Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια του νερού

Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια του νερού

Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια του νερού

Τα ζώδια του νερού, με το συναισθηματικό τους βάθος και τη διαισθητική φύση τους, έχουν μοναδικά χαρίσματα στον τομέα των σχέσεων. Η ικανότητά τους να δημιουργούν οικειότητα, ψυχική επαφή, να έχουν κατανόηση και συμπόνια αποτελεί τη βάση των πιο ουσιαστικών ανθρώπινων δεσμών. Στο περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στα κύματα των έντονων συναισθημάτων τους, τα ζώδια του νερού μπορούν να οδηγήσουν στα ήρεμα λιμάνια της πραγματικής αγάπης που βασίζεται στην κατανόηση, την υποστήριξη και στο βαθύ συναίσθημα.

Αν είστε σε σχέση με ένα ζώδιο του νερού, δεν μπορείτε εύκολα να αγνοήσετε το βάθος και τον πλούτο που κρύβεται μέσα τους, ούτε τη δύναμη της συναισθηματικής τους αγάπης που είτε το θέλετε είτε όχι έχει τη δύναμη να σας αλλάξει ριζικά. Τους οδηγεί η ψυχή τους και θα σας παρακινήσουν να ακολουθήσετε τη δική σας.

Τα ζώδια του νερού έχουν μια άμεση σχέση με το υποσυνείδητο τους, με αποτέλεσμα να αναζητούν ένα πρότυπο αγάπης και σχέσης με τρόπους που οι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται, δεν καταλαβαίνουν ή δεν γνωρίζουν όπως εκείνα από τη φύση τους. Η σχέση των ζωδίων του νερού με την ψυχή (το πνευματικό, αθάνατο, άυλο μέρος του εαυτού τους), τα οδηγεί διαρκώς προς μια βαθύτερη αναζήτηση της ουσίας και εκείνων που θεωρούν σημαντικά. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο υλισμός και η λογική σκέψη, οι πράξεις και ο τρόπος που σκέφτονται τα ζώδια του νερού μπορεί να φαίνονται περίεργοι. Όμως υπακούν στον πυρήνα της ύπαρξης και αυτό τους κάνει πιο αληθινούς. Καθώς με την πάροδο του χρόνου αισθάνονται ασφαλή και πιο άνετα σε μια σχέση, είναι ικανά να εκφράσουν όλη τους την αφοσίωση. Καθώς δένονται και η αγάπη δυναμώνει, γίνονται υποστηρικτικοί σύντροφοι που θα σας μυήσουν να ακούσετε πιο καθαρά τις εσωτερικές σας επιταγές, να δείτε πιο καθαρά τι έχει σημασία στη ζωή. Η αγάπη τους μπορεί να φωτίσει τη ζωή και να σας δείξει αυτό τον δρόμο.

Πώς να δείχνετε και να προσφέρετε περισσότερη αγάπη

Η δοτική και περιποιητική φύση των ζωδίων του νερού ξεχωρίζει και είναι παραδειγματική σε κάθε περίπτωση. Τα ζώδια του νερού δείχνουν αγάπη με το να είναι αφοσιωμένα, συντονισμένα και να στέκονται δίπλα σας. Το ζώδιο του Καρκίνου αντιπροσωπεύει τη μητρική αγάπη και την εκφράζει με προστατευτικότητα και φροντίδα. Το ζώδιο του Σκορπιού αντιπροσωπεύει την ερωτική αγάπη και εκφράζεται με την παθιασμένη και σεξουαλική, εμμονική δύναμη του έρωτα. Το ζώδιο των Ιχθύων αντιπροσωπεύει την πνευματική αγάπη που εκφράζεται με συμπόνια, καλοσύνη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των προσώπων και πραγμάτων.

Τα ζώδια του νερού ξεχωρίζουν γιατί δημιουργούν ένα πλέγμα συναισθημάτων για τους ανθρώπους τους, όπου μέσα του θα μπορέσουν να αισθανθούν πολύ ασφάλεια και αγάπη. Η ανιδιοτελής αφοσίωσή τους και η ικανότητά τους να παρέχουν αυθεντική έκφραση συναισθήματος και τροφή για την ψυχή τούς καθιστούν πολύτιμους συντρόφους στις σχέσεις.

Πώς να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι

Η ενσυναίσθηση και η συμπόνια είναι φυσικές ιδιότητες των ζωδίων του νερού. Διαθέτουν μια ασυνήθιστη ικανότητα να μπαίνουν στη θέση κάποιου άλλου και να κατανοούν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του. Αυτή η ευαισθησία επιτρέπει στα ζώδια του νερού να προσφέρουν υποστήριξη και παρηγοριά σε γνωστούς, αλλά και λιγότερο οικείους συνανθρώπους. Σε περιόδους στενοχώριας ή δυσκολίας δείχνουν όλη τους την κατανόηση και ανοίγουν διάπλατα την καρδιά τους σε όσους αναζητούν βοήθεια και παρηγοριά. Η καλοσύνη αυτή δεν μπορεί παρά να συγκινήσει και να παρασύρει τις ευαίσθητες ψυχές με το παράδειγμα της.

Πώς να διευρύνετε τα συναισθηματικά κανάλια σας

Τα ζώδια του νερού καθοδηγούνται από τη διαίσθησή τους, συχνά αξιοποιώντας τη σιωπηλή γλώσσα του σώματος για να διαβάζουν συναισθήματα και τις ενέργειες που τα περιβάλλουν. Η αυξημένη συναισθηματική τους νοημοσύνη τούς δίνει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται περισσότερα και να «διαβάζουν» τους συντρόφους στις σχέσεις τους. Εάν ο έρωτας έχει χάσει τον βηματισμό του, ένα ζώδιο του νερού πιθανότατα θα το αισθανθεί πρώτο. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει στα ζώδια του νερού να κινούνται σε περίπλοκες συναισθηματικές καταστάσεις με χάρη και διακριτικότητα. Στον έρωτα, η συναισθηματική νοημοσύνη των ζωδίων του νερού είναι ένα δώρο που σταδιακά θα εξαπλωθεί και δεν μπορεί παρά να αγγίξει και να επηρεάσει θετικά και το ταίρι τους, κάνοντας το να είναι πιο ανοιχτό και πιο συντονισμένο.

Τα τρία ζώδια του νερού στις σχέσεις τους

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος κυβερνάται από τη Σελήνη και το πλούσιο συναισθηματικό σύμπαν του Καρκίνου τον κάνει ένα εύθραυστο και ευαίσθητο ζώδιο. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της οικογένειας, της μητρότητας και όλων των σχετικών θεμάτων της, τα οποία παίρνει πάντα σοβαρά. Αυτό το ζώδιο θέλει κάποιον σύντροφο με τον οποίο να μπορούν να δεθούν και να φτιάξουν μία σχέση στοργής. Και πάνω απ’ όλα να μπορέσουν να εμπιστευτούν με όλη τους την τρυφερή καρδιά που είναι γεμάτη αγωνίες και ανασφάλειες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός κυβερνάται παραδοσιακά από τον Άρη ενώ ο σύγχρονος κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας. Αν και το σκοτάδι είναι μέρος της προσωπικότητας του Σκορπιού, άλλο τόσο είναι και το πνευματικό φως που μόνο οι εκλεκτοί μπορούν να διακρίνουν. Γι’ αυτό και η ενέργεια του θεωρείται μεταμορφωτική. Είναι ένα παθιασμένο πλάσμα, που ζει τα πάντα με μεγάλη ένταση, γι’ αυτό θέλει και προσεκτική αντιμετώπιση. Ο Σκορπιός είναι επίσης ζώδιο του πάθους και όταν είναι ερωτευμένος τα δίνει όλα. Δεν υπάρχει μέση οδός σε γενικές γραμμές γι’ αυτό το ακραίο ζώδιο. Είναι γνωστό ως το ζώδιο του «έρωτα», της ζήλιας, του ελέγχου, αλλά και ως το πλέον σοφό και ακαταμάχητο, ιδιαίτερα σε ερωτικό επίπεδο.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα κι είναι το ζώδιο της φαντασίας και της διαίσθησης. Σε αυτό το ζώδιο υπάρχει μία υπερχείλιση της δημιουργικότητας και διαθέτουν το χάρισμα της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Οι ευαίσθητοι Ιχθύες λατρεύουν να είναι ερωτευμένοι και θέλουν να παρασυρθούν από τον ρομαντισμό και τα συναισθήματα. Έχουν τον τρόπο τους να χρωματίζουν τα πάντα γύρω τους με λίγη ή περισσότερη μαγεία και φαντασία. Ευγενικοί, περιποιητικοί και ευαίσθητοι ως σύντροφοί επιθυμούν να κάνουν τη ζωή όσων αγαπούν λίγο πιο όμορφη και λίγο πιο άνετη.