορφιά της ψυχής, αλλά και της φύσης. Μία βόλτα στο ηλιοβασίλεμα, ή ένα τραγούδι, πολλαπλασιάζει σε αισθαντικότητα την εμπειρία τους. Έτσι εκτιμούν μία ρομαντική χειρονομία και όποιον μπαίνει στον κόπο να σχεδιάσει ένα ξεχωριστό ραντεβού και να μιλήσει με αυτό τον τρόπο τη γλώσσα της καρδιάς τους. Δεν επιζητούν την πολυτέλεια, κρατήστε τους το χέρι κάτω από το φως των αστεριών και πείτε τους ότι σας αρέσει η συντροφιά τους. Τους συνεπαίρνει και μόνο η ιδέα του έρωτα, οπότε αν ενδιαφέρονται θα το ανταποδώσουν με εξίσου όμορφη και τρυφερή συμπεριφορά.

Απλότητα

Η διαίσθησή τους είναι πολύ ανεπτυγμένη και έχουν ένα ταλέντο να διακρίνουν το ψεύτικο από το αληθινό. Ένας Ιχθύς επιζητεί να είστε πάνω από όλα ο εαυτός σας. Δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε μαζί τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στην ειλικρίνεια και μπορεί να βρίσκουν χαριτωμένα ακόμα και τα ελαττώματα κάποιου. Όταν αγαπούν έχουν την τάση να δέχονται και να εξιδανικεύουν το άτομο που τους ενδιαφέρει. Δεν χρειάζεται λοιπόν κάποιος να παρουσιάσει μία ιδανική εικόνα, το κάνουν εκείνοι μόνοι τους, αλλά πρέπει να βασίζονται σε αληθινή πρώτη ύλη. Επίσης αγαπούν τα απλά πράγματα και θέλουν να πλαισιώνουν τη ζωή τους με ανθρώπους που είναι επιβοηθητικοί, πρακτικοί και συντροφικοί. Μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με τον σύντροφό τους μπορεί να τους δώσει την ίδια χαρά με μία βραδινή έξοδο, αν αισθανθούν ότι το ευχαριστιέται και το χαίρεται όσο και εκείνοι.

Κατανόηση

Η ευαισθησία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους. Αυτό σημαίνει όμως, εκτός των άλλων, ότι μερικές φορές είναι επιρρεπείς σε συναισθηματικές μεταπτώσεις και συχνά παλεύουν με τις αλλαγές των διαθέσεων τους. Έχουν ανάγκη τότε να αποτραβηχτούν, να σκεφτούν και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Γι’ αυτό χρειάζονται κάποιον που θα τους δίνει τον χώρο, αλλά και την κατανόηση όταν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα εκτιμήσουν πολύ όταν δεν τους πιέζουν τη στιγμή που είναι φορτισμένοι, αλλά και το πηγαίο ενδιαφέρον που μπορεί να δείξει κάποιος αργότερα. Όταν τους ρωτήσει κάποιος με ειλικρίνεια τι τους συμβαίνει και πώς μπορεί να τους βοηθήσει, δείχνει με αυτό τον τρόπο την ευγένεια και καλοσύνη που έχουν ανάγκη.

Περηφάνια για τα επιτεύγματα σας

Για τους Ιχθύες είναι σημαντικό να αισθάνεστε περήφανοι για αυτά που έχετε καταφέρει, διότι θέλουν οι σύντροφοι τους να έχουν παρόμοιο με το δικό τους εσωτερικό κίνητρο για επιτυχία. Φυσικά δεν τους αρκούν μόνο τα λόγια, σιωπηλά θα παρατηρήσουν τις πράξεις και τον τρόπο που κινείστε στη ζωή για να πεισθούν. Αισθάνονται κυριολεκτικά μαγεμένοι όταν ο σύντροφος τους διαθέτει επαγγελματισμό και έχει όραμα, στόχους και επιτυχία σε αυτό που κάνει.

Συμπόνια και καλοσύνη

Τίποτα δεν τους συγκινεί περισσότερο από την ευαισθησία της ψυχής προς τους αδύναμους και σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Καθώς οι ίδιοι είναι πάρα πολύ συμπονετικοί και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, εκτιμούν αφάνταστα να βλέπουν σε κάποιον άλλον, και ακόμα περισσότερο στο υποψήφιο ταίρι τους, τη γενναιοδωρία της ψυχής που ενδιαφέρεται για τον πλησίον του. Η καρδιά τους λιώνει μέσα στο στήθος τους όταν βλέπουν εκείνον που αγαπούν να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη, ακόμη κι αν δεν το δείχνουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να τους σημάδεψαν για πάντα την καρδιά και να είναι κάτι που φαίνεται αδιάφορο στα μάτια των πολλών, όμως μιλάει απευθείας στη δική τους ψυχή, όπως το χάδι σε ένα αδέσποτο ή μία καλή πράξη βοήθειας σε έναν ηλικιωμένο γείτονα.

Ευγενικοί τρόποι

Οι καλοί τρόποι είναι μία διαχρονική αξία για εκείνους και κάτι που επιθυμούν να διαθέτει και το ταίρι τους. Μέσα τους υπάρχουν πρότυπα άλλων εποχών, μερικές φορές θα ήθελαν να ζουν στις σελίδες ρομαντικών μυθιστορημάτων. Οι άντρες κρύβουν μέσα τους έναν ιππότη, έναν τζέντλεμαν και οι γυναίκες μία πριγκίπισσα, ή μία λαίδη. Εάν κάποιος εκφράζεται με άσχημο και αγενή τρόπο μπορεί να τον αποφύγουν, διότι η λεκτική σκληρότητα τους απωθεί.

Ζήστε το όνειρο

Οι Ιχθύες χρειάζονται κάποιον που να είναι και εκείνος αρκετά ονειροπόλος, ώστε να μπορούν να συνδεθούν μαζί του. Λίγη φαντασία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, οπότε μιλήστε μαζί τους για τα όνειρά σας και κυρίως προσπαθήστε να τα κάνετε πραγματικότητα. Ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο ή ένα τριήμερο στη Βενετία, μπορεί να κάνουν μαγευτική την καθημερινότητα με την αναμονή τους. Ακόμα και μία συναρπαστική σειρά που παρακολουθείτε μαζί τρώγοντας ποπ κορν, μπορεί να δώσει τροφή στη φαντασία και να κάνει τη ζωή πιο όμορφη. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει κάποιος τις εντυπώσεις στην καρδιά ενός Ιχθύ είναι να τον βοηθήσει να αντλήσει από μέσα του τις ιδέες και τα όνειρα που κρύβει.

Κρατήστε τα ηνία

Γι’ αυτό το ζώδιο ο προγραμματισμός είναι κάτι που δεν του βγαίνει φυσικά και αβίαστα. Συνήθως δεν μπορεί να οργανώσει με επιτυχία κάποια πράγματα. Γι’ αυτό εκτιμάει έναν σύντροφο που θα τον βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι και θα θέσει προτεραιότητες για τις δράσεις τους και για την πορεία τους. Μερικές φορές οι Ιχθύες αισθάνονται ανακούφιση όταν δεν έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού. Ό,τι όμως τους λείπει σε οργάνωση και αποφασιστικότητα το αναπληρώνουν σε συναίσθημα και σε τρυφερότητα για το ταίρι τους.

Αγάπη και προστατευτικότητα

Οι Ιχθύες έχουν ανάγκη από πολλή κατανόηση, διότι τα πολλά συναισθήματα τούς κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτους. Η σκληρότητα της ζωής τους κάνει συχνά να τρέχουν στο ταίρι τους για να βρουν την προστασία και τη σιγουριά που έχουν ανάγκη. Είναι όμως βέβαιο ότι θα κάνουν το ίδιο αν εάν οτιδήποτε πληγώσει τον σύντροφό τους. Μην παίξετε μαζί τους συναισθηματικά παιχνίδια και μην προσπαθήσετε να τους κάνετε να ζηλέψουν. Έχουν ανάγκη τη στοργή και την αφοσίωση μέσα σε μία σχέση και αν τους δοθεί κάτι τέτοιο, παραμένουν συναισθηματικά δεμένοι με τον άνθρωπο τους σε ένα βαθύ ψυχικό επίπεδο.