Μήπως κουβαλάτε τα τραύματα μιας προηγούμενης ζωής;

Μήπως κουβαλάτε τα τραύματα μιας προηγούμενης ζωής;

Μήπως κουβαλάτε τα τραύματα μιας προηγούμενης ζωής;

Η θέση του Χείρωνα στο ωροσκόπιο μας, σύμφωνα με την καρμική αστρολογία, μπορεί να μας δώσει ενδείξεις σχετικά με το ποια είναι τα τραύματα μας και πώς μπορούμε να τα θεραπεύσουμε.

Καρμική αστρολογία

Η αστρολογία έχει πολλούς κλάδους, ανάλογα με το αντικείμενο της μελέτης της. Έτσι υπάρχει η οικονομική αστρολογία, η πολιτική αστρολογία, η ψυχολογική αστρολογία, η ιατρική αστρολογία, αλλά και η καρμική αστρολογία. Η καρμική αστρολογία ασχολείται με την πιο παραδοσιακή μορφή αστρολογίας, δηλαδή τη σύνδεση του πεπρωμένου του ανθρώπου με τις πλανητικές θέσεις και διελεύσεις. Ψάχνει να βρει τη συνάφεια της τωρινής ζωής μας με προηγούμενες και επόμενες ζωές. Πολλές θρησκείες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις δέχονται την ύπαρξη ενός κύκλου ενσαρκώσεων του ανθρώπου, μολονότι η Χριστιανική θρησκεία δεν το αποδέχεται. Παρόλα αυτά, η έρευνα είναι πάντα χρήσιμη και η κριτική σκέψη ακόμη χρησιμότερη. Ας δούμε όμως, τι λέει για τη σύνδεση τραυμάτων στη ζωή μας σε σχέση με μια προηγούμενη ζωή η καρμική αστρολογία για τη θέση του Χείρωνα.

Χείρωνας, τραύματα και προηγούμενες ζωές

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να νιώθουν ότι κάποια θέματα στη ζωή τους μένουν άλυτα ή ότι επαναλαμβάνονται συνέχεια τα ίδια προβλήματα. Άλλοι πασχίζουν να έχουν οικογενειακή γαλήνη κι ευτυχία και πάνε από τη μια δύσκολη σχέση στην άλλη, άλλοι παιδεύονται με οικονομικά προβλήματα που τους ακολουθούν όπου κι αν βρίσκονται. Κάποιοι αγωνίζονται να επιβιώσουν με προβλήματα υγείας που τους ταλανίζουν από την παιδική τους ηλικία. Αυτή η αίσθηση ότι τίποτε δεν διορθώνεται όποια τακτική κι αν ακολουθήσουν, τους κάνει να πιστεύουν ότι κάτι άλλο μπορεί να φταίει που δεν έχει επιλυθεί. Ας δούμε πώς η θέση του Χείρωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας, μπορεί να ρίξει φως στα τραύματα μας και πώς μπορούμε να εξελιχτούμε και να απαλλαχτούμε από αυτά.

Που βρίσκεται ο Χείρωνας στο ωροσκόπιο σας

Ο Χείρωνας είναι ένας αστεροειδής ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό. Οι αστρονόμοι έχουν ακόμη αρκετή αμφιθυμία αν είναι πλανήτης «νάνος» ή αστεροειδής. Σε κάθε περίπτωση, όσο μικρό κι αν είναι το μέγεθος του τόσο μεγάλος είναι ο συμβολισμός του στην αστρολογία. Σε προηγούμενο άρθρο μου σας ανέλυσα τα βασικά της θέσης του στον ζωδιακό και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθετε αν μπορεί να κουβαλάτε από μια προηγούμενη ζωή κάποια προβλήματα, τα οποία ήρθατε να επιλύσετε για να προχωρήσετε παρακάτω και να εξελιχθείτε. Όπως και στην ψυχολογία όταν εντοπίζεις κάτι, είναι πολύ πιο εύκολο να βάλεις ως στόχο την απάλειψη του ή έστω τον μετριασμό των συνεπειών του.

Αν δεν γνωρίζετε που βρίσκεται ο Χείρωνας στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας πατήστε εδώ. Βρείτε την ζωδιακή θέση του και μελετήστε ανά ζώδιο παρακάτω.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή να ήσασταν στρατιώτης που λαβώθηκε μη έχοντας στήριξη από τους συστρατιώτες του σε μια μάχη ή κάποιος που πίστεψε στη στήριξη των άλλων και προδόθηκε. Σε αυτή την ενσάρκωση μπορεί να κουβαλάτε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την υγεία σας, την εμφάνιση σας, την ανεξαρτησία ή την ικανότητα σας να ηγείστε. Μπορεί να φοβάστε να βγείτε μπροστά, να πάρετε ρίσκο, ίσως νιώθετε ότι οι άλλοι είναι προτεραιότητα κι όχι ο εαυτός σας. Τα μεγαλύτερα μαθήματα σας είναι να ξεπεράσετε τις προσωπικές σας ανασφάλειες, να στηριχθείτε μόνο στον εαυτό σας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση σας και χωρίς «δεκανίκια» να βγείτε μπροστά και να ηγηθείτε μιας ιδέας που θα βοηθήσει και τους άλλους. Θα πρέπει να μάθετε ότι η δύναμη πηγάζει από την ίδια σας την ψυχή και όχι από τους μυς σας και ότι η ομορφιά και η γοητεία δεν έχει να κάνει με ιδανικά χαρακτηριστικά προσώπου ή σώματος, αλλά προσωπικότητας.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή να ήσασταν φτωχοί, να υποφέρατε από οικονομικές κακουχίες, ακόμη και να πεινούσατε, αλλά δεν μπορέσατε τότε να βοηθηθείτε και να αλλάξετε αυτή τη συνθήκη. Σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να μάθετε ότι η αίσθηση της ασφάλειας δεν πρέπει να πηγάζει από το νούμερο που έχετε στον τραπεζιτικό σας λογαριασμό. Ίσως μόνιμα να διακατέχεστε από έλλειψη ασφάλειας και να νιώθετε ότι κινδυνεύετε να χάσετε τα αποκτήματα σας. Αυτό μπορεί να σας βάζει σε μια διαδικασία εξάρτησης από ανθρώπους και υλικά αγαθά και να επιτείνει κάθε μέρα το άγχος για την επιβίωση χωρίς αυτά. Από την άλλη, μπορεί να έχετε μόνιμο φόβο ότι μπορεί να αρρωστήσετε ή να εγκαταλειφθείτε κι αυτό μπορεί να σας κάνει να «πνίγετε» τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Το μάθημα σας σε αυτή τη ζωή είναι να καταλάβετε την αξία σας, που δεν εξαρτάται ούτε από τους άλλους ούτε από τα χρήματα.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή σας να ήταν δύσκολο να ακουστεί η φωνή και η αλήθεια σας. Μπορεί ακόμη και μέσα στην οικογένεια σας να ήθελαν να σας περιορίσουν, ίσως μέσα στο κοινωνικό σας περιβάλλον να μην άρεσαν οι ιδέες σας και να σας απέρριπταν. Μπορεί να είχατε δεχτεί ταπείνωση μετά από μια ομιλία σας ή να αποτύχατε στις σπουδές. Έτσι σε αυτή τη ζωή μπορεί να νιώθετε αδέξιοι στην επικοινωνία με τους άλλους ή να βλέπετε τους άλλους ως πιο έξυπνους από εσάς. Κι εσείς οι ίδιοι σαμποτάρετε τον εαυτό σας χωρίς να πιστεύετε στις ιδέες, τα ταλέντα και τις σκέψεις σας. Και μάλιστα μπορεί να προσπαθείτε να σαμποτάρετε και τους άλλους, για να νιώθετε καλύτερα κουτσομπολεύοντας ή κάνοντας άδικες συγκρίσεις. Όμως έτσι δεν είστε ευτυχισμένοι, αλλά μόνιμα ανασφαλείς. Η επούλωση των τραυμάτων σας θα ξεκινήσει από τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι η γνώμη σας μετράει και πρέπει να τη λέτε όσο κι αν φοβάστε. Όταν σταματήσετε να κάνετε μόνοι σας συγκρίσεις με τους άλλους και αναγνωρίσετε στον εαυτό σας το δικαίωμα να επικοινωνεί τις σκέψεις και τις ιδέες του.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Μπορεί σε μια προηγούμενη ζωή να βιώσατε ορφάνια, να χάσατε την οικογένεια σας ή να ήσασταν ο αποδιοπομπαίος τράγος της οικογένειας σας. Μπορεί το σπίτι σας να καταστράφηκε ξαφνικά και να βρεθήκατε στο δρόμο. Έτσι σε αυτή τη ζωή μπορεί να κουβαλάτε το βάρος της παραμέλησης και να νιώθετε ότι δεν σας αγαπούν και δεν υπάρχει κανένας να φροντίσει τις ανάγκες σας. Μπορεί να νιώθετε ένα αίσθημα εγκατάλειψης ή ότι δεν αξίζετε την αγάπη των άλλων ανθρώπων. Μπορεί να σαμποτάρετε τις σχέσεις σας, ώστε να μην φτάσετε να κάνετε τη δική σας οικογένεια. Ακόμη, για να τραβήξετε την προσοχή των άλλων να καταφεύγετε σε παραβατικές συμπεριφορές. Ή να προσπαθείτε να σώσετε άλλους που έχουν χάσει το δρόμο τους. Η αληθινή θεραπεία στα τραύματα αυτά θα έρθει όταν αναγνωρίσετε στον εαυτό σας ότι είναι άξιος να αγαπηθεί, όταν εσείς οι ίδιοι αγαπήσετε πιο πολύ εσάς, όταν φτιάξετε ένα δικό σας σπίτι και γίνετε για τον εαυτό σας η μητέρα και ο πατέρας που ίσως δεν είχατε.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή να ήσασταν καλλιτέχνης, κάποιος που εκτίθεται πάνω σε μια σκηνή, ίσως και πολιτικός ή βασιλιάς που όμως μπορεί να γελοιοποιήθηκε και να έχασε την αίγλη του. Έτσι κουβαλώντας αυτό το τραύμα σε αυτή τη ζωή μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε φαντασία, ότι δεν είστε δημιουργικοί, ότι οι άλλοι δεν βλέπουν τίποτε εξαιρετικό σε σας και δεν τους αρέσετε. Μπορεί ακόμη να κρύβετε τα ταλέντα σας από φόβο μην τα απορρίψουν οι άλλοι. Πιθανώς ακόμη και να κρύβεστε ή να φοβάστε να εκθέσετε τις ιδέες και τα ταλέντα σας. Από την άλλη, μπορεί όλο αυτό να σας πηγαίνει και στην αντίθετη κατεύθυνση, να πιέζετε προς όλες τις κατευθύνσεις με το ζόρι να αναγνωριστείτε ή να γίνετε διάσημοι. Υπάρχει ακόμη κι η περίπτωση να βρίσκετε κάποιον διάσημο και να τον απογειώνετε με τις δικές σας γνώσεις, χαρίζοντας έτσι τη δόξα αλλού. Η λύτρωση θα έρθει όταν σταματήσετε να φοβάστε να εκτεθείτε. Ο φόβος της απόρριψης δεν μπορεί να κατατρώει τη ζωή και τα όνειρα σας!

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Σε μια προηγούμενη ζωή σας μπορεί να πάσχατε από κάποια είδους μακρόχρονη ασθένεια που σας αποδυνάμωσε ή μπορεί να περάσατε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας μέσα σε κάποιο ίδρυμα ή νοσοκομείο, που νιώθατε εντελώς αβοήθητοι και αδύναμοι. Ίσως αυτή η αίσθηση όμως να παρέμεινε και σε αυτή την ενσάρκωση και χωρίς απαραίτητα να πάσχετε από κάτι να έχετε αυτή την αίσθηση της αδυναμίας ή ότι πάντα κάτι φταίει που δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε. Μπορεί να είστε συνέχεια σε μια υπερένταση, να γίνεστε υποχόνδριοι ή να προσπαθείτε να τα ελέγχετε όλα και να είναι όλα τέλεια γύρω σας. Από την άλλη, μπορεί να σας πιάνουν εμμονές να έχετε το τέλειο σώμα, την τέλεια υγεία, καταπονώντας τον εαυτό σας με πολλή ίσως και επικίνδυνη άσκηση ή με κακές δίαιτες. Σε αυτή τη ζωή έχετε έρθει όμως, για να απαλλαχτείτε από αυτές τις εμμονές τελειότητας και τη σκληρή κριτική, πρωτίστως απέναντι στον εαυτό σας. Αυτό που χρειάζεται να μάθετε, για να ηρεμήσει η ψυχή σας, είναι να εμπιστεύεστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά την ίδια τη ζωή.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Σε μια προηγούμενη ζωή μπορεί να πέσατε θύμα εκμετάλλευσης σε μια σχέση ή μπορεί ακόμη να είχατε μια κακοποιητική σχέση, με αποτέλεσμα να χάσετε την εμπιστοσύνη σας στον έρωτα, στις συνεργασίες και γενικότερα στους ανθρώπους. Έτσι, σε αυτή τη ζωή μπορεί να νιώθετε μόνοι και κενοί αν δεν υπάρχει ένας σύντροφος στη ζωή σας και μπορεί να μένετε σε μια σχέση ακόμη κι αν δεν περνάτε καλά ή σας συμπεριφέρονται άσχημα. Μπορεί να αποφεύγετε να ορθώσετε το ανάστημα σας και να εκφράσετε τις δικές σας επιθυμίες, από φόβο μήπως δημιουργήσετε κάποια ρήξη και μείνετε μόνοι. Ή ακόμη να έχετε μια συμπεριφορά χαμαιλέοντα, προκειμένου να ταιριάζετε σε όποιο περιβάλλον βρεθείτε, ακόμη κι αν είναι εντελώς κόντρα σε αυτό που είστε. Η επούλωση των πληγών και η ισορροπία στις σχέσεις θα έρθει μόνο όταν αποκαταστήσετε την πρωταρχική σχέση με τον εαυτό σας πάνω απ’ όλους. Αν εσείς δεν σας αγαπάτε και σέβεστε τα όρια σας δεν θα το κάνει κανένας άλλος!

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή σας να είχατε βιώσει πολλές απώλειες και θανάτους στο περιβάλλον σας κι αυτό να έχει στιγματίσει την ψυχή σας. Ή ακόμη μπορεί να απωλέσατε την περιουσία σας ή την εξουσία που είχατε. Μπορεί, επίσης, να είχατε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση που σας στιγμάτισε. Έτσι, σε αυτή τη ζωή οι φοβίες και οι εμμονές μπορεί να είναι ορατές κι από την μικρή σας ηλικία. Μπορεί να φοβάστε το σκοτάδι, το θάνατο, να φοβάστε ακόμη και στην έκφραση της σεξουαλικότητας σας. Μπορεί να γίνεστε αυτοκαταστροφικοί στις σχέσεις σας ή με τα οικονομικά σας, παίζοντας με τα όρια σας λες και η ένταση σας δίνει λόγο για να ζείτε. Σε αυτή τη ζωή μπορεί να υπάρχει ο απόηχος της προδοσίας και να καταστρώνετε σενάρια εκδίκησης ή να ζηλεύετε και να φθονείτε όποιον τα καταφέρνει καλύτερα από σας. Η λύτρωση θα έρθει όταν αναγνωρίσετε σε βάθος τις δικές σας φοβίες και αφεθείτε να εμπιστευθείτε ξανά τους ανθρώπους, χωρίς να θέλετε όμως να τους υποτάξετε ή να τους εξουσιάζετε.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Μπορεί σε μια προηγούμενη ενσάρκωση να ήσασταν περιορισμένοι ή καθηλωμένοι εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας. Μπορεί να ήσασταν για πολύ καιρό κλεισμένοι μέσα σε ένα ίδρυμα ή μια φυλακή και να περιοριστήκατε πολύ. Μπορεί να μην είχατε την ελευθερία σας και την ανεξαρτησία σας, γιατί οι ιδέες σας ήταν πολύ προχωρημένες και κόντρα στην εποχή. Μπορεί να βασανιστήκατε για τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις σας. Έτσι σε αυτή την ενσάρκωση να φοβάστε να ανοίξετε τους ορίζοντες σας. Να μην τολμάτε να ταξιδέψετε μακριά, να γνωρίσετε άλλες κουλτούρες, να μην πιστεύετε σε τίποτε. Να έχετε μια «περίεργη» σχέση με τη θρησκεία και να γίνεστε δογματικοί με τις απόψεις σας. Μπορεί να φοβάστε τους μεγάλους χώρους, να θέλετε συνέχεια να υπάρχουν όρια και να τρομοκρατείστε αν βγείτε εκτός ορίων. Να μην ψάχνετε πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων και να μένετε μόνο στις εντυπώσεις. Μπορεί ακόμη να μην βρίσκετε κανένα ενδιαφέρον στις ανώτατες σπουδές. Σε αυτή την ενσάρκωση έχετε έρθει για να εξερευνήσετε τον κόσμο όσο κι αν αυτό σας τρομάζει και να βγείτε χωρίς φόβο και πάθος να εκφράσετε τις πεποιθήσεις σας.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Σε μια προηγούμενη ζωή μπορεί να βιώσατε μια πτώση από τα ψηλά στα χαμηλά της κοινωνίας. Να ήσασταν ένας έκπτωτος πολιτικός, αρχηγός κόμματος, δημόσιος λειτουργός, τραπεζίτης ή επικεφαλής ενός οργανισμού, που από τη θέση ισχύος βρεθήκατε να αγωνιάτε για την ύπαρξη σας. Έτσι, ο απόηχος σε αυτή την ενσάρκωση έχει να κάνει με το να νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν, ότι περνάτε απαρατήρητοι ή δεν ακούγεται η φωνή σας. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν υπάρχουν σταθερές στη ζωή σας και ότι κινείστε μέσα στο χάος. Ή ακόμη μπορεί να φοβάστε ότι θα χάσετε τον έλεγχο. Μπορεί να μην βρίσκετε εύκολα τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό ή ακόμη μπορεί να αισθάνεστε «παρίες» μέσα στην κοινωνία της οποίας είστε μέλος. Μπορεί να στηρίζεστε μόνο στη λογική και σε ό,τι μπορείτε να δείτε, να ακούσετε ή να πιάσετε με τα χέρια σας, φοβούμενοι τον κόσμο της φαντασίας και του πνεύματος. Όλα αυτά μπορεί να σας κρατούν απλά πίσω από την προσπάθεια να καταλάβετε έναν ηγετικό ρόλο και να χτίσετε κάτι σημαντικό στο τώρα. Η λύτρωση έρχεται όταν σταματήσετε να νιώθετε ενοχικά για τη δύναμη σας και την αξιοποιήσετε για το καλό τόσο το δικό σας όσο και των άλλων.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Ίσως σε μια προηγούμενη ενσάρκωση σας να είχατε επαναστατήσει παρασύροντας και άλλους με τις ιδέες σας ενάντια στο κράτος, στην εξουσία, την αδικία, τη δουλεία, τις σκληρές συνθήκες και να σας είχαν τιμωρήσει για μια τέτοια στάση. Έτσι, ο απόηχος σε αυτήν εδώ την ενσάρκωση να σας βάζει σε μια διαδικασία να αποστασιοποιηθείτε από την υπόλοιπη κοινωνία. Να νιώθετε ότι δεν ανήκετε πουθενά, να νιώθετε διαφορετικοί από τους άλλους ή να πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς και ότι σας απομακρύνουν οι άλλοι από κοντά τους. Μπορεί να ψάχνετε μόνοι σας τη μοναξιά ή να νιώθετε και ανακουφισμένοι όταν είστε μόνοι σας. Μπορεί να αποφεύγετε τις πολύ στενές σχέσεις. Να κάνετε μεν φιλίες ή σχέσεις, αλλά να είναι σε κάπως επιφανειακό επίπεδο. Μπορεί η τάση σας να είναι να αντιτίθεστε σε οτιδήποτε άκριτα ή να κάνετε τα πάντα για να ξεχωρίσετε, ακόμη κι αν είναι ενάντια στο συμφέρον σας. Η λύτρωση όμως θα έρθει όταν δεν φοβάστε να είστε ο εαυτός σας, όταν υπερασπίζεστε τις δικές σας ιδέες και δεν φοβάστε να παλέψετε και για τους άλλους, ακόμη κι αν πρέπει να βγείτε από τη «ζώνη της ασφάλειας» σας!

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Οι Ιχθύες συμβολίζουν την πνευματικότητα, τη μεταφυσική, το αφηρημένο, έτσι σε μια προηγούμενη ζωή σας μπορεί να εξοριστήκατε ή να κακοποιηθήκατε για τις ιδέες σας, τις πεποιθήσεις σας ή ακόμη να κατηγορηθήκατε για μαγεία, αποκρυφιστικές τελετές κλπ.. Ο απόηχος σε αυτή τη ζωή μπορεί να είναι ότι νιώθετε συχνά «θύμα» των άλλων ή μπορεί οι άλλοι να σας εκμεταλλεύονται και να σας προδίδουν. Μπορεί να έχετε χάσει την πίστη σας στον άνθρωπο, την αγάπη, την αλήθεια, ακόμη και το Θεό κι έτσι να νιώθετε εγκαταλελειμμένοι. Μπορεί να επιχειρείτε να σώσετε τους άλλους στην προσπάθεια να σώσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Μπορεί να νιώθετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αδικία και ανειλικρίνεια που δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε. Ακόμη, μπορεί να φτάσετε να γίνετε κυνικοί ή να βλέπετε μόνο τις δύσκολες πλευρές της ζωής. Η λύτρωση θα έρθει όταν αντιληφθείτε ότι δεν σας εμποδίζει κανείς να πιστεύετε όποια φιλοσοφία, θρησκεία, κοσμοθεωρία θέλετε και έχετε κάθε δικαίωμα να την εξασκείτε ελεύθερα κι όταν πιστέψετε ότι υπάρχει πάντα μια συμπαντική πρόνοια που δεν σας αφήνει να χαθείτε.