Ποια ζώδια και με ποιο τρόπο επηρεάζονται από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21/12/2022

Ποια ζώδια και με ποιο τρόπο επηρεάζονται από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21/12/2022

Ποια ζώδια και με ποιο τρόπο επηρεάζονται από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21/12/2022

Στην αστρολογία, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σηματοδοτεί μια περίοδο ανάπαυλας και προβληματισμού, καθώς η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου μας ωθεί να στρέψουμε την προσοχή μας προς τον εσωτερικό μας κόσμο και να αξιολογήσουμε τι μας πηγαίνει μπροστά και τι μας κρατάει πίσω. Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αλλά ανάλογα με τη θέση των πλανητών οι ενέργειες και η επιρροή μπορεί να διαφέρουν πολύ κάθε φορά.

Ο αστρολογικός χάρτης του Χειμερινού Ηλιοστασίου του 2022 ισχύει από τις 21 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 20 Μαρτίου 2023. Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι συχνά μια πρόκληση λόγω της ενδοσκόπησης που μας ωθεί να κάνουμε, αλλά και μια απαραίτητη χρονική περίοδος για να σκεφτούμε πού θα πάμε στο μέλλον και πού πρέπει να κατευθύνουμε τις προσπάθειες μας. Δίνει την ευκαιρία στον εαυτό μας να κινηθεί αργά και συντηρητικά, να αντικρίσει την υποσυνείδητη σκιώδη πλευρά του, να αγκαλιάσει το άγνωστο, ώστε έτσι να μας οδηγήσει στην Άνοιξη της ψυχής και των δυνατοτήτων μας.

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο κι έχουν ανάγκη από ενδοσκόπηση σύμφωνα με τον αστρολογικό χάρτη του Χειμερινού Ηλιοστασίου είναι τα εξής:

ΚΡΙΟΣ

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Χείρωνα στον Κριό από τις 27/12 έως τις 6/1, φέρνοντας στην επιφάνεια κάποιες μνήμες από καταστάσεις του παρελθόντος που σας έχουν πληγώσει. Ο Ανάδρομος κυβερνήτης σας Άρης ενισχύει αυτή την τάση. Στο εσωτερικό σας τοπίο υπάρχουν κάποια μελαγχολικά χρώματα που σας κάνουν να βλέπετε ορισμένες φορές το μέλλον μουντό κι αβέβαιο. Ο Δίας θα προχωρήσει σε σύνοδο με τον Χείρωνα μεγεθύνοντας κάποιες ανασφάλειες και ίσως έτσι να σας δείξει πόσο αυτή η παλιά πληγή και οι οδυνηρές εμπειρίες επηρεάζουν την ψυχή σας. Παράλληλα όμως είναι η γέφυρα που θα σας οδηγήσει στο φως. Είναι μια απαραίτητη διεργασία για να έρθει η λύτρωση. Αναγνωρίστε στον εαυτό σας το κουράγιο που δείξατε και σας έχει φέρει εδώ που βρίσκεστε σήμερα. Όσο για το μέλλον προσπαθήστε να αισθανθείτε άνετα με την αβεβαιότητα και βοηθήστε όσους μπορείτε και περνάει από το χέρι σας. Ίσως το να είστε επιβοηθητικοί και το να προσπαθήσετε να εστιάσετε περισσότερο στην πιθανότητα παρά στη σιγουριά, να είναι αυτό που τελικά θα σας απελευθερώσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ερμής, ο κοσμικός αγγελιοφόρος, ετοιμάζεται να γίνει ανάδρομος στις 29 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα ο Άρης είναι κι αυτός ανάδρομος στο ζώδιο σας. Έτσι αυτή δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κυνηγήσετε τους στόχους σας. Αντίθετα, το πλανητικό σκηνικό σας παρακινεί να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 θα συνεχίσετε να αναμοχλεύετε το παρελθόν και να επαναλαμβάνετε διαρκώς στο κεφάλι σας τα πεπραγμένα σας. Θα αναρωτιέστε διαρκώς τι θα είχε συμβεί αν είχατε κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Θα σκέφτεστε ότι δεν θα είχατε οδηγηθεί εδώ αν δεν είχατε προτιμήσει να είστε τόσο ειλικρινείς, αν είχατε σκεφτεί περισσότερο τις συνέπειες των λόγων σας, και ένα «αν» θα τριβελίζει το μυαλό σας. Όμως ίσως είναι καλύτερα να σκέπτεστε περισσότερο πριν πράξετε κάτι ή πριν μιλήσετε, από το να αισθάνεστε άσχημα και να μετανιώνετε αργότερα. Τις νύχτες λοιπόν που προσπαθείτε να ξεκουραστείτε, προσπαθήστε να κάνετε έναν εσωτερικό διάλογο πριν μιλήσετε και εκφράσετε με παρορμητισμό τα συναισθήματα σας στους άλλους. Ίσως πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που λειτουργείτε και να μην μένετε σε συμπεριφορές που έχετε συνηθίσει, εξάλλου δεν θα έχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Σελήνη της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου θα περάσει στον Τοξότη, ένα αισιόδοξο ζώδιο της φωτιάς. Τους επόμενους τρεις μήνες θα νιώθετε εύφλεκτοι και θα είστε γεμάτοι δίψα για περιπέτεια. Όμως η Σελήνη θα είναι σε αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους, προσθέτοντας μια εσωτερική ανησυχία που χρειάζεται βαθιά ενδοσκόπηση. Το να ζητάτε βοήθεια δεν είναι κάτι που έχετε μάθει, αλλά είναι κάτι που έχετε ανάγκη ανά διαστήματα. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε τα πιο ευάλωτα συναισθήματά σας, αλλά τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αναγνωρίσετε την προέλευσή τους. Δεν οφείλετε τίποτα σε αυτούς που σας άφησαν πληγωμένους και αβοήθητους. Μην καταπιέζετε τον θυμό σας προσπαθώντας να τον κρύψετε. Το να γιορτάσετε τη ζωή δεν είναι μια πράξη εξέγερσης, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα σας. Αφήστε τη φλόγα της να καυτηριάσει κάθε παλιό τραύμα. Εάν θέλετε να ξεκολλήσετε από το παρελθόν μία για πάντα, τότε είναι απαραίτητο να καταλάβετε γιατί αισθάνεστε όπως αισθάνεστε, ή τουλάχιστον να συμβιβαστείτε με το ό,τι δε γνωρίζετε. Η αγάπη θα νικήσει έτσι τον θυμό και θα γίνει πιο τρυφερή αν γίνετε κι εσείς πιο τρυφεροί μαζί της.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το τετράγωνό του Ήλιου στον Αιγόκερω που θα σχηματιστεί με τον πληγωμένο θεραπευτή Χείρωνα είναι ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να κοιτάξετε ταυτόχρονα στο μέλλον και στο παρελθόν. Ίσως αντικρίζοντας την πλήρη εικόνα μπορεί να αναρωτηθείτε πού τελειώνει η δουλειά και πού αρχίζει η ευτυχία σας και γιατί τα μπερδεύετε τόσο πολύ. Όταν υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να γίνουν, η κάθε επιλογή μπορεί να φαίνεται λανθασμένη. Όπως και να υπάρχει πάντα κάποιος που δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένος. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε για να μετατρέψετε τον εαυτό σας σε μια παραγωγική μηχανή, τόσο λιγότερος χρόνος μένει να αφιερώσετε στο κομμάτι του εαυτού σας που απολαμβάνει να είναι δημιουργικό, αυθόρμητο και ελεύθερο. Γι’ αυτό αναθεωρήστε τον τρόπο ζωής σας και μην αφήσετε τους φόβους και τις υποχρεώσεις να σας στερούν τα ενδιαφέροντά σας και τα άτομα που είναι σημαντικά για εσάς. Άλλωστε η αγάπη σάς δίνει πάντα τόση ενέργεια. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε παράλληλα την υγεία, την ευεξία και το σώμα σας. Μια εναλλακτική ολιστική προσέγγιση με υγιεινό τρόπο ζωής ή γυμναστική, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, μπορεί να έχουν τεράστια οφέλη αν το αποφασίσετε αυτό το διάστημα.