Τα 6 ζώδια που έχουν τάση να ερωτεύονται… χωρίς ανταπόκριση!

Τα 6 ζώδια που έχουν τάση να ερωτεύονται… χωρίς ανταπόκριση!

Τα 6 ζώδια που έχουν τάση να ερωτεύονται… χωρίς ανταπόκριση!

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας ανεξαρτήτως ζωδίου κάποια στιγμή στη ζωή μας την έχουμε πατήσει με έναν αδιέξοδο έρωτα, έναν έρωτα μόνο από τη δική μας πλευρά που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έμεινε απωθημένο. Οι αιτίες είναι πολλές, κάποιες φορές βαθιά ψυχολογικές. Αν π.χ. κάποιος έχει φόβο δέσμευσης μπορεί να ερωτεύεται άτομα που δεν είναι διαθέσιμα, που δεν ενδιαφέρονται ή που είναι δεσμευμένα. Βέβαια, αυτό μπορεί να μην το συνειδητοποιεί καν. Σε έναν αστρολογικό χάρτη υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για το αν ένα άτομο έχει τάση να ερωτεύεται χωρίς ανταπόκριση. Κάποιοι πλανήτες και όψεις, όπως ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας σε όψη με την Αφροδίτη ή τον Άρη, μπορεί να δείξουν τέτοια τάση. Ακόμη και στη συναστρία μπορεί να φανεί ένας τέτοιος μονόπλευρος έρωτας, όταν για παράδειγμα οι πλανήτες μόνο του ενός κάνουν όψεις με τους γωνιακούς οίκους του άλλου. Το άτομο με τους γωνιακούς οίκους ερωτεύεται και το άτομο με τους πλανήτες μπορεί να μην ενδιαφέρεται καθόλου. Γι’ αυτές τις τόσο ειδικές, αλλά και προχωρημένες πληροφορίες, σας ετοιμάζω ένα ιδιαίτερο άρθρο. Μέχρι τότε ας δούμε κάποια ζώδια που φαίνεται ότι έχουν μια φυσική τάση προς τους μονόπλευρους έρωτες.

Αυτά είναι:

#Κριός

Είναι σίγουρα από τα πιο δυναμικά ζώδια, φυσικοί ηγέτες, γενναίοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Ποιος να το περίμενε ότι δεν θα είχαν αυτόν-ή που ερωτεύτηκαν! Το «εγώ» τους είναι αρκετά μεγάλο για να δεχτεί τέτοια ήττα. Όταν τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία δεν τολμούν να το παραδεχτούν ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό. Κι επειδή όταν θέλουν κάτι θα το κυνηγήσουν με όλη τους τη δύναμη, έτσι και στην περίπτωση του έρωτα τους… θα τον κυνηγήσουν και θα επιμείνουν μέχρι να τον κάνουν να τους ερωτευθεί. Κι αν αυτό δεν συμβεί ποτέ, τότε θα υποκριθούν ότι δεν τρέχει κάτι κι ότι θα προχωρήσουν την ζωή του και θα αρχίσουν να βλέπουν άλλους, αλλά το μαράζι τους δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

#Σκορπιός

Είναι σίγουρα οι πιο παθιασμένοι και έντονοι τύποι του ζωδιακού. Όταν ερωτεύονται επιμένουν και δεν πρόκειται να το βάλουν εύκολα κάτω εγκαταλείποντας τον αγώνα. Το πρόβλημα αρχίζει να υπάρχει όταν αυτή η ένταση και το πάθος μετατρέπεται σε εμμονή και διάθεση κτητικότητας. Αν το άτομο που ερωτεύθηκαν δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματα τους, η ένταση του έρωτα που νιώθουν μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την καρδιά του αντικειμένου του πόθου τους. Θα χρησιμοποιήσουν όλους τους τρόπους, θα μεταφράσουν τα σημάδια όπως θέλουν και φυσικά θα χρησιμοποιήσουν αυτό που θεωρούν υπερόπλο τους στην διεκδίκηση, το να κάνουν τον-ην άλλο-η να ζηλέψει. Αν τώρα δεν τους βγει ούτε έτσι, θα το πάρουν πολύ βαριά σαν να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου αυτός ο έρωτας.

#Τοξότης

Ακόμη ένα ζώδιο της φωτιάς δυναμικό, ανεξάρτητο, που λατρεύει την περιπέτεια και την ελευθερία. Κι όμως, αυτοί οι «ατρόμητοι» τύποι πέφτουν πολύ συχνά στο παιχνίδι του έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Ίσως γιατί τους αρέσουν οι προκλήσεις και όσο πιο δύσκολη η πρόκληση τόσο το καλύτερο για εκείνους. Πιο πολύ άλλωστε θα ευχαριστηθούν μια σχέση που κυνήγησαν, παρά αυτό που τους προσφέρεται στο πιάτο. Αυτό φυσικά τους κάνει υποψήφιους σε έρωτες χωρίς ανταπόκριση. Θα προσπαθήσουν, θα ξαναπροσπαθήσουν, αλλά στο τέλος αν δεν έρθει η πολυπόθητη αμοιβαιότητα θα ρίξουν κάπου αλλού τα βέλη τους. Όταν είναι ερωτευμένοι, ακόμη και χωρίς ανταπόκριση, ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο και αν προσπαθήσεις να τους επαναφέρεις στην πραγματικότητα, τότε ούτε που θα δώσουν την παραμικρή σημασία.

#Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι ρομαντικά παιδιά και ψάχνουν τον έρωτα πολύ σοβαρά και μερικές φορές πολύ… απελπισμένα. Αυτή η απελπισία τους φέρνει αρκετές φορές στη ζωή τους να ερωτεύονται άτομα, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα και δεν θέλουν να ανταποκριθούν στον έρωτα τους. Αυτό όμως δεν φαίνεται να τους αποθαρρύνει ιδιαίτερα, αφού τη σχέση δεν χρειάζεται να τη ζουν στην πραγματικότητα, αλλά μέσα στον κόσμο της φαντασίας τους. Θα δουν τα πράγματα όπως θέλουν, θα μεταφράσουν τα μηνύματα όπως θέλουν και θα έχουν ανταπόκριση στα όνειρα τους, αφού δεν έχουν στον «ξύπνιο» τους. Κι επειδή έχουν μεγάλη άρνηση να αποδεχτούν ότι οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται θετικά στο συναίσθημα τους, θα πείσουν στο τέλος τον εαυτό τους ότι θα υπάρχει ένα ευχάριστο τέλος στην περιπέτεια τους κάνοντας υπομονή… κι άλλη υπομονή, θα μεταφράζουν όλα τα «όχι» σε «ναι» μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος στο οπτικό τους πεδίο.

#Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό κι ευαίσθητο ζώδιο, που αγαπά με πάθος και σε βάθος και θα κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει το ταίρι του. Τι γίνεται όμως όταν η άλλη πλευρά μένει παγερά αδιάφορη απέναντι στο πλούσιο συναίσθημα του; Τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, γιατί δεν ξεπερνά εύκολα την απόρριψη και μάλιστα μπορεί να το δραματοποιήσει τόσο πολύ που να φτάσει σε ακραία σημεία… Να περιμένει ακόμη και χρόνια για να πάρει μερικά ψίχουλα αγάπης πίσω. Δυστυχώς για τους Καρκίνους παίρνουν πολύ προσωπικά και βαθιά την απόρριψη. Τη θεωρούν ως ένδειξη ότι δεν αξίζουν την αγάπη, ότι είναι ανίκανοι να αγαπηθούν και μπορεί να κλαίνε ξανά και ξανά και ξανά πάνω από τις πληγές, που μόνοι τους μερικές φορές από μαζοχισμό δεν τις αφήνουν να κλείσουν.

#Λέων

Ακόμη κι ένας Βασιλιάς και μια Βασίλισσα μπορεί να ερωτευθεί μονόπλευρα. Όταν βέβαια το συνειδητοποιούν είναι μια γροθιά στον εγωισμό τους και την καρδούλα τους. Τις περισσότερες φορές όλα ξεκινούν από την τάση τους να ερωτεύονται ανεξάρτητους και ελεύθερους τύπους που δεν τους αρέσουν οι δεσμεύσεις. Ίσως γιατί οι ίδιοι-ες δεν έχουν ανακαλύψει μέσα τους ότι η ανάγκη της μη-δέσμευσης είναι δική τους. Όταν λοιπόν ερωτεύονται μονόπλευρα και το συνειδητοποιούν δεν είναι πολύ εύκολο αρχικά να το ξεπεράσουν. Παθαίνουν την απόλυτη απαισιοδοξία, ματαιότητα και θλίψη και θα βγάλουν τη διάθεση τους αυτή παντού στους γύρω τους. Σε συνδυασμό και με την τάση να τα δραματοποιούν όλα, καταλαβαίνετε πόσο «το ζουν». Όμως, δεν το βάζουν κι εύκολα κάτω, θα προσπαθήσουν ξανά και ξανά και ξανά και στο τέλος μπορεί και να κερδίσουν.