Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Παρθένοι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Παρθένοι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Παρθένοι στις σχέσεις τους

Οι Παρθένοι είναι από τα πιο λογικά, υπεύθυνα και πρακτικά ζώδια και από τους πιο αξιόπιστους συντρόφους. Είναι όμως και γκρινιάρηδες, επικριτικοί και φιλοχρήματοι και όσοι έχετε σχέση μαζί τους το ξέρετε πολύ καλά. Οι Παρθένοι δεν αφήνονται εύκολα στο ταξίδι της αγάπης και δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους βιαστικά. Θέλουν τον χρόνο τους για να αισθανθούν ασφαλείς και να επιτρέψουν στον εαυτό τους να αφεθεί. Όταν όμως το κάνουν προσπαθούν πάντα για το καλύτερο της σχέσης και δεσμεύονται ουσιαστικά. Όμως, όπως όλα τα ζώδια, έχουν και αυτοί τα θέματα τους και κάνουν κάποια λάθη που δυσκολεύουν και τους ίδιους και το ταίρι τους. Τα κορυφαία «παραπτώματα» τους είναι 10 και αν καταφέρουν να τα αποφύγουν ίσως η ερωτική τους ζωή κυλήσει πολύ πιο εύκολα.

  1. Κριτές των πάντων

Η εποικοδομητική κριτική και οι συμβουλές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι πολύ σημαντικά και οι Παρθένοι έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τα κακώς κείμενα και να δίνουν σπουδαίες και πρακτικές λύσεις σε προβλήματα. Όμως, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που αν ξεπεραστεί μπορεί να μετατρέψει μια χρήσιμη συμβουλή σε σκληρή κριτική και οι Παρθένοι έχουν το «ταλέντο» να κάνουν τον άλλον να αισθάνεται άσχημα με την κριτική που του ασκούν. Μπορεί να μην έχουν αυτή την πρόθεση και να το κάνουν από την αγωνία τους να βοηθήσουν, αλλά λίγη γλυκύτητα και ενσυναίσθηση δεν βλάπτει, ειδικά αν ο σύντροφός τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ή έχει κάνει κάποιο λάθος και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Μερικές φορές καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε.

  1. Υπερανάλυση και υπερβολική σκέψη

Έχουν απίστευτα αναλυτική θεώρηση για όλα και «καίνε» τον εγκέφαλό τους, καθώς μπορεί να αναμασάνε και να σκέφτονται το ίδιο πράγμα για μεγάλο διάστημα. Έχουν κολλήματα και αν συμβεί κάτι δεν μπορούν εύκολα να το ξεπεράσουν και αυτό κουράζει απίστευτα τον/η σύντροφό τους. Εγκλωβίζουν το μυαλό τους σε ένα θέμα και μηρυκάζουν το ίδιο και ίδιο συνεχώς, χωρίς να μπορούν να βγουν από το αδιέξοδο που μόνοι τους έχουν δημιουργήσει.

  1. Αυτές οι λεπτομέρειες…

Οι Παρθένοι έχουν την παρατηρητικότητα ενός ντετέκτιβ και εστιάζουν πάντα στις λεπτομέρειες. Σε αυτές τις ασήμαντες λεπτομέρειες που μπορεί κάποιος άλλος να μην δει ποτέ και που ενδεχομένως να μην παίζουν και σημαντικό ρόλο, αλλά για αυτούς είναι το Α και το Ω. Μπορεί να βρουν και τα πιο μικρά λάθη και την πιο μικρή ατέλεια και να το κάνουν μεγάλο θέμα. Να το σχολιάζουν για ώρες, κάνοντας τον σύντροφό τους να αισθάνεται ότι βρίσκεται συνεχώς κάτω από ένα μικροσκόπιο και ότι δίνει εξετάσεις κάθε λεπτό. Για παράδειγμα, μπορεί ο/η σύντροφος τους να έχει κάνει γενική στο σπίτι, να έχει ξεθεωθεί επί ώρες, αλλά να στράβωσε λίγο το κάδρο στο ξεσκόνισμα. Το μάτι τους θα πέσει στο λάθος, αυτό θα σχολιάζουν για ώρα, βγάζοντας τον άλλον από τα ρούχα του.

  1. Αγαπημένη ρουτίνα

Το ζώδιο της Παρθένου είναι το έκτο στον ζωδιακό κύκλο, άρα συνδέεται με τον 6ο οίκο που σχετίζεται με τις καθημερινές μας συνήθειες και ρουτίνες. Γι’ αυτό και οι Παρθένοι εκτιμούν τη σταθερότητα και το πρόγραμμα. Είναι ευλογία για αυτούς να είναι όλα οργανωμένα και προβλέψιμα και ας κάνουν κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, τις ίδιες ώρες, με τους ίδιους ανθρώπους. Θέλουν τα πάντα να είναι στη θέση τους και να υπάρχει τάξη και συνέπεια. Αυτό τους προκαλεί ασφάλεια, καθώς δεν μπορούν τις εκπλήξεις και μάλιστα τις δυσάρεστες. Όμως, πόση ρουτίνα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος, αν δεν είναι Παρθένος; Έτσι, το ταίρι τους ασφυκτιεί από τους περιορισμούς και τη στρατιωτική πειθαρχεία που πρέπει να επιδείξει για να μην ακούει τη γκρίνια τους.

  1. Δεν ζητάνε βοήθεια

Από τη φύση τους οι Παρθένοι δεν θέλουν οι άλλοι να μπλέκονται στα πόδια τους, διότι πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα τα κάνουν όλα καλύτερα και έτσι αναλαμβάνουν πολλά και δεν ζητάνε βοήθεια από κανέναν. Δεν είναι ωραίο όμως ο ένας να επωμίζεται τα πάντα, διότι και εξαντλείται, αλλά και απομακρύνει και αποκλείει τον-η σύντροφό του από πολλές κοινές δραστηριότητες και ευθύνες.

  1. Προτεραιότητα η εργασία

Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση, όπως και να αισθάνεται το ταίρι μας ότι δεν το παραμελούμε. Όμως οι Παρθένοι είναι τόσο αφοσιωμένοι στη δουλειά και στις υποχρεώσεις τους, που πολλές φορές κάνουν τον-η σύντροφό τους να νιώθει αόρατος-η. Αυτή η συμπεριφορά μόνο καβγάδες και απόσταση μπορεί να φέρει στο ζευγάρι.

  1. Τα πράγματα είναι σοβαρά

Οι Παρθένοι παίρνουν τα πάντα σοβαρά και προσωπικά και θέλουν να έχουν τον έλεγχο και να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ χρήσιμα στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά όχι στην προσωπική τους ζωή. Οι σχέσεις και ο έρωτας θέλουν και λίγο παιγνίδι, λίγη διασκέδαση και χαλάρωση και όχι ακαμψία και τόση σοβαρότητα σε όλα.

  1. Άγχος, στρες και πίεση

Το μυαλό των Παρθένων βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση και σε μια διάχυτη ανησυχία, που τους κάνει σχεδόν νευρωτικούς. Αγχώνονται για το παραμικρό και σκέφτονται τι μπορεί να πάει στραβά στο καθετί και δεν απολαμβάνουν τη στιγμή με το ταίρι τους. Είναι σε κατάσταση αλέρτ και στις πιο προσωπικές τους φάσεις και αυτό δημιουργεί στρες στον-η σύντροφό τους. Επίσης, είναι πολύ σφιχτοί με τα οικονομικά τους και μπορεί να «φαρμακώσουν» τον-η σύντροφό τους αν κάνει σπατάλες.

  1. Μεγάλες προσδοκίες

Οι Παρθένοι λατρεύουν την οργάνωση, την τάξη και θέλουν όλα να είναι στη θέση τους και να μοιάζουν τέλεια και ιδανικά. Φαντάζονται την τέλεια εικόνα, τον τέλειο σύντροφο, την τέλεια σχέση. Έχουν τεράστιες προσδοκίες από το ταίρι τους και απογοητεύονται όταν δεν μπορεί να τις φτάσει. Όμως η τελειότητα δεν υπάρχει και ιδιαίτερα στις ανθρώπινες συμπεριφορές και σχέσεις. Η αγάπη είναι περίπλοκη, το ίδιο ισχύει και για τις αντιδράσεις των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν οι άλλοι να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται όπως ορίζουν οι προσδοκίες των Παρθένων, δεν είναι ρομπότ για να ρυθμιστούν στις προδιαγραφές τους.

  1. Η αλλαγή που δεν έρχεται

Πολλές φορές οι Παρθένοι μπλέκουν σε σχέσεις με ανθρώπους που δεν ταιριάζουν καθόλου, μόνο και μόνο για να τους αλλάξουν και να τους καθοδηγήσουν. Έχουν μια ανάγκη να βοηθήσουν τους άλλους -ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν- και να προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα άλλων. Όμως το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται και να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στον εαυτό τους. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανένας δεν αλλάζει εύκολα, ούτε μπορεί να βοηθηθεί αν δεν το θέλει ο ίδιος. Οι σχέσεις για να πετύχουν πρέπει να είναι ισότιμες και να βασίζονται στην αγάπη και στην αποδοχή και όχι στο να θέλουμε να αλλάξουμε τον άλλον και να τον φέρουμε στα μέτρα μας.