Τι τύπο ερωτικής σχέσης έχετε;

Τι τύπο ερωτικής σχέσης έχετε;

Τι τύπο ερωτικής σχέσης έχετε;

Η πιο κοινή ερώτηση όλων, όταν πρόκειται για θέματα ερωτικών σχέσεων, είναι αν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ δυο συντρόφων. Ταιριάζουμε; Είναι το ιδανικό ταίρι για μένα; Θα κρατήσει στον χρόνο η σχέση; Για να απαντηθούν όμως αυτά, θα έπρεπε να έχω τους αστρολογικούς χάρτες όλων αφού είμαστε πολλά παραπάνω από το ζώδιο μας και όπως κατανοείτε αυτό είναι αδύνατο. Μπορείτε να βρείτε τη συναστρία των ζωδίων σας στο ανάλογο άρθρο μου, αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να μελετήσετε οι ίδιοι τη δυναμική της σχέσης σας. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να απαντήσετε εσείς στο ερώτημα: Τι ζητάτε από μια σχέση; Μερικοί άνθρωποι θέλουν πρόκληση, άλλοι ευκολία και σταθερότητα. Ορισμένοι ζητούν λατρεία και κάποιοι περιπέτεια και αυθορμητισμό. Εσείς τι αναζητάτε;

Υπάρχουν έξι τύποι σχέσεων στην αστρολογία, βάσει των όψεων που κάνουν τα ζώδια στον ζωδιακό κύκλο. Βρείτε το δικό σας συνδυασμό και δείτε αν αντιστοιχεί στον τύπο σχέσης που θέλετε να έχετε.

Σχέση με το ίδιο ζώδιο

Η σχέση που το ζευγάρι μοιράζεται το ίδιο ζώδιο (π.χ. Κριός με Κριό, Ταύρος με Ταύρο κοκ.) έχει περίπου την ίδια δυναμική με τα ζώδια που βρίσκονται σε απέναντι θέσεις. Οι σύντροφοι λειτουργούν σαν καθρέφτες και έχουν άμεση σύνδεση. Έχουν οικειότητα σαν να είναι συγγενείς και βλέπουν στον άλλον τον εαυτό τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όταν οι σύντροφοι έχουν το ίδιο ζώδιο μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά και αν αυτό σε πρώτη ανάγνωση ακούγεται ιδανικό, ουσιαστικά κρύβει και πολλές παγίδες, αφού έχουν μεν κοινά προτερήματα, αλλά έχουν και τα ίδια ελαττώματα. Ο ένας βλέπει στον άλλον την… αντανάκλαση του και έχουν παράλληλη συμπεριφορά και αντιδράσεις. Θεωρητικά λοιπόν αυτή η σχέση θα έπρεπε να είναι γεμάτη κατανόηση και ευκολία, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν υπάρχει αυτογνωσία, αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Φανταστείτε λοιπόν δύο ανταγωνιστικούς Κριούς μαζί στο ίδιο σπίτι, σίγουρα κατανοούν και οι δύο την ανάγκη για την επιβολή της άποψης τους, αλλά θα γίνει πόλεμος. Ή δύο Ιχθύες που θέλουν την ησυχία τους και να χάνονται με τις ώρες στον κόσμο τους, αλλά κάποιος θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πρακτικές ανάγκες, ποιος από τους δύο; Άρα είναι πολύ ωραίο θεωρητικά να υπάρχει «ταύτιση», αλλά το να έχεις απέναντι σου τον εαυτό σου και να πρέπει να τον «αντιμετωπίζεις» με τα καλά και τα άσχημα του είναι πολύ δύσκολο και αν δεν έχεις κάνει εσωτερική δουλειά και αυτοκριτική, ίσως είναι και ακατόρθωτο.

Σχέση με διπλανά ζώδια

Τα ζώδια που έχουν γενέθλια διαδοχικά (πχ. Κριός – Ταύρος, Ταύρος – Δίδυμοι κοκ.), είναι πολύ διαφορετικά. Οι ποιότητες και τα στοιχεία τους απέχουν παρασάγγας, αλλά αυτή η διαφορετικότητα είναι που τους ελκύει. Είναι μια σχέση όπως αυτή που έχει ο δάσκαλος με τον μαθητή, στην οποία ο ένας αισθάνεται ότι έχει πολλά να δώσει και ο άλλος πολλά να μάθει και μαζί εξελίσσονται, αρκεί να υπάρχει κατανόηση και ισορροπία. Τα διπλανά ζώδια θέλουν άλλα πράγματα και αντιμετωπίζουν τη ζωή από τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Διασκεδάζουν και σκέφτονται αλλιώς, εκφράζουν το συναίσθημα τους με άλλον τρόπο, επικοινωνούν διαφορετικά. Πολλές φορές είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα, αλλά μπορούν να δώσουν ο ένας στον άλλον τόσο ξεχωριστές εμπειρίες και να αλληλοσυμπληρωθούν. Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας αυτής της σχέσης είναι μεγάλος και οι εντάσεις πολλές, αλλά άλλη τόση είναι και η εξέλιξη που θα έχουν και οι δυο σύντροφοι. Η επιτυχία σε αυτήν τη σχέση έγκειται στην ικανότητα των δύο συντρόφων να βρουν τους ρόλους που τους ταιριάζουν μέσα στην ένωση τους. Κάποιος θα θέλει να έχει το προβάδισμα και να οδηγεί και ο άλλος θα θέλει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο βηματισμό.

Οι συνδυασμοί των διπλανών ζωδίων είναι:

Κριός – Ταύρος

Ταύρος – Δίδυμοι

Δίδυμοι – Καρκίνος

Καρκίνος – Λέων

Λέων – Παρθένος

Παρθένος – Ζυγός

Ζυγός – Σκορπιός

Σκορπιός – Τοξότης

Τοξότης – Αιγόκερως

Αιγόκερως – Υδροχόος

Υδροχόος – Ιχθύες

Ιχθύες – Κριός

Σχέση με διαφορά δυο ζωδίων (όψη εξαγώνου)

Σε αυτή τη σχέση οι σύντροφοι έχουν μια οικειότητα μεταξύ τους και κατανοούν πιο εύκολα τις διαφορές που τους χωρίζουν. Είναι ουσιαστικά το ταίριασμα των στοιχείων των ζωδίων, δηλαδή κάποια από τα ζώδια της Φωτιάς με ζώδια του Αέρα και της Γης με κάποια ζώδια του Νερού και τούμπαλιν. Η επικοινωνία μεταξύ αυτών των ζωδίων είναι πιο αρμονική και τα στοιχεία αυτά αλληλοσυμπληρώνονται. Τα ζώδια του Αέρα με τη δύναμη της επικοινωνίας τους προσφέρουν έμπνευση στα ζώδια της Φωτιάς και εκείνα ανταποδίδουν με τη ζεστασιά τους και την ορμή τους και βοηθούν τα ζώδια του Αέρα να εξελιχθούν. Τα συναισθηματικά ζώδια του Νερού δροσίζουν και αναζωογονούν τα ζώδια της Γης που είναι άκαμπτα και συγκρατημένα και με τη σειρά τους λαμβάνουν από τους γήινους συντρόφους τους τη λογική και τη σταθερότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Η σχέση αυτών των ζωδίων είναι συμβατή και αρμονική, καθώς λειτουργούν με άνεση μεταξύ τους. Και αν υπάρχουν προβλήματα, δύσκολα μπορεί να ξεχάσει ο ένας τον άλλον και πάντα υπάρχει η επιθυμία να είναι ξανά μαζί.

Οι συνδυασμοί των ζωδίων με όψη εξαγώνου είναι:

Κριός – Δίδυμοι

Κριός – Υδροχόος

Ταύρος – Καρκίνος

Ταύρος – Ιχθύες

Δίδυμοι – Κριός

Δίδυμοι – Λέων

Καρκίνος – Ταύρος

Καρκίνος – Παρθένος

Λέων – Δίδυμοι

Λέων – Ζυγός

Παρθένος – Καρκίνος

Παρθένος – Σκορπιός

Ζυγός – Λέων

Ζυγός – Τοξότης

Σκορπιός – Παρθένος

Σκορπιός – Αιγόκερως

Τοξότης – Ζυγός

Τοξότης – Υδροχόος

Αιγόκερως – Σκορπιός

Αιγόκερως – Ιχθύες

Υδροχόος – Κριός

Υδροχόος – Τοξότης

Ιχθύες – Ταύρος

Ιχθύες – Αιγόκερως

Σχέση με διαφορά τριών ζωδίων (όψη τετραγώνου)

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… αλλά ποιος είπε ότι οι σχέσεις είναι εύκολες. Ερωτευτήκατε, σας έδεσε το έντονο και ακαταμάχητο πάθος, αλλά η έλλειψη συνεννόησης δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις. Τα τρία από τα τέσσερα ζώδια που ανήκουν στην ίδια ποιότητα, (παρορμητικά, σταθερά, μεταβλητά) σχηματίζουν μεταξύ τους όψη τετραγώνου και όταν συσχετίζονται προκύπτουν θέματα μεταξύ τους και διαξιφισμοί, διότι κανείς από τους δύο δεν κάνει ένα βήμα πίσω στα θέλω του. Όσο πιο κοντά έρχεστε ο ένας στον άλλον τόσο μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σας, καθώς οι διαφορές σας βγαίνουν με ορμή στην επιφάνεια. Αντιμετωπίζετε τη ζωή από μια εντελώς διαφορετική οπτική και πιστεύετε ότι αυτό που λέτε και κάνετε εσείς είναι το σωστό και ότι ο σύντροφός σας είναι λάθος και πρέπει να ακολουθήσει το δικό σας δρόμο. Υπάρχει έντονη τάση κριτικής ανάμεσα σας και είναι σαν να έχετε πάρει τον ρόλο του δικαστή ο ένας για τον άλλον. Αν δεν καταλάβετε και δεν παραδεχτείτε ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και λειτουργούν με άλλον τρόπο και δεν σταματήσετε την επιβολή της δικής σας άποψης δεν θα μπορέσετε να κάνετε εύκολα χωριό.

Οι συνδυασμοί των ζωδίων με όψη τετραγώνου είναι:

Κριός – Καρκίνος

Κριός – Αιγόκερως

Ταύρος – Λέων

Ταύρος – Υδροχόος

Δίδυμοι – Παρθένος

Δίδυμοι – Ιχθύες

Καρκίνος – Ζυγός

Καρκίνος – Κριός

Λέων – Ταύρος

Λέων – Σκορπιός

Παρθένος – Δίδυμοι

Παρθένος – Τοξότης

Καρκίνος – Ζυγός

Ζυγός – Αιγόκερως

Σκορπιός – Λέων

Σκορπιός – Υδροχόος

Τοξότης – Παρθένος

Τοξότης – Ιχθύες

Αιγόκερως – Κριός

Αιγόκερως – Ζυγός

Υδροχόος – Ταύρος

Υδροχόος – Σκορπιός

Ιχθύες – Δίδυμοι

Ιχθύες – Τοξότης

Σχέση με διαφορά τεσσάρων ζωδίων (όψη τριγώνου)

Όταν οι σύντροφοι εκπροσωπούν ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο (Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό) η σχέση ρέει φυσικά και αβίαστα, λόγω της ενσυναίσθησης που υπάρχει μεταξύ τους. Νιώθουν παρόμοια, σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και αναζητούν από τη ζωή τα ίδια πράγματα. Τονώνει ο ένας την αυτοπεποίθηση του άλλου και αλληλοϋποστηρίζονται στους στόχους τους. Δείχνουν ευαισθησία, κατανόηση και εξελίσσονται μέσα από τη σχέση. Συνδέονται μεταξύ τους αρμονικά, έχουν εμπιστοσύνη και δείχνουν την αγάπη και τη φροντίδα στο ταίρι τους. Επίσης σε ενδεχόμενους καβγάδες συγχωρούν πιο εύκολα και προχωρούν αφήνοντας πίσω τους απογοητεύσεις ή προβλήματα.

Οι συνδυασμοί των ζωδίων με όψη τριγώνου είναι:

Κριός – Λέων

Κριός – Τοξότης

Ταύρος – Παρθένος

Ταύρος – Αιγόκερως

Δίδυμοι – Ζυγός

Δίδυμοι – Υδροχόος

Καρκίνος – Σκορπιός

Καρκίνος – Ιχθύες

Λέων – Κριός

Λέων – Τοξότης

Παρθένος – Ταύρος

Παρθένος – Αιγόκερως

Ζυγός – Δίδυμος

Ζυγός – Υδροχόος

Σκορπιός – Καρκίνος

Σκορπιός – Ιχθύες

Τοξότης – Κριός

Τοξότης – Λέων

Αιγόκερως – Ταύρος

Αιγόκερως – Παρθένος

Υδροχόος – Δίδυμος

Υδροχόος – Ζυγός

Ιχθύες – Καρκίνος

Ιχθύες – Σκορπιός

Σχέση με διαφορά πέντε ζωδίων (όψη χιαστί)

Όταν τα ζώδια των συντρόφων απέχουν μεταξύ τους πέντε ζώδια, δηλαδή σχηματίζεται μεταξύ τους μια όψη 150 μοιρών, χιαστί, η σχέση τους θεωρείται καρμική και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλους τους συνδυασμούς στο άρθρο μου «Ποια ζώδια κάνουν μεταξύ τους καρμικές σχέσεις». Οι σύντροφοί δεν ήρθαν τυχαία ο ένας στη ζωή του άλλου και τα «μαθήματα» που θα πάρουν από τη σχέση είναι μοιραία και θα λειτουργήσουν εξελικτικά. Συνήθως αυτές οι σχέσεις χαρακτηρίζονται από πάθος και σεξουαλική συμβατότητα, αλλά κρύβουν υπόγειες προκλήσεις. Το στοιχείο της λανθασμένης επικοινωνίας είναι αυτό που μπορεί να υπονομεύσει αυτή τη σχέση, αλλά και το γεγονός ότι ο ένας θα βρει τον δάσκαλο του στον άλλον. Τα εμπόδια πολλά και οι εκρήξεις ανάλογες ανάμεσα στο ζευγάρι που μπορεί να θεωρείται ασύμβατο, αφού τα κοινά που έχουν είναι λίγα, αλλά το πάθος του είναι τεράστιο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται μια εύκολη σχέση, αλλά σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί μια μεταμορφωτική σχέση και για τους δύο, αφού πρέπει να μάθουν να υποχωρούν, να συμβιβάζονται και να ακούν τις ανάγκες του άλλου.

Οι συνδυασμοί των ζωδίων με όψη χιαστί είναι:

Κριός – Παρθένος

Κριός – Σκορπιός

Ταύρος – Ζυγός

Ταύρος – Τοξότης

Δίδυμοι – Σκορπιός

Δίδυμοι – Αιγόκερως

Καρκίνος – Τοξότης

Καρκίνος – Υδροχόος

Λέων – Αιγόκερως

Λέων – Ιχθύες

Παρθένος – Κριός

Παρθένος – Υδροχόος

Ζυγός – Ταύρος

Ζυγός – Ιχθύες

Σκορπιός – Κριός

Σκορπιός – Δίδυμος

Τοξότης – Ταύρος

Τοξότης – Καρκίνος

Αιγόκερως – Δίδυμοι

Αιγόκερως – Λέων

Καρκίνος – Υδροχόου

Υδροχόος – Παρθένος

Ιχθύες – Λέων

Ιχθύες – Ζυγός

Σχέση με το απέναντι ζώδιο (όψη αντίθεσης)

Πολλές ομοιότητες, αλλά και σημαντικές διαφορές, χαρακτηρίζουν αυτούς που βρίσκονται απέναντι στον ζωδιακό κύκλο, και έχω αναλύσει όλους τους συνδυασμούς στο άρθρο μου «Τα απέναντι ζώδια διαφορές και ομοιότητες». Οι αντιλήψεις τους για τη ζωή και οι αξίες τους μοιάζουν, αλλά τις εκφράζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έχουν κοινά προτερήματα και ελαττώματα και είναι αυτά που ναι μεν τους φέρνουν κοντά, αλλά προκαλούν και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους. Μπορούν να φέρουν ο ένας τον άλλον εύκολα στα όρια του, διότι γνωρίζουν τα κουμπιά και τις αδυναμίες του συντρόφου τους. Βλέπουν στον σύντροφό τους όλα αυτά που τους εκνευρίζουν στον εαυτό τους και επειδή δεν θέλουν να τα αλλάξουν αυτοί ζητούν από τον άλλον να κάνει πίσω. Λειτουργούν και οι δύο τόσο αντίθετα, αλλά και τόσο συμπληρωματικά, που αυτή είναι η μαγεία αυτής της σχέσης που πολλές φορές καταφέρνει μέσα από τις διαφορές να πορεύεται στον χρόνο.

Οι συνδυασμοί των απέναντι ζωδίων είναι:

Κριός – Ζυγός

Ταύρος – Σκορπιός

Δίδυμοι – Τοξότης

Καρκίνος – Αιγόκερως

Λέων – Υδροχόος

Παρθένος – Ιχθύες