Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Παρθένου

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Παρθένου

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Παρθένου

Υπάρχουν έρωτες που γίνονται σταθμοί στη ζωή του κάθε ανθρώπου, που τον βγάζουν αιφνίδια από την αθωότητα της νιότης, τη ζώνη ασφαλείας του και τον εξελίσσουν. Υπάρχουν έρωτες που τον κάνουν να νιώθει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό, που τον μαθαίνουν να αφήνεται να παρασυρθεί από πρωτόγνωρα και δυνατά αισθήματα. Και κάθε σταθμός που χάνεται στον ορίζοντα, είναι σαν να αφήνει πίσω του ένα πολύτιμο θραύσμα της ζωής του, με όσες όμορφες αναμνήσεις χαράχτηκαν ανεξίτηλα πάνω σ’ αυτό.

Για το ζώδιο της Παρθένου αυτοί είναι κάποιοι που μπορεί να ήταν, αλλά και να γίνουν οι έρωτες σταθμοί της ζωής του:

ΤΑΥΡΟΣ

Ο υπομονετικός και αξιόπιστος Ταύρος μπορεί να γίνει ο έρωτας σταθμός στη ζωή αυτού του ζωδίου, καθώς κερδίζει αμέσως την προσοχή και την εμπιστοσύνη του. Το ζευγάρι αυτό είναι ρομαντικό και αφοσιωμένο και το χαρακτηρίζει μια ήρεμη, περιποιητική συμπεριφορά, που βγαίνει φυσικά και στους δύο. Το ζώδιο της Παρθένου είναι πιο λογικό, με αρκετή θέληση και κίνητρο για να εξελιχθεί και να πάει μπροστά στη ζωή. Η οικοδόμηση γερών βάσεων και η εξασφάλιση ενός επιτυχημένου κοινού μέλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική και ο σύντροφός του πρέπει να μοιράζεται αυτό το όραμα για να πετύχουν μαζί. Ο Ταύρος μοιράζεται τις αξίες της ευθύνης και της οικονομικής ασφάλειας και παράλληλα φέρνει αισθησιασμό και σταθερότητα στη σχέση. Ο Παρθένος ολοκληρώνει τον καμβά της κοινής τους ζωής διανθίζοντας τον με χιούμορ και τη μοναδική του νοητική ευελιξία. Ο αισθησιασμός του Ταύρου καταπραΰνει τις ανασφάλειες της Παρθένου, ενώ η προσοχή της Παρθένου στη λεπτομέρεια δίνει στον Ταύρο τη σιγουριά και τη φροντίδα που έχει ανάγκη. Ταιριάζουν σε πολλά επίπεδα, κι έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ψυχή, το μυαλό και το σώμα τους. Μερικές φορές, το πείσμα, αλλά ακόμη και η ρουτίνα που και οι δύο λατρεύουν, μπορεί να τους δοκιμάσουν και να υπάρξουν κάποιες εντάσεις, αλλά η αγάπη και η ανοιχτή επικοινωνία μπορούν να τους επαναφέρουν στον ίσιο δρόμο. Παρά τις μικροδιαφορές τους, υπάρχει ένα βαθύ επίπεδο εμπιστοσύνης, φιλίας και σεβασμού σε αυτό το ζευγάρι. Και τα δύο ζώδια εκτιμούν την ειλικρίνεια και την αφοσίωση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα δύο ζώδια της γης θα κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να παραμείνουν μαζί. Όλα αυτά κάνουν έναν Ταύρο ιδανικό για την Παρθένο, καθώς οι επιλογές και οι προτιμήσεις τους είναι παρόμοιες. Τους αρέσει να βαδίζουν μπροστά, αργά και σταθερά. Με την αγάπη, την πίστη και τη δοτικότητα τους γίνονται ένα φωτεινό παράδειγμα σε όσους τους συναναστρέφονται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το ζώδιο της Παρθένου έχει μια φυσική συστολή, ειδικά όταν πρωτογνωρίζει κάποιον. Όμως όταν πρόκειται για τον Καρκίνο, που γνωρίζει ενστικτωδώς πώς να ξεκλειδώνει τις καρδιές των ανθρώπων, δεν μπορεί παρά να ξεπεράσει τις αναστολές του και να προχωρήσει πιο γρήγορα. Η συναισθηματική τρυφερότητα που βρίσκει ένας Παρθένος σε έναν Καρκίνο είναι η κινητήριος δύναμη για να ξεκινήσει δυναμικά αυτή τη σχέση. Με αυτό το ζώδιο εξερευνούν συναισθήματα που ίσως δεν πίστευαν ότι υπήρχαν. Δημιουργούν νέες προσδοκίες για τη ζωή και την αγάπη, αφήνοντας τον σύντροφό τους να πλησιάσει πολύ κοντά και να αγγίξει την καρδιά τους. Άλλωστε, το γεγονός ότι αυτό το ζώδιο είναι ανιδιοτελές και ευγενικό από τη φύση του, τους κάνει να νιώθουν ότι τους εκτιμούν και τους αγαπούν. Κατά καιρούς βέβαια, έχουν τα προβλήματα και τις διαφορές τους. Ο Καρκίνος μπορεί να γίνεται συχνά κυκλοθυμικός και πολύ συναισθηματικός και ο Παρθένος κάποιες φορές υπερβολικά λογικός, επικριτικός και απότομος. Αν δεν αντιμετωπιστούν τα συναισθήματα που δεν συζητήθηκαν και οι διαφωνίες που δεν συμβιβάστηκαν θα μπορούσαν να προκαλέσουν ρήγματα. Ευτυχώς, η ερωτική χημεία και τα κοινά τους σημεία είναι συνήθως πιο δυνατά από τις προκλήσεις τους. Και όσο ο Καρκίνος σέβεται την ανεξαρτησία της Παρθένου και η Παρθένος ακούει και προσπαθεί να κατανοήσει τα συναισθήματα του Καρκίνου, έχουν ό,τι χρειάζεται για να αντέξει η σχέση τους μακροπρόθεσμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως κάνει το ζώδιο της Παρθένου να αισθάνεται άνετα με τον ίδιο αλλά και με τον εαυτό του, κάτι που οφείλεται στο ιδιαίτερο εκτόπισμα αυτού του ζωδίου. Επίσης είναι κι εκείνο ένα ζώδιο της γης, που σημαίνει ότι υπάρχει μια κοινή αφετηρία, η οποία επιτρέπει στη σχέση να ωριμάσει και να δυναμώσει πιο ομαλά. Ο Αιγόκερως θα βοηθήσει την Παρθένο να καταλάβει περισσότερο τον εαυτό της, και θα την ωθήσει να βγει με περισσότερα εφόδια και αυτοπεποίθηση προς τα έξω. Λόγω της αμοιβαίας κατανόησης και αντίληψης των πραγμάτων γίνονται φίλοι και εραστές, που αντιμετωπίζουν τη σχέση τους με συνέπεια και σοβαρότητα. Οι απόψεις και οι προσεγγίσεις τους συγκλίνουν διανοητικά, συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά και οικονομικά. Μπορεί να γίνουν το τέλειο ταίρι. Η Παρθένος έχει μια ευσυνείδητη και αναλυτική φύση, που είναι καθησυχαστική για τον σοβαρό σύντροφό του. Με την ισορροπημένη φύση που διαθέτει φέρνει περισσότερη τάξη στη λιτή ζωή του Αιγόκερου. Ο Αιγόκερως υποστηρίζει τα πρακτικά όνειρα της Παρθένου και βοηθά στην υλοποίηση και στην προώθησή τους. Μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Η σχέση αυτή βοηθά στη σταθεροποίηση της ζωής τους και τους κρατά προσγειωμένους. Ενθαρρύνουν και εμπνέουν ο ένας τον άλλον για να δημιουργήσουν ένα δυνατό μέλλον μαζί, αρκεί να μην ξεχνούν, λόγω υποχρεώσεων, να ζουν και το παρόν τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έντονη προσωπικότητα του Σκορπιού κερδίζει το ενδιαφέρον της Παρθένου σχεδόν αμέσως με το αναμφισβήτητο πάθος του. Αν και η Παρθένος δεν είναι ένα ζώδιο με συναισθηματικές εντάσεις, αυτή είναι μια μοιραία έλξη που βασίζεται στον μαγνητισμό και στον δυνατό έρωτα. Ο Σκορπιός προσθέτει μια αίσθηση μυστηρίου και βαθιάς οικειότητας που κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτό το ζώδιο. Ξέρουν πώς να υποστηρίζουν και να ανεβάζουν ο ένας τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα, και έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν σε αυτή τη σχέση τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Σκορπιός προσφέρει εμπιστοσύνη, θάρρος και συναισθηματική δύναμη ως σταθερό ζώδιο, ενώ η Παρθένος τη λογική, τη σταθερότητα και τη γνωστή της υπευθυνότητα. Η Παρθένος θαυμάζει την παθιασμένη προσέγγιση του Σκορπιού στον έρωτα και ο Σκορπιός εκτιμά πόσο νοιάζεται και πόσο εξυπηρετική είναι η Παρθένος. Σεξουαλικά, και τα δύο ζώδια είναι απολύτως συμβατά και συμπληρωματικά. Βέβαια, ο Σκορπιός είναι συχνά πιο επιθετικός και ελεγκτικός από την Παρθένο. Κατά καιρούς, οι διαφορές τους μπορεί να γίνουν δύσκολες, κυρίως για την Παρθένο. Είναι, όμως αρκετά ευθύ και γειωμένο ζώδιο, οπότε αν ο σύντροφός γίνει πολύ απαιτητικός, δεν θα διστάσει να του υπενθυμίσει τα όρια του. Επειδή το νερό και η γη είναι συμβατά στοιχεία, οι δύο τους ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να δοκιμάσει νέα πράγματα και να εξερευνήσει τη ζωή έξω από τη συνηθισμένη ζώνη ασφαλείας τους. Όσο η Παρθένος δεν προσπαθεί να δαμάσει τον Σκορπιό και ο Σκορπιός δεν μπαίνει στον πειρασμό να κεντρίζει και να χειρίζεται τον σύντροφο του, αυτοί οι δύο εραστές που ο έρωτας τους ξεκινάει από τα έγκατα της γης και φτάνει ως τον έβδομο ουρανό, έχουν ό,τι χρειάζεται για να διασχίσουν αυτήν την απόσταση.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι σχέσεις των αντίθετων ζωδίων ξεκινούν συνήθως λόγω της έντονης συναισθηματικής χημείας και της ακατανίκητης έλξης. Τα αντίθετα ως γνωστόν έλκονται, κάτι που ισχύει στο τετράγωνο για τη σχέση αυτών των δύο ζωδίων.

Ο Ιχθύς φέρνει μια συναισθηματική ισορροπία και πληρότητα που λαχταρά αυτό το λογικό ζώδιο και μοιράζονται την ίδια έντονη επιθυμία για αγάπη και επιβεβαίωση. Είναι και οι δύο συμπονετικοί, ευσυνείδητοι και πιστοί στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η σχέση τους βασίζεται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ πρακτικότητας και ιδεαλισμού. Η Παρθένος γοητεύεται από τη συμπόνια και τη φροντίδα που προσφέρουν. Η σωστή αναλογία της ανεμελιάς και της ωριμότητας θα εμπνεύσει και θα επιτρέψει στην Παρθένο να δει τη ζωή διαφορετικά. Ο Ιχθύς είναι ένα ζώδιο που διαθέτει όση υπομονή χρειάζεται για να κατευνάσει τις ατελείωτες ανησυχίες της Παρθένου. Παράλληλα θα κάνουν ο ένας τον άλλον να αισθάνεται άνετα ερωτικά και σεξουαλικά, κάτι που τους επιτρέπει να εξερευνήσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ο Ιχθύς έχει φαντασία και δημιουργικότητα, ενώ η Παρθένος προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα που χρειάζονται στη σχέση τους. Το γεγονός ότι βλέπουν τα πράγματα με έναν διαισθητικό τρόπο μαγεύει τον σύντροφο τους, ενώ ο Ιχθύς θαυμάζει την αναλυτική ικανότητα και τη προσοχή του στις λεπτομέρειες. Κατά καιρούς ο υπερβολικός συναισθηματισμός και οι επικρίσεις μπορεί να επηρεάσουν και τους δυο αν δεν προσέχουν. Όσο μπορούν να επικοινωνούν με ειλικρίνεια, χωρίς να κρατούν μυστικά, μπορούν να βιώσουν ένα μεγάλο έρωτα και μια δυνατή και ανθεκτική αγάπη.