Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή των Ιχθύων

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή των Ιχθύων

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή των Ιχθύων

Υπάρχουν σταθμοί στη ζωή του κάθε ανθρώπου που σημαδεύουν την εξέλιξη και την πορεία του. Υπάρχουν όμως και έρωτες που σημαδεύουν το πεπρωμένο του. Ο κάθε έρωτας που ήρθε απρόσμενα και ξαφνικά ήταν σαν ένα κύμα που τον παρέσυρε σε ένα ωκεανό συναισθημάτων. Κάθε σταθμός που χάθηκε στον ορίζοντα ήταν ένα αγαπημένο όνειρο που έσβησε.

Για το ζώδιο των Ιχθύων αυτοί είναι κάποιοι που μπορεί να ήταν, αλλά και να γίνουν οι έρωτες σταθμοί της ζωής του:

ΤΑΥΡΟΣ

Στην αρχή της σχέσης έχουν και οι δύο πολύ προσεκτική στάση. Δεδομένου ότι και τα δύο ζώδια δεν ενδιαφέρονται για κάτι εφήμερο και θέλουν να επενδύσουν στον σύντροφο και στη σχέση, προσεγγίζουν τον έρωτα με επιφυλακτικότητα, για να μην κολλήσουν πολύ γρήγορα και τελικά πληγωθούν. Ο Ιχθύς όμως έχει καλύτερη επαφή με το συναίσθημα και είναι πιο ρομαντικός. Μόλις αισθανθεί κάτι, τότε θα το δείξει αμέσως, προσφέροντας αγάπη, στοργή και τρυφερότητα. Αυτό είναι μια μεγάλη βοήθεια για τον σταθερό Ταύρο, καθώς θα τον βοηθήσει να αισθανθεί ασφαλής πιο γρήγορα. Ο Ταύρος επιθυμεί ο σύντροφός του να του δείξει ότι θέλει κάτι σταθερό και μόνο τότε μπορεί να ανοιχτεί περισσότερο. Οι Ιχθύες έτσι νιώθουν ενθουσιασμό που κατάφεραν να κερδίσουν τον Ταύρο και ο Ταύρος νιώθει ξεχωριστός με τη στοργή και την τρυφερότητα που εισπράττει. Αυτή η δυναμική μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους και όταν πρόκειται για το ερωτικό στοιχείο. Ο Ιχθύς είναι ένας εκφραστικός, γενναιόδωρος εραστής και ο Ταύρος νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση όταν ευχαριστεί τον σύντροφό του. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν έναν πολύ δυνατό δεσμό. Μαζί θα περνούν ατελείωτες ώρες με αγκαλιές και φιλιά, κανακεύοντας ο ένας τον άλλον, ακούγοντας μουσική και διακοσμώντας όμορφα τον χώρο τους. Καθώς εκτιμούν και οι δύο την ηρεμία, θα περνούν πολύ χρόνο συζητώντας για την καθημερινότητα τους, κάτι που θα τους δέσει περισσότερο. Ο Ταύρος χρειάζεται συχνά έναν σύντροφο στη ζωή που να τον βοηθήσει να αποκτήσει ό,τι δεν του είναι εύκολο. Ο Ιχθύς είναι πρόθυμος να τον βοηθήσει να έρθει σε επαφή με όσα αισθάνεται, να γίνει πιο χαλαρός και να πιστέψει στα όνειρα του. Με τη σειρά του και εκείνος θα βοηθήσει το ταίρι του να νιώθει πιο γειωμένο και να βλέπει τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Όταν όμως αισθάνονται και οι δύο πεσμένοι, δυσκολεύονται να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να ανέβει ψυχολογικά. Αν σε τέτοιες στιγμές τρυπώσει μεταξύ τους η αμφιβολία, μπλοκάρουν, δεν εκφράζονται και έτσι μπορεί να απομακρυνθούν χωρίς ουσιαστικά σοβαρό λόγο. Χρειάζεται να εκφράζουν ανοιχτά τους δισταγμούς και τις προθέσεις τους, ώστε να μην καταστρέψουν μια τόσο ρομαντική και αισθαντική σχέση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτά τα δύο ζώδια τα φέρνει κοντά σχεδόν πάντα ένας ρομαντικός έρωτας. Η σχέση τους είναι συνήθως κυρίως συναισθηματική. Ο Ιχθύς μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργος και λίγο ερωτικά τολμηρός αρχικά στον Καρκίνο, αλλά η γνωριμία τους εξελίσσεται γρήγορα. Ο Καρκίνος και ο Ιχθύς είναι γνωστοί για την τρυφερότητα και τη φροντίδα τους και θα βρουν μεταξύ τους την προσοχή και τη συμπόνια που λαχταρούν. Ως ζώδια με έντονη ενσυναίσθηση μπορούν να κατανοήσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Ο Καρκίνος αισθάνεται περισσότερο, παρά ακούει ότι του λένε, κάτι που τον κάνει τέλειο σύντροφο για έναν Ιχθύ. Μερικές φορές ο Ιχθύς μπορεί να αποφεύγει την αλήθεια γιατί νιώθει την ανάγκη να αποστασιοποιηθεί από κάθε πίεση που μπορεί να νιώσει. Ο Καρκίνος το καταλαβαίνει, ή μάλλον το διαισθάνεται αυτό, και μπορεί να διαχωρίσει τις τάσεις φυγής από τα ψέματα. Όμως θέλει και απτές αποδείξεις αφοσίωσης σε μια σχέση και δεν θα αρκεστεί μόνο στα λόγια αν δεν τα ακολουθούν πράξεις, διότι είναι πιο πρακτικός και έχει πιο παραδοσιακές ανάγκες. Ο Ιχθύς εξιδανικεύει τόσο τον σύντροφο του όσο και άλλα πράγματα στη ζωή, αλλά μπορεί να πέσει σε κατάθλιψη όταν δεν υπάρχει μαγεία και ομορφιά γύρω του. Αν η καθημερινότητά του με έναν σύντροφο Καρκίνο γίνεται ρουτίνα, μπορεί η σχέση να κινδυνεύσει. Τόσο ο Ιχθύς όσο και ο Καρκίνος είναι ευτυχισμένοι όταν κάνουν ουσιαστικές σχέσεις, αλλά πρέπει και οι δύο να επιθυμούν συμβάλουν ισότιμα σε αυτό για να λειτουργήσει. Οι έμφυτες αξίες της καλοσύνης και της γενναιοδωρίας που διαθέτουν κάνουν αυτό το ζευγάρι ικανό να πετύχει. Ενώ ένας Ιχθύς μπορεί να βοηθήσει έναν Καρκίνο με τα συναισθήματά του, ο δεύτερος μπορεί να βοηθήσει τον πρώτο να κατανοήσει τα πρακτικά της ζωής. Καθένας όμως πρέπει συνειδητά να αντιμετωπίζει τη ζωή πιο ρεαλιστικά και τον συναισθηματικό κόσμο του συντρόφου με προσοχή και λεπτότητα, ώστε να μην πληγούν έτσι οι ευαισθησίες του άλλου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όταν πρωτοσυναντηθούν ένας Ιχθύς και ένας Παρθένος είναι δύσκολο να μείνουν αδιάφοροι και να αντισταθούν στα μαγνητικά κύματα που δημιουργεί το απέναντι ζώδιο. Η Παρθένος θα ενδώσει στην αποπλάνηση, αλλά όχι αμέσως, αν και θα το επιθυμούσε. Θα πάρει τον χρόνο της για να χτιστεί μια οικειότητα, θέλοντας έτσι να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της. Δημιουργείται πολλή αγάπη και υπάρχει έντονη χημεία ανάμεσα σε αυτά τα δύο ζώδια. Η αρμονία είναι πολύ σημαντική και έχουν και οι δύο πολύ κατανόηση για τα συναισθήματα του άλλου. Ως ένα υπεύθυνο ζώδιο, η Παρθένος θα σταθεί σαν βράχος για τους Ιχθύς που είναι πιο εύθραυστοι και πιο συναισθηματικοί. Θα βοηθήσει στην εκπλήρωση των ονείρων και των στόχων τους προσφέροντας ό,τι χρειάζονται για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Οι Ιχθύες με τη σειρά τους προσφέρουν τρυφερότητα, συμπόνια και βαθιά αισθήματα που θα εκτιμηθούν πολύ από την Παρθένο. Ίσως μάλιστα η Παρθένος να έχει περισσότερα να ωφεληθεί από τη σχέση. Κάποιος τόσο ονειροπόλος μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικός, ελεύθερος και να τους χαλαρώνει. Για τους Ιχθύς είναι επίσης καλό να μάθουν από το ταίρι τους να βάζουν κάποια τάξη στη ζωή τους. Γι’ αυτό υπάρχει μια καλή ισορροπία σε αυτή τη σχέση. Η κατανόηση μεταξύ τους θα μπορούσε να αγγίξει την τελειότητα και αυτό είναι ίσως κάτι που πιθανόν δεν θα μπορέσουν να το βρουν με κανέναν άλλο. Όμως υπάρχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους. Είναι δύσκολο μερικές φορές για την Παρθένο να καταλάβει τη στάση των Ιχθύων που έχουν συνήθως ένα πολύ διαφορετικό στυλ και τρόπο ζωής. Εάν αυτές οι διαφορές γίνουν αποδεκτές και ξεπεραστούν, η σχέση τους θα είναι πολύ ικανοποιητική. Αν όχι, πάνω στον θυμό τους μπορούν να κάνουν και πράγματα που δεν πρέπει, ίσως και αντίθετα από τις αρχές τους. Μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό και για τους δύο αν κάποιος από τους συντρόφους πει ψέματα. Εάν παρεκτραπούν, οι ενοχές και οι απογοητεύσεις μπορεί να τερματίσουν τη σχέση τους. Αν θέλουν να παραμείνουν σε μια σταθερή σχέση, πρέπει να βρουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ λογικής και ευαισθησίας και να αντιληφθούν ότι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται είναι τέλειοι γι’ αυτό που είναι και αρκετοί όπως ακριβώς είναι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν κάποιο ζώδιο μπορεί να καταλάβει καλά έναν Σκορπιό, αυτό είναι οι Ιχθύες. Υπάρχει ένα συναισθηματικό βάθος σε αυτό το ζώδιο που δεν είναι όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, αλλά οι Ιχθύες είναι ικανοί να φτάσουν σε μεγάλα βάθη στον τομέα των συναισθημάτων. Αυτή θα είναι μια έντονη σχέση στην οποία ο Σκορπιός πρέπει να εστιάσει σε όσα αισθάνεται και οι Ιχθύες θα πρέπει να δώσουν σ’ αυτά τα αισθήματα έναν σκοπό. Όσο δύσκολα και σκοτεινά κι αν γίνουν τα πράγματα, θα μοιραστούν μια βαθιά συναισθηματική κατανόηση, έναν μοναδικό έρωτα και θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον έλεγχο για βρουν πού θα οδηγήσει η σχέση τους. Ως δύο ζώδια του νερού, θα βασιστούν σε αυτά που νιώθουν, δημιουργώντας κάτι πολύ αληθινό και όμορφο, ίσως και κάπως εξωπραγματικό. Η δυνατή έλξη μεταξύ τους θα τους κάνει αχώριστους σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο. Ίσως όμως αυτό γίνει κουραστικό και για τους δύο, γιατί η διάσπαρτη ενέργεια των Ιχθύων μπορεί να κουράζει τον Σκορπιό και η εμμονική φύση του Σκορπιού μπορεί να βαραίνει κάποιες στιγμές τον Ιχθύ. Όμως και για τα δύο ζώδια ισχύει το ότι όσο πιο περίπλοκη είναι μια κατάσταση τόσο πιο πολύ τους ελκύει, γιατί τους αρέσουν τα δύσκολα. Η ερωτική τους χημεία είναι μοναδική και συχνά λύνουν τα προβλήματα τους στο κρεβάτι. Έχουν πολλά κοινά σημεία και είναι εύκολο για αυτούς να βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα. Ένα θέμα τριβής θα μπορούσε όμως να είναι η ασυνείδητη αρνητικότητα του Σκορπιού. Μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη θετική, όμορφη εικόνα του κόσμου που θέλουν να διατηρήσουν μέσα τους οι Ιχθύες και αυτό θα μπορούσε να απομακρύνει τους δύο συντρόφους, εάν ο δεσμός τους δεν είναι αρκετά ανθεκτικός για να τους κρατήσει ενωμένους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως θα γοητευτεί από τον μαγικό κόσμο ενός Ιχθύ, αλλά και εκείνος θα θέλει να λύσει τη δύσκολη εξίσωση που αντιπροσωπεύει το σοβαρό αυτό άτομο. Μπορεί και οι δύο να προσπαθήσουν αρχικά να καταφέρουν την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά αυτό θα τους αναγκάσει να μιλάνε λιγότερο και να αρχίσουν να ακούν περισσότερο. Είναι και οι δύο ντροπαλοί κατά κάποιο τρόπο και για να λιώσει ο πάγος θα πρέπει να προσέχουν πολύ. Η ομορφιά της σχέσης έγκειται στην τρυφερή προσέγγισή τους και στην εμπιστοσύνη που χτίζεται όταν συνειδητοποιούν με ποιον έχουν να κάνουν. Καθώς και οι δύο δεν εμπιστεύονται εύκολα, θα πρέπει μέρα με τη μέρα να κερδίσουν αυτή την εμπιστοσύνη ο ένας από τον άλλον. Το βραβείο αυτού του παιχνιδιού είναι η προσδοκία του συναισθήματος που θα είναι δυνατό και ουσιαστικό. Στο ερωτικό κομμάτι θέλουν ίσως διαφορετικά πράγματα, αλλά τελικά το απολαμβάνουν εξίσου. Ενώ ο Ιχθύς φτάνει στον έρωτα από συναισθήματα, ένας Αιγόκερως ασχολείται συνήθως περισσότερο με τη σωματική ευχαρίστηση ανεξάρτητα από το συναίσθημα. Παρά τις διαφορές τους, μπορούν να ξυπνήσουν τις καλύτερες πλευρές τους και να μοιράζονται μια όμορφη σχέση βασισμένη τόσο στην αγάπη όσο και στη σταθερότητα. Ο Αιγόκερως και ο Ιχθύς έχουν πολύ διαφορετικές συνήθειες και είναι εντελώς αντίθετες προσωπικότητες. Υπάρχουν όμως και κοινά σημεία που μπορούν να τους φέρουν κοντά σε μια δυνατή σχέση που θα έχει ειλικρίνεια και σεβασμό. Όταν κάνουν ένα λάθος θα προσπαθήσουν να μάθουν και να ωριμάσουν από αυτό. Με τον καιρό ίσως να διαχωρίσουν λίγο τις κοινές ασχολίες τους, καθώς συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα που θέλει να κάνει ο Αιγόκερως φαίνονται κάπως βαρετά για τους Ιχθύς, ενώ αυτά που αρέσουν στον δεύτερο φαίνονται κάπως εξωτικά και περίεργα στον Αιγόκερω. Η αυστηρή φύση του Αιγόκερου μπορεί να υποδαυλίζει συχνά τις πεποιθήσεις των Ιχθύων μέσω της δυσπιστίας και έτσι μπορεί να καταπνίξει τον αυθορμητισμό και την έμπνευση που κουβαλά μέσα του ο σύντροφος του. Αν χαθεί η κατανόηση θα μπορούσαν να καταλήξουν στο να ενοχλούν ο ένας τον άλλον, καθώς ο Αιγόκερως μπορεί να γκρινιάζει διαλύοντας τη μαγική χρυσόσκονη των Ιχθύων και οι Ιχθύες μπορούν να απογοητεύσουν εσκεμμένα τον αξιόπιστο σύντροφο τους.