Γιατί ο Ερμής είναι τόσο σημαντικός στην ερωτική συναστρία

Γιατί ο Ερμής είναι τόσο σημαντικός στην ερωτική συναστρία

Ένα από τα μικρά, αλλά πιο ουσιαστικά και περιεκτικά βιβλία που έχω μελετήσει ποτέ για τις σχέσεις στην αστρολογία, είναι το βιβλίο της Lois Haines Sargent «How to handle your Human Relations». Στο βιβλίο η συγγραφέας δεν αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά σε όλη την γκάμα των ανθρώπινων σχέσεων και δίνει τεράστια βαρύτητα στον πλανήτη της επικοινωνίας τον Ερμή. Συνήθως στις ερωτικές συναστρίες δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις της Αφροδίτης και του Άρη ή της Σελήνης και του Ήλιου. Όμως ο Ερμής κυβερνά την επικοινωνία στους ανθρώπους και η επικοινωνία είναι βασικό συστατικό στις σχέσεις μας και είναι σημαντικό να ξέρουμε αν μπορούμε σε αυτόν τον τομέα να τα πάμε καλά με τους άλλους και κυρίως με τον ερωτικό μας σύντροφο.

Βρείτε τον Ερμή σας και τον Ερμή του συντρόφου σας, για να δείτε αν μπορείτε να έχετε καλή επικοινωνία και πόσο εύκολα αποφεύγετε τις παρεξηγήσεις μεταξύ σας!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Αν έχετε τον Ερμή στο ζώδιο του Κριού, τότε η αποφασιστικότητα, η ορμή, ο ενθουσιασμός και η παρόρμηση σας χαρακτηρίζει.

Αν ο σύντροφος σας είναι Καρκίνος ή Αιγόκερως ή έχει τον Ερμή του σ’ αυτά τα ζώδια, θα έχετε διαφορετικές απόψεις, θα κάνετε κριτική ο ένας στον άλλο, θα παρεξηγήστε εύκολα.

Αν ο σύντροφος σας είναι Κριός, Λέων, Τοξότης, Δίδυμος, Υδροχόος ή έχει Ερμή σ’ αυτά τα ζώδια, θα έχετε παρόμοιες ιδέες, θα συμφωνείτε, θα συζητάτε με τις ώρες και θα κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ζυγός ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα συμπληρώνει ο ένας τον άλλο και οι συζητήσεις θα έχουν ζωντάνια κι ενδιαφέρον!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Αν ο Ερμής σας, ο πλανήτης της επικοινωνίας, βρίσκεται στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, έχετε έντονη συγκέντρωση, λογική, πρακτικότητα, αλλά και έλλειψη ευελιξίας.

Αν ο σύντροφος σας είναι Λέων ή Υδροχόος ή έχει τον Ερμή του σε αυτά τα ζώδια, θα έχετε κόντρα στις απόψεις, δύσκολα θα υποχωρείτε και θα κριτικάρετε ο ένας τον άλλο.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως, Καρκίνος, Ιχθύς ή έχει Ερμή εκεί, θα νιώθετε ότι σας καταλαβαίνει, θα συζητάτε για πολλά θέματα και θα σας εμπνέει.

Αν ο σύντροφος σας είναι Σκορπιός ή έχει Ερμή στον Σκορπιό, ενώ θα εξιτάρει το μυαλό σας μπορεί να δείχνετε κι οι δυο πείσμα και ξεροκεφαλιά και να πληγώνεστε!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η ταχύτητα σκέψης, η προσαρμοστικότητα και η αγάπη για τις αλλαγές, χαρακτηρίζει όσους έχετε τον Ερμή στους Διδύμους.

Αν ο σύντροφος σας είναι Παρθένος ή Ιχθύς ή έχει τον Ερμή του σ’ αυτά τα ζώδια, θα νιώθετε ότι μιλάτε άλλη γλώσσα!

Αν ο σύντροφος σας είναι Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος, Κριός, Λέων ή έχει Ερμή σ’ αυτά τα ζώδια, θα έχετε την τέλεια επικοινωνία!

Αν ο σύντροφος σας είναι Τοξότης ή έχει Ερμή εκεί, θα συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο, αλλά πάντα εσείς θα μένετε στην επιφάνεια κι εκείνος θα ψάχνει στα βάθη!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Αν στον γενέθλιο χάρτη σας ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, τότε σκέφτεστε και αναλύετε τα πάντα με το συναίσθημα σας, έχετε δεκτικότητα, καλή μνήμη και δυνατό ένστικτο.

Αν ο σύντροφος σας είναι Κριός ή Ζυγός ή έχει τον Ερμή σε αυτά τα ζώδια, θα νιώθετε ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας κι αυτό θα σας πληγώνει.

Αν ο σύντροφος σας είναι Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες, Ταύρος, Παρθένος ή έχει Ερμή εκεί, θα νιώθετε ότι σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο και θα υπάρχει ταύτιση ιδεών.

Αν ο σύντροφος σας είναι Αιγόκερως ή έχει Ερμή εκεί, θα σας ξενίζει λίγο η ψυχρή λογική του, αλλά υποχωρώντας θα αποφύγετε τους  καβγάδες.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Αν ο Ερμής σας βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, είστε προικισμένοι με εκφραστικότητα, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, αλλά και πολύ πείσμα.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ταύρος ή Σκορπιός ή έχει Ερμή εκεί, δύσκολα θα καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο και κάποιες συζητήσεις μπορεί να οδηγούν σε καβγάδες.

Αν ο σύντροφος σας είναι Λέων, Κριός, Τοξότης, Δίδυμος και Ζυγός ή έχει Ερμή εκεί, θα εμπνέει ο ένας τον άλλο και οι συζητήσεις σας δεν θα τελειώνουν ποτέ!

Αν ο σύντροφος σας είναι Υδροχόος ή έχει Ερμή σε αυτό το ζώδιο, πρέπει να μάθετε να υποχωρείτε –τουλάχιστον ο ένας από τους δύο- διότι μπορεί να καταλήξετε ανταγωνιστές αντί για σύντροφοι.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η αναλυτικότητα, η έμφαση στις λεπτομέρειες, η εξυπνάδα και η μεθοδικότητα, χαρακτηρίζει όσους έχετε τον Ερμή στο γήινο ζώδιο της Παρθένου.

Αν ο σύντροφος σας είναι Δίδυμος ή Τοξότης μπορεί να διαφωνείτε συνέχεια κι όσο ενδιαφέρον έχει αυτό στην αρχή, στην πορεία θα σας κουράσει.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ταύρος, Αιγόκερως, Παρθένος, Σκορπιός, Καρκίνος ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα νιώθετε ότι εκτιμά τις ιδέες σας, θα συμφωνείτε πιο εύκολα και έχετε καταπληκτικούς διαλόγους.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ιχθύς ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα σας εκνευρίζει με τη χαοτική συμπεριφορά του, αλλά θα σας ταξιδεύει με τις ιδέες του.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Αν έχετε Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού σάς χαρακτηρίζει η διπλωματικότητα, η κοινωνικότητα και οι ευχάριστες επαφές.

Αν ο σύντροφος σας είναι Καρκίνος ή Αιγόκερως ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα νιώθετε δυσφορία στην επικοινωνία μεταξύ σας, καθώς θα σας γειώνει ή θα σας βαραίνει.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ζυγός, Υδροχόος, Δίδυμοι, Τοξότης, Λέων ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα νιώθετε ότι επικοινωνείτε καταπληκτικά, σας κατανοεί και θα κρατάτε τις συζητήσεις σε ένα πιο ευχάριστο και λάιτ επίπεδο!

Αν ο σύντροφος σας είναι Κριός ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα σας γοητεύει η οξυδέρκεια του, αν όμως δεν μπορείτε να ακολουθήσετε μπορεί να βαρεθείτε.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Αν ο Ερμής σας βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, η οξυδέρκεια, η ανησυχία, η διαίσθηση και η καλή μνήμη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σας.

Αν ο σύντροφος σας είναι Λέων ή Υδροχόος ή έχει τον Ερμή του εκεί, μπορεί να νιώθετε ότι μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων και δεν σας αντιλαμβάνεται.

Αν ο σύντροφος σας είναι Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες, Παρθένος, Αιγόκερως ή έχει τον Ερμή του εκεί, οι συζητήσεις σας θα είναι ουσιαστικές, με βάθος και θα έχετε καταπληκτική επικοινωνία.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ταύρος ή έχει Ερμή εκεί, μπορεί να διαφωνείτε, αλλά θα βρίσκετε γοητευτικές τις συζητήσεις σας, αρκεί να μην πεισμώνετε κι οι δυο.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Αν στον γενέθλιο χάρτη σας ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη, τότε είστε ειλικρινείς, ενθουσιώδεις, περίεργοι και ανήσυχα πνεύματα.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ιχθύες ή Παρθένος ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα αμφισβητείτε πολλές φορές τις ιδέες του είτε του το λέτε είτε το κρύβετε.

Αν ο σύντροφος σας είναι Κριός, Λέων, Τοξότης, Υδροχόος, Ζυγός θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα, θα συζητάτε με τις ώρες και θα κάνετε πολλά ταξίδια.

Αν ο σύντροφος σας είναι Δίδυμος ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα σας φαίνεται κάποιες στιγμές πολύ επιφανειακός ή θα νομίζετε ότι ψεύδεται!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Αν ο Ερμής σας βρίσκεται στο αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερου, σας χαρακτηρίζει η πρακτικότητα, η οργάνωση, η σοβαρότητα, αλλά και το χιούμορ!

Αν ο σύντροφος σας είναι Κριός ή Ζυγός ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα σας ξενίζει πολλές φορές ο τρόπος που αντιδρά και θα τον κριτικάρετε!

Αν ο σύντροφος σας είναι Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως, Σκορπιός ή Ιχθύες ή έχει τον Ερμή του εκεί, θα ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο και θα κάνετε μαζί πρόοδο.

Αν ο σύντροφος σας είναι Καρκίνος, ίσως βρίσκετε ότι μπλέκει πολύ το συναίσθημα με τις σκέψεις του και σας  μπερδεύει.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Επαναστατικός τρόπος σκέψης, λογική, αλλά και αντικειμενικότητα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά σας αν ο Ερμής σας βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ταύρος ή Σκορπιός ή έχει τον Ερμή σ’ αυτές τις θέσεις, δύσκολα θα βρίσκετε κοινό τρόπο σκέψης με επακόλουθα τις παρεξηγήσεις και τις ασυμφωνίες.

Αν ο σύντροφος σας είναι Ζυγός, Υδροχόος, Δίδυμοι, Κριός ή Τοξότης ή έχει τον Ερμή του εκεί, οι συζητήσεις σας θα έχουν ζωντάνια, ενθουσιασμό και θα συμφωνείτε χωρίς δυσκολίες.

Αν ο σύντροφος σας είναι Λέων ή έχει Ερμή στον Λέοντα, θα νιώθετε ότι είναι πολύ εγωκεντρικός και δεν δίνει τόση σημασία στις ιδέες σας.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Έχετε ένστικτο, πλούσια φαντασία και πολύ συναίσθημα, αν έχετε τον Ερμή σας στους Ιχθύς.

Αν ο σύντροφος σας είναι Δίδυμος ή Τοξότης ή έχει τον Ερμή του σ’ αυτά τα ζώδια, θα ταλαιπωρήστε να συνεννοηθείτε και εύκολα θα παρεξηγεί τις προθέσεις σας.

Αν ο σύντροφος σας είναι Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες, Ταύρος, Αιγόκερως ή έχει Ερμή σ’ αυτά τα ζώδια, θα κάνετε γόνιμες συζητήσεις, θα λύνετε τα προβλήματα με διάλογο και θα επικοινωνείτε καλά.

Αν ο σύντροφος σας είναι Παρθένος ή έχει Ερμή σ’ αυτό το ζώδιο, δύσκολα θα βρίσκετε κοινό τόπο σκέψης ή θα διαφωνείτε για θέματα της καθημερινότητας.