Πώς θα είναι ο Νοέμβριος 2021 αστρολογικά;

Πώς θα είναι ο Νοέμβριος 2021 αστρολογικά;

Πώς θα είναι ο Νοέμβριος 2021 αστρολογικά;

Θεωρώ ότι γνωρίζοντας τις αστρολογικές προδιαγραφές ενός μήνα (πότε έχουμε σημαντικές όψεις, αλλαγές ζωδιακών θέσεων των πλανητών, φάσεις της Σελήνης, όπως η Νέα Σελήνη ή οι εκλείψεις), μπορούμε πιο εύκολα να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες μας, αλλά και να προσαρμοστούμε ενεργειακά και συναισθηματικά. Σαν ένα δελτίο πρόγνωσης καιρού που σε προϊδεάζει για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείς μια βροχερή μέρα ή ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγεις για να μην εγκλωβιστείς σε κακές καιρικές συνθήκες. Βοηθά όταν έχουμε πιο απαιτητικές επιρροές να είμαστε πιο υπομονετικοί και όταν η ώρα είναι κατάλληλη να εκμεταλλευόμαστε τις θετικές όψεις για να αναλάβουμε δράση, είτε στους προσωπικούς είτε στους επαγγελματικούς μας στόχους.

Ο φετινός Νοέμβριος 2021 έχει έναν άστατο «κοσμικό» καιρό σε όλη τη διάρκεια του. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή του Σκορπιού από τις 23/10/2021 μέχρι τις 22/11/2021, όταν ο Ήλιος θα προχωρήσει στον Τοξότη. Ό,τι είναι κρυμμένο ή σκοτεινό, είτε αφορά εμάς τους ίδιους, τις σχέσεις μας ή και την κοινωνία που ζούμε, έρχεται στο φως. Ο Σκορπιός, το μυστηριώδες αυτό συναισθηματικό ζώδιο, δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις σκιές και τα σκοτάδια, την άβυσσο της ίδιας της ψυχής. Ήδη στο ζώδιο αυτό βρίσκονται ο Ήλιος από τις 23/10/2021, αλλά και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου, ο Άρης, από τις 30/10/2021.

Η Νέα Σελήνη της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης

Το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου σχηματίζεται μια ισχυρή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, με άμεση επιρροή από τον Ουρανό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό το φεγγάρι στον Ταύρο. Άρης και Κρόνος κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους με όψεις προς αυτό το φεγγάρι. Είναι μια Νέα Σελήνη αποκαλυπτική, που φέρνει στο φως πληροφορίες που ήταν κρυμμένες. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών γεγονότων, των εκπλήξεων, αλλά και του χάους κάποιες φορές. Δημιουργεί έντονους κραδασμούς σε ενεργειακό επίπεδο και λειτουργεί καταλυτικά στις αποφάσεις για αλλαγές. Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά της σταθερής ομάδας: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 12 μοίρες (+ – 2 μοίρες). Η επιρροή της Νέας Σελήνης θα είναι ισχυρή τόσο σε επίπεδο επικαιρότητας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για όλους μας. Μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε μας βαραίνει και λειτουργεί τοξικά στη ζωή μας, είτε είναι καταστάσεις, αυτοκαταστροφικές συνήθειες, τοξικές προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις και στη θέση τους να οικοδομήσουμε πιο υγιείς βάσεις στη ζωή μας. Η Νέα Σελήνη αυτή ενεργοποιεί την κυρίαρχη όψη της χρονιάς, το τετράγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο, για το οποίο έχω κάνει εκτεταμένη αναφορά στο άρθρο μου που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη επιρροή στον αστρολογικό χάρτη της χώρας μας και δυστυχώς η επικαιρότητα δεν θα είναι τόσο ευχάριστη.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω για… μήνες!

Στις 5/11 η Αφροδίτη προχωρά στον Αιγόκερω, ενθαρρύνοντας μας να έχουμε μια πιο υπεύθυνη και ώριμη στάση απέναντι στις σχέσεις μας, αλλά και στη διαχείριση των οικονομικών μας. Συνήθως η Αφροδίτη δεν μένει σε κάθε ζώδιο πάνω από μήνα, αλλά αυτή τη φορά -καθώς τον άλλο μήνα θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία- θα επεκτείνει την επίσκεψή της στο γήινο και πρακτικό αυτό ζώδιο μέχρι τις 5/3/22. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω αγαπά τη συνέπεια και την ασφάλεια στις σχέσεις, δίνοντας μια πιο συντηρητική τάση. Ίσως μέσα στη δίνη των γεγονότων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε άλλα επίπεδα στην καθημερινότητα μας, έχουμε την ανάγκη για πιο ουσιαστικές, ήρεμες και ασφαλείς σχέσεις. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι θα επωφεληθούν περισσότερο από τη μακρά σε διάρκεια επιρροή της.

Ερμής στον Σκορπιό: Βαθιά σκέψη και αλήθειες που πονάνε

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης προς 6η Νοεμβρίου έχουμε αλλαγή ζωδιακής θέσης και για τον Ερμή. Από τη διπλωματική και αρκετά επιφανειακή θέση του στον Ζυγό το τελευταίο δίμηνο, ο Ερμής περνά στον Σκορπιό και απαιτεί βάθος, ειλικρίνεια και ευθύτητα στην επικοινωνία. Η θέση αυτή είναι εξαιρετική για ανάλυση των προβλημάτων και εξεύρεση λύσεων. Φυσικά σε ένα ζώδιο του νερού ο Ερμής επηρεάζεται κι από το συναίσθημα του και μας καλεί να φτάσουμε στο βάθος των γεγονότων και των εμπειριών μας χωρίς φόβο. Θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά, τα περιουσιακά, την εξουσία, τη σεξουαλικότητα, τον πόνο, την ασθένεια και τις αλλαγές, θα είναι στα μυαλό μας περισσότερο αυτό τον μήνα μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, καθώς η επιρροή του ενισχύεται κι από την παρουσία του Ήλιου και του Άρη στον Σκορπιό.

Ερμής στον Τοξότη: Ανοιχτοί ορίζοντες και αισιοδοξία

Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου ο Ερμής θα προχωρήσει στον πιο αισιόδοξο Τοξότη, δίνοντας άλλη προοπτική στη σκέψη μας. Στη θέση αυτή θα βοηθήσει να ανοίξουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, να προωθήσουμε τις ιδέες, τις σκέψεις, να ταξιδέψουμε και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Η επιρροή του είναι σαφώς πολύ πιο χαλαρή και ελαφριά, σχεδόν τη στιγμή που πρέπει για ετοιμαστούμε για τη γιορτινή περίοδο.

Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Στις 19 Νοεμβρίου σχηματίζεται η πρώτη έκλειψη της χειμερινής περιόδου, αλλά και η πρώτη έκλειψη στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στην επόμενη χρονιά. Οι Σεληνιακές εκλείψεις στην αστρολογία κάνουν μια συνηθισμένη Πανσέληνο ακόμη πιο ισχυρή στην επιρροή της. Είναι μια καλή ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε παλιές και ξεπερασμένες αντιλήψεις και τακτικές. Η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία. Πολλές φορές οι εκλείψεις φέρνουν το τέλος μιας κατάστασης στη ζωή μας, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τις περισσότερες φορές, όσο κι αν μας ξεβολεύουν προς στιγμή αυτές οι αλλαγές, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη μας. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες (+ – 2 μοίρες) θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ήλιος στον Τοξότη: Επιστροφή στην αισιοδοξία

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό προχωρά στο πύρινο ζώδιο του Τοξότη. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που πάντα ψάχνει νόημα στη ζωή, την αλήθεια και την ελευθερία. Μας προσκαλεί να κινηθούμε περισσότερο, να ψάξουμε νέες κατευθύνσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, να αγκαλιάσουμε την περιπέτεια και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας πνευματικούς, γεωγραφικούς, φιλοσοφικούς. Πολύ πιο ελαφριά η περίοδος αυτή που ξεκινά, συνδεδεμένη πάντα με την προετοιμασία για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που πολλές φορές είναι πιο διασκεδαστική κι από τις ίδιες τις γιορτές.

Για τις θετικές και τις δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου, ώστε να προγραμματίσετε με μεγαλύτερη ευκολία το πρόγραμμα σας, πατήστε εδώ.