Αφροδίτη στον Υδροχόο 2022: Ελεύθερη πολιορκημένη

Αφροδίτη στον Υδροχόο 2022: Ελεύθερη πολιορκημένη

Αφροδίτη στον Υδροχόο 2022: Ελεύθερη πολιορκημένη

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο γενικά

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο, σε αυτό το Ουράνιο ζώδιο, δημιουργεί οραματιστές, ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, οι οποίοι έχοντας τις αρετές του σταθερού σταυρού, μπορούν να φέρουν τα όνειρά τους στον υλικό κόσμο και να δημιουργήσουν κάτι χειροπιαστό. Διαθέτοντας τις επικοινωνιακές ιδιότητες του αέρα, συνδυάζουν τη σταθερότητα με ένα ελεύθερο πνεύμα που διψά να ανοίξει τα φτερά του σε ανοιχτούς ορίζοντες για να ανακαλύψει τη γνώση, τις ιδέες, αλλά και τις εμπειρίες που προσφέρει ο κόσμος. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο βλέπει την ευκαιρία (δημιουργική, οικονομική) εκεί που οι άλλοι δεν θα κοιτούσαν. Είναι αυτή η ματιά που την οδηγεί σε απρόσιτα μονοπάτια και την κάνει να εμπνέει με την αντισυμβατικότητα, αλλά και τον οπορτουνισμό της.

Τα άτομα με αυτή τη θέση στον χάρτη τους τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, αφενός για να διατηρήσουν την αντικειμενικότητα και αφετέρου την ψυχραιμία τους, διότι δεν θέλουν να χάνουν τον έλεγχο του εαυτού τους. Συχνά προσεγγίζουν τις σχέσεις και τα συστήματα αξιών με ένα πιο αποσπασμένο, αναλυτικό τρόπο. Μπορεί να έχουν μία δική τους εικόνα για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα ή οι σχέσεις και να μην είναι ευέλικτοι στο να αλλάξουν τις πεποιθήσεις τους. Έλκονται από ασυνήθιστα άτομα ή καταστάσεις και εξερευνούν νέους τρόπους για να συνδεθούν με τους άλλους μέσω της συλλογικότητας, της φιλίας ή της σεξουαλικότητας τους. Αγαπούν την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον, το διάστημα, την τεχνολογία, αλλά και τον κόσμο των ιδεών. Συχνά εξερευνούν τα μυστήρια του αθέατου κόσμου, τις εναλλακτικές θεραπείες ή τρόπους ζωής και τον εσωτερισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η αστρολογία συνδέεται εν μέρει με τον κυβερνήτη του Υδροχόου, τον Ουρανό.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο από τις 06/03/2022 μέχρι τις 05/04/2022: Μια Αφροδίτη σε ομηρία

Όταν ένας ευεργέτης πλανήτης στην είσοδο του σε ένα ζώδιο συναντά έναν «κακεργέτη» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία και στην πορεία του στο ζώδιο συναντά έναν δεύτερο, τότε περιέρχεται σε μια κατάσταση πολιορκίας και χάνει μέρος των θετικών του ιδιοτήτων ή περιορίζεται αρκετά. Η Αφροδίτη στην είσοδο της στον Υδροχόο στις 06/03/2022 συναντά σε όψη συνόδου τον Άρη (κακεργέτης πλανήτης) και στην πορεία της στις 28/03/2022 συναντά τον Κρόνο (επίσης κακεργέτης πλανήτης παραδοσιακά). Η Αφροδίτη (ευεργέτης πλανήτης) συνδέεται στην αστρολογία με τη χαρά της ζωής, τις σχέσεις, το χρήμα, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, τις συμφωνίες, τις διαπραγματεύσεις. Τον Μάρτιο λοιπόν έχουμε μια πολιορκημένη Αφροδίτη που δείχνει έλλειψη των θετικών της εκδηλώσεων στη ζωή μας. Το στρες αυξάνεται, οι φόβοι γιγαντώνονται, νιώθουμε μεγαλύτερη πίεση στην καθημερινότητα μας, πιο περιορισμένοι στις σχέσεις μας και αντιμετωπίζουμε περισσότερες δυσκολίες στα οικονομικά. Από την άλλη, σκεφτείτε την Αφροδίτη σαν έναν διπλωμάτη που προσπαθεί να εξισορροπήσει δύο πολύ ακραίες και καταστρεπτικές πλευρές, αυτή του θερμοκέφαλου Άρη και την αντίθετη του παγωμένου και αυταρχικού Κρόνου. Καθώς δεν βρίσκεται σε κάποιο ζώδιο που να είναι δυνατή, η διαμεσολάβησή της δεν είναι βοηθητική, αντιθέτως χάνει και τα θετικά της χαρακτηριστικά. Έτσι η χαρά, η διασκέδαση, οι χαρούμενες επαφές με τους άλλους, η αίσθηση της ασφάλειας και της οικονομικής επάρκειας και άνεσης στην καθημερινότητα μας μειώνονται ιδιαίτερα κάτω από την πίεση που της ασκούν Άρης και Κρόνος. Φοβάμαι ότι όλες οι ειρηνευτικές προσπάθειες την περίοδο αυτή του Μαρτίου στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία δεν θα τύχουν ιδιαίτερης προόδου, διότι κάτι θα υπάρχει που θα τις σταματά ή θα τις κάνει αδιέξοδες. Η επόμενη θέση της Αφροδίτης στους Ιχθύς σαφώς θα είναι πιο δυνατή τον Απρίλιο, όταν θα περάσει στο ζώδιο της έξαρσης της στους Ιχθύς και θα υποστηρίζεται από τον Δία μετά τις 05/04/2022. Την ίδια μέρα ο Άρης θα συναντήσει τον Κρόνο στις 22 μοίρες του Υδροχόου, μια από τις πιο απαιτητικές όψεις στην αστρολογία. Η τελευταία φορά που ήταν σε σύνοδο με τον Κρόνο στο ίδιο ζώδιο οι δυο πλανήτες ήταν στις 31/03/2020, τότε που ξεκινούσε η μεγάλη περιπέτεια με την πανδημία και τις καραντίνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο, αλλά και πάλι οι περιορισμοί με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά δεν φαίνεται ότι μας εγκαταλείπουν.

Ασχολίες που ευνοούνται με την Αφροδίτη στον Υδροχόο

Η Αφροδίτη θα παραμείνει στον Υδροχόο από τις 06/03/2022 μέχρι τις 05/04/2022 και αυτή η περίοδος είναι ιδανική για:

  • Να γίνουμε πιο προσιτοί και να ανοίξουμε τον φιλικό μας κύκλο.
  • Να λάβουμε μέρος σε εθελοντική εργασία για τον άνθρωπο, τη φύση, το περιβάλλον.
  • Να ασχοληθούμε με εναλλακτική διατροφή, θεραπεία, άσκηση.
  • Να επισκεφτούμε το πλανητάριο, το αστεροσκοπείο, να μάθουμε για το διάστημα.
  • Να διαβάσουμε ή να μάθουμε αστρονομία, αστρολογία.
  • Να δούμε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει η θέση της Αφροδίτης στον Υδροχόο τους εκπροσώπους του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ

Κατά τη διάρκεια της πορείας της Αφροδίτης στον Υδροχόο η προσοχή σας θα στραφεί σε φίλους, στόχους, αλλά και συλλογικές προσπάθειες που πιθανώς ξεπερνούν τα ιδιοτελή σας συμφέροντα. Με την ταυτόχρονη παρουσία του Άρη και του Κρόνου θα μπείτε σε διαδικασία να ξεκαθαρίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα αφήσετε πίσω σας σε αυτούς τους τομείς. Ό,τι δεν σας δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ό,τι δεν είναι αποδοτικό, ό,τι είναι χάσιμο χρόνου ή κόπου, θα το βγάλετε από τη ζωή σας χωρίς δεύτερες σκέψεις. Θα είναι μια περίοδος που ίσως αντιμετωπίσετε κάποια εμπόδια στις σχέσεις σας με φίλους και συνεργάτες. Από την άλλη, η θέση της Αφροδίτης είναι βοηθητική για να πέσετε με τα μούτρα πάνω στους στόχους σας και να προσπαθήσετε να τους επιτύχετε με συγκέντρωση και αφοσίωση.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο έρχεται να υποστηρίξει την καριέρα σας, αλλά η κόντρα της με τον Άρη, τον Ουρανό και τον Κρόνο, μπορεί να βγάλει κάποιες ανασφάλειες, καθώς θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις που μπορεί να σας… τρέξουν. Το «σοκ» μπορεί να σας αναστατώσει, αλλά ο στόχος του είναι να σας βγάλει από τον λήθαργο, να φέρει δύναμη στα χέρια σας και να σας ωθήσει προς μία άλλη κατεύθυνση. Μόλις αντιληφθείτε πόσο απαραίτητο ήταν αυτό, η ανησυχία θα δώσει τη θέση της στην εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας. Ο Μάρτιος θα είναι ένας κουραστικός και απαιτητικός μήνας, αλλά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία τον Απρίλιο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Συχνά οι εξωτερικές αλλαγές έρχονται όταν μέσα μας αντιστεκόμαστε και δεν αφήνουμε κάποια πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Ο φόβος και η ανασφάλεια μας κρατούν έτσι φυλακισμένους. Με την Αφροδίτη να περιδιαβαίνει στον 9ο οίκο, η φιλοσοφία σας, τα συναισθήματα, ο τρόπος που κερδίζετε τα προς το ζην, είναι έτοιμα να δεχτούν αλλαγές. Σίγουρα αυτή δεν θα είναι εύκολη μετάβαση. Τα νεύρα σας μπορεί να δοκιμαστούν με τις όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Άρη, τον Κρόνο και τον Ουρανό, αλλά αν αντικαταστήσετε τον θυμό με την αποδοχή, θα δείτε ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν για το καλό σας. Στραφείτε σε ανοιχτούς ορίζοντες, δώστε έμφαση στα επικοινωνιακά ταλέντα σας και πατήστε γκάζι προς τα εμπρός χωρίς να κοιτάτε πίσω. Σπουδές, ταξίδια, επαφές με ξένους και εξωτερικό, μελλοντικά επαγγελματικά πλάνα, είναι ό,τι θα σας κινεί το ενδιαφέρον σας μέχρι τις 5/4.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τα κοινά οικονομικά σάς καλεί να ασχοληθείτε η Αφροδίτη στον Υδροχόο. Με τη συμβολή του Κρόνου, όλα δείχνουν ότι με τάξη, πειθαρχία και σωστή διαχείριση θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα σε αυτό το κομμάτι. Αν νιώθετε ότι η συμπεριφορά σας στον συναισθηματικό ή ερωτικό τομέα επηρεάζεται από κάποια τραύματα, μην τα αφήνετε άλλο να σας κρατούν πίσω. Με αυτές τις πλανητικές επιρροές είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βρείτε κάποιον ειδικό που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ψυχολογικά βάρη. Επίσης, είναι μία καλή στιγμή να βγείτε από τοξικές παρέες που σας κάνουν κακό και δεν έχουν να σας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

ΛΕΩΝ

Σχέσεις και συνεργασίες φέρνει στο προσκήνιο η Αφροδίτη από τον Υδροχόο. Με την κόντρα του Ουρανού από τον 10ο οίκο σας και την παρουσία του Κρόνου θα υπάρξουν πολλά ξεκαθαρίσματα σε αυτούς τους τομείς. Αν νιώθετε αδικημένοι στις σχέσεις ή στην εργασία σας, ίσως ήρθε η ώρα να λάβετε τα μέτρα σας. Αν δεν παίρνετε αυτό που σας αξίζει, αν σας βάζουν τρικλοποδιές, αν υπάρχουν αντίζηλοι, αν σας φέρονται με τοξικότητα, μη διστάσετε να απομακρυνθείτε, διότι μόνο έτσι θα μπορέσετε να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Ό,τι σας ρίχνει ψυχολογικά δεν αξίζει τον χρόνο σας. Ο Μάρτιος όπως θα έχετε δει και στις μηνιαίες προβλέψεις μου δεν είναι ο πιο εύκολος μήνας στη ζωή σας. Θα χρειαστεί να φτάσουμε στον Απρίλιο για να αρχίσετε να βλέπετε τις οικονομικές, αλλά και τις αισθηματικές ευκαιρίες να έρχονται για να ανανεωθείτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με την εργασία και την καθημερινότητα στο προσκήνιο αυτό το διάστημα, η Αφροδίτη προσπαθεί να σας οδηγήσει σε μία αναζήτηση για κάτι πιο σταθερό και οικονομικά ικανοποιητικό. Αυτό δεν θα γίνει εν μία νυκτί φυσικά και το μάθημα του Κρόνου που τη συνοδεύει θα είναι για το πώς θα αναπτύξετε τα κριτήρια σας, ώστε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές. Οι πιέσεις σε καθημερινό επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα τονισμένες και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους συνεργάτες σας, προϊσταμένους και υφισταμένους. Ένας άλλος τομέας που χρειάζεται περισσότερη φροντίδα είναι αυτός της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Δείτε τον Μάρτιο σαν ένα μήνα αυτοφροντίδας και δώστε περισσότερη προσοχή στη διατροφή, την άσκηση, την ξεκούραση και τον ύπνο.

ΖΥΓΟΣ

Η Αφροδίτη πλευρίζει τον οίκο του έρωτα, της χαράς και των παιδιών και σηματοδοτεί ένα νέο, αρκετά πιο άνετο διάστημα για εσάς. Ο Κρόνος και ο Ουρανός στις όψεις που θα σχηματίσουν με την Αφροδίτη θα σας αναγκάσουν να απαλλαγείτε από κάτι που δεν είναι καλό για εσάς, ώστε επιτέλους να νιώσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας να ανεβαίνουν. Από τις 6/3 θα φλερτάρετε περισσότερο, θα είστε πιο δημιουργικοί και θα ξαναβρείτε τα χαμένα, εδώ και πολύ καιρό, κέφια σας. Κάποιοι μπορεί να ασχοληθείτε με την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού ή δημιουργικού πρότζεκτ. Τα θέματα των παιδιών επίσης θα σας απασχολήσουν μέχρι τις 5/4.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Την οικογενειακή σας ζωή και τον χώρο του σπιτιού φωτίζει το πέρασμα της Αφροδίτης από τον Υδροχόο. Είτε το έχετε σχεδιάσει είτε όχι, θα υπάρξουν αλλαγές στις οποίες καλείστε να πάρετε αποφάσεις, αλλά και να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα. Αν δείξετε ευελιξία και καλή διάθεση για αυτές τις αλλαγές, στο τέλος θα ανταμειφθείτε. Μπορεί η οικογένειά σας ή το ίδιο το σπίτι ως ακίνητο να έχει περισσότερες απαιτήσεις στο διάστημα της παραμονής της Αφροδίτης στον Υδροχόο. Με την ταυτόχρονη παρουσία και του Άρη στον Υδροχόο δώστε στα σχέδια σας έξτρα ενέργεια, αλλά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι, διότι ο Άρης σας κάνει ευερέθιστους και μπορεί να αντιμετωπίσετε εντάσεις και καβγάδες. Για κάποιους εξ αντανακλάσεως τα προβλήματα και τα εμπόδια μπορεί να προκύψουν στον χώρο των επαγγελματικών τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Αφροδίτη θα σας δώσει κάποια ικανοποίηση και κέρδη στον επικοινωνιακό τομέα. Ταυτόχρονα, η σύνοδος με τον Άρη και τον Κρόνο και το τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο θα σας αναγκάσουν να γίνετε πιο συνετοί με το καθημερινό σας πρόγραμμα και τη φυσική σας κατάσταση. Οι πολλές ώρες εργασίας και οι σταδιακά αυξανόμενες ώρες υποχρεώσεων σίγουρα δεν βοηθούν, οπότε πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Ένας κοντινός καθημερινός περίπατος, ένα πρόγραμμα διατροφής, θα βοηθήσουν πολύ στο να ανέβουν τα επίπεδα της ζωτικότητας και της ενέργειάς σας. Θα συσφίξετε πάντως σχέσεις με φίλους έστω και με video calls και σίγουρα θα γνωρίσετε νέους και ενδιαφέροντες τύπους έστω και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο τομέας των οικονομικών, αλλά και των αισθηματικών, φαίνεται να είναι όλο σκαμπανεβάσματα, καθώς η Αφροδίτη δίνει, αλλά ο Κρόνος κάνει τα δικά του απαιτώντας σύνεση και σοφή διαχείριση μέχρι να σας κρίνει άξιους να χαρείτε τα όποια δώρα. Προσοχή λοιπόν στα ρίσκα, αλλά μη διστάσετε να γίνετε ευρηματικοί, εξερευνώντας νέους τρόπους για κέρδη. Κάπως έτσι, πατώντας πότε το φρένο και πότε το γκάζι, θα πρέπει να ελιχθείτε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής της Αφροδίτης στον Υδροχόο, αλλά και όλη αυτή τη χρονιά. Θα επιδιώξετε μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια στις σχέσεις και στον οικονομικό τομέα, αλλά θα πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια και να δείξετε ευελιξία όταν κάτι δεν γίνεται τη στιγμή που το επιθυμείτε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας θα νιώσετε σαν να είναι οι προβολείς στραμμένοι επάνω σας. Καθώς στην ίδια θέση θα στριμώχνονται ο Άρης και ο Κρόνος, οι ευκαιρίες, αλλά και οι πιέσεις θα εναλλάσσονται, για να σας δώσουν όμως τελικά τύχη και περισσότερο κύρος σε προσωπικό, επαγγελματικό, αλλά και αισθηματικό επίπεδο. Κάποια γνωριμία που μπορεί να κάνετε μέχρι τις 5/3 μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό στη ζωή σας, γι’ αυτό κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά. Οι δεσμευμένοι μπορεί να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας. Παρόλα αυτά, καθώς η Αφροδίτη συγκρούεται με τον Κρόνο και τον Ουρανό είναι πιθανόν να έχετε και εντάσεις στις σχέσεις σας, κι αν βλέπετε ότι μια κατάσταση είναι αδιέξοδη, να πάρετε αποφάσεις ρήξης είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν νιώθετε ότι υπάρχει κάποιο αγκάθι στην καρδιά σας, κάτι που σας στενοχωρεί και βρίσκετε δύσκολο να το ξεπεράσετε, η Αφροδίτη από τον Υδροχόο μπορεί να γίνει για εσάς αυτός ο μοχλός που θα λειτουργήσει σαν αντίρροπη δύναμη. Η Υδροχοϊκή ενέργεια διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες, λογική και στρέφεται στο παρόν. Είναι λοιπόν αυτό που χρειάζεστε. Όπως θα διαπιστώσετε τον Μάρτιο, ο χρόνος και τα συναισθήματα είναι πολύτιμα δώρα για να τα αφήσετε να πηγαίνουν χαμένα, ενώ μπορείτε να τα επενδύσετε σε κάτι άλλο που θα αξίζει τον κόπο. Σαφώς θα χρειαστεί να περάσει η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο για να νιώσετε την ελπίδα να ξαναγεννιέται μέσα σας, αλλά αυτό το εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοφροντίδας του Μαρτίου θα είναι πολύτιμο. Ασχοληθείτε εντατικά με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και βρείτε την ευκαιρία να απαλλαχθείτε από οτιδήποτε σας βαραίνει ή αποτελεί μια κακή συνήθεια για σας.