Προοδευμένος Ήλιος στα ζώδια

Προοδευμένος Ήλιος στα ζώδια

Προοδευμένος Ήλιος στα ζώδια

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν σε ποιο ζώδιο ανήκουν, δηλαδή σε ποιο ζώδιο βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησης τους και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ωστόσο, εκτός από τον γενέθλιο Ήλιο, στην αστρολογία υπάρχει και ο λεγόμενος προοδευμένος Ήλιος, ο οποίος μπορεί να υπολογιστεί εάν μετρήσουμε μία μοίρα προς το επόμενο ζώδιο για κάθε έτος της ζωή μας. Για παράδειγμα, εάν ο Ήλιος σας βρίσκεται στη 15η μοίρα των Ιχθύων, σε 15 χρόνια ο προοδευμένος Ήλιος θα μπει στο ζώδιο του Κριού και σε 45 χρόνια στο ζώδιο του Ταύρου. Με λίγα λόγια, εάν είστε γεννημένοι στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου, η μετάβαση στο επόμενο ζώδιο θα γίνει κατά τη διάρκεια της παιδική σας ηλικίας και στο μεθεπόμενο ζώδιο μετά τα 30. Εάν όμως έχετε γεννηθεί στις πρώτες μοίρες ενός ζωδίου, ο προοδευμένος Ήλιος θα περάσει στο επόμενο ζώδιο κοντά στα 30 σας και στο μεθεπόμενο κοντά στα 60 σας έτη.

Αυτή η μετάβαση όπως καταλαβαίνουμε πραγματοποιείται δύο με τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ζωή μας και πρακτικά σημαίνει ότι με τον καιρό αποκτάμε ορισμένα χαρακτηριστικά των επόμενων ζωδίων, χωρίς όμως να παύουν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μας. Είναι σαν να πηγαίνει ένας Έλληνας να ζήσει για μερικά χρόνια στη Γαλλία πχ. Δεν θα γίνει Γάλλος ποτέ αλλά κάποια στοιχεία από τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της χώρας που μένει θα τα φέρει και στη δική του συμπεριφορά.

Το προοδευμένο ωροσκόπιο είναι μια μέθοδος αστρολογικής πρόβλεψης η οποία φανερώνει πώς εξελίσσεται η προσωπικότητα ενός ατόμου στο πέρασμα του χρόνου και μας βοηθάει να δούμε σε ποιες φάσεις της ζωής μας πραγματοποιούνται κομβικές αλλαγές και σημαντικά γεγονότα. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν συνήθως όταν ο Ήλιος βρίσκεται κοντά στη μετάβαση προς το επόμενο ζώδιο, καθώς σε εκείνη τη φάση αισθανόμαστε αρκετά πιο ανήσυχοι με αποτέλεσμα να νιώσουμε την ανάγκη να κλείσουμε κάποια κεφάλαια της ζωής μας ή να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις γύρω μας.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο προοδευμένος Ήλιος σας πατήστε εδώ.

Πάμε να δούμε όμως τι συμβολίζει ο προοδευμένος Ήλιος σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά

Προοδευμένος Ήλιος στον Κριό

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Κριού, θα γίνετε πιο δυναμικοί και δραστήριοι και θα αρχίσετε να πιστεύετε περισσότερο στον εαυτό σας και σε όσα μπορείτε να καταφέρετε. Θα εστιάσετε περισσότερο στις προσωπικές σας ανάγκες και τις επιθυμίες σας και δεν θα διστάσετε να διεκδικήσετε με θάρρος και αποφασιστικότητα όσα θεωρείτε ότι σας αξίζουν. Στα προσωπικά σας θα έχετε ανάγκη από ελευθερία κινήσεων και θα νιώσετε την επιθυμία να αυτονομηθείτε και να κόψετε δεσμούς με ανθρώπους που μπορεί να έχετε μαζί τους σχέση εξάρτησης. Θέλετε να έχετε εσείς τον έλεγχο της ζωής σας και δεν μπορείτε πλέον να αφήσετε τίποτα στην τύχη του. Θα θέσετε νέους στόχους και θα αναλάβετε τολμηρές πρωτοβουλίες, χωρίς να σας φοβίζει η ήττα και η αποτυχία. Άλλωστε, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχατε σχεδιάσει, δε θα το βάλετε εύκολα κάτω και θα βρείτε πάλι τη δύναμη και το κουράγιο να σηκωθείτε ξανά και να δώσετε νέες μάχες.

Προοδευμένος Ήλιος στον Ταύρο

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Ταύρου, η ζωή σας θα αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα και θα είστε πιο σίγουροι και κατασταλαγμένοι από πριν. Θα δώσετε τώρα μεγαλύτερη σημασία στην υλική ασφάλεια και η σχέση σας με το χρήμα θα γίνει πιο ουσιαστική. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε να αγοράσετε μια κατοικία ή να αναζητήσετε τρόπους για να αυξήσετε το εισόδημα σας. Γενικώς, θα γίνετε πιο πρακτικοί και ρεαλιστές και δεν σας συγκινούν πλέον οι ιδέες και οι θεωρίες. Χρειάζεστε περισσότερη οργάνωση και πρόγραμμα στην καθημερινότητα σας και δεν θα βιαστείτε να κάνετε παρορμητικές κινήσεις οι οποίες μπορεί να σας κοστίσουν. Αντιθέτως, θα προχωρήσετε με μελετημένα βήματα και θα πάρετε τον χρόνο σας πριν καταλήξετε σε μια απόφαση ή πριν πάρετε μια σημαντική πρωτοβουλία. Στις συναισθηματικές σας σχέσεις θα είστε πιο πιστοί και αφοσιωμένοι και θα επενδύσετε στους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας. Τα άλλα άτομα γνωρίζουν ότι μπορούν πλέον να βασιστούν επάνω σας, αφού θα φέρεστε με περισσότερη συνέπεια και υπευθυνότητα.

Προοδευμένος Ήλιος στους Διδύμους

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο των Διδύμων, θα είστε πολύ πιο ανήσυχοι και θα σας κατακλύσει η ανάγκη να βιώσετε νέες εμπειρίες. Βρίσκεστε σε μια εγρήγορση και επιθυμείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με κάθε τρόπο, επομένως είναι η κατάλληλη ευκαιρία εάν θέλετε να σπουδάσετε ή να ασχοληθείτε με διάβασμα ή γράψιμο. Ο προοδευμένος Ήλιος στους Διδύμους σας δημιουργεί την ανάγκη να ταξιδέψετε, να πειραματιστείτε και να τολμήσετε πράγματα που προηγουμένως μπορεί για κάποιους λόγους να διστάζατε. Επιπλέον, η κοινωνικότητα σας θα βρίσκεται στα ύψη και θα κάνετε πολύ πιο εύκολα γνωριμίες. Το ανοιχτό μυαλό και η ικανότητα σας να προσαρμόζεστε σε νέες συνθήκες θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε σε προσκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Είναι δύσκολο τώρα να επικεντρώσετε την προσοχή σας σε μία μόνο κατεύθυνση και έχετε την τάση να σκορπάτε την ενέργεια σας σε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Κατά κάποιο τρόπο θα νιώσετε σαν να ζείτε ξανά μια δεύτερη εφηβεία, αφού δυσκολεύεστε να ασχοληθείτε με τα πιο σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας και προτιμάτε τις πιο ανάλαφρες ασχολίες.

Προοδευμένος Ήλιος στον Καρκίνο

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Καρκίνου, θα αρχίσετε να προσεγγίζετε τη ζωή με μεγαλύτερη ευαισθησία και θα δώσετε περισσότερη βαρύτητα στο συναισθηματικό σας κόσμο. Η προτεραιότητα σας τώρα είναι να αισθάνεστε συναισθηματικά ασφαλείς και να έχετε άτομα γύρω σας τα οποία μπορούν να σας κατανοήσουν. Οι σχέσεις με την οικογένεια σας και τους οικείους σας θα βρίσκονται στο επίκεντρο και θα αναζητήσετε τρόπους να έρθετε πιο κοντά τους και να εκφράσετε τη στοργή και την τρυφερότητα σας. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι από εσάς να αποφασίσετε να κάνετε τη δική σας οικογένεια ή να πάρετε την πρωτοβουλία να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας ή να αλλάξετε τόπο κατοικίας. Άλλωστε, το θέμα του σπιτιού είναι εξίσου σημαντικό τώρα, διότι θέλετε να νιώθετε ασφάλεια και θαλπωρή μέσα σε αυτό και να λειτουργεί ως ένα καταφύγιο για εσάς. Είναι σημαντικό να μάθετε να ακούτε το ένστικτο και τη διαίσθηση σας, καθώς μπορεί να αποδειχθούν πιο χρήσιμα από την ορθολογιστική και πρακτική σκέψη.

Προοδευμένος Ήλιος στον Λέοντα

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Λέοντα, δεν θέλετε πλέον να είστε στην αφάνεια, αλλά αντιθέτως θέλετε με κάποιο τρόπο να ξεχωρίσετε για τις ικανότητες και την προσωπικότητα σας και να λάβετε αποδοχή και αναγνώριση από τους γύρω σας. Ωστόσο, ακόμα κι αν ηττηθείτε ή τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε, δεν θα χάσετε την αυτοπεποίθηση σας και δεν θα σταματήσετε να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, θα είστε ιδιαίτερα δοτικοί και γενναιόδωροι και θα νιώσετε την ανάγκη να περάσετε καλά με τους άλλους αγνοώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας. Θα πάψετε να είστε τόσο συγκρατημένοι και αμυντικοί και θα εκφράσετε πιο άμεσα τις επιθυμίες και τα θέλω σας. Επιπλέον, θα είστε πιο εκδηλωτικοί και θερμοί, όμως θα επιθυμείτε και εσείς να εισπράξετε το ίδιο και από τους άλλους. Η παθητική στάση δεν σας ταιριάζει πλέον, αφού θέλετε να έχετε εσείς τον έλεγχο και το πάνω χέρι στις σχέσεις και σε όσα συμβαίνουν στη ζωή σας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο ζωής, κατά την οποία θέλετε να εκφράσετε αυτό που πραγματικά είστε, χωρίς να χρειαστεί να προσποιηθείτε.

Προοδευμένος Ήλιος στην Παρθένο

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο της Παρθένου, θα εστιάσετε στα πρακτικά ζητήματα της ζωής και θα νιώσετε την ανάγκη να οργανώσετε καλύτερα την καθημερινότητα σας. Θα είστε πιο μεθοδικοί σε ό,τι κάνετε και θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε πιο εύκολα στις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει να φέρετε εις πέρας, κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Οι άλλοι θα μπορούν να βασιστούν σε εσάς, διότι φέρεστε με περισσότερη συνέπεια και ωριμότητα. Αυτό που σας ενδιαφέρει τώρα είναι να προσφέρετε και να είστε χρήσιμοι στον περίγυρο σας και όχι η δόξα και ο έπαινος. Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο μετριοπαθές και χαμηλών τόνων που την ενδιαφέρει το χειροπιαστό αποτέλεσμα και όχι η επίδειξη και έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση. Θα είστε αυστηρός κριτής του εαυτού σας και πολλές φορές μπορεί να γίνετε υπεραναλυτικοί και ψυχαναγκαστικοί στην προσπάθεια σας να αγγίξετε την τελειότητα που έχετε στο μυαλό σας.

Προοδευμένος Ήλιος στον Ζυγό

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Ζυγού, η προτεραιότητα σας είναι να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Σκέφτεστε περισσότερο το «εμείς» παρά το «εγώ» και θέλετε οι σχέσεις σας να χαρακτηρίζονται από ισότητα και ισορροπία. Γι’ αυτό τον λόγο θα απομακρυνθείτε από ανθρώπους που δημιουργούν δράματα ή προσπαθούν να έχουν το πάνω χέρι και να επιβληθούν. Θα αποκτήσετε μέτρο σε ό,τι κάνετε στη ζωή σας και θα λειτουργείτε με περισσότερη διπλωματία, αφού το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εμπλακείτε σε καβγάδες και αντιπαραθέσεις. Μάλιστα θα είστε αρκετά πιο υποχωρητικοί και πρόθυμοι να κάνετε συμβιβασμούς προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις. Η αισθητική και η τέχνη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και θα ασχοληθείτε ιδιαίτερα τόσο με τη βελτίωση της εμφάνιση σας όσο και με την αναβάθμιση του χώρου γύρω σας.

Προοδευμένος Ήλιος στον Σκορπιό

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Σκορπιού, θα βιώσετε πολύ έντονες καταστάσεις και θα σας διακατέχει μια ακατανίκητη επιθυμία να μεταμορφώσετε ριζικά τη ζωή σας και να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε σας προσέφερε ασφάλεια. Θα έρθετε σε επαφή με πιο σκοτεινά συναισθήματα και πλευρές του εαυτού σας, τις οποίες μέχρι τώρα απωθούσατε στο ασυνείδητο, διότι θεωρούσατε ότι δεν είναι κοινωνικά αποδεκτές. Δε θα διστάσετε να εκφράσετε τις επιθυμίες σας μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και να μιλήσετε ειλικρινά, χωρίς να ωραιοποιήσετε τα λόγια σας και χωρίς να ενδιαφέρεστε για την κριτική και τη γνώμη των άλλων. Οι σχέσεις σας τώρα χαρακτηρίζονται από πάθος, αλλά και μυστήριο και δεν αποκλείεται να εμπλακείτε μέσα σε κρυφές ή ακόμα και απαγορευμένες καταστάσεις, οι οποίες όμως θα σας δώσουν πολύτιμα μαθήματα ζωής και θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Επιπλέον, θα απελευθερωθείτε σεξουαλικά και θα νιώσετε την ανάγκη να έρθετε πιο κοντά στο ταίρι σας, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Ακόμα και αν περάσετε μέσα από δυσκολίες και κρίσεις, θα καταφέρετε να βρείτε την εσωτερική δύναμη να σηκωθείτε ξανά στα πόδια σας και να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας.

Προοδευμένος Ήλιος στον Τοξότη

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Τοξότη, θα νιώσετε την ανάγκη να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες με κάθε τρόπο. Επιθυμείτε να ταξιδέψετε, να γνωρίσετε διαφορετικές κουλτούρες και γενικώς να αποκτήσετε νέες εμπειρίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια νέα φιλοσοφία για τη ζωή. Θα εστιάσετε περισσότερο στην πνευματική πλευρά της ζωής και θα βάλετε σε δεύτερη μοίρα το χρήμα και τα υλικά αποκτήματα. Πολλοί από εσάς μπορεί να αποφασίσετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με το να παρακολουθήσετε σεμινάρια ή επιμορφωτικά προγράμματα. Κάποιοι άλλοι θα αποφασίσετε να βάλετε την περιπέτεια στη ζωή σας και να πάρετε παράτολμα ρίσκα τα οποία δεν ξέρετε πού μπορεί να σας οδηγήσουν. Σημασία έχει ότι διαθέτετε αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό σας, αλλά και στην ίδια τη ζωή και με ένα μαγικό τρόπο η τύχη θα είναι με το μέρος σας σε ό,τι κάνετε. Μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις θα νιώσετε μεγαλύτερη ανάγκη για ανεξαρτησία, επομένως θα προτιμήσετε καταστάσεις οι οποίες θα σας επιτρέπουν να έχετε ελευθερία κινήσεων και δεν θα σας καταπιέζουν.

Προοδευμένος Ήλιος στον Αιγόκερω

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Αιγόκερου, θα αντιμετωπίσετε τη ζωή με μια πιο ώριμη και ορθολογιστική προσέγγιση. Είστε φιλόδοξοι και προσανατολισμένοι στους στόχους σας και θα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να κατακτήσετε την κορυφή, κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει να πετύχετε επαγγελματικά. Επιπλέον, θα έχετε πολύ καλή σχέση με την εξουσία και τους ανωτέρους σας και θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε ό,τι αναλαμβάνετε να φέρετε εις πέρας. Τα όπλα σας τώρα είναι η υπομονή, η επιμονή και η συνέπεια σε ό,τι κάνετε. Σας χαρακτηρίζει η αυτοπειθαρχία και δε βγαίνετε εύκολα από το πρόγραμμα που έχετε επιβάλλει στον εαυτό σας, ούτε παρασύρεστε εύκολα από συναισθηματισμούς και φαντασιώσεις. Οι ιδέες και οι αόριστες έννοιες δεν σας συγκινούν τώρα, αλλά αντιθέτως θέλετε απτά αποτελέσματα και αποδείξεις. Άλλωστε και εσείς οι ίδιοι θα προτιμήσετε να δείξετε εμπράκτως τις προθέσεις σας και θα οργανώνετε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις σας. Αυτό θα κάνει τους άλλους να μπορούν να σας εμπιστευτούν απόλυτα, αφού γνωρίζουν ότι είστε αξιόπιστοι και υπεύθυνοι. Άτομα εξουσίας ή μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία σας.

Προοδευμένος Ήλιος στον Υδροχόο

Με τον προοδευμένο Ήλιο στο ζώδιο του Υδροχόου, θα νιώσετε την ανάγκη να επαναστατήσετε ενάντια στο κατεστημένο και να βγείτε έξω από τα καλούπια που σας έχουν επιβάλλει. Σας έλκει καθετί εκκεντρικό και πρωτότυπο και απορρίπτετε στερεότυπα και θεωρίες οι οποίες είναι πλέον ξεπερασμένες. Γενικώς, θέλετε με κάποιο τρόπο να ξεχωρίσετε και να ακολουθήσετε μια πιο αντισυμβατική πορεία από αυτήν που είχατε έως τώρα στη ζωή σας. Πολλοί από εσάς θα νιώσετε την ανάγκη να ασχοληθείτε με τα κοινά και δεν αποκλείεται να εμπλακείτε μέσα σε συλλογικές δράσεις και ομάδες που παλεύουν για κάποιο κοινωνικό σκοπό. Άλλωστε, τα κίνητρα σας τώρα είναι ανιδιοτελή και λιγότερο εγωιστικά και αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη στον περίγυρο σας. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, θα είστε πιο ψυχροί και αποστασιοποιημένοι και δεν θα παρασύρεστε εύκολα από το συναίσθημα. Ωστόσο, θα είστε εξαιρετικά κοινωνικοί και θα μπουν στη ζωή σας άτομα με τα οποία σας ενώνουν κοινές ιδέες, στόχοι και όραμα. Επιπλέον, θα έχετε πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να προωθήσετε τη δουλειά σας μέσω του διαδικτύου.

Προοδευμένος Ήλιος στους Ιχθύς

Ο προοδευμένος Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων θα σας χαρίσει περισσότερη ενσυναίσθηση και ευαισθησία απέναντι στους άλλους. Λειτουργείτε με βάση το ένστικτο και το συναίσθημα και λιγότερο με τη λογική σας πλευρά, κάτι το οποίο θα δώσει το κίνητρο στους ανθρώπους να σας εμπιστευτούν απόλυτα και να ανοίξουν την καρδιά τους. Θέλετε να απαλύνετε τον πόνο των άλλων και να βοηθήσετε με κάθε τρόπο τους αδύναμους και όσους υποφέρουν ή έχουν ανάγκη από ένα στήριγμα. Είστε έτοιμοι να θυσιαστείτε για τους συνανθρώπους σας και θα πιάσετε πολλές φορές τον εαυτό σας να βάζει τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας. Επιπλέον, μπορεί να νιώσετε ότι η ρουτίνα και οι καθημερινές υποχρεώσεις σάς κουράζουν και θα ψάχνετε τρόπους να ξεφύγετε για λίγο από την πραγματικότητα. Έχετε ανάγκη κάποιες φορές να απομονώνεστε για να αποσυμπιεστείτε ή να δραπετεύετε σε έναν φανταστικό κόσμο μέσω της τέχνης. Θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε να μην παρασυρθείτε από ουτοπίες και φαντασιώσεις και να μην εξιδανικεύετε άτομα και καταστάσεις που μπορεί στην πορεία να σας απογοητεύσουν.