Γιατί ο,η σύντροφός σου δεν θέλει σεξ σύμφωνα με το ζώδιό του-ης!

Γιατί ο,η σύντροφος σου δεν θέλει σεξ σύμφωνα με το ζώδιό του-ης!

Γιατί ο,η σύντροφός σου δεν θέλει σεξ σύμφωνα με το ζώδιό του-ης!

Όταν για κάποιο λόγο το ταίρι σας δεν έχει διάθεση για σεξ, είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να το υπεραναλύετε στο μυαλό σας και να βασανίζεστε με ερωτήματα του τύπου «τι εννοεί όταν λέει ότι δεν έχει όρεξη;», «φταίει η κούραση και η δουλειά ή φταίω κάπου εγώ;», «μήπως δεν με θέλει πια;». Η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι που κάποιος δεν θέλει να κάνει σεξ είναι πολλοί και διαφορετικοί και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ζώδιο του συντρόφου σας, όπως και άλλοι δείκτες στον αστρολογικό χάρτη μπορούν να σας αποκαλύψουν τι είναι αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι του.

Για παράδειγμα, ο Πλούτωνας, ως κυβερνήτης του σκοτεινού και μυστηριώδους Σκορπιού, μπορεί να μας πει πολλά για τα κρυφά κίνητρα του άλλου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σεξ και τις αναστολές που μπορεί να έχει κάποιος. Εάν λοιπόν σε έναν γενέθλιο αστρολογικό χάρτη κοιτάξουμε το ζώδιο του Πλούτωνα, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις βαθύτερες πτυχές του άλλου, μιας και κυβερνά τα πάθη και τα πρωτόγονα ένστικτα μας. Εξαιτίας της μυστικοπαθούς φύσης του, η ενέργεια αυτού του πλανήτη κάνει την εμφάνιση της μέσα στις πιο βαθιές συναισθηματικές σχέσεις, στον γάμο και στις σεξουαλικές σχέσεις που μπορεί να έχουμε με κάποιον.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το κλειδί για μια υγιή σχέση είναι η επικοινωνία, επομένως πριν βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα θα είναι καλό να ρωτήσετε τον σύντροφο σας τι τον απασχολεί και να κάνετε μια ανοιχτή και ξεκάθαρη κουβέντα μαζί του. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι δεν είναι απόλυτα ειλικρινής ή αρχίζει να αποφεύγει το σεξ συχνότερα από πριν, τότε η αστρολογία μπορεί να φανεί χρήσιμη. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς μπορείτε να ερμηνεύσετε αυτή τη συμπεριφορά ανάλογα με το ζώδιο του.

ΚΡΙΟΣ

Είναι γνωστό ότι οι Κριοί είναι εκ φύσεως άμεσοι και ειλικρινείς, επομένως εάν σας πουν ότι δεν είχαν μια καλή ημέρα στη δουλειά ή κάτι τους πήγε στραβά, δεν έχετε λόγο να τους αμφισβητήσετε. Ωστόσο, αν αρχίσουν να αποφεύγουν το σεξ συστηματικά, παρά τις δικές σας προσπάθειες, τότε ίσως θα πρέπει να προβληματιστείτε και να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή. Εάν ένας Κριός αισθάνεται στάσιμος και εγκλωβισμένος μέσα σε μια σχέση, τότε δεν αποκλείεται να αρχίσει να απομακρύνει τον σύντροφο του και να αποφεύγει το ερωτικό παιχνίδι. Το να απέχουν από το σεξ είναι μια έμμεση αντίδραση, προκειμένου να δείξουν στο ταίρι τους ότι θα προτιμούσαν να βρίσκονται κάπου αλλού, αφού δεν τους καλύπτει πια η σχέση, ίσως επειδή έχει καταντήσει μονότονη και βαρετή για εκείνους. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκάσουν τον άλλον να αναλάβει δράση, να αλλάξει τη στάση του απέναντι τους και να κάνει κάτι ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Το σεξ για έναν Κριό είναι πολύ σημαντικό, επομένως το να μην το επιδιώκει συστηματικά είναι ουσιαστικά ένας αμυντικός μηχανισμός, επειδή αισθάνεται ευάλωτος και απειλείται η αίσθηση του «Εγώ» του μέσα στη σχέση.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι ως γήινο ζώδιο φημίζονται για την εργατικότητα και τη φιλοδοξία τους. Ο κυβερνήτης τους, η Αφροδίτη, συνδέεται με την ομορφιά, το χρήμα, την πολυτέλεια και τα υλικά αποκτήματα, επομένως όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για εκείνους και απασχολούν αρκετά το μυαλό τους μέσα στην καθημερινότητα τους. Εάν ένας Ταύρος αρνείται να κάνει σεξ, τότε αυτό σημαίνει ότι οι προτεραιότητες τους τη δεδομένη στιγμή αφορούν τα επαγγελματικά και τα χρήματα. Άλλωστε, οι Ταύροι χρησιμοποιούν τον πλούτο και το κοινωνικό στάτους ως μέσο για να προσελκύσουν τον ερωτικό τους σύντροφο και μάλιστα πολλές φορές επικεντρώνονται τόσο πολύ στο «φαίνεσθαι» και τα επιφανειακά ζητήματα, με αποτέλεσμα να παραβλέπουν τη βαθύτερη σύνδεση με τον άλλον. Άλλες φορές, ένας Ταύρος μπορεί να χρησιμοποιεί την αποχή από το σεξ ως ένα είδος τιμωρίας, σε περίπτωση που έχουν εκνευριστεί με το ταίρι τους ή αν θέλουν να γίνει το δικό τους. Αποφεύγοντας λοιπόν το σεξ, προσπαθούν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν από τον άλλον, σχεδόν εκβιαστικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να ερμηνεύσει κάποιος το ζώδιο των Διδύμων, μιας και πρόκειται για πολύπλευρες προσωπικότητες και αλλάζουν συχνά διαθέσεις. Πολλές φορές λοιπόν δείχνουν προς τα έξω κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι τους. Εάν ο σύντροφος σας αρνείται να κάνει σεξ, δεν αποκλείεται να τον έχει απορροφήσει κάτι το οποίο εσείς αγνοείτε και για κάποιο λόγο έχει παραλείψει να σας το πει. Εάν εσκεμμένα κρατάει μέσα του κάτι που τον απασχολεί, τότε ίσως να θεωρεί ότι δεν μπορείτε να τον καταλάβετε ή να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για εκείνον και να θέλει πρώτα να το επεξεργαστεί στο δικό του το μυαλό. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή μαζί του και να ακούσετε όσα έχει να σας πει. Επιπλέον, είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ότι ένας Δίδυμος σκορπάει εύκολα την ενέργεια του εδώ κι εκεί και του είναι δύσκολο να επικεντρωθεί σε ένα πράγμα τη φορά και γι’ αυτό χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια και εγκεφαλικό παιχνίδι προκειμένου να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος θεωρείται ως ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια, καθώς ανήκει στο στοιχείο του νερού που συνδέεται με το βαθύ συναίσθημα. Επιπλέον, ως ζώδιο που το κυβερνά η Σελήνη, χαρακτηρίζεται από κυκλοθυμία και συχνή εναλλαγή διαθέσεων. Πολλές φορές, ακόμα και ένα αθώο αστείο ή το παραμικρό σχόλιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να αλλάξει η ψυχολογία του από τη μια στιγμή στην άλλη. Εάν λοιπόν ο σύντροφος σας ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου και δεν έχει όρεξη να κάνετε σεξ και να έρθετε πιο κοντά, τότε ίσως κάτι τον έχει ενοχλήσει ή τον έχει πληγώσει και δεν σας το έχει πει. Ίσως μάλιστα περιμένει να το καταλάβετε από μόνοι σας. Επιπλέον, ο Καρκίνος έχει ανάγκη από οικειότητα και συναισθηματικό δέσιμο προκειμένου να αισθανθεί ασφάλεια και να αφεθεί. Επομένως, αν βρίσκεστε στην αρχή της σχέσης σας και ακόμα δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλον, τότε είναι πολύ φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δώστε χρόνο, προσπαθήστε να κατανοήσετε τις βαθύτερες ανάγκες του συντρόφου σας και κυρίως κάντε τον να σας εμπιστευτεί και να νιώσει άνετα μαζί σας.

ΛΕΩΝ

Το ζώδιο του Λέοντα έχει ως κυβερνήτη τον Ήλιο και συνδέεται με το «Εγώ», την ταυτότητα μας και την αυτοέκφραση. Εάν ο σύντροφος σας είναι Λέων και αδιαφορεί για το σεξ, τότε είναι πολύ πιθανό να μην αισθάνεται καλά με τον εαυτό του ή για κάποιο λόγο να έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθηση του και να αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετός για τον άλλον. Ο Λέοντας θεωρείται σε γενικές γραμμές ένα ζώδιο πολύ θερμό και δοτικό, το οποίο απολαμβάνει τη ζωή, τον έρωτα και θέλει να περνάει καλά και να κάνει και τον άλλον να αισθάνεται όμορφα μαζί του. Εάν λοιπόν φτάσει στο σημείο να μην ενδιαφέρεται για το σεξ, τότε κάτι του έχει δημιουργήσει ανασφάλεια ή ντροπή και τον έχει μπλοκάρει. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να του κάνετε κομπλιμέντα, να τον φροντίζετε σαν μικρό παιδί και να τονώνετε το «Εγώ» του. Να είστε σίγουροι ότι όταν πάρει τα πάνω του και βρει πάλι τον εαυτό του, θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται άμεσα με το σώμα, την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Οι εκπρόσωποι λοιπόν αυτού του ζωδίου προσπαθούν με κάθε τρόπο να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να προσέχουν το σώμα τους. Εάν ο σύντροφος σας αισθάνεται αδιαθεσία ή τον απασχολεί ένα θέμα υγείας, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχει τη όρεξη να κάνει σεξ. Ακόμα και η παραμικρή ενόχληση που μπορεί να νιώσει ή η υπόνοια ότι του συμβαίνει κάτι είναι ικανή να του χαλάσει τη διάθεση και να τον γεμίσει με άγχος και ανησυχία. Επιπλέον, η Παρθένος είναι ζώδιο της εργασίας και της προσφοράς και οι εκπρόσωποι της νιώθουν την ανάγκη να είναι χρήσιμοι στους άλλους και να είναι παραγωγικοί στη δουλειά τους. Εάν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον, τότε μπορεί το μυαλό τους να είναι εντελώς αλλού και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο ερωτικό κάλεσμα. Είναι σημαντικό να συζητήσετε ανοιχτά μαζί τους και να προσπαθήσετε να μάθετε τι τους απασχολεί, μιας και η Παρθένος είναι ένα επικοινωνιακό και αναλυτικό ζώδιο και δεν θα διστάσει να μοιραστεί τα προβλήματα και τα άγχη μαζί σας.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των διαπροσωπικών σχέσεων και φημίζεται για την ανάγκη του να μοιράζεται στιγμές και να δίνει μεγάλη σημασία στον ερωτικό του σύντροφο. Θα κάνει τα πάντα λοιπόν για να ικανοποιήσει το άτομο που έχει δίπλα του και θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει τη σχέση να λειτουργήσει. Εάν όμως δείχνει συστηματικά ότι δεν έχει διάθεση για σεξ και ερωτικό παιχνίδι, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προβάλλει τους δικούς του φόβους επάνω στον άλλον. Ίσως για κάποιο λόγο να αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετοί ή ότι έχουν κάποιο ψεγάδι, κάτι που τους γεμίζει με ανασφάλειες και αναστολές. Έτσι λοιπόν, μπορεί να αποφεύγουν να κάνουν σεξ επειδή θεωρούν ότι δεν είναι ελκυστικοί στα μάτια του άλλου ή θεωρούν ότι ο άλλος είναι εκείνος που δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί τους. Εάν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, τότε μπορεί ένας Ζυγός να φέρεται έτσι επειδή ο ίδιος έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη σχέση του και είναι έτοιμος να ψάξει για κάτι άλλο, αφού θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια και δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για να σώσει την κατάσταση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι γνωστό ότι ο Σκορπιός είναι το πιο μυστηριώδες και μυστικοπαθές ζώδιο και έχει την ανάγκη να μην αποκαλύπτει τα πάντα στον άλλον και να κρατάει πράγματα για τον εαυτό του. Επιπλέον, θεωρείται από τα πιο παθιασμένα και σεξουαλικά ζώδια, αφού το σεξ γι’ αυτούς είναι κάτι παραπάνω από μια σαρκική επαφή και μέσω αυτού δημιουργούν μια βαθύτερη σύνδεση με τον σύντροφο τους. Εάν λοιπόν ένας Σκορπιός αποφεύγει το σεξ, τότε υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Η μία περίπτωση είναι να παίζουν κάποιου είδους παιχνίδι εξουσίας και να προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να χειραγωγήσουν τον άλλον και να αποκτήσουν τον έλεγχο και το πάνω χέρι στη σχέση τους. Ένας άλλος λόγος είναι ότι προσπαθούν να καταπιέσουν τα βαθύτερα συναισθήματα τους, που αναπόφευκτα βγαίνουν στην επιφάνεια με το σεξ. Η ένταση που βιώνουν οι Σκορπιοί κατά τη διάρκεια της πράξης είναι τόσο δυνατή, σε σημείο που τους κατακλύζει και δυσκολεύονται να την ελέγξουν. Πολλοί Σκορπιοί αισθάνονται ότι αυτή είναι η μοναδική στιγμή μέσα στη σχέση που χάνουν τον έλεγχο του εαυτού τους και κάτι τέτοιο τους κάνει να αισθάνονται ευάλωτοι και αδύναμοι. Είναι σημαντικό να αισθάνονται συναισθηματική ασφάλεια μαζί σας και να τους κάνετε να σας εμπιστευτούν απόλυτα, εάν θέλετε να αφεθούν και να βιώσετε μαζί τους την απόλυτη σεξουαλική εμπειρία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι ένα φιλελεύθερο και ανήσυχο ζώδιο το οποίο έχει ανάγκη από ανεξαρτησία και γι’ αυτό η δέσμευση με τη μορφή σχέσης δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον. Ωστόσο, απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα μιας σχέσης και το σεξ είναι ένα από αυτά. Του αρέσει η περιπέτεια, θέλει μοιράζεται νέες εμπειρίες μαζί με το ταίρι του και γενικώς να περνάνε ευχάριστα μαζί. Εάν λοιπόν ο σύντροφος σας ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη και δεν δείχνει να έχει διάθεση για σεξ, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα στη σχέση σας. Ίσως το ταίρι σας να έχει χάσει το ενδιαφέρον του και να αισθάνεται ότι η σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει πια. Ένας Τοξότης βαριέται εύκολα και έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι μέσα από τη σχέση εξελίσσεται και μαθαίνει καινούρια πράγματα. Εάν παραμένει στάσιμος για καιρό, τότε μπορεί να του φύγει η σεξουαλική έξαψη που ένιωθε στις αρχές. Επιπλέον, ένας Τοξότης έχει ανάγκη από ελευθερία κινήσεων, επομένως μια καταπιεστική σχέση, η οποία δεν του δίνει χώρο να αναπνεύσει, μπορεί να τον κάνει να χάσει το ερωτικό του ενδιαφέρον και να τον απομακρύνει από εσάς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως φημίζεται για τις φιλοδοξίες και τους κοινωνικούς του στόχους και είναι το ζώδιο εκείνο που δεν θα διστάσει να αφήσει στην άκρη τις διαπροσωπικές του σχέσεις και τα ερωτικά ζητήματα για να αφοσιωθεί στην καριέρα και τα επαγγελματικά του. Το σεξ για αυτούς είναι ένας τρόπος για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Είναι πολύ σημαντική για αυτούς η καταξίωση και η κοινωνική τους εικόνα, επομένως εάν έχουν υπερφορτωθεί με υποχρεώσεις ή έχουν αναλάβει ένα καινούργιο πρότζεκτ το οποίο είναι πολύ απαιτητικό, τότε είναι πιθανό να αδιαφορήσουν για το σεξ μέχρι να ολοκληρώσουν αυτά που έχουν αναλάβει να κάνουν. Επιπλέον, οι Αιγόκεροι έχουν μεγάλο θέμα με την εξουσία και τον έλεγχο και δεν αντέχουν να αισθάνονται ανασφάλεια μέσα στη σχέση. Εάν λοιπόν ο σύντροφος τους προσπαθήσει να τους επιβληθεί ή λειτουργεί αλλοπρόσαλλα και αισθάνονται ότι δε μπορούν να βασιστούν πάνω του, τότε θα αρχίσουν να φέρονται εντελώς ψυχρά και αποστασιοποιημένα, μέχρι ο άλλος να τους αποδείξει έμπρακτα το αντίθετο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος κυβερνάται από τον πλανήτη Ουρανό, ο οποίος είναι απρόβλεπτος, αλλοπρόσαλλος και εκκεντρικός. Εάν λοιπόν ο σύντροφος σας είναι Υδροχόος και αποφεύγει συστηματικά το σεξ, είναι δύσκολο να κατανοήσετε τι ακριβώς συμβαίνει στο ιδιόρρυθμο μυαλό του. Ίσως να σας μιλήσει ο ίδιος και να σας δώσει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά και πάλι δεν θα σας αποκαλύψει τα πάντα, ίσως επειδή θέλει όλα να γίνονται στο σωστό τάιμινγκ και με τα δικά του κριτήρια. Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο το οποίο λειτουργεί πάνω από όλα εγκεφαλικά και είναι σημαντικό να του εξάπτετε το μυαλό και τη φαντασία ή να είστε πρόθυμοι να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε μαζί του τα πάντα. Εάν έχετε αναστολές και αποδειχθεί ότι στην πράξη δεν είστε αυτό που είχε στο μυαλό του, τότε είναι πιθανό να χάσει κάθε ενδιαφέρον. Επιπλέον, ο Υδροχόος δεν τα πάει πολύ καλά με το συναίσθημα και την οικειότητα και πολλές φορές μπορεί να αποφεύγει τη σεξουαλική επαφή για να μην έρθει πιο κοντά με τον άλλον.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες θεωρούνται οι ρομαντικοί του ζωδιακού και όταν ερωτεύονται και ποθούν τον σύντροφο τους σε βάθος, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κάνουν τη σχέση να κρατήσει. Πολύ συχνά, έχουν την τάση να κάνουν κινήσεις με τις οποίες άθελα τους σαμποτάρουν μόνοι τους τη σχέση τους. Ίσως λοιπόν να μην αναλαμβάνουν εύκολα πρωτοβουλίες στο σεξουαλικό κομμάτι, επειδή φοβούνται πως θα κάνουν κάτι λάθος και δεν θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες. Διατηρούν λοιπόν μια πιο παθητική στάση και μπορεί να περιμένουν από τον άλλον να δράσει πιο δυναμικά και να τους παρασύρει στο ερωτικό παιχνίδι. Ωστόσο, εάν ένας Ιχθύς αποφεύγει συστηματικά το σεξ, αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στη σχέση του, ειδικά εάν αισθάνεται ότι ο σύντροφος του έχει αρχίσει να απομακρύνεται συναισθηματικά. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ιχθύες είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζώδιο το οποίο επηρεάζεται από όσα συμβαίνουν γύρω του και πληγώνεται πολύ εύκολα. Το παραμικρό που μπορεί να πείτε πάνω στα νεύρα σας μπορεί να τους ρίξει την ψυχολογία και να τους κάνει να κλειστούν στον εαυτό τους.