Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου: Μάθετε τι τύπος γυναίκας είστε

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου: Μάθετε τι τύπος γυναίκας είστε

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου: Μάθετε τι τύπος γυναίκας είστε

Τα γυναικεία αρχέτυπα είναι αυτά που προσωποποιούν τις υψηλότερες εκφάνσεις της θηλυκής ενέργειας, σκέψης, συμπεριφοράς. Όλοι, ανεξάρτητα από το φύλο μας, έχουμε θηλυκά και αρσενικά αρχέτυπα μέσα μας που τα εκφράζουμε είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Μελετώντας τη θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιο μας, καθώς ο δορυφόρος του πλανήτη μας συνδέεται ιδιαίτερα με τα θηλυκά αρχέτυπα, μπορεί να συνειδητοποιήσουμε πολλές πλευρές της ταυτότητας, των δυνατοτήτων, των επιθυμιών, αλλά και των πιο αδύναμων χαρακτηριστικών μας, ώστε να τα βελτιώσουμε. Η ζωδιακή θέση της Σελήνης και οι όψεις της στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας είναι ενδεικτική για τις εμπειρίες που βιώνουμε ως γυναίκες και την εκδήλωση των θηλυκών χαρακτηριστικών μας.

Μάθετε αρχικά σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η γενέθλια Σελήνη σας πατώντας εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΣΤΕ

Σελήνη στον Κριό: Γυναίκα Αρχηγός – Γυναίκα κυνηγός

Είστε δυναμική, άμεση, αγωνίστρια, ανεξάρτητη, γεννημένη αρχηγός. Σας αρέσει να δραστηριοποιείστε σε πολλά πράγματα, γι’ αυτό, εκτός από τη δουλειά σας, έχετε και άλλα ενδιαφέροντα στα οποία διαπρέπετε. Μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετική πρόοδο όταν συνειδητά εστιάζετε στους στόχους και σε ό,τι σας παθιάζει. Επειδή πρέπει να κατανικάτε την επιθετικότητά σας, καλό είναι να υπάρχει πάντα στο πρόγραμμά σας η γυμναστική ή οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα ώστε να μην καταπιέζετε την περίσσεια ενέργεια σας και τη μετατρέπετε σε αρνητικά συναισθήματα.

Η σκοτεινή πλευρά: Μπορεί να γίνετε συναισθηματικά απρόσιτες ή να δίνετε μεγαλύτερη αξία απ’ όσο πρέπει στις επαγγελματικές σας επιτυχίες.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν βάζετε νέους στόχους και ξεπερνάτε προκλήσεις. Αν αναζητάτε την περιπέτεια και όχι τη βολή σας. Αν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά.

Σελήνη στον Ταύρο: Σταθερή Γυναίκα – Γυναίκα μητέρα

Πατάτε γερά στα πόδια σας, ξέρετε τι θέλετε και πώς θα το αποκτήσετε. Είστε η γυναίκα που διασφαλίζει τα αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι που αγαπά. Αποτελείτε τον βράχο της οικογένειας. Προστατεύετε πάντα τα παιδιά σας, ενώ είστε η σπουδαία σύζυγος που καταφέρνει να ισορροπεί τόσο την καριέρα όσο και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Πολλές φορές είστε η κινητήριος δύναμη πίσω από τις επιτυχίες του συζύγου ή αποτελείτε μαζί το απόλυτο power couple. Η σταθερή γυναίκα είναι μια από τις πιο ευχάριστες προσωπικότητες, φροντίζει τα αγαπημένα της πρόσωπα, είναι συμπονετική, ψάχνει να κάνει στενές σχέσεις ζωής με τους ανθρώπους που θεωρεί φίλους και γίνεται πολύ γενναιόδωρη. Αγαπά την καλή ζωή, το καλό φαγητό και την τέχνη και έχει εκλεπτυσμένο γούστο.

Η σκοτεινή πλευρά: Δίνετε πολλά στη σχέση σας και μπορεί να αναπτύξετε εξαρτητικές τάσεις που σας οδηγούν στο να χάσετε εσείς οι ίδιες την ταυτότητα σας.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν ζείτε πιο κοντά στη φύση, αν βάζετε προτεραιότητες στη ζωή σας, αν στηρίζεστε μόνο στα δικά σας πόδια.

Σελήνη στους Διδύμους: Επικοινωνιακή Γυναίκα – Γυναίκα εξερευνήτρια

Είστε περίεργες, θέλετε να μαθαίνετε διαρκώς καινούρια πράγματα, τα ξέρετε όλα ή νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα και, επειδή θέλετε συνεχώς να επικοινωνείτε, δεν αντέχετε τη μοναξιά. Έχετε μια ζωηρή ψυχή που δεν γερνά και θέλει συνεχώς να βάζει νέους στόχους και να τους υλοποιεί. Είστε ατρόμητες, ανταγωνιστικές και αποκτάτε με τα χρόνια εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τις δυνατότητες σας. Αν αξιοποιήσετε το επικοινωνιακό σας χάρισμα δημιουργικά, μπορεί να διαπρέψετε σε ένα επάγγελμα που απαιτεί καλές δημόσιες σχέσεις, επαφή με το κοινό και μπορεί να γίνετε ιδιαίτερα δημοφιλής στον περίγυρο σας.

Η σκοτεινή πλευρά: Εύκολα γίνεστε συναισθηματικά απρόσιτη και δημιουργείτε απόσταση και ψυχρότητα. Δυσκολεύεστε στις σχέσεις με τις γυναίκες. Δεν θέλετε να δείχνετε τις αδύναμες και ευαίσθητες πλευρές σας.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Βάζοντας στόχους και με αφοσίωση να τους κυνηγάτε. Αξιοποιώντας τη φωνή σας για κάτι που πιστεύετε, για κάτι που ωφελεί τους πολλούς και ξεπερνά τα ιδιοτελή συμφέροντα. Ξεκινώντας για μια νέα περιπέτεια, πέφτοντας με τα μούτρα στην επόμενη πρόκληση.

Σελήνη στον Καρκίνο: Γυναίκα Οικογενειάρχης – Γυναίκα αιώνια έφηβη

Από μικρή ονειρεύεστε την ιδανική σχέση που καταλήγει στον ρομαντικό γάμο και στη δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας και, συνήθως, πραγματοποιείτε το όνειρό σας γιατί είστε γεννημένες για να φροντίζετε τους άλλους. Έχετε πάντα κάτι νεανικό στην εμφάνιση σας, η καρδιά σας δεν γερνά ποτέ, είστε ευαίσθητες, πιο εσωστρεφείς και πιο ρομαντικές. Βλέπετε τον κόσμο όπως ένα παιδί με αθωότητα κι επιθυμείτε να γευτείτε όλες τις χαρές της ζωής. Έχετε περισσότερη εσωτερική δύναμη από αυτή που πιστεύετε.

Η σκοτεινή πλευρά: Χρειάζεται προσοχή, διότι εξαιτίας της ευαισθησίας σας μπορεί να μπαίνετε σε χειριστικές και κακοποιητικές σχέσεις. Δεν πρέπει να στοχεύετε στο να ικανοποιήσετε μόνο τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σας.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν γίνετε λιγότερο παθητικές στη συμπεριφορά σας και κυνηγάτε τα δικά σας όνειρα και στόχους, αν κάνετε πλάνα βάζοντας προτεραιότητες στη ζωή σας, αν γίνετε περισσότερο δημιουργική εκμεταλλευόμενες τα ταλέντα σας.

Σελήνη στον Λέοντα: Δημιουργική Γυναίκα – Η Γυναίκα βασίλισσα

Είστε ταλαντούχες, θεατρικές, γενναιόδωρες, αισιόδοξες, η χαρά της ζωής. Λατρεύετε την τέχνη, τη δημιουργία, τα παιδιά. Επειδή θέλετε να είστε το κέντρο της προσοχής, είστε επιρρεπείς στους κόλακες. Πρέπει να έχετε διάκριση και με γνώμονα τη λογική σας να επιλέγετε τον περίγυρό σας για να μην απογοητεύεστε. Είστε ιδιαίτερα πιστή στον σύντροφο και τους φίλους σας, δίνετε μεγάλη σημασία στον γάμο και είστε εξωστρεφής και συνήθως έχετε αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα δημιουργική διάθεση.

Η σκοτεινή πλευρά: Είστε επιρρεπείς σε αρνητικά συναισθήματα όπως η ζήλια, βλέπετε τις άλλες γυναίκες ως απειλή πολλές φορές για το «θρόνο» σας και μπορεί να γίνετε ιδιαίτερα επικριτικές με τους άλλους.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν επενδύσετε περισσότερο στον εαυτό σας και όχι στον σύντροφο σας, αν παίρνετε πιο συνειδητές αποφάσεις, αν έχετε καλούς συμβούλους στη ζωή σας που δεν μασάνε τα λόγια τους κι όχι κόλακες.

Σελήνη στην Παρθένο: Εργατική Γυναίκα – Η Γυναίκα θεραπεύτρια

Είστε ιδανική υπάλληλος, μεθοδική και συνεπής στη δουλειά σας. Συνήθως προλαβαίνετε τις επιθυμίες αυτών που αγαπάτε και ιδιαίτερα της οικογένειάς σας. Λεπτολόγος, προσεκτική, τακτική, εργατική. Σας αρέσει να φροντίζετε την υγεία, όχι μόνο τη δική σας, αλλά και των προσώπων στο περιβάλλον σας, και πολλές φορές μπορείτε να τους διδάξετε τα μυστικά της καλής διατροφής. Είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακές και μεταδοτικές στις γνώσεις σας και εξηγείτε με υπομονή και ενσυναίσθηση αυτά που ξέρετε. Στηρίζετε τους άλλους στις δύσκολες στιγμές τους. Ωστόσο, έχετε την τάση να παροτρύνετε συνεχώς τους άλλους να γίνουν καλύτεροι, γεγονός που εγείρει αντιδράσεις και χρήζει αυτοπεριορισμού.

Η σκοτεινή πλευρά: Μπορεί να νιώθετε ότι εσείς πρέπει να λύσετε τα προβλήματα όλων της οικογένειας, των φίλων, των συνεργατών, γεμίζοντας ακόμη περισσότερο άγχος. Εξαιτίας της δοτικής φύσης σας, μπορεί να αισθάνεστε συχνά ότι σας έχουν «στεγνώσει» από την ενέργεια που χαρίζετε ή μπαίνετε σε ρόλους σωτήρα καταλήγοντας να είστε εσείς το θύμα.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν εστιάσετε περισσότερο σε σας και τις δικές σας ανάγκες. Αν προσφέρετε τη στήριξη και τη βοήθεια σας, αλλά χωρίς να αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για τον άλλο. Αν συνειδητοποιήσετε ποια είναι η αληθινή σας ανάγκη προσφοράς.

Σελήνη στον Ζυγό: Συντροφική Γυναίκα – Η Γυναίκα καλλιτέχνιδα

Η ευγενική σας φύση σάς κάνει συμπαθή και αγαπητή. Είστε η γυναίκα που ξέρει πώς να κερδίζει αυτό που θέλει καθώς συνεργάζεστε καλά, τόσο στη δουλειά, στις φιλικές σας σχέσεις, όσο και με τους συντρόφους σας. Έχετε δημιουργικές ανησυχίες, πέφτετε με τα μούτρα σε ό,τι σας παθιάζει, είστε ειλικρινής και έχετε πολλές ιδέες που αν τις εκμεταλλευτείτε μπορεί να σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Έχετε καλλιτεχνικά ταλέντα και είστε ο ορισμός της εστέτ.

Η σκοτεινή πλευρά: Πολλές φορές αμφισβητείτε τα ταλέντα και τις δυνατότητες σας και γίνεστε ιδιαίτερα αυστηρή με τον εαυτό σας. Αντί να πιστέψετε στις δικές σας δυνάμεις ψάχνετε να εξαρτηθείτε από τον σύντροφό σας και όταν δεν είστε σε σχέση νιώθετε ένα απίστευτο κενό και έλλειψη ικανοποίησης.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν είστε δεκτικές στη στήριξη και τη βοήθεια από τους άλλους. Αν ανακαλύψετε γιατί αυτοσαμποτάρεστε και φτάνετε πολλές φορές στην παράνοια. Αν χτίσετε με τον εαυτό σας πρωτίστως μια στενή σχέση και τον γνωρίσετε καλύτερα.

Σελήνη στον Σκορπιό: Παθιασμένη Γυναίκα – Άγρια Γυναίκα

Είστε συναισθηματικές, ερωτικές, απόλυτες, μυστηριώδεις. Θέλετε να ζείτε με ένταση και πάθος την καθημερινότητα σας, είστε δημιουργικές και έχετε εσωτερική σοφία. Όταν αγαπάτε δίνεστε ολοκληρωτικά στο ταίρι σας, αλλά είστε κτητικές και ζηλεύετε πολύ, ενίοτε και χωρίς να υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Πολλοί σας αποκαλούν γυναίκες-δηλητήριο, αλλά, δυστυχώς, εσείς δηλητηριάζετε περισσότερο τους εαυτούς σας και σπανίως τους άλλους, διότι πληγώνεστε εύκολα.

Η σκοτεινή πλευρά: Πολλές φορές δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαίσθηση από τους φόβους σας και σκοτεινιάζετε. Μπορεί να δίνετε εσωτερικές μάχες για να αποδεχτείτε κομμάτια της προσωπικότητας σας ή ακόμη και του σώματος σας.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν διαγνώσετε τις αδυναμίες σας και δουλέψετε πάνω σε αυτές. Αν δεν φοβάστε τα συναισθήματα σας και προσπαθείτε να ζήσετε μια ζωή που έχετε επιλέξει οι ίδιες κι όχι μια βολική κατάσταση που δεν σας κάνει ευτυχισμένες. Αν βοηθάτε άλλες γυναίκες που παλεύουν.

Σελήνη στον Τοξότη: Γυναίκα Φιλόσοφος – Η Γυναίκα Μέντορας

Είστε η προσωποποίηση της αισιοδοξίας, της καλοσύνης, της θετικότητας. Σας αρέσει να αποκτάτε γνώσεις, να κάνετε ταξίδια, να μπαίνετε σε περιπέτειες. Φιλοσοφείτε τη ζωή και καθώς θεωρείτε ότι είναι λίγη, δεν κολλάτε σε πρόσωπα και πράγματα που σας στεναχωρούν, αλλά αποζητάτε τη χαρά και την ανεξαρτησία σας. Έχετε το μοναδικό ταλέντο να μετατρέπετε τις πληγές και τα τραύματα σε «σοφία» και μπορεί αυτό να το διδάσκετε και στους άλλους. Νιώθετε ασφαλής και συνήθως είστε ικανοποιημένη από τον εαυτό σας χωρίς να συγκρίνεστε με άλλους. Θέλετε να μαθαίνετε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα και να μοιράζεστε αυτά που ξέρετε με τους άλλους.

Η σκοτεινή πλευρά: Κάποιες φορές γίνεστε πολύ εσωστρεφής ή μπορεί να απομονώνεστε και να κόβετε γέφυρες με τους άλλους. Όταν πιστεύετε σε κάτι το υπερασπίζεστε με τόση ισχυρογνωμοσύνη που μπορεί να διώχνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε τους άλλους από κοντά σας.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Όταν διδάσκετε τους άλλους αυτά που ανακαλύπτετε. Όταν δε σταματάτε να διαβάζετε, να ταξιδεύετε, να σπουδάζετε. Όταν αποδέχεστε τις αλλαγές στη ζωή και δεν ξεχνάτε να ζείτε στο «εδώ και τώρα».

Σελήνη στον Αιγόκερω: Γυναίκα Καριερίστας – Η Σοφή Γυναίκα

Είστε φιλόδοξη, απαιτητική, κάποιες φορές άκαμπτη, λογική. Συνήθως είστε ισορροπημένη, δίνετε μεγάλη σημασία στις αξίες, την πειθαρχία και τη στρατηγική. Βάζετε ρεαλιστικούς στόχους με σκοπό την κοινωνική άνοδο και, συνήθως, αποκτάτε την καταξίωση που θέλετε είτε μέσα από έναν επιτυχημένο γάμο είτε λόγω λαμπρής καριέρας. Θέλετε να μαθαίνετε συνέχεια, αλλά είστε πιο πρόθυμη να ακούσετε το μυαλό σας από την καρδιά σας. Είστε αντικειμενική και έχετε κριτική σκέψη. Συνήθως νιώθετε πιο άνετα με τους άντρες παρά με τις γυναίκες. Είστε οπαδός των «πρέπει», αλλά θα γίνετε πιο ευτυχισμένη αν μάθετε να εκδηλώνετε τα συναισθήματά σας.

Η σκοτεινή πλευρά: Μπορεί να απομονώσετε τον εαυτό σας γιατί η φύση σας είναι πιο εσωστρεφής. Μπορεί να παλεύετε για να αποκτήσετε την αίσθηση ότι ανήκετε κάπου. Μπορεί να αντιλαμβάνεστε τα πάντα με το μυαλό, αλλά όχι με την καρδιά σας.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν μοιράζεστε τη γνώση και τη σοφία σας με τους άλλους. Αν μάθετε να κάνετε διαλογισμό, γιόγκα ή οποιαδήποτε τεχνική σας φέρνει σε επαφή με τον εαυτό σας. Αν αντί να απομονώνεστε επιδιώκετε επαφές με τον έξω κόσμο.

Σελήνη στον Υδροχόο: Γυναίκα Επαναστάτης – Η Αντισυμβατική Γυναίκα

Οι ιδέες σας είναι πρωτοποριακές και ενδιαφέρουσες γι’ αυτό, όταν τις υλοποιείτε, διαπρέπετε. Είστε αλτρουίστριες, ονειρεύεστε μια ειρηνική ανθρωπότητα, επαναστατείτε προς οτιδήποτε είναι κατεστημένο, αλλά πρέπει να προσέχετε την τάση σας να είστε τόσο ανεξάρτητη ώστε να μην μπορείτε να συντηρήσετε μια σχέση. Είστε από τη φύση σας ζωηρές, έχετε μια δυνατή ψυχή που αμφισβητεί τα πάντα, έχετε πίστη στον εαυτό σας κι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, αλλά συχνά οδηγείτε τον εαυτό σας σε συναισθηματική απομόνωση.

Η σκοτεινή πλευρά: Είστε ιδιαίτερα απρόβλεπτη κι έτσι οι άλλοι δεν ξέρουν αν μπορούν να βασιστούν σε σας. Μπορεί να γίνετε χαοτικές ή και αυτοκαταστροφικές.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν επιδιώκετε να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας και αν βάζετε ξεκάθαρα όρια στις σχέσεις σας και στη ζωή σας. Αν επικοινωνείτε με ειλικρίνεια με τους άλλους γύρω σας και υποστηρίζετε τα πιστεύω σας ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Σελήνη στους Ιχθύς: Ευαίσθητη Γυναίκα – Η Διαισθητική Γυναίκα

Είστε ρομαντική, ευαίσθητη, με καλλιτεχνικά ταλέντα, υπέρμετρα συναισθηματική, σε βαθμό να μην μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να γίνεστε κυκλοθυμική και, ενίοτε, νευρική. Ψάχνετε πάντα ένα ασφαλές σπίτι μέσα σας. Είστε εσωστρεφής και βασίζεστε πολύ στο ένστικτο και τη διαίσθηση σας. Έχετε ανάγκη να καλλιεργήσετε την πνευματικότητα σας και την πίστη σας. Χρειάζεστε αγάπη και παρότρυνση και, όταν υπάρχει ένας στοργικός σύντροφος, μεγαλουργείτε σε όλους τους τομείς.

Η σκοτεινή πλευρά: Είστε τόσο εσωστρεφείς που οι άλλοι ίσως σας κρατούν σε απόσταση ή παραβλέπουν τις ανάγκες σας. Καταφεύγετε πολύ συχνά σε εθισμούς (αλκοόλ, ουσίες, κλπ.) για να μην αντιμετωπίσετε τη σκληρή πραγματικότητα.

Θα επιτύχετε περισσότερα: Αν επενδύετε περισσότερο στον εαυτό σας παρά σε εξαρτητικές ερωτικές σχέσεις. Αν σας ενδιαφέρει λιγότερο η βιτρίνα (π.χ. η εμφάνιση) και περισσότερο η ουσία και οι ειλικρινείς σχέσεις χωρίς μυστικά και χειριστικά παιχνίδια. Αν κάνετε συνειδητές επιλογές.