Η σχέση με αυτά τα 4 ζώδια μπορεί να σας οδηγήσει στην παράνοια

Η σχέση με αυτά τα 4 ζώδια μπορεί να σας οδηγήσει στην παράνοια

Η σχέση με αυτά τα 4 ζώδια μπορεί να σας οδηγήσει στην παράνοια

Σας έχει συμβεί η σχέση σας με κάποιο άτομο να σας κάνει να αμφισβητείτε την κρίση σας, τη λογική και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας; Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε; Μήπως το έχετε χάσει ολότελα; Όχι αγαπητοί μου! Είναι η τάση κάποιων ζωδίων να σπέρνουν αμφιβολίες, για να γλιτώσουν οι ίδιοι από τις ενοχές και να προβάλλουν τη σκοτοδίνη που νιώθουν ώστε να απομακρύνουν τα συναισθήματα ανασφάλειας ή ντροπής από τον εαυτό τους.

Μερικά ζώδια έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στο να αλλοιώνουν την πραγματικότητα, να δημιουργούν διαρκώς αμφιβολίες, να επικρίνουν, να κόβουν και να ράβουν τα γεγονότα στα μέτρα τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν το θράσος και την πειθώ να επιμένουν στη δική τους εκδοχή των πραγμάτων μέχρι να κάνουν τον άλλον να αναρωτιέται αν στέκει καλά στο μυαλό του.

Πρωταγωνιστές στην αλλοτρίωση της πραγματικότητας είναι τα παρακάτω ζώδια:

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καθώς είναι δύσκολο για τους πιο ανασφαλείς Διδύμους να ασχοληθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο με δύσκολα συναισθήματα, είναι επιρρεπείς στον χειρισμό και το κουκούλωμα της αλήθειας με διάφορους τρόπους. Η μεταβλητότητα τούς κάνει να αλλάζουν γνώμες και συναισθήματα με την ταχύτητα της αστραπής. Έτσι, είναι συχνά πέραν των δυνάμεών τους να κρατήσουν τον λόγο τους και τις υποσχέσεις τους. Αυτό είναι κάτι που τους βάζει συχνά σε δύσκολη θέση και καθώς δεν θέλουν να είναι υπόλογοι της ανακολουθίας των λόγων και των πράξεων τους, φέρνουν πάνω-κάτω την πραγματικότητα κατηγορώντας τους άλλους. Οι συναισθηματικές τους μεταπτώσεις είναι έντονες, με συχνούς θυμούς, δάκρυα και εκρήξεις που κάνουν όσους είναι γύρω τους να αισθάνονται ότι ακροβατούν στην κόψη ενός ξυραφιού. Δεν ξέρουν τι να περιμένουν από εκείνους, τι να πιστέψουν, τι ισχύει και τι όχι. Τα διαρκή σκαμπανεβάσματα, η ακροβασία ανάμεσα στα ύψη και τα βάθη, και η χειριστικότητα των πιο ανασφαλών εκπροσώπων αυτού του ζωδίου, μπορεί να φέρει κάποιον στα πρόθυρα της τρέλας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός έχει την τάση να σχεδιάζει, να αλλοιώνει και να κατευθύνει τα πράγματα ανάλογα με τις επιθυμίες του. Αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα να ελέγχει τους άλλους. Πίσω από την ελεγκτική του φύση κρύβονται συχνά αισθήματα ζήλιας και ανασφάλειας, τα οποία τον κάνουν να σαμποτάρει τον εαυτό του και τις σχέσεις του. Συχνά κρύβει τα αρνητικά του χαρακτηριστικά πίσω από ένα αυταρχικό προσωπείο, και όσοι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου αρνούνται να δουλέψουν με τον εαυτό τους, συσσωρεύουν θυμό τον οποίο εκτοξεύουν κυρίως στα κοντινά τους πρόσωπα. Καθώς έχουν θέματα εμπιστοσύνης, η παραμικρότερη κίνηση του συντρόφου τους μπορεί να θεωρηθεί από εκείνους ως ένδειξη απιστίας και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Από την άλλη, αν ο σύντροφος είναι πιστός και σίγουρος, έχουν την τάση να τον παίρνουν ως δεδομένο και να γίνονται οι ίδιοι άπιστοι. Σε μία τέτοια περίπτωση ανασφάλειας, δεν μπορείς να τους βρεις πουθενά και μπορούν να κάνουν ακόμα και τον πιο λογικό σύντροφο να βγει από τα ρούχα του και να αισθανθεί ότι χάνει το μυαλό του.

ΛΕΩΝ

Τα Λιοντάρια έχουν την τάση να βρυχώνται συχνά, κυρίως τα αρσενικά, κάτι που συνήθως δεν θέλει να υποστεί κανένας μέσα στα αυτιά του. Όταν η υγιής αυτοπεποίθηση αυτού του ζωδίου μετατραπεί σε μεγαλομανία, η οργισμένη συμπεριφορά τους δεν αντέχεται εύκολα, ούτε οφείλει να γίνεται ανεκτή από τον καθένα. Έχουν την τάση τότε, να γκρινιάζουν στους άλλους για όσα πρέπει να γίνουν, για όσα είναι λάθος και για όσα θεωρούν σωστά. Οι κοντινοί τους άνθρωποι μπορεί να γίνουν κυτίο παραπόνων και αποδέκτες μιας υποβόσκουσας αλαζονικής απαξίωσης που συχνά αισθάνονται για όλους και για όλα. Οι ανασφαλείς Λέοντες δεν διαθέτουν την ικανότητα να παραδεχθούν και να απολογηθούν για τα λάθη τους. Αντί για αυτό, θα χειριστούν οποιονδήποτε και οτιδήποτε ώστε να έχουν τελικά το πάνω χέρι. Θεωρούν ότι δικαιούνται τα πάντα και δεν χρωστούν τίποτα πουθενά. Καθώς συνήθως η φαντασία τούς συνεπαίρνει και βιώνουν οράματα μεγαλείου, τους γίνεται δύσκολο να μένουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους. Ο σύντροφος τους μπορεί τη μία στιγμή να είναι το κέντρο του κόσμου τους και την άλλη κάποιος που γνώριζαν στο παρελθόν. Η αλαζονεία, η υποβόσκουσα οργή και η αλλόκοτη αυτή συμπεριφορά, κάνουν τους συντρόφους τους να νιώθουν ότι η σχέση με έναν Λέοντα είναι το τέλος της λογικής τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η τελειότητα είναι ανέφικτη, εκτός ίσως από τους Παρθένους. Η επιμονή τους να κρατούν τα πάντα και τους πάντες υπό την επίβλεψη τους, μπορεί να γίνει εμμονή για αυτό το ζώδιο. Έτσι, δεν μπορούν να χαλαρώσουν ούτε στιγμή και χάνουν το νόημα της χαράς και της διασκέδασης. Όχι μόνο τα στερούν από τον εαυτό τους, αλλά βομβαρδίζουν και τους γύρω τους με υποχρεώσεις, καθήκοντα, οδηγίες και επικρίσεις. Όταν όμως αυτές οι επικρίσεις τους ανταποδοθούν, δεν το παίρνουν και τόσο καλά. Ίσως επειδή μέσα τους θέλουν το καλό κάποιου όταν τον νουθετούν, ίσως επειδή είναι ιδεαλιστές και ονειρεύονται την τελειότητα, το παίρνουν πολύ βαριά. Δεν μπορούν να αντέξουν ούτε την κριτική, ούτε θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με κατά μέτωπον αντιπαραθέσεις και συζητήσεις για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από παρεξηγήσεις. Συνήθως αυτό το κάνουν γιατί προσπαθούν να αποφύγουν την επαφή με τα πληγωμένα τους συναισθήματα. Μπορεί να κάνουν χρόνια να εμπιστευτούν και να δεθούν με κάποιον και σε ένα λεπτό να τα σβήσουν όλα και να γίνουν ψυχροί, απόμακροι, μερικές φορές ακόμα και εκδικητικοί. Αυτό κάνει τους ανασφαλείς Παρθένους ένα από τα πιο συναισθηματικά πολύπλοκα ζώδια και φεύγοντας θα αφήσουν πίσω τους άπειρα ερωτηματικά. Το ταίρι τους ίσως δεν θα έχει ποτέ έναν επίλογο για να ξέρει τι πήγε λάθος και πότε, και ο παραλογισμός αυτός θα το κάνει να αναρωτιέται για πάντα αν έχει τελικά σώας τας φρένας.