Ερωτικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020

Ερωτικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020

Πώς θα είναι ο μήνας Δεκέμβριος για τις ερωτικές μας σχέσεις; Για ποια ζώδια η Ηλιακή έκλειψη θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική τους ζωή; Ποιοι θα ευνοηθούν από την Αφροδίτη στον Σκορπιό και ποιοι από την Αφροδίτη στον Τοξότη; Σε ποιο ζώδιο η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου θα σημάνει την απαρχή μιας καρμικής γνωριμίας και σχέσης;

ΚΡΙΟΣ

Η πορεία του Άρη στο ζώδιο σας συνεχίζεται ακόμη έναν μήνα (θα ολοκληρωθεί στις 6/1), δημιουργώντας αστάθεια τόσο στη διάθεση όσο και στην προσωπική σας ζωή. Τη μία μέρα νιώθετε εξουθενωμένοι, προβληματισμένοι, ανόρεκτοι και την άλλη ακαταμάχητοι και έτοιμοι να ριχτείτε στην περιπέτεια. Βέβαια, το θετικό είναι ότι πλέον, μετά από τόσο καιρό με τον Άρη στο ζώδιο σας, είστε κι εσείς πιο σίγουροι γι’ αυτά που επιθυμείτε και ξέρετε και πώς να τα επιδιώξετε. Δεν ήταν όμως μόνο ο Άρης που βάρυνε τις σχέσεις τόσο καιρό. Η πορεία του Κρόνου, για κάποιους, αλλά και του Πλούτωνα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικής σας ζωής. Αν λοιπόν έχετε φτάσει μέχρι εδώ «μαζί» και αν, επίσης, μέχρι τις 6/1 δεν συμβεί κάτι μοιραίο, τότε οι σχέσεις που έχετε ή ο γάμος, αξίζουν τη φροντίδα σας και πρέπει να τις ενδυναμώσετε στη νέα χρονιά. Το πρώτο μισό του μήνα δεν έχει πολλή δράση για τους αδέσμευτους και σίγουρα όχι μεγάλο ενδιαφέρον. Η Αφροδίτη εγκαταλείπει το ζώδιο του Σκορπιού και εισέρχεται στο φιλικό σας ζώδιο του Τοξότη στις 15/12, διώχνοντας την απαισιοδοξία και τη γκρίνια. Πράγματι, σιγά σιγά μετά τις 15/12 αποκαθίσταται το κέφι και η διάθεση σας, ανεβαίνετε ψυχολογικά κι έχετε περισσότερη ανάγκη από συντροφικότητα. Το κυριότερο, το δείχνετε και στο ταίρι σας εκφράζοντας τα συναισθήματα σας. Κοντά στις 23/12 βέβαια, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, γιατί το τετράγωνο του Άρη από το ζώδιο σας με τον Πλούτωνα, σας κάνει κάπως απόλυτους και κυριαρχικούς, όμως με θετική σκέψη και διαλλακτικότητα δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις. Προσοχή οι γεννημένοι κοντά στις 10 – 12/4.

Αλλά και για τους αδέσμευτους-ες ο Δεκέμβριος είναι αξιόλογος από πλευράς ευκαιριών. Η Αφροδίτη στον Τοξότη, στο δεύτερο μισό του μήνα, φροντίζει να ευχαριστηθείτε περισσότερο την καθημερινότητα σας, που σταματά να είναι σπίτι – δουλειά, δουλειά – σπίτι και διανθίζεται με περισσότερη ανάγκη για περιπέτεια και εξερεύνηση. Κι ως γνωστόν όποιος ψάχνει βρίσκει. Η έξοδος του Κρόνου από τον Αιγόκερω και η είσοδος του στον Υδροχόο, θα ανοίξει τους ερωτικούς σας ορίζοντες, ενώ το διαδίκτυο μπορεί να είναι η αφορμή ενός καινούριου και διαφορετικού έρωτα για σας. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να μην μπλέξετε φιλία και έρωτα… γιατί παίζει πολύ ως σενάριο.

ΤΑΥΡΟΣ

Στη δίνη της καθημερινότητας, των ευθυνών και των προβλημάτων της, που ειδικά φέτος πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας, ξεχνάμε πολλές φορές να δείχνουμε αγάπη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν ή το θεωρούμε δεδομένο. Και η αλήθεια είναι αγαπητοί μου Ταύροι, το να έχετε τον Άρη, τον πλανήτη της σεξουαλικότητας, της επιθυμίας, στριμωγμένο μέσα στον πιο παρασκηνιακό, ψυχολογικό οίκο του ωροσκοπίου σας, μία σε ορθή και μια σε ανάδρομη πορεία, δεν ήταν και δεν είναι πολύ εύκολο. Το δεύτερο εξάμηνο και ειδικά από το φθινόπωρο και έπειτα, ήταν τόσες άλλες οι προτεραιότητες και οι ευθύνες, που πλήρωσε βαρύ αντίτιμο ακόμη κι η ερωτική σας επιθυμία. Τα καλά νέα είναι ότι αυτός είναι ο τελευταίος μήνας που ο Άρης θα παραμείνει στον Κριό. Τον Ιανουάριο θα περάσει στο δικό σας ζώδιο κι οι επιθυμίες θα ζωντανέψουν με κάποιον τρόπο. Βέβαια, μέσα σε αυτό το νεφελώδες σκηνικό του Δεκεμβρίου, προσπαθήστε να βρίσκετε χρόνο είτε είναι ένα Σαββατοκύριακο (ειδικά το πρώτο του μήνα είναι υπέροχο με την παραμυθένια όψη Αφροδίτης–Ποσειδώνα) είτε κάποια πιο χαλαρά βράδια, για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στις ζωές αυτών που αγαπάτε, ώστε κι εκείνοι να νιώθουν μέρος της δικής σας ζωής. Τα προβλήματα δεν πρέπει να σας απομονώνουν από τους άλλους -γιατί θα έχετε μια τέτοια τάση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, μετά την έκλειψη και την είσοδο της Αφροδίτης στον Τοξότη- αλλά να τα μοιράζεστε.

Μια από τις πιο σημαντικές περιόδους για την προσωπική σας ζωή θα έρθει το πρώτο δίμηνο του 2021. Από τις 17/12 ο Κρόνος θα λάβει θέση στον Υδροχόο, κρίνοντας την πορεία σχέσεων και γάμων. Όταν θα περάσει πια ο Άρης στο ζώδιο σας, κάτι που θα γίνει μετά τις 7/1, θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το παρακάτω μιας σχέσης. Ο Δεκέμβριος προς το παρόν και ειδικά την περίοδο των γιορτών, «ζεσταίνει» κάπως τα πράγματα και θα έχετε κάποιες ευκαιρίες για φλερτ οι αδέσμευτοι και για να έρθετε πιο κοντά οι δεσμευμένοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο έρωτας είναι το πεδίο δράσης του Δεκεμβρίου και σημαντική σας προτεραιότητα σε όλη τη διάρκεια του μήνα. Βλέπετε με Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στον Τοξότη, αλλά και μια δυναμική έκλειψη στο ίδιο ζώδιο στον τομέα των σχέσεων στις 14/12, ο έρωτας με κάποιο τρόπο ορίζει και τη δική σας πορεία ζωής.

Ο μήνας ξεκινά με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, στον τομέα της καθημερινότητας και της δουλειάς και όσο κι αν φημίζεται για τη σέξι διάθεση της, εσείς μάλλον θα νιώθετε πιο «φιλικά» παρά ερωτικά, ακόμη κι απέναντι στο σύντροφο σας, αν είστε δεσμευμένοι. Βέβαια κι αυτό δεν είναι κακό, αφού εκτός από το σεξ υπάρχει η αγάπη και το νοιάξιμο και το βαθύτερο συναίσθημα, που τροφοδοτούν τις ερωτικές σχέσεις με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα πράγματα μέχρι τις 14/12 θα είναι σχετικά πιο ήσυχα ή τουλάχιστον χωρίς ραγδαίες εξελίξεις. Και μετά… έρχεται η Έκλειψη Ηλίου στον τομέα των σχέσεων!

Καιρός για κάποιες όμορφες εκπλήξεις, όπως ας πούμε να γνωρίσετε ένα νέο άτομο που έχετε προοπτικές να κατασταλάξετε μαζί του-ης ή αν είστε ήδη δεσμευμένοι να πάτε ολοταχώς για το επόμενο βήμα στη σχέση σας, ακόμη κι αν αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στην επόμενη χρονιά. Μια πρόταση κι ένα δαχτυλίδι παίζουν δυνατά ως σενάριο, ειδικά για τους γεννημένους κοντά στα μέσα Ιουνίου! Την επόμενη μέρα από την έκλειψη, μπαίνει στον Τοξότη κι η Αφροδίτη και μέχρι τις 8/1/21 βοηθά να ανανεώσετε τη σχέση ή το γάμο σας, αλλά και να κάνετε γνωριμίες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Φυσικά οι εκλείψεις είναι απρόβλεπτες και κάποιες-ους από σας μπορεί να σας βάλουν στην αντίθετη ρότα. Να θελήσετε να διακόψετε δηλαδή μια σχέση που δεν βλέπετε κοινό ορίζοντα.

Το παιχνίδι, ανάμεσα στο όνειρο και την αλήθεια, γίνεται πιο έντονο, όταν η Αφροδίτη συναντιέται με τον Ποσειδώνα στη διάρκεια της Πανσελήνου του Δεκεμβρίου στις 30/12. Εκεί, μπορεί πραγματικά να προβάλετε στο έτερον ήμισυ τις δικές σας φαντασιώσεις περί ιδανικού συντρόφου. Ή μπορεί να βλέπετε στο πρόσωπο του μόνο αυτό που σας βολεύει. Ευτυχώς ο επόμενος μήνας θα διώξει τη σύγχυση, θα καθαρίσει το μυαλό σας από τα ροζ σύννεφα και θα σας επιτρέψει να πατήσετε στη γη, ακόμη κι αν αυτή η διαδικασία είναι επώδυνη. Αν είστε μόνοι-ες, το δεύτερο δεκαπενθήμερο προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες ικανοποίησης από μια καινούρια σχέση. Τα ζευγάρια σε όλη τη διάρκεια του μήνα, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να περάσετε καλά, σημαντικό όμως είναι να διατηρείτε καλό επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο τελευταίος μήνας τούτης της περίεργης και απαιτητικής χρονιάς φέρνει καλά νέα στους Καρκίνους, μολονότι για να το νιώσετε αυτό στο πετσί σας θα πρέπει ίσως να προχωρήσουμε στο 2021.

Πάραυτα, η παραμονή της Αφροδίτης στον Σκορπιό, για 15 περίπου ημέρες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, μπορεί να δώσει στους αδέσμευτους την ευκαιρία μιας γνωριμίας γεμάτης πάθους, αν και αμφίβολης διάρκειας. Δεν πειράζει όμως, χαρείτε τη στιγμή, χωρίς να φορτίζεστε με προσδοκίες. Ειδικά με την όψη Αφροδίτης–Ποσειδώνα στις 6/12, η φαντασία σας καλπάζει. Φροντίστε μόνο να αποφύγετε ωραιοποιήσεις. Για όσους-ες έχετε ήδη σχέση ή είστε παντρεμένοι, προσπαθήστε στο πρώτο δεκαπενθήμερο να μην αδιαφορείτε για το ταίρι σας, εξαιτίας των πολλών σας υποχρεώσεων. Η δουλειά και οι υποχρεώσεις στο σπίτι, με τον Άρη στον Κριό τόσους μήνες, δεν τελειώνει ποτέ… Ευτυχώς κι αυτή η τόσο απαιτητική παράμετρος τελειώνει στις αρχές του 2021 και θα ησυχάσετε. Βρείτε χρόνο έστω και λίγο μέσα στο καθημερινό σας πρόγραμμα, για να μοιράζεστε τα συναισθήματα σας και να νιώθετε κοντά του-ης.

Στις 15/12 η Αφροδίτη περνά στον Τοξότη, μέσα στον τομέα της υγείας και των καθημερινών υποχρεώσεων. Δεν είναι ανάγκη να μοιράζεστε μόνο το κρεβάτι με το ταίρι σας. Μπορείτε να κάνετε μαζί γυμναστική, να μαγειρέψετε μαζί και γενικώς να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα που γεμίζουν και τους δυο σας. Κι αυτές οι δραστηριότητες κοντά σας φέρνουν!

Τα σπουδαία νέα για τους Καρκίνους θα έρθουν στις 17/12, με την έξοδο του Κρόνου από τον τομέα σχέσεων – γάμου. Τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί με τις εκλείψεις, ήταν ο τομέας που είχε τις περισσότερες αλλαγές. Βέβαια, δεν ήταν και λίγοι οι Καρκίνοι, ειδικά φέτος που συνυπήρχε και ο Δίας, που έκαναν μια αξιόλογη σχέση ή προχώρησαν και σε πιο ισχυρές δεσμεύσεις. Η αποχώρηση του Κρόνου ξεμπλοκάρει τα πράγματα για όσους είναι ακόμη μόνοι-ες, ενώ οι δεσμευμένοι θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες χαράς.

Η κάπως κυκλοθυμική Πανσέληνος στο ζώδιο σας στις 30/12, σας φορτίζει συναισθηματικά. Μην το καταπιέσετε, αλλά μην φτάσετε και στα άκρα. Όσο καλό δεν είναι να λογοκρίνετε τα συναισθήματα σας, άλλο τόσο δεν είναι καλό να φτάνετε στην υπερβολή.

Την ίδια μέρα το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα μπορεί να σας οδηγήσει να χτίσετε μια νέα σχέση πάνω σε μια φαντασίωση κι όχι την αλήθεια!

ΛΕΩΝ

Ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στον Κριό κι αυτόν τον μήνα, ενισχύοντας το πνεύμα της περιπέτειας και της ανεξαρτησίας και αν είστε μόνοι-ες μπορεί να νιώθετε την ανάγκη να περιπλανηθείτε λίγο ακόμη, να πειραματιστείτε, να εξερευνήσετε και να μην δεσμευτείτε προς το παρόν. Αν είστε δεσμευμένοι μπορεί να ασχολείστε με τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα, που ίσως δεν έχετε και πολλά κέφια να εστιάσετε στη σχέση σας. Βέβαια, κακά τα ψέματα, η θέση της Αφροδίτης μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου δεν είναι και η πιο ερωτική για το δικό σας ζώδιο, αφού θα βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας της, στον Σκορπιό. Αν είστε αδέσμευτοι τα ευρήματα θα σας αφήνουν με το ανικανοποίητο αυτό το διάστημα. Βέβαια, αν είστε νέο ζευγάρι μπορεί τώρα να κάνετε πλάνα συμβίωσης ή επισημοποίησης, ακόμη κι αν έρθουν την άλλη χρονιά.

Από τις 15/12, έχετε έναν φύλακα άγγελο σε κάθε είδους δυσκολία, ιδιαίτερα στον τομέα του έρωτα και αναφέρομαι βέβαια στην Αφροδίτη που μπαίνει στο ζώδιο του Τοξότη μια μέρα μετά την έκλειψη, στον τομέα που για σας εκφράζει τον έρωτα, τα φλερτ, τη χαρά που παίρνουμε από τις σχέσεις και τις ερωτικές ικανοποιήσεις. Στη θέση αυτή θα παραμείνει μέχρι τις 8/1, άρα για όλο αυτό το διάστημα έχετε σίγουρα μια ξεχωριστή εύνοια, που θα βοηθήσει να αισθανθείτε μεγαλύτερη πληρότητα στους δεσμούς που έχετε ή θα πραγματοποιήσετε. Βέβαια, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος με αυτή την κάπως παιχνιδιάρα Αφροδίτη, να παρασυρθείτε από νέες γνωριμίες. Αν είστε μόνοι θα το χαρείτε με το παραπάνω, αν όμως έχετε σχέση τότε τα πράγματα μπερδεύονται! Οι κυρίες του ζωδίου με αυτή την επιρροή θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε και σε μια εγκυμοσύνη αν το επιθυμείτε. Γενικότερα, τα παιδιά θα είναι πηγή χαράς και ικανοποίησης.

Όμως τα σπουδαία νέα, για τον τομέα των σχέσεων αγαπητοί μου Λέοντες, είναι η είσοδος του Δία και του Κρόνου στον τομέα αυτόν. Μολονότι θα φανεί έντονα το 2021, οι γεννημένοι τις πρώτες 3 ημέρες του ζωδίου σας μπορεί να έχετε ήδη στις γιορτές ένα σημαντικό νέο για την προσωπική σας ζωή!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Περίεργος μήνας ο Δεκέμβριος αγαπητοί μου Παρθένοι, καθώς από τη μια πλευρά με τον Άρη στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας και πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση μετά την ανάδρομη πορεία του, μπορεί να νιώθετε πιο σέξι, πιο επιθυμητοί, πιο ορεξάτοι για κυνήγι, αλλά από την άλλη πολύ πιο εύκολα βγαίνουν στην επιφάνεια ζήλιες, κτητικότητα, θυμός και έντονα συναισθήματα, αν το αντικείμενο του πόθου σας δεν ανταποκρίνεται όπως θα θέλατε. Βέβαια, οι πρώτες δυο εβδομάδες, με τη βοήθεια και της Αφροδίτης από τον Σκορπιό, είναι πιο βοηθητικές μέσω διαλόγου να έχετε μια καλύτερη έκβαση. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου είναι ιδανικό και σούπερ ρομαντικό, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα.

Όσο για τους αδέσμευτους, ό,τι προλάβετε το πρώτο δεκαπενθήμερο, γιατί μετά τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα. Δεν σταματούν οι προοπτικές νέων γνωριμιών στο υπόλοιπο του Δεκεμβρίου, ίσως όμως ο θησαυρός αποδειχτεί άνθρακας στο τέλος, για αυτό μην βιάζεστε στις επιλογές σας, κυρίως στο τέλος του μήνα, με την Πανσέληνο παράλληλα με την όψη τετραγώνου Αφροδίτης-Ποσειδώνα. Η μοναξιά βλάπτει πολύ λιγότερο από μια προβληματική σχέση. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο, με την υποστήριξη της Αφροδίτης από τον Σκορπιό, βελτιώνονται κατά πολύ σχέσεις, διάθεση και ερωτικό κυνήγι. Μην άγχεστε και κυρίως μην κλείνεστε στον εαυτό σας, αν δεν βλέπετε φως στο τούνελ το δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Η αίσθηση του ανικανοποίητου είναι ιδιαίτερα εμφανής μετά την έκλειψη και την πορεία της Αφροδίτης στον Τοξότη, που δεν εγγυάται ιδιαίτερες χαρές στην ερωτική σας ζωή. Το καθήκον, τα πρέπει και οι υποχρεώσεις υπερτερούν σε σχέση με την ευχαρίστηση που σας δίνουν οι ερωτικές σχέσεις ή οι νέες γνωριμίες. Βέβαια, χαρές μπορεί να σας δώσει μια σταθερή σχέση που έχετε ή η οικογένεια σας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το πιο ερωτικό διάστημα για εσάς θα ξεκινήσει μετά τις 9/1 κι εκεί πραγματικά θα είναι αισθητή η διαφορά από κάθε άποψη!

ΖΥΓΟΣ

Οι σχέσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι από τους πιο βασικούς τομείς στη ζωή σας, ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, καθώς ο Άρης πήρε θέση σε αυτόν τον τομέα από το τέλος Ιουνίου και θα παραμείνει μέχρι τις 6/1. Αυτό για πολλούς Ζυγούς μπορεί να σημαίνει και εξελίξεις σε σχέσεις που ήταν στάσιμες και νέες γνωριμίες, αλλά από την άλλη, μην ξεχνώντας ότι μιλάμε για το αρχέτυπο του θεού του πολέμου και πολλές δυσαρμονίες και ταλαιπωρία στον τομέα αυτό.

Οι δεσμευμένοι, αν μέχρι τις 6/1/21 αντέξετε και σας αντέξουν μέσα στη σχέση ή το γάμο σας, δεν έχετε τίποτε να φοβάστε. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια σταθερή και συμπαγή σχέση, που μόνο να τη βελτιώσετε μπορείτε στη νέα χρονιά ή να την επισημοποιήσετε.

Ο Δεκέμβριος, δεν θα μπορούσε να περιγράφεται ως ο πλέον ειδυλλιακός για τα ερωτικά σας, καθώς η Αφροδίτη στον Σκορπιό, μέχρι το μέσον του μήνα, δημιουργεί μια ουδέτερη κατάσταση στις σχέσεις σας. Πιθανώς αυτό να δείχνει ότι μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι η επαγγελματική σας καταξίωση ή η οικονομική άνοδος σε σχέση με την προσωπική σας ζωή. Ακόμη, ενδέχεται εξαιτίας των φορτωμένων προγραμμάτων σας να μην έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε τόσο πολύ με το ταίρι σας. Μετά τις 15/12 η Αφροδίτη περνά στον Τοξότη και μολονότι το ζώδιο αυτό είναι αρμονικό προς το δικό σας, φαίνεται ότι η φιλία θα είναι πιο σημαντική από τον έρωτα στη ζωή σας. Βέβαια, ο Άρης απέναντι σας μετά τα μισά του μήνα θα αυξήσει την ερωτική σας επιθυμία και θα απογειώσει το σεξαπίλ σας, αλλά δεν υπόσχεται μεγάλη διάρκεια σε ερωτικές σχέσεις, που θα προκύψουν μέσα σ’ αυτό το διάστημα.

Όμως, ο Δεκέμβριος φέρνει ένα σπουδαίο νέο, ασχέτως αν οι περισσότεροι το νιώσετε μέσα στην καινούρια χρονιά. Φέρνει τον Δία και τον Κρόνο στον Υδροχόο, μέσα στον τομέα του έρωτα στη ζωή σας, δίνοντας σας το μερίδιο του λέοντος της εύνοιας στα προσωπικά σας. Σταθεροποίηση σχέσεων, γνωριμίες με προοπτικές μακροβιότητας, αλλά και ένας απόγονος, είναι κάποια από τα σενάρια αυτής της σημαντικής πλανητικής συγκυρίας μετά τις 17/12.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Κινούμενος πειρασμός», θα μπορούσε να είναι η έκφραση που σας ταιριάζει αυτόν τον μήνα, με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, να σας χαρίζει μαγνητισμό και λάμψη! Βέβαια όπως καταλαβαίνετε, θα ελκύσετε πολλούς που θα θέλουν να κλέψουν την καρδιά σας, αλλά εσείς πρέπει να προσέξετε που θα την χαρίσετε, για να μην το μετανιώσετε στην πορεία. Αυτόν τον μήνα ο έρωτας έχει δύναμη, ένταση και κάποιες φορές μπορεί να γίνει βασανιστικός, όταν δεν έχετε την ανταπόκριση που θέλετε στα αισθήματα σας. Τα κόκκινα, αλλά και τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα, μπορεί να τα βιώσετε έντονα, ανάλογα με την κατάσταση σας, με το τρίγωνο Αφροδίτης–Ποσειδώνα το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, αλλά και με τις όψεις της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στις 10/12, με τον Δία στις 14 και με τον Κρόνο στις 15/12. Όμως το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα δεν πρέπει να σας πιάσουν συστολές! Πρέπει να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, να πάρετε πρωτοβουλίες και φυσικά να μην νοιαστείτε τόσο για το πώς θα το πάρουν οι άλλοι! Σημασία έχει να βγάλετε εσείς από μέσα σας ό,τι νιώθετε!

Σε λίγο καιρό θα σταματήσει και η ζόρικη πορεία του Άρη, του παραδοσιακού σας κυβερνήτη, από τον Κριό. Στις 7/1/21 ο Άρης θα περάσει στον Ταύρο, μέσα στον τομέα των σχέσεων και του γάμου για το δικό σας Ηλιακό ωροσκόπιο και η ερωτική και σεξουαλική σας ζωή θα αποκτήσουν άλλη σπίθα. Αν η ερωτική σας ζωή βάρυνε τους προηγούμενους μήνες ή νιώσατε κούραση ή δεν βρίσκατε κανένα ενδιαφέρον, αυτά πολύ σύντομα θα αλλάξουν. Μετά τις 15/12 που η Αφροδίτη περνά στον Τοξότη θα έχετε πιο έντονο το πνεύμα της περιπέτειας και θα θελήσετε να εξερευνήσετε τις προοπτικές μιας νέας γνωριμίας. Στις 30/12 προσέξτε να μην μπερδευτείτε σε μια σχέση αδιέξοδη, καθώς η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα και μπορεί να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά όλο αυτό μπορεί να μην κρύβει αλήθειες. Η Αφροδίτη μετά τις 15/12 ευνοεί πιο πολύ το παιχνίδι και το φλερτ και κόβει κάτι από την ένταση!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Δεκέμβριος, ειδικά στο πρώτο του δεκαπενθήμερο, δίνει διττά μηνύματα για την ερωτική σας ζωή. Από την μια ο Άρης στον Κριό μέσα στον τομέα του έρωτα, των φλερτ έχει «αναμμένες μηχανές» κι από την άλλη η Αφροδίτη στον Σκορπιό, μέσα στον 12ο Ηλιακό σας οίκο, σας κάνει πιο συναισθηματικούς μεν, αλλά δεν σας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνεται παρακάτω στην προσωπική σας ζωή.

Ειδικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, είτε θα φαντασιώνεστε ιδανικές καταστάσεις, είτε μπορεί να νιώθετε μόνοι-ες και απογοητευμένοι από τα μέχρι τώρα ευρήματα. Φυσικά παίζει πάντα και το ενδεχόμενο άλλοι τομείς να τραβούν την προσοχή σας αυτή την περίοδο και δεν μπορείτε να ριχτείτε με τα μούτρα στο παιχνίδι της διεκδίκησης και του φλερτ ή δεν έχετε την ανάλογη ανταπόκριση.

Όλα όμως φαίνονται να ξεκαθαρίζουν μετά τις 15/12, που περνάει η Αφροδίτη στο ζώδιο σας και ενισχύει τον μαγνητισμό και το σεξαπίλ σας. Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι να έχει προκύψει ένας χωρισμός ή μια κρίση στη σχέση σας το πρώτο δεκαπενθήμερο, εξαιτίας και της επιρροής της έκλειψης του Νοεμβρίου, οπότε χρειάζεστε κάποιες ημέρες για να αναρρώσετε και να προχωρήσετε στο αγαπημένο σας παιχνίδι, το φλερτ, το δεύτερο δεκαπενθήμερο. Σε κάθε περίπτωση, ο έρωτας δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, καθώς η Αφροδίτη βοηθά να κάνετε νέες γνωριμίες ή αν ταλαιπωρηθήκατε σε μια σχέση να πάρετε πρωτοβουλίες αποκατάστασης. Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας στις 14/12, βοηθά να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν και να κοιτάξετε με λαμπερή ματιά το μέλλον! Άλλωστε, εκπροσωπείτε ένα από τα ζώδια που θα έχει συγκλονιστικές αλλαγές στον διαπροσωπικό τομέα μέσα στη νέα χρονιά κι αυτό το λέω μόνο για καλό.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα και μέχρι τις 6/1 εκτείνεται το πιο ερωτικό διάστημα για τους Τοξότες αυτή τη χρονιά. Ξεζουμίστε το όπως πρέπει και μην σκέφτεστε τίποτε! Οι γεννημένοι 9 – 10/12 προσοχή στις 30/1 με το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πλησιάζοντας στα γενέθλια σας, αλλά και στο τέλος της χρονιάς, είστε έτοιμοι για απολογισμούς, για να μετρήσετε νίκες και ήττες και να πάρετε δυνάμεις για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που υπόσχεται ανάμεσα σε άλλα να σας αποκαταστήσει τουλάχιστον ερωτικά, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στον Κριό, που ξεκίνησε από το τέλος Ιουνίου, μέχρι τις 6/1 και η αλήθεια είναι πως όποια σχέση άντεξε και θα αντέξει μέχρι τότε, πραγματικά είναι σχέση ζωής και δεν πρέπει να τη χάσετε από τη δική σας ζωή. Ίσα ίσα τώρα που θα αποχωρήσει και ο Κρόνος από το ζώδιο σας στις 17/12 και θα σταματήσει το σφυροκόπημα από παντού, θα πρέπει να την ενισχύσετε με κάθε τρόπο.

Ο Δεκέμβρης όμως, είναι ένας μήνας που στο πρώτο του δεκαπενθήμερο δίνει ξεχωριστή αξία και στην έννοια της «φιλίας»! Οι ερωτικές σχέσεις άλλωστε, αλλά και ο γάμος, πρέπει να περιέχουν κι αυτή την ιδιότητα ανάμεσα στα μέλη τους. Είναι διαφορετικά να αισθάνεστε το σύντροφό σας ως φίλο, που μπορεί να σας συμβουλέψει, να σας στηρίξει, να σας κατανοήσει. Αυτόν τον μήνα όμως, ελλοχεύει κι ένας κίνδυνος. Να ξεπεραστούν τα όρια σε μια μακροχρόνια φιλία και να αρχίσετε να βλέπετε με άλλο μάτι τον ή την φίλο-η σας. Κι αυτό βέβαια δεν είναι κακό όταν μπορεί πραγματικά να προχωρήσει η σχέση, αλλά μπορεί να σας βάλει σε διάφορα προβλήματα και μπλεξίματα, όταν τα όρια δεν είναι πολύ καθορισμένα και δεν υπάρχει κι η ανάλογη ανταπόκριση. Προσέξτε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου με την όψη Αφροδίτης-Ποσειδώνα.

Η έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη, που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη στις 14/12 και η συνακόλουθη είσοδος της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο, σας καλούν να μείνετε όσο μπορείτε περισσότερο με τον εαυτό σας και να τον φροντίσετε. Η επιρροή του Άρη στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα, εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας και πιθανώς ρίχνει και τις άμυνες σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να προστατέψετε σώμα, μυαλό και ψυχή με αρκετές ώρες ύπνου, καλό φαγητό και λίγη άσκηση που θα ενδυναμώσει τις αντοχές σας. Στις 30/12 η Πανσέληνος στον Καρκίνο φωτίζει τον τομέα των σχέσεων και είναι το τελευταίο κρας τεστ στην προσωπική σας ζωή! Ο Ιανουάριος αναμένεται ο πιο ερωτικός μήνας των τελευταίων χρόνων για σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Δεκέμβριος δεν είναι απλά ένας μήνας! Είναι η απαρχή μιας ολόκληρης νέας εποχής για εσάς τους Υδροχόους, αφού στο δικό σας ζώδιο θα γίνει η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στις 21/12, που θα επηρεάσει συθέμελα τη ζωή σας και εννοείται και την προσωπική σας ζωή. Αυτό φυσικά Υδροχόοι μου δεν αναφέρεται μόνο στον Δεκέμβριο. Εδώ είναι το ξύπνημα, η αρχή. Το κύριο μενού θα είναι το 2021.

Ο Δεκέμβριος σας προσφέρει μια ποικιλία συναισθημάτων και το μόνο που πρέπει να ξεπεράσετε είναι μερικά μικρά αγκαθάκια. Στο ξεκίνημα του μήνα, με την πιο απαιτητική θέση της Αφροδίτης στον Σκορπιό, μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες ή απόσταση με το ταίρι σας. Από την άλλη, αν είστε μόνοι-ες ενδεχομένως να μην βρίσκετε κάτι που να σας γοητεύσει ή αν υπάρχει κάτι παίζουν αμφιβολίες ή εξιδανικεύσεις προς το παρόν. Προσέξτε ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, πού μπορεί να σας πάει η φαντασία σας. Σημαντικές θα είναι οι φιλικές σας σχέσεις αυτόν τον μήνα, αφού με την παρέα αγαπημένων προσώπων θα μπορέσετε να νιώσετε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Αν και στο ξεκίνημα του Δεκεμβρίου αυτό που σας αγχώνει περισσότερο είναι τα επαγγελματικά θέματα και τα οικογενειακά, φαίνεται ότι στην πορεία υπάρχει χώρος για να ανθίσει και ο έρωτας στη ζωή σας. Σε μια υποστηρικτική όψη, η Αφροδίτη προς το ζώδιο σας, μετά τις 15/12 ευνοεί τόσο τις καινούριες γνωριμίες, τα φλερτ, τις φιλίες, τις εξόδους πάντα με προσοχή και με τα ενδεδειγμένα μέτρα. Ίσως να κάνετε μια γνωριμία μέσω φίλων ή μέσω κοινωνικών δικτύων. Μην χάσετε λοιπόν καμία ευκαιρία για να τονώσετε τη σχέση σας ή για να κάνετε μια ενδιαφέρουσα νέα αρχή στα ερωτικά σας. Η είσοδος Δία-Κρόνου στο ζώδιο σας θα επηρεάσει τους γεννημένους τις πρώτες τρεις ημέρες του ζωδίου σας, φέρνοντας μια σοβαρή και με καρμικό χαρακτήρα σχέση στη ζωή σας. Μολονότι ο απόλυτος μήνας για τις σχέσεις θα είναι ο Φεβρουάριος για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, φαίνεται ότι και ο Δεκέμβριος δεν θα σας απογοητεύσει.

ΙΧΘΥΕΣ

Το δίλημμα τι γίνεται παρακάτω στη ζωή σας μπορεί να είναι έντονο τον Δεκέμβριο, που δεν συγκαταλέγεται ακριβώς στους πιο ερωτικούς μήνες της χρονιάς. Βέβαια, το πρώτο του δεκαπενθήμερο είναι αρκετά πιο φιλικό με την Αφροδίτη στον Σκορπιό. Ίσως όμως, δεν είστε βέβαιοι με αυτή την επιρροή τι θέλετε να κάνετε. Να εξερευνήσετε τις δυνατότητες που υπάρχουν καθυστερώντας μια δέσμευση, να ψάξετε κάτι άλλο ή να προσπαθήσετε να σταθεροποιήσετε τη ζωή σας με αυτό που ήδη έχετε; Όλο αυτό θα είναι πιο έντονο το πρώτο Σαββατοκύριακο, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα που δίνει φτερά στη φαντασία σας, αλλά και ωραιοποιήσεις ή και απογοητεύσεις, αν αυτό που έχετε στη ζωή σας απέχει πολύ από την ιδανική εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι θετικές όψεις της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, τον Δία και τον Κρόνο μέχρι τις 15 από τον φιλικό σας Σκορπιό, είναι πιο ευνοϊκές για σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, θα σταματήσετε να απολαμβάνετε τον έρωτα, απλώς ίσως ότι δεν θα είναι η μέγιστη προτεραιότητα, ειδικά για σας που έχετε μια μακρόχρονη και επιτυχημένη σχέση. Στο τέλος του μήνα, στις 30/12 με την Πανσέληνο στον Καρκίνο, να είστε προσεκτικοί στην ερωτική σας σχέση, γιατί μπορεί παρορμητικά να πείτε κάτι ή να αποφασίσετε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα. Παράλληλα με την Πανσέληνο, σχηματίζεται το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα που θολώνει την κρίση σας. Οι γεννημένοι κοντά στις 10 Μαρτίου προσέξτε τις νέες γνωριμίες. Καλύτερα να κρατήσετε μια απόσταση και να είστε ψύχραιμοι κι αν χρειαστεί να πάρετε μια σημαντική απόφαση για την πορεία της σχέσης σας, το πράττετε τον άλλο μήνα που θα είναι πιο σταθερός για εσάς.

Μολονότι οι εκλείψεις επηρεάζουν τον άξονα καριέρας – οικογένειας, πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσουν και κραδασμούς στην προσωπική μας ζωή. Οι γεννημένοι κοντά στις 12 – 15/3 ας είστε πιο προσεκτικοί. Μην αφήνετε να σας ρουφήξουν τα θέματα της καριέρας. Δώστε ανάλογη σημασία και στον άνθρωπο σας. Ο Ιανουάριος θα είναι απολύτως καλύτερος μήνας και με θετικότερες προοπτικές στα ερωτικά σας.