Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 01/02/2022: Ποια 4 ζώδια θα έχουν αλλαγές;

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 01/02/2022: Ποια 4 ζώδια θα έχουν αλλαγές;

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 01/02/2022: Ποια 4 ζώδια θα έχουν αλλαγές;

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στη 12η μοίρα του Υδροχόου θεωρείται πολύ σημαντική για πολλούς και ποικίλους λόγους. Καταρχάς είναι η Νέα Σελήνη που αντιπροσωπεύει την έναρξη ενός νέου Σεληνιακού Έτους και γιορτάζεται από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Είναι η Κινέζικη πρωτοχρονιά και η έναρξη του έτους της Μαύρης Τίγρης του Νερού. Είναι λοιπόν η εποχή των νέων ξεκινημάτων, γι’ αυτό και πολλοί πριν ξεκινήσει το Σεληνιακό Έτος αφιερώνουν χρόνο για να καθαρίσουν το σπίτι τους, να μειώσουν την ακαταστασία, να πετάξουν ό,τι είναι περιττό και να φέρουν φρέσκια και ανανεωμένη ενέργεια στον χώρο τους. Το παρελθόν συγχωρείται και ευνοούνται οι νέες νοοτροπίες, οι εμπνευσμένες ιδέες και οι καινοτόμοι τρόποι σκέψης. Ο Υδροχόος εξάλλου είναι το ζώδιο του μέλλοντος και της αλλαγής, οπότε μπορεί να βάλουμε στόχους να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο τώρα. Ο Υδροχόος είναι πρωτοπόρος, εφευρετικός και αντισυμβατικός, επομένως μπορεί να βρούμε ολοκαίνουριους τρόπους που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ πριν για να κάνουμε πράγματα να συμβούν. Και επειδή ο Υδροχόος είναι ανεξάρτητος, μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας ή με τον δικό μας τρόπο.

Και όλα αυτά θα ήταν τέλεια και ιδανικά, αν δεν υπήρχαν κάποια πλανητικά… εμπόδια και ας ξεκινήσουμε από τον Ερμή που θα είναι ανάδρομος όταν θα σχηματιστεί η Νέα Σελήνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί και να μην βιαστούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε, διότι θα υπάρχει σύγχυση. Ο ανάδρομος Ερμής είναι μια περίοδος προβληματισμού, αναθεώρησης και επανεξέτασης του παρελθόντος. Όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας είναι ανάδρομος, μπορεί να νιώθουμε ότι κάνουμε βήματα προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός. Οπότε μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2022, που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, δεν θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, αλλά να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μπορούμε όμως να διδαχθούμε από το παρελθόν, για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τα σχέδιά μας ή να τα ακυρώσουμε εντελώς και αυτό που σκεφτόμασταν μέχρι τώρα μπορεί να ανατραπεί, αλλά δεν χρειάζεται να στυλώνουμε τα πόδια, η αλλαγή θα έρθει όταν είμαστε ευέλικτοι.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης στον Υδροχόο

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει δύσκολες όψεις με τους δύο πλανήτες που κυβερνούν το ζώδιο, δηλαδή με τον κυβερνήτη του Ουρανό και τον παραδοσιακό κυβερνήτη του τον Κρόνο.

Η σύνοδος με τον αυστηρό Κρόνο κάνει την καρδιά μας «πέτρα». Τα συναισθήματα θα είναι πιο ψυχρά και θα προσπαθούμε να  εκλογικεύουμε τα πάντα. Μπορεί να νιώθουμε αρκετά απομονωμένοι, περιορισμένοι και πιεσμένοι και ίσως κάποια προβλήματα μας κάνουν να ωριμάσουμε απότομα. Μπορεί οι περιορισμοί να μας φαίνονται αφόρητοι και να μας πιάνει θλίψη και μελαγχολία. Ίσως αισθανθούμε μόνοι, εγκαταλελειμμένοι, με κακή διάθεση και να ξεσπάμε με έντονη σκληρότητα προς τους άλλους και αν δεν καταφέρουμε να βάλουμε ένα φρένο σε όλη αυτή την αρνητικότητα, να καταστρέψουμε τελικά σχέσεις και συνεργασίες. Ο Κρόνος μπορεί μερικές φορές να είναι «σκληρός», αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τον εαυτό μας και τις πράξεις μας. Οπότε είναι μια ευκαιρία να κάνουμε στον εαυτό μας τις «δύσκολες» ερωτήσεις που αποφεύγαμε και να απαντήσουμε με ειλικρίνεια και όχι να ρίχνουμε τα βάρη μόνο στους άλλους. Ο Κρόνος θέλει να γίνουμε ρεαλιστές, να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, για να μπορέσουμε με ευθύνη να κάνουμε τα νέα ξεκινήματα που θέλει αυτό το φεγγάρι. Η σύνοδος του Κρόνου με τη Νέα Σελήνη σημαίνει ότι οποιεσδήποτε προκλήσεις, δοκιμασίες ή δύσκολα εμπόδια έρθουν, θα βρούμε και την αντοχή και τη δύναμη να τα ξεπεράσουμε. Ο Κρόνος πάντα ανταμείβει όποιον παίρνει τα μαθήματα του και συνεχίζει τις προσπάθειες του με σύνεση και ωριμότητα.

Το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Ουρανό, θα φέρει απρόοπτες εξελίξεις, ξαφνικές αλλαγές, παρορμητικότητα και επαναστατικότητα. Μπορεί να συμβούν  ξαφνικά ατυχήματα, αλλά και ασυνήθιστα περιστατικά. Ο Ουρανός σχηματίζει όμως ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη και ένα εξάγωνο με τον Δία, που μπορεί να βοηθήσουν και να εξομαλύνουν λίγο τις καταστάσεις.

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί και την κυρίαρχη όψη που μας απασχόλησε το 2021 και έφερε πολλά προβλήματα, το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, που συνδέεται με πολιτική και κοινωνική αστάθεια, αναταραχές και περισσότερη βία είτε σε οικογενειακό είτε σε ερωτικό επίπεδο. Η πρόοδος και το καινούριο έρχεται σε ρήξη με το παλιό, αλλά δυστυχώς μπορεί πολλές φορές να κερδίσει ο θυμός, η στοχοποίηση, τα χειριστικά παιχνίδια και η πόλωση. Ακόμη, μπορεί να δούμε εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς σε όλο τον πλανήτη και ακραία φαινόμενα σε μετεωρολογικό επίπεδο.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στη 12η μοίρα του Υδροχόου και επηρεάζει περισσότερο τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από τη 10η έως τη 14η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα θα έχουν αλλαγές αυτά τα 4 ζώδια

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με το ζώδιο σας και τον Ουρανό που φιλοξενείτε και μπορεί να φέρει απρόσμενες εξελίξεις στον τομέα που επηρεάζει, δηλαδή στην καριέρα, τους στόχους, τη φήμη, αλλά και στο σπίτι και στην οικογένεια. Και επειδή είστε ένα ζώδιο που απεχθάνεται τις αλλαγές, ίσως προβληματιστείτε έντονα, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι οι αλλαγές είναι αυτές που μας εξελίσσουν και θα πρέπει να προσπαθούμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας όταν συμβαίνουν. Ίσως λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να επανεκτιμήσετε τους στόχους σας και τις σχέσεις σας. Τα διλήμματα θα είναι πολλά και η ανασφάλεια μεγάλη, αλλά θα πρέπει να ακούτε το ένστικτο σας και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Θα έχετε έντονη ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, προσωπικά και επαγγελματικά και ίσως κάνετε τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια ή μπορεί να πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε ή να αλλάξετε χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν δονήσεις στην οικογένεια, τον γάμο ή να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα που στο παρελθόν τα κρύβατε κάτω από χαλάκι. Αυτό το φεγγάρι θα σας φέρει προβλήματα, αλλά και λύσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει το τέλος μιας συνεργασίας και να τα βάψετε μαύρα, αλλά ξαφνικά να βρείτε τη δουλειά που πάντα ονειρευόσασταν. Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος που εκφράζεστε τόσο στη δουλειά (σε ανωτέρους και προϊσταμένους) όσο και στο σπίτι και στους δικούς σας ανθρώπους. Μην αντιδράτε με αγένεια, διότι θα έχετε σφοδρές αντιδράσεις που ίσως οδηγήσουν σε καβγάδες και ρήξεις. Η Νέα Σελήνη πάντως θα φέρει και ευκαιρίες να αυξήσετε τη φήμη σας, τις φιλοδοξίες σας και να προωθήσετε τα θέματα της εργασίας και της καριέρας σας, αρκεί να πάρετε ώριμες αποφάσεις και να μην μιλήσει το θυμικό σας.

ΛΕΩΝ

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται απέναντί σας στο ζώδιο του Υδροχόου και επηρεάζει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Ίσως επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που σχετίζεστε και συνεργάζεστε με τους άλλους και μπορεί να θελήσετε να βάλετε νέα όρια. Ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν κάποιες αποκαλύψεις ή κάποια ξαφνικά γεγονότα που θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη σας και θα ζητήσετε εξηγήσεις για να μάθετε την αλήθεια. Όμως, θα πρέπει να το κάνετε με πολιτισμένο τρόπο και όχι να ξεσπάσετε τον θυμό σας αδιακρίτως, καθώς μπορεί να την πληρώσουν και άτομα που δεν φταίνε. Γενικά θα αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι και φορτισμένοι και αν κάποιες σχέσεις και συνεργασίες δεν λειτουργούν θα δώσετε ένα τέλος. Όμως, αν όλα πηγαίνουν καλά, τότε αυτό το φεγγάρι θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τα συναισθήματα σας και ίσως αποφασίσετε να προχωρήσετε σε κάποια δέσμευση. Το σημαντικό είναι να ξέρετε ακριβώς τι επιθυμείτε, ώστε να κάνετε και τις σωστές επιλογές για να αποκτήσετε την πολυπόθητη ασφάλεια που θέλετε στη ζωή σας. Η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει στο δρόμο σας νέα άτομα και ίσως προκύψει ουρανοκατέβατα ένα ειδύλλιο ή μια νέα συνεργασία. Να είστε προσεκτικοί, να μην ενθουσιάζεστε και να μην εξιδανικεύετε τους άλλους, δώστε χρόνο για να φανούν οι αληθινές προθέσεις. Επίσης, μπορεί να προκύψουν θέματα που να αφορούν συμφωνίες, συμβόλαια, επανεξέταση όρων, νομικά, όμως πριν προχωρήσετε σε τελεσίδικες αποφάσεις προσέξτε σε τι και πώς δεσμεύεστε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα θέματα του σπιτιού, της οικογένειας και της καριέρας βάζει στο στόχαστρο της η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και σας φέρνει προ των ευθυνών σας. Μπορεί να έρθετε ξαφνικά αντιμέτωποι με κάποιες προκλήσεις που να δοκιμάσουν τα όρια σας και τον χαρακτήρα σας. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις βασίζονται σε ειλικρινή συναισθήματα, τότε τίποτα δεν πρόκειται να σας κλονίσει, ίσα-ίσα θα έρθετε πιο κοντά με αυτούς που αγαπάτε. Αν όμως υπάρχουν άτομα που σας πιέζουν, σας χειρίζονται και σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια, τότε μπορεί να θέσετε τα όρια σας. Ίσως το φεγγάρι φέρνει στη μνήμη σας αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων και κάποια τραύματα που καθόρισαν τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους και να ζητάτε εξηγήσεις από όσους σας στέρησαν την αγάπη και τη φροντίδα και σας γέμισαν με ενοχές και ευθύνες. Επίσης, μπορεί να σας απασχολήσει το σπίτι ως χώρος και να μπείτε στη διαδικασία να το αναδιακοσμήσετε ή να ασχοληθείτε με την ασφάλεια του ή να αναδιαμορφώσετε τον χώρο, διότι ενδεχομένως να ξεκινήσετε μια εργασία με έδρα το σπίτι. Ή μπορεί να προκύψει και μια μετακόμιση ξαφνικά, είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια. Όμως, υπάρχει και το μέτωπο της καριέρας που πλήττεται από αυτό φεγγάρι και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χειρισμούς σας και στα λόγια σας, διότι όλοι θα μείνουν στην απαράδεκτη συμπεριφορά σας και όχι στην ουσία των πραγμάτων και μπορεί να χάσετε το δίκιο σας, λόγω αγένειας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φιλοξενείτε τη Νέα Σελήνη που σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο στο ζώδιο σας και τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε απρόσμενες αλλαγές και ξαφνικά γεγονότα που θα επηρεάσουν πολλούς τομείς στη ζωή σας. Από τη φυσική κατάσταση, την εμφάνιση, τις σχέσεις, μέχρι τα επιχειρηματικά σας πλάνα, τις συμφωνίες και τις διαπραγματεύσεις σας και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Δεν είστε άτομα που φοβάστε τις αλλαγές, ίσα-ίσα τις επιζητάτε, γι’ αυτό και είναι η ευκαιρία σας να αναγεννηθείτε σωματικά και πνευματικά. Το πρόβλημα είναι ότι ο κυβερνήτης σας, ο Ουρανός, σας κάνει απερίσκεπτους και ανατρεπτικούς και μπορεί να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ και μετά να το μετανιώσετε, διότι μην ξεχνάτε ότι έχετε και τον Κρόνο στο ζώδιο σας που δεν συγχωρεί λάθη και παρορμήσεις, θέλει σοβαρότητα και όρια. Γι’ αυτό λοιπόν προσπαθήστε με σύνεση και αποφασιστικότητα, και όχι με υπερβολές, να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν λειτουργεί και ό,τι σας κρατάει στάσιμους και να ορίσετε ένα νέο μονοπάτι στη ζωή σας. Δώστε μια νέα πνοή στον εαυτό σας, στην υγεία σας και στην εικόνα σας και επιλέξτε ό,τι θα απογειώσει τα ταλέντα σας και θα προβάλει τη δημιουργικότητα σας. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης θα είναι πολλές, όχι πάντα εύκολες, αλλά με πείσμα και πειθαρχεία θα καταφέρετε πολλά. Να είστε προετοιμασμένοι ότι τα σχέδια σας μπορεί να ανατρέπονται και να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν σχέσεις ή συνεργασίες, αφού μπορεί να προκληθούν κάποιες διενέξεις. Αν πάντως θέλετε να αλλάξετε σπίτι ή καριέρα, η Νέα Σελήνη θα σας αβαντάρει.