Ανατροπές και ξαφνικές ευκαιρίες με την Πανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05/2023. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Ανατροπές και ξαφνικές ευκαιρίες με την Πανσέληνο - Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05/2023. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Ανατροπές και ξαφνικές ευκαιρίες με την Πανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05/2023. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Στις 5 Μαΐου 2023 έχουμε τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς, μια μερική έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνο η οποία θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, με τη Σελήνη στον Σκορπιό και τον Ήλιο στον Ταύρο. Η Σεληνιακή έκλειψη έρχεται με όρεξη για αλλαγές και ανατροπές, ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού ξεκίνησαν το 2021 και έφεραν σημαντικές αλλαγές σε αυτά τα ζώδια. Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι η προτελευταία που θα γίνει σε αυτόν τον άξονα, καθώς υπολείπεται άλλη μια που θα είναι Σεληνιακή και θα σχηματιστεί στο ζώδιο του Ταύρου στις 28/10/2023. Αυτές οι δύο εκλείψεις που θα είναι οι τελευταίες σε αυτόν τον άξονα μπορεί να φέρουν το οριστικό κλείσιμο κάποιων κεφαλαίων, τα οποία συντηρούμε στη ζωή μας ενώ δεν θα έπρεπε.

Συναισθηματική κορύφωση και αποκαλύψεις

Η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05/2023, που φυσικά είναι ταυτόχρονα και Πανσέληνος, μπορεί να αποτελεί την κορύφωση των καταστάσεων που ξεκίνησαν το προηγούμενο εξάμηνο με την Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 25/10/2022 και ίσως τώρα δείτε κάποιους κύκλους να ολοκληρώνονται. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού και οι μέρες γύρω από την έκλειψη θα είναι φορτισμένες συναισθηματικά. Θα τα παίρνουμε όλα προσωπικά, θα πληγωνόμαστε βαθιά, θα επηρεαζόμαστε από τα πάντα και οι αντιδράσεις μας θα είναι παθιασμένες και έντονες. Μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια κάποια θέματα ταμπού που συνήθως αποφεύγουμε να θίξουμε, αλλά θα είμαστε πιο πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα και αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά συναισθήματα και αντιδράσεις, αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις. Έτσι μέσα από τον πόνο και τα δύσκολα συναισθήματα που θα βιώσουμε θα βρούμε τη δύναμη να αλλάξουμε, να τραβήξουμε κάποιες κόκκινες γραμμές και να μεταμορφωθούμε. Εξάλλου, αυτή η έκλειψη έρχεται λίγες μέρες αφότου ο κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας, ξεκίνησε την ανάδρομη του πορεία του στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας είναι και ο κυβερνήτης αυτής της Σεληνιακής έκλειψης και η ανάδρομη πορεία του θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που θα φέρει η έκλειψη, αλλά και να κατανοήσουμε καλύτερα τι μας κρατούσε πίσω και τι θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Βέβαια μπορεί να μας βγουν και διάφορες εμμονές ή αν έχουμε αμφιβολίες για κάτι να ξεκινήσουμε κάποια βαθιά έρευνα ή και παρακολούθηση, αφού θα μας βγει ο «ντετέκτιβ» από μέσα μας. Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται άμεσα και από τον πλανήτη των αποκαλύψεων και των εκπλήξεων, τον Ουρανό, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή. Και οι δύο πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο του Ταύρου, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από τον Σκορπιό που θα πραγματοποιηθεί η Σεληνιακή έκλειψη, και φαίνεται ότι θα υπάρξουν πολλές και απρόσμενες εξελίξεις που θα μας οδηγήσουν να κάνουμε πολλές εκκαθαρίσεις στη ζωή μας. Μπορεί λοιπόν να αποκαλυφθούν μυστικά, κρυφές σχέσεις και παράνομες δραστηριότητες που να φέρουν τα πάνω-κάτω τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης, η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να πυροδοτήσει έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα.

Ο άξονας Σκορπιού-Ταύρου που πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη είναι υλικό-οικονομικός και ίσως επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, τους φυσικούς πόρους και την ενέργεια, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να έχουμε ανατροπές στα οικονομικά μας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συντηρητικοί αυτή την περίοδο στα έξοδα μας και γενικώς να μη διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα μας, αλλά και την υγεία μας.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό στον Ταύρο. Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που φέρνει ξαφνικές και απροσδόκητες καταστάσεις που μπορεί να μας σοκάρουν και να πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα γρήγορα, γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, ευέλικτοι και ανοιχτόμυαλοι. Ίσως κάποιες καταστάσεις μας αποδιοργανώσουν ή μπορεί να νιώσουμε έλλειψη εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Επίσης, μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε ξαφνικά χρήματα ή αντικείμενα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Ουρανός είναι και ο πλανήτης της αφύπνισης και της επανάστασης, γι’ αυτό μπορεί να θέλουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες από ό,τι μας κρατά καθηλωμένους και να απελευθερωθούμε από τυχόν περιορισμούς που υπάρχουν στη ζωή μας. Ίσως οι επιλογές μας σοκάρουν τους γύρω μας ή μπορεί να εκδηλώσουμε εκκεντρικές απόψεις και παράξενες συνήθειες. Ακόμη, μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά άτομα στη ζωή μας και να ταράξουν τη ρουτίνα μας. Γενικώς, θα είμαστε παρορμητικοί, κυκλοθυμικοί και με επαναστατική διάθεση. Η έκλειψη αυτή αν μη τι άλλο είναι απρόβλεπτη στις επιδράσεις της και ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με εξελίξεις και αποκαλύψεις που θα μας σοκάρουν, με αλλαγές που θα μας ξεβολέψουν ή με το τέλος καταστάσεων ή σχέσεων, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το πιο απίθανο σενάριο.

Αντίθεση θα σχηματίσει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος και με τον Ερμή που βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ταύρου και μπορεί να υπάρξουν ξαφνικά προβλήματα που αφορούν στις επικοινωνίες, την τεχνολογία ή να υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές αστάθειες. Ίσως να μην γλιτώσουμε τους καβγάδες, τα νεύρα, την κυκλοθυμία, αλλά και τα προβλήματα σε μέσα επικοινωνίας, τεχνολογίας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο μεταφορικό μας μέσο. Οι οικογενειακές διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ συντρόφων, τα παρατράγουδα στην επικοινωνία και η σύγχυση στη σκέψη μας θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις ή να εμπλακούμε σε σημαντικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και σε οτιδήποτε απαιτεί ξεκάθαρο μυαλό και αντικειμενική σκέψη.

Ευτυχώς υπάρχει και ένα μαξιλαράκι ασφαλείας την ημέρα της έκλειψης, καθώς σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Δία που μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις σε θέματα σχέσεων ή οικονομικά για Διδύμους, Τοξότες, Κριούς, Λέοντες, Ζυγούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου.

Το δίπολο

Οι Σεληνιακές εκλείψεις, όπως και η Πανσέληνος, δημιουργούνται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και αντιτίθενται οι ενέργειες των ζωδίων στα οποία βρίσκονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό και ο Ήλιος στον Ταύρο. Ο Ταύρος έχει να κάνει με τη δομή, την αξιοπιστία, την ασφάλεια -οικονομική και συναισθηματική. Ο Σκορπιός, από την άλλη πλευρά, έχει ως στόχο τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση που πολλές φορές έρχονται μέσα από επώδυνες και τραυματικές εμπειρίες. Αυτή η αντίθεση λοιπόν μας καλεί να κοιτάξουμε στα βάθη της ψυχής μας, να αγκαλιάσουμε ό,τι βρίσκεται εκεί και να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε στο όνομα της όποιας επιφανειακής ασφάλειας, αλλά να βρούμε την ουσία. Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις που μπορεί να φέρει η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου δεν θα γίνουν όλες σε μια μέρα. Μπορεί κάποιες καταστάσεις, που ενδεχομένως να εκδηλωθούν με αυτό το φεγγάρι, να μας μπερδέψουν και να προσπαθούμε να τις κατανοήσουμε. Όταν όμως έρθει η συνειδητοποίηση, θα μας ταρακουνήσει και θα ξεκινήσει η συναισθηματική μας μεταμόρφωση. Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να αναδείξει σε ποιους τομείς της ζωής μας αισθανόμαστε ανασφαλείς, τι μας κάνει να νιώθουμε αβεβαιότητα και αστάθεια και εξαιτίας αυτού να ξεκινήσουμε τις κινήσεις που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας.

Ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 14 μοίρες και 58 λεπτά του Σκορπιού και επηρεάζει έντονα τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι από τη 12η έως τη 16η μοίρα των ζωδίων αυτών, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις συγκεκριμένες μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως σε ποιους τομείς επηρεάζονται οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού από την Πανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου

ΚΡΙΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 05/05 μπορεί να φέρει κάποια προβλήματα σε χρήματα και αισθήματα. Επειδή είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό, τον πλανήτη του απρόβλεπτου, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τα οικονομικά σας και να μην πάρετε ρίσκο. Και όταν λέμε οικονομικά δεν εννοούμαι μόνο τον μισθό σας, αλλά τα χρήματα που διαχειρίζεστε με τους άλλους, δηλαδή με την οικογένεια σας, τον σύντροφό σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι, ή με συνέταιρους. Με κάποιο τρόπο αυτό το φεγγάρι σάς καλεί να δείτε εξονυχιστικά θέματα που αφορούν δάνεια, κάρτες, διατροφές, ασφάλειες, κληρονομικά, οφειλές και χρέη του παρελθόντος και να προσπαθήσετε να βάλετε μια τάξη. Μπορεί όμως να έχετε και ανατροπές ή αλλαγές σε οικονομικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα μια οφειλή που γίνεται εντελώς ξαφνικά απαιτητή, ένα δάνειο που δεν εγκρίνεται για κάποιους λόγους, ένα συμβόλαιο οικονομικό που σπάει ή ένα απρόβλεπτο έξοδο που σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού. Από την άλλη, η έκλειψη μπορεί να σας ανταμείψει για τη σκληρή δουλειά σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να προσέξετε τι λέτε και πώς το λέτε για να μην έχετε παρατράγουδα στον χώρο εργασίας, καθώς ο Ερμής παραμένει σε αναδρομή πορεία και οι παρεξηγήσεις δίνουν και παίρνουν. Η Σεληνιακή έκλειψη όμως σας ωθεί να κάνετε βουτιά και στα βαθύτερα συναισθήματα σας και ίσως κάποιες ανασφάλειες και φόβοι βγουν στην επιφάνεια και να θέλετε να πάρετε απαντήσεις και διαβεβαιώσεις για κάποια σχέση. Το ζητούμενο σας θα είναι η συναισθηματική ασφάλεια, αλλά ίσως το κάνετε με πιο πιεστικό τρόπο, κτητικότητα και ζήλια και αυτό θα φέρει εντάσεις και αντιδράσεις. Προσέξτε λοιπόν να μην γίνετε ασφυκτικοί και μην τραβήξετε το σχοινί, διότι μπορεί να σπάσει. Επίσης μπορεί με την Πανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη να έρθουν στο φως μυστικά και παρασκηνιακές κινήσεις που αφορούν είτε σε μια επαγγελματική συνεργασία είτε σε μια ερωτική σχέση. Γενικά, η έκλειψη αυτή μπορεί να λειτουργήσει αποκαλυπτικά, καθώς θα σας επιτρέπει να κοιτάζετε κάτω από την επιφάνεια των στενών σχέσεων, των δεσμεύσεων, των επενδύσεων και των επαγγελματικών σας συμφωνιών και θα βλέπετε καθαρά ποιες είναι σωστές και συμφέρουσες και ποιες πρέπει να εγκαταλείψετε, αφού πλέον δεν λειτουργούν για εσάς.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 πραγματοποιείται στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, στον Σκορπιό, και επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών, πιέζοντας σας να κάνετε τις συνειδητοποιήσεις και τις αλλαγές που χρειάζεστε ώστε να εξελιχθείτε. Είναι μία έκλειψη που θα σας ταρακουνήσει και θα σας ξεβολέψει, καθώς σχηματίζει αντίθεση με τον απρόβλεπτο Ουρανό που βρίσκεται στο ζώδιο σας και μπορεί να γίνετε ένας μικρός επαναστάτης. Αν λοιπόν είστε σε μια προσωπική σχέση ή επαγγελματική συνεργασία που δεν πληροί τις προδιαγραφές σας, θα θέσετε τα δεδομένα σας και θα ζητήσετε να αλλάξουν κάποια πράγματα και να μπει η σχέση σε νέες βάσεις. Ανάλογα με τις αντιδράσεις της άλλης πλευράς θα προκύψουν και οι δικές σας κινήσεις. Αν δείτε ότι υπάρχει κατανόηση σε αυτά που ζητάτε, τότε θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να την κάνετε να λειτουργήσει. Αν όμως υπάρξουν αντιστάσεις και διαφωνίες, τότε θα τραβήξετε μια κόκκινη γραμμή και θα έρθετε σε οριστική ρήξη, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Με την έκλειψη θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μυστικά σας, ή αν έχετε εμπλακεί σε μια παράνομη σχέση υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί. Οπότε προσπαθήστε να μη δώσετε δικαιώματα και λαβές για σχόλια που μπορεί να σας βλάψουν. Μην ξεχνάτε ότι στο ζώδιο σας είναι και ο ανάδρομος Ερμής που σχηματίζει αντίθεση με την έκλειψη και εντείνει τις παρεξηγήσεις, τα μπλεξίματα και τις παρανοήσεις. Γενικότερα θα υπάρχει ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στην καθημερινότητα σας και στις σχέσεις σας και μπορεί να προκύψει κάτι ξαφνικά ιδιαίτερα ενοχλητικό και να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα άτομο που εμπιστεύεστε, για παράδειγμα στη δουλειά, δεν δείχνει την ίδια αφοσίωση που δείχνετε εσείς ή μπορεί και να νιώθετε προδομένοι σε μια σχέση. Προσπαθήστε να καλμάρετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση, αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε σε οδυνηρούς αποχωρισμούς. Φυσικά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας και την καλή σας φυσική κατάσταση.

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τον τομέα της υγείας και της φυσικής κατάστασης και τον τομέα της καθημερινότητας στη δουλειά επηρεάζει η έκλειψη στις 05/05 στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε ό,τι αφορά τον τομέα της εργασίας θα υπάρχει αναστάτωση, απρόβλεπτες εξελίξεις και ίσως δεν καταφέρετε να αποφύγετε τις εντάσεις με κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να σας φορτώσουν με περισσότερες ευθύνες και εσείς θα δυσανασχετήσετε. Με αυτό το φεγγάρι δεν είναι καθόλου απίθανο να δείτε κάποιον συνεργάτη να φεύγει από κοντά σας ή να έχετε αλλαγές στον τρόπο και στον χώρο της δουλειάς. Ακόμη, μπορεί το θέμα να είναι οικονομικό, να πρέπει δηλαδή να γίνουν περικοπές στην εταιρεία που εργάζεστε και να έχετε άγχος και αγωνία για τα οικονομικά σας. Μπορεί φυσικά να μην είστε ικανοποιημένοι από τα χρήματα που παίρνετε και να επαναστατείτε, ή να μην είστε εσείς ευχαριστημένοι από κάποιον συνεργάτη σας και να τον απομακρύνετε με συνοπτικές διαδικασίες. Ένταση όμως μπορεί να αντιμετωπίσετε και σε φιλικές σχέσεις. Γενικά, οι δύσκολες όψεις που σχηματίζει η έκλειψη με τον Ουρανό και τον κυβερνήτη σας Ερμή που είναι ανάδρομος θα ανατρέπουν τη ρουτίνα σας και θα σας βγάζουν από το πρόγραμμα σας, δημιουργώντας σας τεράστιο άγχος και πίεση και θα νιώθετε εξουθενωμένοι, αφού θα προκύπτουν συνεχώς καταστάσεις για τις οποίες θα πρέπει να τρέχετε. Όμως πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη σημασία σε θέματα υγείας και ιδιαίτερα στη διατροφή σας. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να πάρετε απόφαση να βάλετε τα πράγματα στον σωστό δρόμο και να αποκτήσετε μια καθημερινότητα πιο ξεκούραστη, που να σας επιτρέπει να ασχολείστε και με πράγματα που σας ευχαριστούν και όχι μόνο με τις υποχρεώσεις σας που σας εξαντλούν σωματικά και ψυχολογικά και εννοείται με την παραμικρή ενόχληση θα πηγαίνετε στον γιατρό. Επίσης η έκλειψη μπορεί να δημιουργήσει και έντονο παρασκήνιο στη δουλειά και είτε κάποιοι να μιλούν πίσω από την πλάτη σας είτε εσείς να κανονίζετε μυστικές συζητήσεις και επαφές. Όμως, να είστε προσεκτικοί, διότι αυτό το φεγγάρι είναι αποκαλυπτικό και μπορεί να βγουν όλα στη φόρα.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 05/05 στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει σημαντικά τον τομέα του έρωτα, των φίλων, των παιδιών, αλλά και του χρήματος. Και παρότι πραγματοποιείται σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας, η αντίθεση που σχηματίζει με τον πλανήτη του απροόπτου, τον Ουρανό, αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει μια ρήξη ή κάποια ένταση σε μια σχέση, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου. Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να φέρει νέες και κεραυνοβόλες ερωτικές γνωριμίες ή μια διάθεση να τα γκρεμίσετε όλα στη σχέση σας και να δημιουργήσετε χώρο για να μπει κάτι νέο και φρέσκο στη ζωή σας. Μπορεί λοιπόν ξαφνικά να συνειδητοποιείτε ότι μια κατάσταση έχει λήξει και να έρθει ένας χωρισμός που να μην είναι «βελούδινος». Βέβαια θα πρέπει να θυμάστε ότι ο ανάδρομος Ερμής που σχηματίζει αντίθεση με την έκλειψη μπορεί να φέρει σύγχυση στη σκέψη σας, παρανόηση στα λόγια σας και μην μπορείτε ούτε να εξηγήσετε τα συναισθήματα σας, αλλά ούτε και να συνεννοηθείτε με τους γύρω σας. Γενικά, δεν είναι μια καλή περίοδος για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα, ούτε για να πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Ό,τι προκύψει με αυτή την έκλειψη πρέπει να το αξιολογήσετε, να το σκεφτείτε διεξοδικά και αν μετά τις 15/05 που θα γυρίσει ο Ερμής σε ορθή πορεία συνεχίσετε να αισθάνεστε το ίδιο, τότε ανακοινώνετε και τις αποφάσεις σας. Από την άλλη, η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και το άγχος, αφού θα έχετε ανάγκη να διασκεδάσετε, να αφεθείτε και να βρεθείτε με όσους αγαπάτε και σας αγαπούν. Αν είστε γονείς είναι πολύ πιθανό να μάθετε τώρα κάτι για τα παιδιά σας ή να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους. Με αυτό το φεγγάρι καλό είναι να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς, να βρείτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και να επιτρέψτε στον εαυτό σας μια περιποίηση ή μια πολυτέλεια, διότι το αξίζετε. Μπορεί τώρα να υπάρξει μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη ή κάποια ασυνήθιστη ίντριγκα για ένα ειδύλλιο και να σας σοκάρει.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Στις 05/05 πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και ίσως αλλάξουν κάποια δεδομένα που θα φέρουν απρόβλεπτες εξελίξεις στην οικογένεια, στο σπίτι ή σε θέματα δουλειάς. Αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο μπορεί να προκύψει μια χωροταξική αλλαγή και να χρειαστεί να μετακομίσετε ή να αλλάξετε χώρο εργασίας. Ίσως, από την άλλη, με την αντίθεση της έκλειψης με τον Ουρανό να σας βγουν ξαφνικά καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός για πράγματα που θα θέλατε να έχουν γίνει στο σπίτι ή στη δουλειά και να αποφασίσετε να δώσετε τέλος σε μια σχέση -προσωπική ή επαγγελματική- αν νιώθετε ότι καταπιέζεστε ή δεν σέβονται την άποψη σας. Ίσως νιώσετε ότι οι συνθήκες ή κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια σας και να προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από αυτούς για να μπορέσετε απρόσκοπτοι να ακολουθήσετε τους στόχους σας. Από την άλλη, επειδή αυτό το φεγγάρι έχει να κάνει και με το παρελθόν και τις ρίζες σας, ίσως ανοίξουν κάποιες πληγές από τα παιδικά σας χρόνια, ή μπορεί να με κάποιον τρόπο να συνειδητοποιήσετε πόση μεγάλη αξία έχουν οι δικοί σας άνθρωποι και πόσο τους έχετε παραμελήσει και να ψάχνετε τρόπους να τους ανταποδώσετε την αγάπη τους. Ίσως να θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί με τον σύντροφο, τα παιδιά σας, τους συγγενείς και καλούς φίλους και να αισθανθείτε και πάλι ασφάλεια και γεμάτοι εσωτερικά. Για κάποιους όμως αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει προβλήματα σε ό,τι αφορά ένα ακίνητο, το σπίτι που μένετε, ή να προκύψει ένα έκτακτο έξοδο που αφορά στο σπίτι και την οικογένεια. Μπορεί για παράδειγμα να χαλάσει κάποια ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι και να πρέπει άμεσα να την αντικαταστήσετε και να πιεστείτε οικονομικά. Ακόμη, μπορεί ένα θέμα που αφορά είτε κάποια γυναίκα στο οικογενειακό περιβάλλον ή μια συνεργάτιδα στη δουλειά να σας απασχολήσει περισσότερο ή να επηρεάσει τη δική σας ζωή. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έντονα κοινωνικούς και επικοινωνιακούς θα σας βρει αυτή η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 05/05 και επηρεάζει τον 3ο Ηλιακό σας οίκο, που αφορά στην επικοινωνία και στην πνευματική σας αντίληψη. Θα έχετε όρεξη για βόλτες και ταξίδια, να δείτε φίλους, αδέλφια, ξαδέλφια και γνωστούς και το τηλέφωνο σας δεν θα σταματάει να χτυπάει, ενώ μπορεί να παρουσιαστούν και ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα. Ωστόσο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέτε και σε ποιους το λέτε, διότι ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι ανάδρομος και σε δύσκολη όψη με την έκλειψη και μπορεί να υπάρχουν εντάσεις και παρεξηγήσεις που θα σας χαλάσουν τη διάθεση και ιδιαίτερα με αδέλφια, φίλους, γείτονες, συνεργάτες και άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή. Σε αυτό συνηγορεί και η αντίθεσης της έκλειψης με τον πλανήτη των εκπλήξεων, τον Ουρανό, που ίσως φέρει αποκαλύψεις κάποιων καταστάσεων που αγνοούσατε και να απογοητευτείτε πολύ με κάποια πρόσωπα και να έρθετε σε ρήξη. Βέβαια καλά θα κάνετε να είστε προσεκτικοί και με τα δικά σας μυστικά σας αυτές τις μέρες, γιατί μπορεί να αποκαλυφθεί κάτι που να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Μπορεί όμως να προκύψουν έκτακτα οικονομικά ζητήματα σε μια σχέση ή συνεργασία που θα σας προβληματίσουν έντονα. Επειδή με αυτή την έκλειψη όλα είναι πιθανά και επειδή οι άλλοι θα είναι στα κόκκινα, να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά, να μην εμπιστεύεστε ό,τι ακούτε και να είστε πιο υποψιασμένοι αν χρειαστεί να δεσμευτείτε ή να υπογράψετε έγγραφα. Η έκλειψη θα κάνει πιο έντονη τη διαίσθηση σας, οπότε εμπιστευθείτε την, αλλά σταματήσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις ή να αφήνετε να σας επηρεάζουν άτομα που προσπαθούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους σε βάρος της δικής σας. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας, στο μεταφορικό σας μέσο και στις συναλλαγές. Και επειδή μπορεί ο λόγος σας να είναι ιδιαίτερα εριστικός ή οι απόψεις πολύ πρωτοποριακές και μη αποδεκτές από το ευρύ κοινό, να σκέφτεστε δύο και τρεις φορές πριν δημοσιεύσετε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι μπορεί να ξεσηκώσετε θύελλα αντιδράσεων και να βρείτε τον μπελά σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Τα οικονομικά σας έχει βάλει στο μάτι η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 05/05 στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και επειδή είναι σε αντίθεση με τον πλανήτη του απροόπτου, τον Ουρανό, μπορεί να έχετε ξαφνικά και απρόσμενα μια αλλαγή στο εισόδημα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να τελειώνει μια δουλειά, μια συνεργασία ή να προκύψει κάποιο έκτακτο έξοδο που να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Μπορεί όμως να υπάρξει και μία αλλαγή στον επαγγελματικό τομέα που να επηρεάσει όμως και το εισόδημά σας ή μια απώλεια, δηλαδή να χάσετε το πορτοφόλι σας ή μια κάρτα και να πιεστείτε πολύ. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί, να προφυλάσσετε τα οικονομικά σας και τα υπάρχοντα σας, να μην παίρνετε ρίσκα και βιαστικές αποφάσεις αυτή την περίοδο και βέβαια να αποφύγετε και τις παρορμητικές αγορές, ιδιαίτερα αν γίνονται υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης και όχι επειδή χρειάζεστε κάτι. Ίσως η οικονομική αβεβαιότητα που θα νιώσετε να κλονίσει την αυτοεκτίμησή σας, αλλά να θυμάστε ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός δεν καθορίζει την προσωπική σας αξία. Με αργά και σταθερά βήματα θα επιτύχετε τις λύσεις που χρειάζεστε. Ακόμη, βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε λίγο και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για να το πετύχετε αυτό. Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να φέρει ένταση και στις σχέσεις σας. Μην αντιδράτε σπασμωδικά και μην ξεσπάτε τα νευρά στους άλλους. Αποφύγετε και τις σοβαρές συζητήσεις, διότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και σε δύσκολη όψη με την έκλειψη.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 γράφει το όνομα σας και αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο ίσως συμβούν κάποιες καταστάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα της ζωής σας για τα επόμενα χρόνια. Αν είχατε ξεκινήσει κάτι με την Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη που είχε γίνει στο ζώδιο σας στις 25/10/2022 μπορεί τώρα βγουν κάποια θέματα στην επιφάνεια και να ζητούν άμεσες λύσεις. Επειδή αυτό το φεγγάρι είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό μπορεί να υπάρξουν ανατροπές ή αλλαγές, που όσο κι αν τις φοβάστε αυτές είναι που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να αφορούν σε σχέσεις προσωπικές ή επαγγελματικές, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον εαυτό σας, τον τρόπο που σκέφτεστε και το τι δείχνετε στους γύρω σας. Ίσως μια σχέση ή συνεργασία να έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την εξέλιξη της, ή μπορεί κάποιες απρόσμενες εξελίξεις ή αποκαλύψεις να σας φέρουν προ τετελεσμένων και να αλλάξετε πορεία ξαφνικά. Ό,τι και αν γίνει πρέπει να το αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και όχι με θυμό και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τον έλεγχο και τη λογική σας. Εξάλλου και ο ανάδρομος Ερμής που σχηματίζει αντίθεση με την έκλειψη μπορεί να σας μπερδέψει περισσότερο και να έχετε συνεχώς καβγάδες ή παρεξηγήσεις, ή να δημιουργούνται εμπόδια σε ό,τι προσπαθείτε να κάνετε. Επίσης, δεν είναι απίθανο αυτές τις μέρες κάποιο άτομο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον, ενδεχομένως μια γυναίκα, ή κι από το προσωπικό σας περιβάλλον, μια φίλη ας πούμε ή στενή συγγενής, να σας ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο που αφορά εκείνη, αλλά εμμέσως επηρεάζει κι εσάς και να αγχωθείτε, να πιεστείτε ή να νιώσετε μεγαλύτερη ανησυχία και ένταση. Γενικά θα είστε πιο πιεσμένοι σε συναισθηματικό επίπεδο, αφού ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Πλούτωνας, την 1η Μαΐου γύρισε σε ανάδρομη πορεία και μπορεί τώρα να σκαλίζετε τις βαθύτερες σχέσεις σας και να προσπαθείτε να καταλάβετε ποιος σας αγαπάει πραγματικά και ποιος όχι. Δεν χρειάζεται να πιέζεστε όμως, εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας και θα δείτε ότι όλα θα βγουν στο φως. Φυσικά και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συνετοί αυτές τις μέρες με τα οικονομικά σας, να μην κάνετε σπατάλες, να μην παίρνετε αλόγιστα ρίσκα, αλλά και με τα θέματα της υγείας. Επειδή μπορεί να νιώσετε χαμηλή αυτοπεποίθηση ή να μπερδευτείτε με τις εξελίξεις, απευθυνθείτε σε άτομα που σας αγαπούν και σας στηρίζουν, δεν χρειάζεται να περνάτε τις δύσκολες στιγμές μόνοι!

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο σας επηρεάζει η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 05/05 και ίσως να μην έχετε διάθεση για πολλά κοινωνικά πάρε δώσε και να κλειστείτε στον εαυτό σας. Επειδή αυτό το φεγγάρι τονίζει αρκετά και τα θέματα υγείας, είτε της δική σας είτε ενός αγαπημένου σας ατόμου, καλό είναι να μην φορτώσετε το πρόγραμμα σας με υποχρεώσεις και ευθύνες. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπο να ξεκουραστείτε, να βρείτε τη γαλήνη σας μέσα από χαλαρωτικές δραστηριότητες και να μην προκαλείτε την τύχη σας ούτε τους άλλους γύρω σας. Βέβαια, η έκλειψη έχει έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα, καθώς είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό, και μπορεί να προκύψει μια ξαφνική εξέλιξη ή αποκάλυψη σε μια κατάσταση, ή σε μια σχέση προσωπική ή επαγγελματική. Μπορεί κάποια οικονομική διαφορά ανάμεσα σε σας και στους συνεργάτες σας να πυροδοτήσει εντάσεις, ή να μάθετε κάτι που να σας βγάλει από τα ρούχα σας. Ή μπορεί να σας αποκαλύπτεται τώρα ένα αρκετά σημαντικό μυστικό που σχετίζεται με τον ερωτικό σας σύντροφο και να σας ανοίγει τα μάτια για κάποιες καταστάσεις που αγνοούσατε. Ακόμη, ενδεχομένως να μην μπορέσετε να αποφύγετε εντάσεις ή και κάποιο παρασκήνιο στον χώρο της δουλειάς, αλλά εσείς προσπαθήστε να μείνετε μακριά από κουτσομπολιά και έριδες και μην αφήνετε να σας παρασύρουν οι άλλοι. Επειδή όλοι θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι μπορεί μια κουβέντα να ανάψει τα αίματα, οπότε εσείς προσπαθήστε να κρατήσετε το επίπεδο και να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά. Επίσης, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια φόβοι και καταπιεσμένα συναισθήματα, αντί όμως να ξύνετε πληγές προτιμήστε να βρείτε τη γαλήνη σας μακριά από τοξικές καταστάσεις και άτομα που σας προκαλούν εκνευρισμό και προβλήματα. Εκμεταλλευτείτε αυτή την έκλειψη για να ξεφορτωθείτε από τη ζωή σας άτομα, συνήθειες και καταστάσεις που σας δημιουργούν εμπόδια.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στις 05/05 σχηματίζεται μεν σε ένα φιλικό σας ζώδιο, αλλά οι απαιτητικές όψεις που σχηματίζει με τον Ουρανό και τον ανάδρομο Ερμή μπορεί να σας ταράξουν και να φέρουν αλλαγές στην κοινωνική σας ζωή. Καταρχάς, ίσως να έχετε μεγαλύτερη ένταση, άγχος, εκνευρισμό και μια αδιόρατη μελαγχολία, χωρίς απαραίτητα να συντρέχει κάποιος σημαντικός λόγος, και επειδή η διάθεση σας θα έχει έντονα σκαμπανεβάσματα θα τους έχετε όλους μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Η έκλειψη θα σας βάλει στη διαδικασία να επαναξιολογήσετε τις φιλικές σχέσεις και τις συνεργασίες σας και να αποφασίσετε με ποιους θα πορευτείτε και με ποιους θα κρατήσετε τις αποστάσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ομάδες στις οποίες είστε μέλη, καθώς αν δεν λαμβάνετε πλέον ικανοποίηση και χαρά θα θελήσετε να απομακρυνθείτε και να βρείτε αλλού την απόλαυση που αναζητάτε. Αν όμως συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και ουσιαστική σύνδεση με τους φίλους σας, τότε θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και θα δεθείτε ακόμα περισσότερο. Μπορεί όμως και να βιώσετε μια απώλεια. Μπορεί, για παράδειγμα, να χρειαστεί να αποχωριστείτε έναν φίλο που αποφασίζει να μετακομίσει και να στενοχωρηθείτε. Καλώς ή κακώς αυτό το φεγγάρι θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς και αδιαπραγμάτευτους και θα θέλετε οι σχέσεις σας να είναι ξεκάθαρες. Εάν λοιπόν νιώθετε ότι εσείς υποστηρίζετε τους άλλους, ότι είστε πάντα εκεί γι’ αυτούς, αλλά η αγάπη και η κατανόηση δεν είναι δεδομένες και από την άλλη πλευρά, τότε αυτή η έκλειψη θα σας βάλει στη διαδικασία να πάρετε αποφάσεις.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς που πραγματοποιείται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 05/05 επηρεάζει τον τομέα καριέρας-οικογένειας και μπορεί να φέρει αλλαγές και ανατροπές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι για κακό…, αφού μέσα από τις αλλαγές θα οδηγηθείτε σε νέα μονοπάτια που θα σας βοηθήσουν να λάμψετε. Επειδή σε αυτή την έκλειψη εμπλέκεται άμεσα ο πλανήτης των εκπλήξεων, των ανατροπών και της επανάστασης, ο Ουρανός που είναι και ο κυβερνήτης σας, μπορεί οι αλλαγές να προκύψουν από το πουθενά και μια εξωτερική συνθήκη να σας αναγκάσει να αλλάξετε περιβάλλον. Ή και εσείς οι ίδιοι να τις προκαλέσετε ξαφνικά, αφού ίσως συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε να αλλάξετε και να διεκδικήσετε κάτι άλλο στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας μπορεί να μεταμορφωθείτε και να αναγεννηθείτε κάτω από αυτή την επιρροή. Για παράδειγμα, μπορεί ένα άτομο από τη δουλειά, ένας προϊστάμενος, ένας συνάδελφος να φεύγει κι εσείς να παίρνετε τη θέση του, ή μπορεί να ανοίγει κάποια θέση σε άλλη πόλη ή χώρα και να αποφασίσετε να κάνετε μια νέα αρχή μακριά. Πολλά τα σενάρια των αλλαγών και κάποια από αυτά μπορεί να γίνουν πραγματικότητα μέσα στο επόμενο εξάμηνο, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλείψεις. Επειδή αυτή η έκλειψη επηρεάζει και τη φήμη σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην μπείτε στον πειρασμό να πείτε ψέματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα προσόντα σας στη δουλειά, διότι μπορεί να αποκαλυφθούν και να εκτεθείτε. Από την άλλη, είναι πιθανόν οι αλλαγές να αφορούν στον χώρο του σπιτιού ή της οικογένειας. Να προκύπτει, για παράδειγμα, η ανάγκη μιας μετακόμισης ή ένα θέμα που αφορά τα μέλη της οικογένειας σας και να πρέπει να το λύσετε άμεσα και να πιεστείτε πολύ.

Αν είστε γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 05/05 που είναι σε αντίθεση με τον πλανήτη του ξαφνικού, τον Ουρανό, μπορεί να φέρει απρόσμενες εξελίξεις και αλλαγές στα πλάνα σας. Η έκλειψη επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο και εσείς μπορεί να έχετε εξελίξεις ή ανατροπές σε θέματα νομικής φύσης, επικοινωνίας, ή σε θέματα σπουδών και επαγγελματικών. Μπορεί, για παράδειγμα, να κλείνει οριστικά μια υπόθεση σας για την οποία υπήρχε δικαστική διαμάχη ή να πάρει μία απρόσμενη τροπή που δεν είχατε υπολογίσει. Ίσως να παίρνετε πτυχίο ή να αποφασίζετε να διακόψετε κάποιες σπουδές που είχατε ξεκινήσει αν νιώθετε ότι πιέζεστε πολύ. Από την άλλη, μπορεί να υπάρξουν απαιτητικές καταστάσεις στην επαγγελματική σας ζωή, ξαφνικές καταστάσεις να ανατρέπουν το πρόγραμμα σας και αυτό να σας προκαλεί μεγαλύτερο εκνευρισμό. Η διάθεση σας δεν θα είναι ανεβασμένη, θα νιώθετε πίεση και περιορισμό στα σχέδια και τα πλάνα σας και ίσως χρειαστεί να τα αλλάξετε. Επίσης, μπορεί να γίνετε και πιο άκαμπτοι στις απόψεις σας και να θέλετε να επιβάλλετε τη γνώμη σας στους άλλους. Αυτό το φεγγάρι μπορεί να σας φέρει και προ των ευθυνών σας αν στο παρελθόν είχατε πει κάποιο ψέμα σχετικά με τις ικανότητες σας, τις σπουδές σας ή την εξειδίκευσής σας. Αν λοιπόν προσπαθήσατε να ξεγελάσατε κάποιον, τώρα μπορεί να αποκαλυφθεί το ένοχο μυστικό σας και να εκτεθείτε. Όμως αντί να παριστάνετε κάτι που δεν είστε, προσπαθήστε να λάβετε αυτές τις γνώσεις και όχι να υποκρίνεστε. Η έκλειψη εξάλλου σας ζητά να ακολουθήσετε τις φιλοδοξίες σας και να πείτε ναι σε ό,τι αφορά την επέκταση των πνευματικών οριζόντων σας και μάλιστα μπορεί σας ανοίξει την όρεξη για να ταξιδέψετε ή να έρθετε σε επαφή με άτομα από το εξωτερικό. Απλώς να είστε προσεκτικοί, διότι θα υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία, αφού ο Ερμής είναι ανάδρομος και σε δύσκολη όψη με την έκλειψη. Επίσης, προσοχή σε θέματα υγείας και προϋπάρχουσες ασθένειες.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 μέχρι τις 16 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.