Ο Δίας μπαίνει στον Κριό στις 20/12/2022 και φέρνει εύνοια και τύχη σε διαφορετικό τομέα για κάθε ζώδιο

Ο Δίας μπαίνει στον Κριό στις 20/12/2022 και φέρνει εύνοια και τύχη σε διαφορετικό τομέα για κάθε ζώδιο

Ο Δίας μπαίνει στον Κριό στις 20/12/2022 και φέρνει εύνοια και τύχη σε διαφορετικό τομέα για κάθε ζώδιο

Ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης, της ευημερίας και της επέκτασης, θα περάσει στις 20 Δεκεμβρίου 2022 στον Κριό και θα παραμείνει έως τις 16 Μαΐου 2023. Είναι η δεύτερη φορά που παίρνει θέση σε αυτό το φλογερό ζώδιο, αφού από τις 11 Μαΐου 2022 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2022 είχε επισκεφθεί ξανά τον Κριό, αλλά τότε επηρέασε μόνο τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του ενώ τώρα θα μοιράσει την εύνοια του σε όλα τα δεκαήμερα του κάθε  ζωδίου.

Ο συμβολισμός και το ζητούμενο

Η είσοδος του Δία στον ενθουσιώδη και αποφασιστικό Κριό θα ευνοήσει τα ζώδια της φωτιάς, δηλαδή Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, και δευτερευόντως τα ζώδια του αέρα, ήτοι Δίδυμους, Ζυγούς και Υδροχόους, αλλά θα φέρει μια δόση αισιοδοξίας σε όλους μας. Έτσι, θα έχουμε περισσότερη ενέργεια, τόλμη και έμπνευση να κάνουμε νέα ξεκινήματα, θα ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση μας και θα αναζητάμε την ανεξαρτησία μας. Βέβαια, μπορεί να γίνουμε και λίγο ριψοκίνδυνοι και να λαμβάνουμε παρορμητικές αποφάσεις, καθώς θα αισθανόμαστε άτρωτοι και θα αψηφούμε τον κίνδυνο.

Ο Κριός είναι γνωστός και ως ο πολεμιστής του ζωδιακού και καθώς ο πλανήτης της επέκτασης θα κινείται σε αυτό το ζώδιο, θα νιώσουμε τον δικό μας εσωτερικό πολεμιστή να μεγαλώνει, να δυναμώνει, να διευρύνεται και θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες μας και να εκφράζουμε ξεκάθαρα τις απόψεις μας. Η μόνη παγίδα σε αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό είναι η βιασύνη και οι εγωιστικές μας τάσεις, καθώς ο Δίας στον Κριό βγάζει το πείσμα και την ξεροκεφαλιά μας στην επιφάνεια. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε πάντα δίκιο και δεν ακούμε κανέναν. Είναι μια θέση που μας δίνει ισχυρή ενέργεια, γι’ αυτό και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να τη χρησιμοποιούμε σωστά και συνειδητά.

Βουτιά στο παρελθόν

Ο Δίας επισκέπτεται κάθε ζώδιο ανά 12 χρόνια περίπου και η προηγούμενη φορά που ο Δίας επισκέφθηκε το ζώδιο του Κριού ήταν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2010 και μετά από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2011. Αν μπορείτε να ανακαλέσατε στη μνήμη σας εκείνα τα διαστήματα, ίσως θυμηθείτε πώς λειτούργησε στη ζωή σας και αν τότε ήσασταν πιο τολμηροί και πιο αποφασιστικοί από ό,τι σε άλλες περιόδους. Βέβαια ήταν και φέτος από τις 11 Μαΐου 2022 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2022 και μας έδωσε ένα μικρό δείγμα της ενέργειας του.

Δυναμική και κίνητρο

Ο Δίας στον Κριό μπορεί να μας δώσει τη δυναμική και το κίνητρο να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια και τις δύσκολες αποφάσεις με γενναιότητα. Καθώς ο Κριός έχει να κάνει με νέα ξεκινήματα, ο Δίας από αυτή τη θέση μπορεί να μας βοηθήσει και να μας εμπνεύσει να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας και να αλλάξουμε τις παρωχημένες νοοτροπίες και ό,τι μας κρατά πίσω. Και καθώς η ενέργεια του Κριού είναι φλογερή και ασταμάτητη, μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για να ασκηθούμε και να αποκτήσουμε καλύτερη υγεία.

Βέβαια, ο Δίας από τον Κριό μπορεί να ρίξει και λάδι στη φωτιά σε σχέσεις και συνεργασίες, αφού θα αναζητάμε την ανεξαρτησία μας και δεν θα υποχωρούμε. Ο Κριός θέλει να είναι πρώτος, να ηγείται, να ξεχωρίζει, να πετυχαίνει τους στόχους του και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο. Σε κοινωνικό επίπεδο, αυτό θα μπορούσε να κάνει τους ισχυρούς πιο αμετανόητους και εγωιστές και να βρεθούμε αντιμέτωποι με συμπεριφορές αυταρχικές, βίαιες και αυτοκαταστροφικές, αφού κανείς δεν θα βάζει νερό στο κρασί του.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την επιρροή του Δία από τον Κριό στα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η τύχη σας κλείνει το μάτι και θα είστε στις επάλξεις. Μια ολοκαίνουργια αρχή είναι μπροστά σας, ένας 12ετής κύκλος ξεκινάει και θα πρέπει να είστε πολύ συγκεντρωμένοι στις αποφάσεις που θα λάβετε και στις προτεραιότητες που θα βάλετε. Ο ευεργέτης πλανήτης Δίας επισκέπτεται για δεύτερη φορά το ζώδιο σας στις 20 Δεκεμβρίου 2022 και θα παραμείνει έως τις 16 Μαΐου 2023. Είχε ξαναέρθει νωρίτερα μέσα στη χρονιά στις 11 Μαΐου και έμεινε μέχρι τις 28 Οκτωβρίου δίνοντας σας μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει. Μετά το δίμηνο διάλειμμα που έκανε, τώρα επιστρέφει για τα καλά στο ζώδιο σας, προκειμένου να σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε τους στόχους σας. Το πρώτο διάστημα της παραμονής του στο ζώδιο σας ευνόησε τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όμως αυτή τη φορά θα φέρει τύχη σε όλα τα δεκαήμερα του ζώδιου σας. Το προηγούμενο δίμηνο που βρισκόταν στους Ιχθύς ήσασταν πιο εσωστρεφείς και κάνατε τον απολογισμό σας. Τώρα ήρθε η στιγμή να βγείτε από το καβούκι σας και να κάνετε αισθητή την παρουσία σας. Είναι η ευκαιρία σας να σπείρετε τους σπόρους και να περιμένετε να αποδώσουν καρπούς. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, οπότε αν υπάρχει κάτι στη ζωή σας που θέλετε να διευρύνετε και να αναπτύξετε, αυτή είναι η ευκαιρία σας! Οι ιδέες, οι στόχοι και τα όνειρα μπορεί να πραγματοποιηθούν πιο εύκολα με τον Δία στο πλευρό σας. Εστιάστε λοιπόν στα σχέδια σας και κάντε το βήμα. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε και πάρετε ριψοκίνδυνες οικονομικές αποφάσεις, διότι ο Δίας μπορεί να σας κάνει παρορμητικούς και βιαστικούς και δυστυχώς όπως μπορεί να επεκτείνει τον πλούτο, μπορεί να διευρύνει και το χρέος! Όπως επίσης μπορεί να αυξήσει και τα κιλά σας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί στη διατροφή σας και στις κραιπάλες. Καλό είναι να θυμάστε ότι ο Δίας επεκτείνει ό,τι κάνουμε είτε καλό είτε… κακό. Ο Δίας στον Κριό ενεργοποιεί τον πρώτο σας οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που αφορά το εγώ σας, τον εαυτό σας και θα τονώσει τόσο την αυτοπεποίθηση σας όσο και την τάση για ανεξαρτησία. Μπορεί να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση σας, να διευρύνετε τις προοπτικές σας, να συνεχίστε την εκπαίδευση σας, να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας, αλλά να γίνετε και αλαζόνες. Ο Δίας είναι ο πλανήτης των ταξιδιών και του ρίσκου και ίσως σας δώσει την ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντες σας είτε με κάποιο ταξίδι ή με ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. Το μυαλό σας θα τρέχει με χίλια, θα έχετε ιδέες, αλλά και τον δυναμισμό για να τις υλοποιήσετε. Θα είστε γεμάτοι ενθουσιασμό να κυνηγήσετε τις επιδιώξεις σας, απλά θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι για να μην πάει χαμένη η διέλευση του από το ζώδιο σας, καθώς θα πρέπει να περιμένετε άλλα 12 χρόνια για να επιστρέψει… Μη νομίζετε ότι θα πέσει το μάννα εξ ουρανού, πρέπει να κοπιάσετε, να βάλετε τις σωστές βάσεις για να έχετε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο πλανήτης της επέκτασης, ο Δίας, μετακομίζει στον Κριό και από τη νέα του θέση θα επηρεάζει τον πιο εσωτερικό και συναισθηματικό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 12ο οίκο. Με το Δία σε αυτή τη θέση θα είστε πιο εσωστρεφείς και καλό είναι να το εκμεταλλευτείτε για να κάνετε έναν απολογισμό της ζωής σας και να βρείτε την ισορροπία σας. Αν υπήρχαν προβλήματα και πληγές του παρελθόντος θα μπορέσετε να τις θεραπεύσετε και να κλείσετε τους λογαριασμούς σας, για να είστε έτοιμοι και χωρίς βαρίδια να υποδεχτείτε τον επόμενο Μάιο τον Δία στο δικό σας ζώδιο. Το διάστημα που θα βρίσκεται στον Κριό μπορεί να εργάζεστε σε ένα πλαίσιο πιο παρασκηνιακό, να σχεδιάζετε τις επόμενες κινήσεις σας και να μην θέλετε να τις μοιραστείτε με τους υπόλοιπους ή κάποιοι άλλοι να συζητούν για εσάς και τη δουλειά σας χωρίς εσείς να το γνωρίζετε. Ο Δίας στον Κριό είναι η κατάλληλη θέση για εσάς προκειμένου να ασχοληθείτε με την καλλιτεχνική σας πλευρά και με δραστηριότητες που σας ηρεμούν και σας χαλαρώνουν. Επίσης μπορεί να σας αποκαλύπτονται διάφορα γεγονότα που αγνοούσατε και να αντιλαμβάνεστε ποια είναι η αληθινή εικόνα κάποιων ατόμων και καταστάσεων. Η διαίσθηση σας θα είναι ισχυρή και θα μπορείτε να διαβάσετε τους ανθρώπους πίσω από τα προσωπεία τους. Ο Δίας από τον Κριό θα είναι σαν να έχετε έναν φύλακα άγγελο δίπλα σας που θα σας προστατεύει από τις κακοτοπιές. Αυτό που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να απομακρύνετε από τη ζωή σας όσους και ό,τι σας βαραίνει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίας στον Κριό ενεργοποιεί τον 11ο οίκο των φίλων, των ομάδων που είστε μέλη, των κοινωνικών δικτύων και των στόχων σας, και η κοινωνική σας ζωή θα πάρει φωτιά. Θα είστε πιο εξωστρεφείς και έτοιμοι να ανοίξετε τον κύκλο των γνωριμιών σας, να κάνετε νέες σχέσεις (φιλικές, επαγγελματικές και ερωτικές) και να κυνηγήσετε τα όνειρα και τους στόχους για το μέλλον. Μπορεί να εμπλακείτε ενεργά σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια ομάδα ή σύλλογο που έχει κοινωνική ατζέντα και να δραστηριοποιηθείτε σε δράσεις που προσφέρουν βοήθεια στους άλλους και θα γεμίζουν όμως και τη δική σας καρδιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είστε πιο ομαδικοί παίκτες στις φιλικές σχέσεις, αλλά και στις συνεργασίες σας, και θα καταλάβετε ότι αν ενώσετε τις δυνάμεις σας με άλλους το αποτέλεσμα θα είναι πιο θετικό και ουσιαστικό. Θα επεκτείνετε την… εμβέλειά σας και διαδικτυακά, είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μιας νέας πλατφόρμας, είτε μπορεί να ξεκινήσετε ένα σάιτ ή ένα μπλογκ και να διαφημίζετε τη δουλειά σας, τις απόψεις σας και τις προσπάθειες σας. Επίσης, μπορεί να ασχοληθείτε και με την πολιτική και τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής που μένετε, προσπαθώντας να βελτιώσετε τις συνθήκες και τα κακώς κείμενα. Θα είστε πιο δημοφιλείς και θα αισθάνεστε ότι πλέον η φωνή σας ακούγεται και γίνεται σεβαστή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορεί ο Δίας να φεύγει από τους φιλικούς σας Ιχθύς που διεύρυνε τους ορίζοντες σας και σας έκανε πιο κοινωνικούς, αλλά και από τη νέα θέση του στον Κριό δεν θα μείνετε παραπονεμένοι, καθώς παίρνει θέση στο πιο ψηλό κομμάτι του ωροσκοπίου σας, το Μεσουράνημα, που αφορά την καριέρα, τον γάμο και σας βοηθά να κλέψετε τα φώτα της δημοσιότητας και να αυξήσετε τη φήμη και το στάτους σας. Τα πράγματα από δω και κάτω αρχίζουν να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή και η τύχη είναι με το μέρος σας. Η σκληρή δουλειά θα ανταμειφθεί και θα εξελιχθείτε. Μπορεί να είναι η στιγμή που θα πάρετε προαγωγή, αύξηση, ή το πτυχίο σας αν είστε σπουδαστές, ή μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να παντρευτείτε. Επίσης, μπορεί να συνάψετε μια συνεργασία που είναι πολλά υποσχόμενη ή να υλοποιήσετε μια επιχειρηματική ιδέα που να προβάλει και να αξιοποιεί την απεριόριστη δημιουργικότητά σας. Οι προοπτικές σας είναι ατελείωτες και η αναγνώριση των προσπαθειών σας δεδομένη, αρκεί το προηγούμενο διάστημα να έχετε δουλέψει σκληρά και να εξακολουθήσετε να είστε παραγωγικοί. Αυτή είναι μια από τις πιο τυχερές τοποθετήσεις για τον Δία, οπότε βάλτε μπροστά την υλοποίηση των σχεδίων σας και ετοιμαστείτε να πέσουν τα φώτα πάνω σας.

ΛΕΩΝ

Η περιπέτεια επιστρέφει στη ζωή σας από τις 20 Δεκεμβρίου που ο Δίας επιστρέφει στο πύρινο ζώδιο του Κριού. Ο πλανήτης της τύχης, της ανάπτυξης και της επέκτασης από τον Κριό θα επηρεάζει τον 9ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, που αφορά τα ταξίδια, την ανώτατη εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, την πνευματική ανάπτυξη και τις προσωπικές σας αξίες και θα σας κάνει ασταμάτητους, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις φιλοδοξίες σας. Φεύγοντας από τους Ιχθύς θα είναι σαν να σας φεύγει ένα βάρος από τις πλάτες σας και θα ξαναβρείτε το χαμόγελο σας, τη δράση σας και την όρεξη να γνωρίσετε νέα πράγματα, νέους τόπους και φιλοσοφίες. Θα είστε πιο τολμηροί στη σκέψη και στις κινήσεις σας και θα ανανεωθεί η διάθεση σας. Για τους επομένους μήνες θα παίζετε «χωρίς όρια» είτε αυτά είναι πνευματικά είτε… ταξιδιωτικά. Μπορεί να κανονίσετε ένα ταξίδι μακρινό, μπορεί όμως να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, ή να επιστρέψετε στα θρανία και να διευρύνετε τις γνώσεις σας. Ο Δίας θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε τα πράγματα, θα σπάσει τα στερεότυπα του μυαλού σας και θα σας βοηθήσει να έχετε νέες ιδέες που θα εντυπωσιάζουν. Θα ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας, θα πειραματιστείτε με νέες προοπτικές και τίποτα δεν θα μπορεί να σταματήσει την πρόοδο σας, αρκεί να μην εγκλωβιστείτε σε έναν άκαμπτο τρόπο σκέψης, θα πρέπει να μείνετε ανοιχτόμυαλοι και να ακούτε και τους άλλους. Ο Δίας μπορεί να φέρει εύνοια σε νομικά ζητήματα και επιτυχία στις σπουδές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο επεκτατικός και αισιόδοξος Δίας μπαίνει στον Κριό από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 16 Μαΐου 2023, φωτίζοντας τον 8ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που αφορά τις βαθύτερες δεσμεύσεις σας και τα κοινά οικονομικά σας και θέλει να… μεταμορφώσει τον τρόπο που διαχειρίζεστε χρήματα και αισθήματα. Η αποστολή του Δία είναι η ανάπτυξη και ίσως φέρει αλλαγές, δοκιμάζοντας και τα όρια σας. Μπορεί λοιπόν να μπείτε στη διαδικασία να αναγνωρίσετε ποιες σχέσεις και συνεργασίες είναι ουσιαστικές και σημαντικές για εσάς και να δώσετε μεγαλύτερη σημασία σε αυτές. Ίσως, αν είστε δεσμευμένοι, να κάνετε και το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να παντρευτείτε ή μπορεί και να υπάρξει κάποια εγκυμοσύνη που μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες. Μπορεί όμως αν συνειδητοποιήσετε ότι είστε σε κάποια σχέση που δεν σας γεμίζει, δεν σας καλύπτει συναισθηματικά, να δώσετε ένα τέλος και να ψάξετε κάποιο πρόσωπο που να καλύπτει τις ανάγκες σας και σας καταλαβαίνει. Επίσης, ο Δίας μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε ερωτικούς πειρασμούς και να εκτεθείτε… Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, ο Δίας μπορεί να φέρει κέρδη και δεν μιλάμε για μια αύξηση μισθού, αλλά να πάρετε ένα μεγάλο μπόνους, μια κληρονομιά, να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα ακίνητο, να λάβετε ένα δάνειο ή μια χρηματοδότηση που θα σας βοηθήσει να επεκταθείτε και επαγγελματικά, να κάνετε μια σπουδαία επένδυση. Αν όμως έχετε χρέη και οφειλές που είχατε αφήσει ανεξέλεγκτες, ίσως ο Δίας να διευρύνει το χρέος και να σας έρθει μια γερή «καμπάνα» για άμεση εξόφληση, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί και να σπεύσετε για διακανονισμούς. Να θυμάστε ότι ο Δίας στον Κριό θα σας δώσει τη δύναμη να αντεπεξέλθετε από τις δυσκολίες, αλλά και να ανακαλύψετε τον βαθύτερο εαυτό σας μέσω ψυχανάλυσης.

ΖΥΓΟΣ

Ο Δίας μπαίνοντας στον Κριό στις 20 Δεκεμβρίου παίρνει θέση απέναντί σας και φέρνει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σε πρώτο πλάνο. Οι «άλλοι» στη ζωή σας τώρα θα έχουν σημαντικό ρόλο και εσείς θα επωφεληθείτε από αυτούς. Έτσι θα αναζητάτε στις σχέσεις σας την ολοκλήρωση, το τέλειο, το ιδανικό και αν δεν το έχετε, τότε θα πείτε αντίο και θα ψάξετε για κάτι που σας ικανοποιεί πλήρως είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Παρότι δεν είστε άτομα που αναζητάτε τις ρήξεις και ούτε προτιμάτε τη μοναξιά, τώρα δεν θα θέλετε απλά να υπάρχετε μέσα σε μια σχέση ή μια συνεργασία, αλλά να νιώθετε και να αισθάνεστε πληρότητα. Αν όμως έχετε βρει το τέλειο για εσάς, τότε θα το απογειώσετε και θα αποφασίσετε την επισημοποίηση μιας σχέσης ή συνεργασίας. Ο Δίας από τον Κριό θα σας φέρει ευκαιρίες στον έρωτα, σε νέες γνωριμίες και ίσως αν είστε αδέσμευτοι να γνωρίσετε ένα άτομο που θα σας συνεπάρει, θα ανοίξει το μυαλό σας και θα σας βοηθήσει να αναδείξετε όλα τα κρυφά ταλέντα σας. Ο Δίας θα σας κάνει να βρείτε την ισορροπία μεταξύ του «εγώ» και του «εμείς» και να δώσετε χώρο στις σχέσεις να ανθίσουν και να βρείτε τρόπους να συνεργαστείτε και να αναπτυχθείτε «μαζί». Θα σας παρακινήσει να ακούτε περισσότερο τους άλλους και τις ανάγκες τους, να δέχεστε τη φροντίδα, την αγάπη και τις συμβουλές τους. Με τον Δία στον Κριό είναι η κατάλληλη περίοδος να βάλετε τον εγωισμό σας στην άκρη και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τι θέλουν να σας πουν οι άλλοι (σύντροφος, φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς) με τον τρόπο τους και τη συμπεριφορά τους. Θα ευνοηθείτε σε συμφωνίες, συνεργασίες, διαπραγματεύσεις, νομικά θέματα, αλλά και οικονομικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Δίας από τον Κριό πυροδοτεί τον 6ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που σχετίζεται με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την εργασία και τα… δώρα του ευεργέτη πλανήτη θα αφορούν αυτούς τους τομείς. Το προηγούμενο δίμηνο που ο Δίας βρισκόταν στους Ιχθύς σάς οδηγούσε το πάθος και η ένταση, τώρα θα πρέπει να εστιάσετε στην ισορροπία της καθημερινής σας ρουτίνας και να δώσετε στον εαυτό σας αυτό που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος, υγιής και αποτελεσματικός. Με τον Δία στο πλευρό σας θα καταφέρετε να βρείτε λύσεις σε θέματα υγείας που σας απασχολούν και να βάλετε την καθημερινότητα σας σε τάξη. Θα αλλάξετε τον τρόπο που διατρέφεστε, που ασκείστε, το πώς φροντίζετε το σώμα σας. Αν μέχρι τώρα δεν δίνατε σημασία σε μικροπροβλήματα ή στα «καμπανάκια» που χτυπούσε το σώμα σας για να σας προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά είτε ψυχολογικά είτε σωματικά, ο Δίας από τον Κριό θα ενεργοποιήσει τον… συναγερμό και θα σας αναγκάσει με κάποιον τρόπο να ασχοληθείτε με την υγεία σας. Αν ταλαιπωρούσατε το κορμί σας, αν δουλεύατε από το πρωί μέχρι το βράδυ σε βάρος της υγείας σας, ή αν οι ρουτίνες σας ήταν καταστροφικές για τον οργανισμό σας, τώρα θα μπορέσετε να τα διαχειριστείτε και να διορθώσετε όλα βάζοντας σωστές προτεραιότητές. Ο 6ος οίκος όμως αφορά και την εργασία και ο Δίας θα σας βοηθήσει να λύσετε τα προβλήματα σας και σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί λοιπόν να ξεκινήσετε κάποια μαθήματα για να διευρύνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας, να πάρετε μια προαγωγή, μία αύξηση, να αναγνωριστούν τα ταλέντα σας, να έχετε νέες προτάσεις για δουλειά και βέβαια να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας και οι σχέσεις με συναδέλφους, ανωτέρους και συνεργάτες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Δίας, μπαίνει σε ένα ζώδιο της φωτιάς, όπως το δικό σας, στον Κριό και επιτέλους αρχίζετε σιγά-σιγά να ξαναβρίσκετε τον εαυτό σας, δηλαδή την αισιοδοξία σας και τη χαρά σας. Ο Δίας από τον Κριό θα ενισχύσει τον 5ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, που σχετίζεται με το πάθος, τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση, και από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 16 Μαΐου 2023 θα αναζητάτε τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση στη ζωή σας. Εάν είστε καλλιτέχνες θα έχετε έμπνευση και η φήμη σας θα εκτοξευτεί, τα ταλέντα σας θα αναγνωριστούν και θα μονοπωλήσετε τα φώτα της δημοσιότητας. Επίσης, μπορεί να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας, να προσελκύσετε πολλούς θαυμαστές, να αναζωπυρώσετε τον ρομαντισμό στη σχέση σας, να γίνετε γονείς, να ζήσετε περιπέτειες και ξεχωριστές εμπειρίες. Η ενέργεια και η αδρεναλίνη σας θα είναι στα ύψη και θα αναζητάτε τη χαρά και τη δημιουργία στη ζωή σας. Θα είστε σαν μικρά παιδιά και θα αφιερώσετε χρόνο κάνοντας πράγματα που σας φέρνουν ευχαρίστηση και χαλάρωση. Θα βρείτε χρόνο για ταξίδια, για άθληση, για εξόδους με φίλους και δημιουργικά χόμπι. Ο ενθουσιασμός και το πάθος θα είναι συνοδοιπόροι σας και θα υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι η ευτυχία σας είναι δικαίωμα σας. Αλλά και στη δουλειά θα έχετε φρέσκες και τολμηρές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε και να διαπρέψετε στον τομέα σας. Τον τελευταίο καιρό είχατε κλειστεί στον εαυτό σας, στα προβλήματα σας και στις έγνοιες σας, αλλά τώρα με τον Δία στον Κριό ξεκινάει το πάρτι και η εξωστρέφεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Δίας από τις 20 Δεκεμβρίου μετακομίζει στον Κριό και στον 4ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά το σπίτι και την οικογένεια. Και επειδή ο Δίας είναι ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, αυτοί είναι οι τομείς που θα επικεντρωθείτε και θα ευνοηθείτε. Είστε έτοιμοι να κάνετε το δικό σας σπιτικό, τη δική σας οικογένεια, να αποκτήσετε ένα νέο μέλος; Με τον Δία στον Κριό είναι όλα πιθανά, όπως επίσης να αγοράσετε το δικό σας σπίτι, να μετακομίσετε σε ένα μεγαλύτερο, να κερδίσετε χρήματα από αγοραπωλησίες ακινήτων, να κάνετε ανακαίνιση στον χώρο σας ή να τον αναδιακοσμήσετε. Το προηγούμενο δίμηνο με τον Δία στους Ιχθύς ήσασταν πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί, αλλά τώρα το σπίτι θα είναι το καταφύγιο σας και θα αναζητάτε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μέσα σε αυτό με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν είστε μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορεί να κινήσετε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότηση σας, ή ανεξαρτήτως ηλικίας να πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε και να επιστρέψετε στα πάτρια εδάφη. Γενικώς μπορεί να έχετε μεγαλύτερη περιέργεια να μάθετε για το παρελθόν σας και τις ρίζες σας, ίσως και για τα κληρονομικά σας. Μπορεί να κανονίσετε ένα ταξίδι για να πάτε στον τόπο που κατάγεστε ή σε μέρη που είχατε επισκεφτεί με τους γονείς σας. Θα θέλετε να έρθετε πιο κοντά με συγγενείς και τα άτομα της οικογένειας σας και αν υπήρχαν προβλήματα στο παρελθόν, ο Δίας από τον Κριό μπορεί να σας βοηθήσει να τα λύσετε και να αφήσετε πίσω σας τυχόν παρεξηγήσεις. Επίσης, τώρα θα μπορέσετε να ανακτήσετε την αυτοπεποίθηση σας για να κάνετε δύσκολες συζητήσεις με άτομα που σας πλήγωσαν και να θέσετε τα όρια σας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, ο Δίας στον Κριό μπορεί επίσης να φωτίσει τη σκιώδη πλευρά σας, τις κρυφές σκέψεις και εμμονές σας, βοηθώντας σας να αποκαλύψετε υποσυνείδητα μοτίβα που εμποδίζουν την πρόοδό σας ή σας κρατούν πίσω στη ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Δίας μπαίνει στον Κριό και ενεργοποιεί τον 3ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που σχετίζεται με την επικοινωνία, την αυτοέκφραση, τα ταξίδια, τη μόρφωση και τις σχέσεις με τα αδέλφια σας και τους ανθρώπους που συναντάτε καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι ο κοινωνικός σας κύκλος θα διευρυνθεί, θα ανοίξετε τους ορίζοντες σας, θα έχετε νέα επαγγελματικά σχέδια και η διάθεση σας θα είναι ανεβασμένη. Ο Δίας στον Κριό θα σας βοηθήσει να βρείτε τη φωνή σας, να επικοινωνήσετε τις απόψεις και τις ιδέες σας, να γίνετε πιο ορατοί στο περιβάλλον που δραστηριοποιήστε και να διαφημίσετε τη δουλειά, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, ανάλογα και με τον τομέα που εργάζεστε. Εάν είστε επιχειρηματίες μπορεί να αναθεωρήσετε τον τρόπο που προβάλλεστε, τη στρατηγική σας και να δημιουργήσετε μία νέα πρωτοποριακή καμπάνια για τα προϊόντα σας και την προβολή της εταιρείας σας. Επίσης, θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να πείτε στους γύρω σας πώς νιώθετε πραγματικά και να σας κατανοήσουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια που ο Δίας θα παραμείνει στον Κριό, δηλαδή από τις 20/12/22 έως τις 16/5/23, το μεγάλο σας ατού θα είναι οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε και να προοδεύσετε στην καριέρα και τις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τα άτομα που συναντάτε καθημερινά (γείτονες, συναδέλφους, κλπ.). Επίσης, θα σας ευνοήσει ιδιαίτερα σε ταξίδια και αν ασχολείστε με τα ΜΜΕ, την εκπαίδευση και τον τουρισμό.

ΙΧΘΥΕΣ

Στις 20 Δεκεμβρίου θα αποχαιρετίσετε τον παραδοσιακό σας κυβερνήτη, τον Δία, από το ζώδιο σας και σίγουρα δεν θα τα βάψετε μαύρα, διότι ο πλανήτης της επέκτασης και της τύχης από τον Κριό θα φέρει εύνοια στα οικονομικά σας. Όσο ο Δίας ήταν στο δικό σας ζώδιο φυτέψατε τους σπόρους, υλοποιήσατε κάποια όνειρα σας και κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές για την πρόοδο σας, και τώρα θα δείτε αν οι επιλογές σας θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρήματα. Ο Δίας στον Κριό θα μείνει μέχρι τις 16 Μαΐου 2023, επηρεάζοντας τον 2ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον οίκο της αυτοεκτίμησης, της αφθονίας και των χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε καλύτερες προοπτικές για το πορτοφόλι σας, νέες δουλειές και προτάσεις και καινούριες πηγές εσόδων. Πιστέψτε λοιπόν στις ικανότητες σας και ξεκινήστε να διεκδικείτε αυτό που σας αξίζει. Μην αυτοπεριορίζεστε και μην αφήνετε στις ανασφάλειες σας να κάνουν κομάντο. Ο Δίας στον Κριό είναι μια από τις πιο τυχερές θέσεις και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε για να πάρετε αύξηση, να κάνετε μια επένδυση, να αποδείξετε την αξία σας, να έχετε άνοδο στην καριέρα σας. Μπορεί να ξεκινήσετε και ένα πρόγραμμα αποταμίευσης που θα σας δώσει και μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και ανεξαρτησίας. Επίσης, ο Δίας από τον Κριό μπορεί να φέρει την ασφάλεια που αναζητάτε στη ζωή σας όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω αισθημάτων και να αποφασίσετε να παντρευτείτε ή να δεσμευτείτε σε μια ουσιαστική σχέση.