Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ιχθύες στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ιχθύες στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ιχθύες στις σχέσεις τους

Τα ζώδια του νερού, όπως είναι οι Ιχθύες, κινούνται βάσει των συναισθημάτων τους και όχι της λογικής. Έχουν ευαισθησίες, είναι ρομαντικά, αναζητούν την απόλυτη αγάπη και χάνονται μέσα στις ανασφάλειες τους, όμως οι Ιχθύες χάνονται και στον δικό τους ιδανικό κόσμο και δύσκολα κάποιος μπορεί να τους κατανοήσει. Οι Ιχθύες είναι ευαίσθητες ψυχές, εκφράζονται καλλιτεχνικά και αναζητούν τρυφερότητα και αγάπη. Είναι ανοιχτόκαρδοι, γενναιόδωροι, αθεράπευτα ρομαντικοί και αγαπούν το όνειρο, τα παραμύθια και δεν αντιμετωπίζουν τη ζωή ρεαλιστικά. Έχουν τους δικούς τους κανόνες, τις δικές τους αξίες και δίνονται στο ταίρι τους, ανεξάρτητα αν το αξίζει ή όχι. Δημιουργούν στο μυαλό τους άλλοθι και δίνουν συγχώρεση στους άλλους, χωρίς να τους τη ζητήσουν και χωρίς ανταλλάγματα. Όταν ερωτευτούν βάζουν παρωπίδες και δεν βλέπουν τα «αγκάθια» του άλλου, ωραιοποιούν τις καταστάσεις και εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να ζουν σε μια φούσκα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Οι Ιχθύες έχουν χίλια καλά, αλλά έχουν και μερικές ιδιοτροπίες που δύσκολα μπορεί κάποιος να τις ανεχθεί. Μπορεί να δίνονται με φόρα και άνευ όρων στις σχέσεις τους, αλλά κάνουν και κάποια λάθη που αν δεν τα εντοπίσουν και δεν τα διαχειριστούν μπορεί να τους στοιχίσουν την ευτυχία τους.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ιχθύες στις σχέσεις τους:

  1. Παλεύουν με τα όρια

Για τους Ιχθύς δεν υπάρχουν όρια στην αγάπη. Και αν αυτό ακούγεται ρομαντικό και υπέροχο, δεν λειτουργεί ιδανικά ούτε για τους ίδιους, αλλά ούτε και για τους συντρόφους τους, αφού η έλλειψη συναισθηματικών ορίων μπορεί να οδηγήσει σε σχέσεις εξάρτησης, που καταλήγουν να είναι βασανιστικές και για τα δύο μέρη. Οι Ιχθύες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο καθορισμός και η τήρηση των ορίων δίνει υγεία στις σχέσεις τους και μόνο μέσα από αυτά μπορούν να φτάσουν στην ευτυχία.

  1. Αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα

Ως ζώδιο που κυβερνάται από τον απατηλό πλανήτη Ποσειδώνα, οι Ιχθύες είναι ονειροπόλοι, χάνονται στις φαντασιώσεις τους και δεν πατούν γερά τα πόδια τους στη γη. Προτιμούν να παραμυθιάζονται, να αγνοούν τα σημάδια και τα γεγονότα και να πλάθουν οι ίδιοι άλλοθι και δικαιολογίες για ό,τι συμβαίνει. Αν για παράδειγμα ο σύντροφός τους έχει αλλάξει συμπεριφορά και όλοι οι άλλοι έχουν καταλάβει ότι δεν είναι πιστός, οι Ιχθύες θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για μην χαλάσουν το παραμύθι, αλλά αυτό δεν τους προεξοφλεί ότι στο τέλος δεν θα πληγωθούν. Προσπαθούν να μην έρθουν αντιμέτωποι με επώδυνες καταστάσεις και δίνουν στον άλλον το περιθώριο να κάνει ό,τι θέλει. Όμως, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αφήνουν τα προβλήματα να διαιωνίζονται και να δημιουργούν βαθιές πληγές στον εαυτό τους, αφού βαθιά μέσα τους γνωρίζουν την αλήθεια και υποφέρουν.

  1. Δεν έχουν πρόγραμμα

Οι Ιχθύες είναι ιδιότροπα πλάσματα και δεν τους αρέσει το πρόγραμμα που τους επιβάλλεται. Θέλουν να είναι αυθόρμητοι, να κινούνται με τα κέφια τους και να κάνουν ό,τι τους υποδεικνύει η διάθεση τους. Όμως αυτά στον αληθινό κόσμο δεν γίνονται. Υπάρχουν υποχρεώσεις και ευθύνες που πρέπει να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτό το χάος που έχουν στο μυαλό τους δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μία σχέση. Δεν γίνεται να πληρώνουν τους λογαριασμούς όποτε θυμούνται, αλλά όταν πρέπει. Δεν γίνεται να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού στις 4 τα ξημερώματα, διότι πρέπει να σεβαστούν και τον σύντροφό τους. Και βέβαια θα πρέπει να κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να πηγαίνουν στις κοινωνικές υποχρεώσεις μαζί με τον σύντροφό τους, όσο και αν δεν θέλουν. Επίσης, δεν μπορούν να δίνουν υποσχέσεις και μετά να τραβάνε το χαλί τελευταία στιγμή επειδή δεν έχουν κέφια να κάνουν κάτι. Με λίγο πρόγραμμα και συντονισμό οι Ιχθύες θα καταφέρουν να γλιτώσουν πολλές από τις καθημερινές παρεξηγήσεις με τον σύντροφό τους και να έχουν καλύτερη ποιότητα στη σχέση τους.

  1. Ευμετάβλητοι και στα συναισθήματα τους

Οι Ιχθύες αλλάζουν συχνά γνώμη για όλα και τα συναισθήματα τους είναι μεταβαλλόμενα. Μπορεί το πρωί να έχουν σηκωθεί γεμάτοι κέφια και χαρά και μέσα σε λίγη ώρα να έχουν μελαγχολήσει και να μην θέλουν να δουν άνθρωπο μπροστά τους. Επίσης, μπορεί να ερωτευθούν κεραυνοβόλα, να πέσουν στα πατώματα και ενώ το αντικείμενο του πόθου τους νομίζει ότι ζει τον απόλυτο έρωτα, την επόμενη μέρα να μην μπορεί να τους βρει! Όσο αστραπιαία μπορούν να ενθουσιαστούν με κάποιον-α, τόσο γρήγορα μπορούν και να ξενερώσουν και να χαθούν από προσώπου γης, διότι βαριούνται και να δίνουν εξηγήσεις. Ίσως θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν όλοι τη δική τους συναισθηματική… άμπωτη και παλίρροια και δεν μπορούν να δημιουργούν συναισθήματα και μετά να τα ακυρώνουν. Ούτε να έχουν ψευδαισθήσεις ότι το ταίρι τους μπορεί να ακολουθήσει το δικό τους συναισθηματικό ρόλερ κόστερ. Αυτή η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μπερδεύει τους άλλους και κανείς δεν θέλει να έχει μια σχέση με έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να κατανοήσει.

  1. Δεν εξηγούν τι αισθάνονται

Πολλά από τα προβλήματα στις σχέσεις των Ιχθύων προκύπτουν επειδή δεν μιλάνε και δεν εκφράζουν το τι νιώθουν. Περιμένουν από τον άλλον να ψυχανεμιστεί τι σκέφτονται και πώς αισθάνονται και δημιουργούν μπερδέματα και παρεξηγήσεις. Αυτό βέβαια συμβαίνει καθώς οι Ιχθύες είναι από τα πιο διαισθητικά άτομα. Αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των άλλων, νιώθουν την περιρρέουσα ενέργεια, δίνοντας μεγάλη σημασία σε κινήσεις, μορφασμούς και αντιδράσεις και ξέρουν σε τι κατάσταση είναι ο άλλος χωρίς να τους μιλήσει και να τους εξηγήσει. Το πρόβλημα είναι ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και θεωρούν ότι και οι άλλοι θα τους καταλάβουν και θα τους «διαβάσουν» και δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να εξηγήσουν πώς νιώθουν. Όμως δεν διαθέτουν όλοι το χάρισμα της διαίσθησης, ούτε μπορούν πάντα να διαβάσουν τι κρύβεται στο μυαλό και στην καρδιά των Ιχθύων. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουν να εκφράσουν με λόγια τα συναισθήματα τους, αντί να περιμένουν ότι ο σύντροφός τους θα αποκρυπτογραφήσει το μυαλό τους και έτσι θα αποφύγουν τις λανθασμένες επικοινωνίες.

  1. Υπερβολικά ευαίσθητοι και εύθικτοι

Ως ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, οι Ιχθύες είναι υπερβολικά ευαίσθητοι και παίρνουν τα πάντα προσωπικά, οπότε δεν είναι δύσκολο να πληγωθούν και να κλειστούν στον εαυτό τους. Όμως αυτή η ευθιξία και η ευαισθησία τούς προκαλούν προβλήματα στη σχέση, αφού δεν μπορούν να δεχτούν ούτε καν μια εποικοδομητική κριτική από το ταίρι τους και σε κάθε συζήτηση αισθάνονται ότι δέχονται επίθεση και αμύνονται. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι τα προβλήματα πρέπει να συζητούνται, διότι αλλιώς δεν λύνονται, αλλά κρύβονται κάτω από το χαλάκι και κάποια στιγμή δημιουργούν ένα βουνό!

  1. Καταπιέζουν τον εαυτό τους

Οι Ιχθύες έχουν απίστευτη ενσυναίσθηση και μπορούν σχεδόν πάντα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις επιθυμίες του συντρόφου τους. Ωστόσο, είναι άλλο το να κατανοείς και να σέβεσαι τις ανάγκες που έχει το ταίρι σου και άλλο να καταπιέζεις τις δικές σου για να ευχαριστείς τον σύντροφό σου. Δυστυχώς αυτό κάνουν οι Ιχθύες και μάλιστα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού τους για να ικανοποιήσουν το ταίρι τους. Όμως, αυτή είναι καταστροφική συνταγή για μια σχέση, καθώς κάποια στιγμή και αυτοί κουράζονται και αγανακτούν, αλλά και το ταίρι τους δεν έχει αγαπήσει τον πραγματικό εαυτό τους. Οι Ιχθύες πρέπει να καταλάβουν ότι αγάπη δεν είναι να υποκρίνεσαι και να καταπιέζεσαι, αλλά να είσαι αυθεντικός για να σε αγαπήσει και ο άλλος για αυτό που πραγματικά είσαι.

  1. Ζουν στον δικό τους κόσμο

Οι Ιχθύες κυβερνώνται από τον πλανήτη της φαντασίας του χάους και της σύγχυσης, τον Ποσειδώνα, ενώ συγκυβερνήτης τους είναι ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης και αυτός ο συνδυασμός τους κάνει να μην πατάνε γερά τα πόδια τους στη γη. Συνεχώς κάνουν όνειρα και σχέδια, αλλά χωλαίνουν στο να τα πραγματοποιήσουν, διότι ο σχεδιασμός και η πρακτική προσέγγιση δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Είναι ιδεαλιστές, αιθεροβάμονες και φιλοδοξούν με σπουδαίους στόχους, ακόμη και αν δεν είναι ικανοί να τους επιτύχουν, όχι επειδή δεν έχουν τα προσόντα, αλλά επειδή μπορεί οι συνθήκες να μην το επιτρέπουν. Για παράδειγμα, φαντασιώνονται να φτάσουν στο… ρετιρέ, ενώ δεν έχουν βάλει τις βάσεις για το ισόγειο και βέβαια, όταν αποτυγχάνουν φτάνουν στο ναδίρ και κανείς δεν μπορεί να τους συνεφέρει. Όλη αυτή η κατάσταση κουράζει τους συντρόφους τους, διότι κάποια στιγμή αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν δίπλα τους ένα ταίρι στο οποίο μπορούν να βασιστούν. Οπότε οι Ιχθύες θα πρέπει να προσπαθήσουν να προσγειωθούν, να έχουν πρόγραμμα και επαφή με την πραγματικότητα, για να μπορούν να επιτυγχάνουν και τους στόχους τους.

  1. Έχουν τάσεις φυγής

Όταν οι Ιχθύες στρεσάρονται και αγχώνονται από μια κατάσταση ή μια σχέση, δεν μάχονται, ούτε προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα τους με συζήτηση και ιδιαίτερα με φωνές και καβγάδες, αλλά φεύγουν, χάνονται και βρίσκουν καταφύγιο στη μοναξιά τους. Κρύβονται στο καβούκι τους, κλείνονται στον εαυτό τους και θέλουν να ακούν μόνο τη δική τους φωνή. Έτσι βάζουν σε τάξη τις σκέψεις τους, βρίσκουν ησυχία στην ψυχή τους και ψάχνουν τις λύσεις. Οποιαδήποτε πίεση ή άλλη άποψη τούς αποδιοργανώνει και τους μπερδεύει περισσότερο. Όμως, όταν είσαι σε μια σχέση και χάνεσαι στον δικό σου κόσμο και κάνεις «τσεκ άουτ» από την πραγματικότητα, δεν είναι εύκολο για τον άλλον να το αντιμετωπίσει με λογική και κατανόηση, ιδιαίτερα αν είναι άνθρωπος που θέλει να μοιράζεται και να λύνει τα προβλήματα επιτόπου. Γι’ αυτό θα πρέπει οι Ιχθύες να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να αφιερώνουν χρόνο για να εξηγούν στον σύντροφο τους πώς αισθάνονται και να μην τον αφήνουν έξω από τη «γυάλα» τους, διότι όταν αυτοί συνέλθουν ο σύντροφός τους μπορεί να μην είναι πια διαθέσιμος.

  1. Χρειάζονται χρόνο και χώρο

Το ζώδιο των Ιχθύων σχετίζεται με τον 12ο οίκο του ζωδιακού κύκλου, ο οποίος έχει να κάνει με τη μοναξιά, την ψυχολογία, τα μυστικά και το υποσυνείδητο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τους Ιχθύς να εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους ποιοτικό χρόνο και να μπορούν να ασχολούνται με τα δημιουργικά τους χόμπι ή με ό,τι τους ηρεμεί, τους αποφορτίζει και τους δημιουργεί ψυχική ανάταση. Όμως πολλές φορές, επειδή δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης, είναι κολλημένοι στον σύντροφό τους και προσπαθούν να μπουν στο δικό του πρόγραμμα και στις δικές του δραστηριότητες. Όμως σε μια υγιή σχέση είναι σημαντικό τα μέλη της να μπορούν να κάνουν αυτό τους ευχαριστεί και τους ηρεμεί και να μην προσκολλώνται στον σύντροφό τους από ανασφάλεια. Οι συναισθηματικοί Ιχθύες έχουν ανάγκη να ξεκουράζουν και να επαναφορτίζουν το μυαλό και την ψυχή τους μόνοι τους και αυτό πρέπει να το καταλάβουν τόσο οι ίδιοι όσο και το ταίρι τους.