Νέα Σελήνη στον Κριό στις 21/03/2023: Ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα με θάρρος και αισιοδοξία για 4 ζώδια

Νέα Σελήνη στον Κριό στις 21/03/2023: Ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα με θάρρος και αισιοδοξία για 4 ζώδια

Νέα Σελήνη στον Κριό στις 21/03/2023: Ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα με θάρρος και αισιοδοξία για 4 ζώδια

Η Νέα Σελήνη, που πραγματοποιείται στις 21 Μαρτίου 2023 στη 0η μοίρα και 50 λεπτά του Κριού, έρχεται με την υπόσχεση να μας βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις, να κάνουμε μια νέα αρχή και να κλείσουμε τα κεφάλαια της ζωής μας που μας εγκλωβίζουν. Πρέπει λοιπόν να έχουμε θάρρος, τόλμη και πίστη στις δυνατότητες μας και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας κρατά δέσμιους και φυλακισμένους στην απραξία, για να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά.

Τα δίδυμα φεγγάρια

Και ενώ κάθε 29 ημέρες περίπου έχουμε μία Νέα Σελήνη σε ένα διαφορετικό ζώδιο, φέτος ο Κριός έχει την τιμητική του, αφού θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη Νέα Σελήνη σε αυτό το ζώδιο. Η Νέα Σελήνη στον Κριό θα επαναληφθεί στις 20 Απριλίου, αλλά αυτή τη φορά θα συνοδευτεί και από την Ηλιακή έκλειψη. Όμως, παρόλα αυτά, είναι σαν το σύμπαν να δίνει δεύτερη ευκαιρία για τα νέα ξεκινήματα μας, όπως και για το κλείσιμο κάποιων κεφαλαίων στη ζωή μας, αφού η δεύτερη Νέα Σελήνη στον Κριό πραγματοποιείται στην 29η μοίρα του ζωδίου, μια αναιρετική μοίρα που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές και να πυροδοτήσει καταστάσεις που θα προκαλέσουν καρμικές εξελίξεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αυτά όμως θα τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Το τέλος φέρνει τη νέα αρχή

Πάντα η Νέα Σελήνη σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου και η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη στις 21/03/2023 στον Κριό θα δώσει μια «έκρηξη» ενέργειας, αυτοπεποίθησης και πρωτοβουλίας. Είναι λοιπόν η ιδανική στιγμή για να κάνουμε μια νέα αρχή, να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε πίσω μας παλιές βλαβερές συνήθειες και συμπεριφορές. Είναι η κατάλληλη Νέα Σελήνη για να δώσουμε σάρκα και οστά στα όνειρα και στις ιδέες μας που έχουμε «αγκυροβολημένα» σε κάποιο σημείο του μυαλού μας και πότε δεν βρήκαμε το θάρρος να τα κάνουμε πράξη, να αρπάξουμε τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, να αλλάξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι ιδανική για να αφοσιωθούμε στους προσωπικούς μας στόχους, να αναλάβουμε δράση, να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο και να προχωρήσουμε με όρεξη, ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και… εποικοδομητική παρόρμηση. Ο Κριός είναι το ζώδιο της βιασύνης και του ρίσκου και μαθαίνει μέσα από την εμπειρία και τη δράση, οπότε χρειάζεται λίγη προσοχή στα ρίσκα που θα κληθούμε να πάρουμε, διότι η έξαψη μπορεί να μας οδηγήσει σε βιαστικές αποφάσεις. Και αν βάλουμε στην εξίσωση ότι και ο Ερμής είναι στον Κριό σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη, ίσως η λογική μας θα πάει περίπατο και τη θέση της θα πάρει η παρόρμηση, ιδιαίτερα σε συζητήσεις που θα πάρουν φωτιά εξαιτίας της επιπολαιότητας μας.

Ο συμβολισμός

Η Νέα Σελήνη συμβολίζει πάντα το νέο ξεκίνημα και όταν πραγματοποιείται στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τον Κριό, που κυβερνάται από τον δυναμικό πλανήτη της ενέργειας, της δράσης, της επιθετικότητας και του σεξ, τον Άρη (που σχηματίζει τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη), τότε σημαίνει ότι αυτό το ξεκίνημα γίνεται με μεγαλύτερη ορμή. Ο Κριός είναι γρήγορος, άμεσος, τολμηρός, ανεξάρτητος και είναι σχεδιασμένος να πέφτει στις μάχες με τα μούτρα και να κερδίζει. Είναι ανταγωνιστικός και αν νιώσει ότι χάνει το παιχνίδι, γίνεται ακόμη πιο επιθετικός και αναζητά ευκαιρίες για να διαφωνήσει και να βγάλει το πάθος του με κάθε τρόπο. Διεκδικεί και δεν φοβάται, αλλά αυτή η έλλειψη φόβου είναι που πολλές φορές τον βάζει σε περιπέτειες, αφού είναι πολύ ξεροκέφαλος, απερίσκεπτος και ανώριμος και δεν αναγνωρίζει τα λάθη του. Έτσι πολλές φορές, επειδή δεν ακούει κανέναν, ούτε καν τη διαίσθηση του, παίρνει λάθος αποφάσεις και δυστυχώς τις ακολουθεί μέχρι τελικής πτώσης, καθώς δεν θέλει να παραδεχτεί το σφάλμα του και να αναδιπλωθεί. Αυτό το φεγγάρι λοιπόν μπορεί να μας δώσει την ώθηση να βγούμε μπροστά, αλλά θα πρέπει να πατάμε στη γη και να μην είμαστε αφελείς και βιαστικοί. Η Νέα Σελήνη μας προσφέρει και την ευκαιρία αφήσουμε πίσω μας παλιές πεποιθήσεις και συνήθειες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, προκειμένου να κάνουμε χώρο για το καινούριο που επιθυμούμε στη ζωή μας. Έτσι, αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αλλάξουμε κεφάλαιο και να αναζητήσουμε νέους και εφευρετικούς τρόπους για να σημειώσουμε πρόοδο.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή στον Κριό δίνει έμφαση στη σκέψη και στις επικοινωνίες, αλλά στα ταξίδια σε μικρές αποστάσεις. Φέρνει περιέργεια, πνευματική εγρήγορση, γρήγορη σκέψη, αλλά και παρορμητικές αντιδράσεις σε συζητήσεις και βιαστικές αποφάσεις. Αυτή η όψη είναι ευνοϊκή για να μοιραστούμε τις ιδέες μας, να κάνουμε σχέδια, να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας, να διαπραγματευτούμε και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους. Θα είναι μια πολυάσχολη περίοδος με πολλά ραντεβού, συνομιλίες, συναντήσεις, κοινωνική δραστηριότητα και νέες πληροφορίες που θα λαμβάνουμε και θα πρέπει να επεξεργαστούμε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Άρης, σχηματίζει τετράγωνο με τη Σελήνη και φέρνει ανυπομονησία, πίεση ή εμπόδια στη δράση μας. Αυτή η όψη από τη μία μας γεμίζει με πάθος, θάρρος και ενθουσιασμό, αλλά από την άλλη μας κάνει βιαστικούς και επιπόλαιους. Θα θέλουμε να γίνεται το δικό μας και θα μπλέκουμε σε εγωιστικά παιγνίδια που μπορεί να φέρουν εντάσεις και καβγάδες. Δεν θα έχουμε υπομονή και λογική και μπορεί να προκύψουν διαφωνίες με το ταίρι μας. Είναι μια όψη που μπορεί να μας κάνει κυκλοθυμικούς και απόλυτους, αλλά και να βγάλει τα καταπιεσμένα συναισθήματα στην επιφάνεια. Επίσης, επειδή μπορεί να γίνουμε σπάταλοι, ίσως οι διαφωνίες να προκύψουν λόγω οικονομικών θεμάτων. Ακόμη, μπορεί να υπάρχει έντονη δραστηριότητα σε φυσικά και γεωλογικά φαινόμενα.

Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στα νέα ξεκινήματα μας και θα μας βοηθήσει να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας. Είναι μια όψη που θα μας κάνει να ψάξουμε σε βάθος τις σχέσεις μας και να αναζητήσουμε την ουσία. Ωστόσο, μπορεί να γίνουμε εμμονικοί και απαιτητικοί από τους άλλους, και αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε να βγει στην επιφάνεια ο κακός μας εαυτός ή αρνητικά συναισθήματα, όπως ζήλια και χειριστικές συμπεριφορές. Προσοχή και στο παρασκήνιο.

Η Νέα Σελήνη σε σύνοδο εκτός ζωδίου με τον απατηλό Ποσειδώνα θα αυξήσει τις ευαισθησίες μας και θα θέλουμε να μοιραστούμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας, γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξουμε με μεγάλη προσοχή ποιους θα εμπιστευθούμε, διότι μπορεί να κάνουμε λάθος επιλογές. Θα έχουμε την τάση να ονειροπολούμε, να χανόμαστε σε έναν δικό μας κόσμο και ίσως η σκέψη και ο λόγος μας να είναι χαοτικός. Αυτή η όψη μπορεί να μας παρασύρει και να επενδύσουμε σε μεγάλα και ανέφικτα όνειρα, σε σχέδια που μπορεί να ακούγονται «τρελά» στους άλλους. Γενικότερα, θα δυσκολευτούμε να βάλουμε όρια και να λειτουργήσουμε με σύνεση και λογική, αφού ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με χαοτικές καταστάσεις, φοβίες ή παραλογισμούς, ψευδείς ειδήσεις και παρασκηνιακές ενέργειες. Βέβαια, ο Ποσειδώνας πολλές φορές αποκαλύπτει κιόλας και πιθανώς αυτή η όψη να βοηθήσει αποκαλυφθούν κάποια ψέματα ή σκάνδαλα. Επίσης, ο Ποσειδώνας σχετίζεται και με το υγρό στοιχείο. Είναι πιθανόν λοιπόν να δούμε διάφορα αξιοπερίεργα σε σχέση με τη θάλασσα, τους ωκεανούς και γενικότερο το υγρό στοιχείο στον πλανήτη μας.

Ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει περισσότερο τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που ο Ήλιος τους (το ζώδιο τους) βρίσκεται από τη 0η έως την 4η μοίρα του ζωδίου τους, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες. Δευτερευόντως επηρεάζει τα Μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 27 έως τις 29 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο Ήλιος σας (δηλαδή το ζώδιο σας), ο ωροσκόπο σας ή οι γενέθλιοι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από τη Νέα Σελήνη στον Κριό

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στο ζώδιο σας και αν μη τι άλλο σας καλεί να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Είναι το κατάλληλο φεγγάρι για να κάνετε μια νέα αρχή σε κάποιον τομέα που επιθυμείτε στη ζωή σας, είτε αφορά στις σχέσεις, στη δουλειά, στις σπουδές, είτε ακόμη και στον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας προς τα έξω στον κόσμο. Ακόμη και μια αλλαγή στην εμφάνιση σας ευνοείται από αυτή τη Νέα Σελήνη, που επηρεάζει ιδιαίτερα όσους γεννηθεί στην αρχή του ζωδίου σας και μάλιστα εσάς θα σας επηρεάζει σε όλη τη γενέθλια χρονιά σας. Αυτό το φεγγάρι επηρεάζει τον 1ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου και σας υπενθυμίζει ότι έχετε απεριόριστες δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα λαμπρό μέλλον. Σκεφτείτε λοιπόν πού θέλετε να φτάσετε, ονειρευτείτε με τόλμη και πράξτε με θάρρος. Οι ιδέες και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν, οπότε πιστέψετε στον εαυτό σας, κυνηγήστε τους στόχους σας και εξυπηρετήστε τις δικές σας ανάγκες. Αν μέχρι τώρα είχατε χάσει την αυτοπεποίθηση σας ή οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες να σας είχαν παρασύρει σε μονοπάτια και σε δράσεις που δεν σας εκφράζουν απόλυτα, τώρα ήρθε η στιγμή να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας εγκλωβίζει. Το τετράγωνο του κυβερνήτη σας Άρη με τη Νέα Σελήνη ίσως σας κάνει να θέλετε να σπάσετε τα δεσμά σας από ό,τι σας καταπιέζει και ενδεχομένως να έχετε ξεσπάσματα ή έντονη ανυπομονησία για να κάνετε μία νέα αρχή και να ξεφύγετε από τα τετριμμένα. Αυτή η πίεση όμως μπορεί να σας οδηγήσει και σε παρορμητικές κινήσεις, αφού θα θέλετε όλα να γίνονται αμέσως και όπως επιθυμείτε εσείς. Ή μπορεί να έχετε έντονες αντιδράσεις αν υπάρξουν εμπόδια ή διαφωνίες στα σχέδια σας. Και επειδή η Νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον απατηλό Ποσειδώνα μπορεί να μην έχετε ξεκάθαρα όλα τα δεδομένα στα χέρια σας και να αδικήσετε κάποιους ή μπορεί να παρασυρθείτε από άτομα που θέλουν να σας εκμεταλλευτούν και να σας τάξουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μην αντιδράτε ξεροκέφαλα, διότι θα χάσετε τις σημαντικές ευκαιρίες που θα σας δοθούν με αυτό το φεγγάρι. Το θέμα είναι να το εκμεταλλευτείτε και να προοδεύσετε, όχι να τσακωθείτε με όλο τον κόσμο. Έχοντας και τον Ερμή στο ζώδιο σας σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη, αυτή είναι η ιδανική στιγμή να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να δείξετε τα ταλέντα σας και να ανοίξετε και τους πνευματικούς σας ορίζοντες αν το επιθυμείτε. Να ξεκινήσετε μαθήματα, να εκπαιδευτείτε σε νέα γνωστικά αντικείμενα, να ξεχωρίσετε. Βέβαια ο Ερμής μπορεί να σας κάνει να τρέχετε δίχως φρένα και να είστε παρορμητικοί τόσο στα λόγια σας όσο και στις αποφάσεις σας και αυτό θα πρέπει να το προσέξετε πολύ.

Περισσότερο επηρεάζεστε αν έχετε Ήλιο από τη 0η έως την 4η μοίρα του ζώδιου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό ή στον Αιγόκερω στις συγκεκριμένες μοίρες. Επίσης αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Διδύμους, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στους Ιχθύς από τις 27 μέχρι τις 29 μοίρες.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Κριό επηρεάζει το πιο ψηλό σημείο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, το Μεσουράνημα, και τα θέματα καριέρας, του στάτους, της κοινωνικής καταξίωσης, του γάμου, των στόχων και της δημόσιας εικόνας σας θα είναι το κύριο μενού της περιόδου. Θα επιθυμείτε να κατακτήσετε την επιτυχία, να αυξήσετε τη φήμη σας και να κυνηγήσετε τους στόχους της ζωής σας, αλλά και να αλλάξετε τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι και αυτό το φεγγάρι είναι η ευκαιρία σας για να το πετύχετε. «Ή τώρα ή ποτέ» είναι το μήνυμα που σας στέλνει η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Κριού και εσείς καλείστε να δώσετε τη δική σας μάχη, τον δικό σας αγώνα για να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας, να ανελιχθείτε στη σκάλα της ιεραρχίας και να διεκδικήσετε όσα αξίζετε. Δεν θα είναι περίπατος, ούτε θα σας στρώσουν κόκκινα χαλιά και σίγουρα οι προσπάθειες σας μπορεί και να σας εξαντλήσουν, όμως θα πρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες και να κυνηγήσετε το όνειρο σας. Να γίνετε οι αρχηγοί, οι κυρίαρχοι της ζωής σας και να ξεκαθαρίσετε αν τα άτομα του περιβάλλοντός σας είναι αξιόπιστα και ότι όντως μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά. Η Νέα Σελήνη μπορεί να ανοίξει δρόμους για την επαγγελματική σας καριέρα και την καταξίωση σας. Αυτό για κάποιους μπορεί να σημαίνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, μια νέα πρόταση που μπορεί να απογειώσει τη φήμη σας και να σας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας. Οι ευκαιρίες σας θα είναι πολλές και η διαίσθηση σας έντονη και πρέπει να επιλέξετε σοφά τις κινήσεις σας και να μην βιαστείτε στις αποφάσεις σας, ούτε να απογοητευτείτε από τυχόν εμπόδια. Χρειάζεται πειθαρχία, επιμονή και υπομονή για να χτίσετε τις βάσεις και να αποκομίσετε τους καρπούς των κόπων σας και να μην αφήσετε τους άλλους να ρίχνουν την αυτοπεποίθηση σας. Αν έχετε βαλτώσει προσωπικά ή επαγγελματικά, αν είστε σε έναν γάμο, μια σχέση ή μια δουλειά που έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος, αν έχετε συμβιβαστεί σε μια κατάσταση που δεν σας εκφράζει πια, πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να λάβετε τις αποφάσεις σας. Ακόμη, είναι η κατάλληλη στιγμή για να λουστράρετε το επαγγελματικό σας προφίλ, είτε κάνοντας αλλαγές στο πώς εμφανίζεται η δουλειά σας είτε «παίζοντας» λίγο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν ψάχνετε εργασία κάντε εντατικές προσπάθειες, στείλτε βιογραφικά, συζητήστε το με συνεργάτες και φίλους, διότι μπορεί να βοηθηθείτε. Η Νέα Σελήνη βέβαια έρχεται και με ένα τετράγωνο που σχηματίζει με τον Άρη στους Διδύμους, και θα δημιουργήσει κάπως ασφυκτικές συνθήκες και πιέσεις στον εργασιακό τομέα. Μπορεί να προκύψει κάποια ένταση ή παρεξήγηση και να δημιουργηθεί νευρικότητα και κακή ατμόσφαιρα. Μπορεί να φτάσετε στα όρια σας, διότι βλέπετε να μην τηρούνται οι υποσχέσεις που σας είχαν δώσει και να συνειδητοποιείτε ότι σας εκμεταλλεύονται. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και να επιλύσετε τις διαφορές σας με διάλογο.

Περισσότερο επηρεάζεστε αν έχετε Ήλιο από τη 0η έως την 4η μοίρα του ζώδιου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό ή στον Αιγόκερω στις συγκεκριμένες μοίρες. Επίσης αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Διδύμους, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στους Ιχθύς από τις 27 μέχρι τις 29 μοίρες.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Νέα ξεκινήματα και ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να φέρει η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού, αλλά αυτή τη φορά όλα θα στηρίζονται σε πιο υγιείς βάσεις, αφού το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Πλούτωνα είναι υποστηρικτικό. Οι σχέσεις για εσάς τους Ζυγούς είναι πολύ σημαντικές στη ζωή σας, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για μια αναγκαία επανεκκίνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα διαλύσετε όλα, να τσακωθείτε και να ζητήσετε τα ρέστα, αλλά να εξετάσετε τη χρησιμότητα τους και κατά πόσο σας ικανοποιούν. Το φεγγάρι αυτό τονίζει την ανάγκη σας να κάνετε μια νέα αρχή και να εξετάσετε τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους και να δείτε τα περιθώρια που αφήνετε στους άλλους να καταπατούν τις κόκκινες γραμμές σας. Κάνετε ισότιμες σχέσεις, ή ο σύντροφος, οι φίλοι και οι συνεργάτες σας δεν σέβονται τις ανάγκες σας, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και αναγκάζεστε να συμβιβαστείτε; Έχετε βάλει τα όρια σας ή φοβάστε μην τους χάσετε και κάνετε πίσω; Έχετε ουσιαστική επαφή; Μπορείτε να είστε ο εαυτό σας; Κυνηγάτε τα όνειρά σας; Ή θυσιάζεστε και μένετε μόνο για τα μάτια του κόσμου ή από συνήθεια και φόβο; Όλα αυτά τα ερωτήματα ζητούν ειλικρινείς απαντήσεις και πρέπει να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον. Αυτό που θέλει το φεγγάρι από εσάς είναι να συνεχίσετε θέτοντας καινούριες βάσεις στον τρόπο που λειτουργείτε μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Να βρείτε βαθιά μέσα σας τι ακριβώς επιθυμείτε από τους άλλους στη ζωή σας και να το εκφράσετε, αλλιώς πώς θα το κερδίσετε; Αν είστε σε σωστές σχέσεις και συνεργασίες θα έχετε ευκαιρίες να έρθετε πιο κοντά, να εμβαθύνετε στις σχέσεις σας και να δεσμευτείτε πιο ουσιαστικά. Αν όμως οι άλλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δικές σας ανάγκες, τότε να θέσετε τα όρια σας και θα διεκδικήσετε την ευτυχία σας. Μη φοβηθείτε να πολεμήσετε γι’ αυτό που σας αξίζει και να κάνετε μια νέα αρχή. Η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει νέες ευκαιρίες στον δρόμο σας, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να γνωρίσετε κάποιο ξεχωριστό άτομο που να κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά, να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε μια επαγγελματική συνεργασία ή να παραταθεί μια σύμβαση ή ένα συμβόλαιο που έχετε ήδη υπογράψει. Βέβαια, μην ενθουσιάζεστε αν ακούτε υποσχέσεις που σας φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές, αφού η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα μπορεί να θολώνει λίγο το τοπίο. Να δείξετε πειθαρχεία και να παραμείνετε γειωμένοι.

Περισσότερο επηρεάζεστε αν έχετε Ήλιο από τη 0η έως την 4η μοίρα του ζώδιου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό ή στον Αιγόκερω στις συγκεκριμένες μοίρες. Επίσης αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Διδύμους, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στους Ιχθύς από τις 27 μέχρι τις 29 μοίρες.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Κριό και θα έχετε την ανάγκη να θέσετε άλλες βάσεις στη ζωή και στο σπίτι σας και να κάνετε τα πράγματα από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά με τον δικό σας τρόπο. Ίσως μπείτε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε αν αισθάνεστε ασφαλείς στο οικογενειακό περιβάλλον, αν σας καταλαβαίνουν και θα προσπαθήσετε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα για να αποκτήσετε την ηρεμία σας. Μπορεί να σας πιάσει μια νοσταλγία και να αναπολείτε άτομα και στιγμές του παρελθόντος, να γίνετε πιο συναισθηματικοί και να θέλετε να έρθετε σε επαφή με τα αδέλφια, τους συγγενείς ή να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σας. Ή μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε μια νέα αρχή και να δώσετε μια ευκαιρία σε οικογενειακές σχέσεις που έχουν διαρραγεί, προκειμένου να έρθετε και πάλι κοντά. Αν όμως το κενό ανάμεσα σας είναι τεράστιο, τότε μπορεί να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια και να φύγετε ακόμα πιο μακριά, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο είτε σε χιλιομετρικό, καθώς ενδέχεται να αλλάξετε σπίτι ή τόπο κατοικίας. Θα επιθυμείτε οι οικογενειακές σας σχέσεις να είναι υγιείς και οτιδήποτε λιγότερο δεν θα σας ικανοποιεί. Αν έχετε να κάνετε με χειριστικούς ανθρώπους ή με άτομα που σας καταπιέζουν και σας κάνουν να μην μπορείτε να εκφραστείτε και να είστε ο εαυτός σας, τότε θα προσπαθήσετε να βρείτε την ισορροπία σας μακριά τους και θα υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι αν οι άλλοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αλλάξουν μυαλά και τρόπο σκέψης, εσείς μπορείτε. Αν όμως οι οικογενειακές σας σχέσεις είναι σωστές και βασίζονται στην αγάπη και στην κατανόηση, τότε θα έρθετε πιο κοντά, θα περάσετε όμορφες στιγμές και θα δεθείτε περισσότερο. Η Νέα Σελήνη είναι η ευκαιρία σας να φροντίσετε τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε τις συνθήκες για να νιώθετε συναισθηματική ασφάλεια, αλλά και να φτιάξετε το σπίτι σας με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθετε ηρεμία μέσα σε αυτό. Μπορεί λοιπόν να αποφασίσετε να το ξαναδιακοσμήσετε, να κάνετε κάποιες αλλαγές ή να αγοράσετε κάποια αντικείμενα που θα ομορφύνουν τον χώρο σας. Ακόμη, μπορεί να καταφέρετε να αξιοποιήσετε κάποιο ακίνητο, να κάνετε επισκευές στον χώρο που μένετε ή εργάζεστε, ή να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα με έδρα το σπίτι σας, να πάρετε την απόφαση να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας ή μπορεί να προκύψει κάποια χωροταξική αλλαγή είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά. Βέβαια, με τη Νέα Σελήνη είναι η καλύτερη εποχή για να καθαρίσετε το σπίτι, να φρεσκάρετε την ενέργεια, να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε ή να τα χαρίσετε σε όσους τα έχουν ανάγκη. Αυτό θα σας ανανεώσει πολύ, αφού το περιβάλλον που ζούμε αντανακλά και τον εσωτερικό μας κόσμο. Επίσης, μπορεί να έχετε ευχάριστες εξελίξεις στην οικογένεια σας και αν ψάχνετε για μια αλλαγή σπιτιού τώρα μπορεί να βρείτε το σπίτι που ονειρευόσασταν.

Περισσότερο επηρεάζεστε αν έχετε Ήλιο από τη 0η έως την 4η μοίρα του ζώδιου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό ή στον Αιγόκερω στις συγκεκριμένες μοίρες. Επίσης αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Διδύμους, στην Παρθένο, στον Τοξότη ή στους Ιχθύς από τις 27 μέχρι τις 29 μοίρες.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.