Καλές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2021 για τα 12 ζώδια

Καλές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2021 για τα 12 ζώδια

Καλές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2021 για τα 12 ζώδια

Ο Νοέμβριος, ο μήνας του Σκορπιού, είναι ένας ιδιαίτερος μήνας φέτος, αφού η αστρολογική του επικαιρότητα δεν είναι συνηθισμένη. Καταρχάς φέρνει την πρώτη έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Θα ακολουθήσουν πολλές εκλείψεις στον υλικό και οικονομικό αυτό άξονα μέσα στα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας μια νέα κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Η έκλειψη είναι Σεληνιακή και θα λάβει χώρα στις 19/11/2021. Το βλέμμα με αυτή την έκλειψη στρέφεται στην Αμερική, καθώς συμπίπτει με τα γενέθλια του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οι εξελίξεις από τον Νοέμβριο μέχρι την άνοιξη θα είναι καταιγιστικές για τις ΗΠΑ. Δευτερευόντως στις 05/11/2021 η Αφροδίτη περνά στον Αιγόκερω, όπου και θα μείνει κατά παρέκκλιση 4 ολόκληρους μήνες μέχρι τις 05/03/2022. Αυτό θα συμβεί γιατί θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία από τις 19/12/2021 μέχρι τις 28/01/22. Ανάδρομη η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο φέρνει ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση, αλλά και θέτει το ενεργειακό ζήτημα σε πρώτο πλάνο. Τον Νοέμβριο, όταν θα περάσει στη σκιά της ανάδρομης πορείας της από την έκλειψη κι έπειτα (19 Νοεμβρίου 2021), θα μας δώσει τα πρώτα σημάδια του τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε την περίοδο των εορτών. Ο μήνας ξεκινά με μια Νέα Σελήνη στον Σκορπιό που αντιτίθεται στον Ουρανό, τον πλανήτη του απροόπτου, των εκπλήξεων και του χάους. Η χώρα μας επηρεάζεται έντονα από τη Νέα αυτή Σελήνη που δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση, απρόβλεπτα γεγονότα και έξαρση φυσικών, μετεωρολογικών και γεωφυσικών φαινομένων. Πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε τις ημερομηνίες που σχηματίζονται οι ακριβείας όψεις αντίθεσης του Ήλιου και του Άρη με τον Ουρανό και τα τετράγωνα με τον Κρόνο. Οι όψεις του Νοεμβρίου επηρεάζουν εκτός από τον χάρτη της χώρας μας και τον αστρολογικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Τουρκίας και του Ισραήλ.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Νοεμβρίου για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου σας πατήστε εδώ.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Νοεμβρίου: Ο μήνας μπαίνει με μια θετική όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία, ένα υπέροχο τρίγωνο που ευνοεί την επικοινωνία, τις ευχάριστες ειδήσεις, το εμπόριο, τις σπουδές, τα θέματα των δοσοληψιών, τις αγοραπωλησίες, τις συνεντεύξεις, τις εκκινήσεις, τα ταξίδια.

Επηρεάζει θετικά Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκονται κοντά στην 22η μοίρα.

2 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του Ερμή από τον Ζυγό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας δίνοντας έμφαση στην αρνητικότητα, το παρασκήνιο, την καχυποψία, την εκδικητικότητα. Πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία πρέπει να είναι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται κοντά στις 24 μοίρες των ζωδίων αυτών.

4 Νοεμβρίου: Πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη ταυτόχρονα με την αντίθεση Ήλιου-Ουρανού που ολοκληρώνεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης προς 5η Νοεμβρίου, φέρνοντας καταιγιστικές εξελίξεις στην καθημερινότητα μας, απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές, ανατροπές, εντάσεις, απρόσμενα γεγονότα που επηρεάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα τη χώρα μας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο και συγκεκριμένα κοντά στις 12 μοίρες των ζωδίων τους ή όσοι έχετε ωροσκόπο κοντά στις 12 μοίρες των παραπάνω ζωδίων επηρεάζεστε περισσότερο.

6 Νοεμβρίου: Ο Ερμής ήδη έχει προχωρήσει στο ζώδιο του Σκορπιού και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου σχηματίζει εξάγωνο με την Αφροδίτη μια θετική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας, τη λεκτική έκφραση των συναισθημάτων μας. Βοηθητική όψη για συζητήσεις, αλλά και μετακινήσεις, για Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους με γενέθλια στις αρχές των ζωδίων τους ή όσους έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

10 Νοεμβρίου: Μια από τις πιο απαιτητικές μέρες όλου του μήνα, καθώς έχουμε τρεις έντονες όψεις στις οποίες συμμετέχουν Ερμής και Άρης με τον Κρόνο. Η σύνοδος Ερμή-Άρη εκείνη τη μέρα από τη μια είναι μια δυναμική όψη, δείχνει ευστροφία και αποφασιστικότητα, εύκολα όμως μπορεί να παρασύρει σε βιασύνες και θυμό αυτούς που επηρεάζει. Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο στον Υδροχόο και αργά τη νύχτα, ξημερώνοντας 11/11, το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο. Οι όψεις αυτές επηρεάζουν και την 11η Νοεμβρίου. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην επικοινωνία, στη δράση, η αυστηρότητα, τα προβλήματα, οι περιορισμοί, τα ατυχήματα θα είναι η τάση αυτών των δύο ημερών και τα ζώδια που πρέπει να είναι πιο υπομονετικά, καθόλου βιαστικά και όσο γίνεται πιο θετικά στον τρόπο που σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τα πράγματα, είναι: Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο ή για περισσότερη ακρίβεια όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια από τις 5 μέχρι τις 9 μοίρες.

12 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μια μέρα που ευνοεί την καλλιτεχνική έκφραση, τη μουσική, την ονειροπόληση, τη διαίσθηση, ενώ θα μας πιάνουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Επηρεάζονται περισσότερο Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες σε επίπεδο αυτοέκφρασης, ρομαντικών εκδηλώσεων και δημιουργικότητας, κυρίως όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 18 ως τις 22 μοίρες.

13 Νοεμβρίου: Άλλη μια εκρηκτική μέρα, με τον Ερμή σε αντίθεση με τον Ουρανό, που δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία ή στη τεχνολογία, έλλειψη υπομονής, ξεσπάσματα σε συμπεριφορές και τάσεις ρήξεων. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται από τις 10 ως τις 14 μοίρες, επηρεάζονται περισσότερο.

15 Νοεμβρίου: Η μέρα φιλοξενεί το τετράγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Δία. Ακόμη και τα τετράγωνα του Δία όμως μπορεί να δείχνουν τύχη, ευκαιρίες, λύσεις, αλλά ωθούν και στις υπερβολές και την επιπολαιότητα. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, με Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 21 μέχρι τις 25 μοίρες, επηρεάζονται περισσότερο.

16 Νοεμβρίου: Ο σχηματισμός όψης εξαγώνου ανάμεσα στον Ήλιο στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι ιδιαίτερα έντονος και δυνατός ως όψη και μπορεί να φέρει αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, αποκαλύψεις, αλλά και έντονη τάση ελέγχου στα πράγματα. Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Ιχθύες και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 22 ως τις 26 των παραπάνω ζωδίων επηρεάζονται περισσότερο. Προσοχή όμως στις εμμονές και τα χειριστικά παιχνίδια στις σχέσεις.

17 Νοεμβρίου: Με Άρη σε αντίθεση με τον Ουρανό το σύνθημα είναι χάος! Μπορεί να υπάρχουν επιθέσεις, προβοκατόρικες ενέργειες, προκλητική δράση, απρόσμενες εξελίξεις, επαναστατική διάθεση, συγκρούσεις. Το γεγονός ότι συμπίπτει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου κάνει τη μέρα κάπως πιο επικίνδυνη με εκδηλώσεις βίας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 10 μέχρι τις 14 μοίρες χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικοί.

18 Νοεμβρίου: Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα δείχνει δυνατή διαίσθηση και ένστικτο, καλλιτεχνική έμπνευση, φαντασία, επινοητικότητα, δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, αλλά και τάσεις φυγής. Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες μπορείτε να επωφεληθείτε αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκονται από τις 18 μέχρι τις 22 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

19 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της χειμωνιάτικης περιόδου και η πρώτη στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκλείψεις σε αυτά τα ζώδια τα δυο επόμενα χρόνια. Επηρεάζονται περισσότερο Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι με Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 25 ως τις 29 μοίρες των ζωδίων αυτών.

20-21 Νοεμβρίου: Έχουμε δυο όψεις του Ερμή που σχηματίζονται τα ξημερώματα και το πρωί της 21ης Νοεμβρίου αλλά επηρεάζουν από την προηγούμενη. Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, μια όψη που δεν είναι αρνητική μεν, αλλά μπορεί να φέρει κουτσομπολίστικη διάθεση, επιπολαιότητα στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα ή εκθέτουμε τις απόψεις μας, διασπορά φημών και πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο στα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα και του Υδροχόου από τις 22 μέχρι τις 26 μοίρες. Το πρωί της 21ης Νοεμβρίου ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που βοηθά να έχουμε διερευνητική σκέψη, να λύνουμε εύκολα μυστήρια και νοητικά παζλ, να συγκεντρωνόμαστε στους στόχους μας. Επηρεάζει θετικά κυρίως Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ιχθύες, Καρκίνους, των οποίων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκονται από τις 22 μέχρι τις 26 μοίρες των ζωδίων αυτών.

29 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος συναντά τον Ερμή έχοντας αλλάξει ζωδιακή θέση και οι δύο και έχοντας προχωρήσει στον Τοξότη. Είναι βοηθητική θέση για την επικοινωνία, τις επαφές, τις συζητήσεις, τις μετακινήσεις. Επηρεάζει κυρίως Κριούς, Λέοντες και Τοξότες θετικά και Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύς αρνητικά, αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκονται από την 5η μέχρι την 9η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ολοκληρώνεται το τρίγωνο του Άρη από τον Σκορπιό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Είναι μια όψη που δίνει μια πιο καλλιτεχνική διάσταση στη δράση μας, βοηθά τη φαντασία μας να είναι έκδηλη στον τρόπο που κάνουμε ακόμη και τις καθημερινές μας ρουτίνες και φέρνει στην επικαιρότητα θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές, στη θάλασσα. Ευνοεί Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται από τις 18 μέχρι τις 22 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

30 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο, μια όψη θετική που βοηθά να είμαστε πιο μεθοδικοί στη λύση προβλημάτων, πιο εστιασμένοι και πειθαρχημένοι στους στόχους μας, φέρνει δικαίωση και ωθεί στην ανάληψη ευθυνών. Ευνοεί Τοξότες, Λέοντες, Κριούς, Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται από τις 5 μέχρι 10 μοίρες αυτών των ζωδίων.

 

Σημειώστε και τις ημέρες που η Σελήνη θα βρίσκεται στα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα και του Υδροχόου, καθώς αυτές είναι οι μέρες με τη μεγαλύτερη ένταση και που φέρνουν πιο εύκολα γεγονότα.

4, 5 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Σκορπιό, Νέα Σελήνη

10, 11, 12 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Υδροχόο

17, 18, 19 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Ταύρο – Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης

25, 26 Νοεμβρίου: Σελήνη στον Λέοντα