Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Τα ζώδια του αέρα, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι, είναι πολύ επικοινωνιακά και διακρίνονται για τον ορθολογιστικό τρόπο σκέψης τους. Ενδιαφέρονται πολύ για την νοητική σύνδεση με το ταίρι τους, δύσκολα εγκλωβίζονται σε σχέσεις ρουτίνας και δεν αφήνουν τυχόν συναισθηματικές ρωγμές να τους κρατούν δέσμιους στο παρελθόν. Έχουν πολλά ενδιαφέροντα, είναι δημιουργικοί, αεικίνητοι, βλέπουν μπροστά και δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους, σε συνδυασμό με τον γοητευτικό λόγο τους, τραβούν τους άλλους σαν μαγνήτης, αλλά δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι στις σχέσεις τους.

Σίγουρα δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους, καθώς οι ανάγκες μας και τα ζητούμενα που έχουμε στις σχέσεις μας είναι διαφορετικά. Ωστόσο οι βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε σε μια σχέση με ζώδια του αέρα είναι 5 και δεν είναι ανυπέρβλητες, αν γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς συμπεριφέρονται, τι θέλουν και πώς να τις διαχειριστείτε.

  1. Κοινωνικές πεταλούδες

Τα ζώδια του αέρα δεν χαρακτηρίζονται τυχαία «κοινωνικές πεταλούδες». Έχουν ανάγκη από επικοινωνία και το φλερτ είναι στο… DNA τους. Τους αρέσει να μιλάνε με πολλά άτομα, να μαθαίνουν, να συζητάνε με τις ώρες. Η περιέργεια τους είναι τεράστια και δεν μπορούν να τη δαμάσουν. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε βγει για ένα ρομαντικό ραντεβού οι δυο σας σε ένα παραλιακό μπαράκι και εκεί που εσείς χαζεύετε το φεγγάρι, εκείνοι να πιάσουν κουβέντα με κάποιον άγνωστο που κάθεται δίπλα σας, διότι κάτι άκουσαν που τους τράβηξε την προσοχή. Αν αυτή η εικόνα θα σας ξενέρωνε ή θα σας δημιουργούσε ανασφάλειες και δεύτερες σκέψεις, τα ζώδια του αέρα δεν κάνουν για εσάς. Δεν είναι ότι δεν σας ποθούν και δεν σας αγαπούν, αλλά το μυαλό τους τρέχει με χίλιες στροφές και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια κατεύθυνση. Θέλουν συνεχώς εναλλαγές και τα νέα ερεθίσματα τους τραβάνε όπως το φως τις… πεταλούδες. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, αυτό που θα τους εξίταρε και θα τους ενθουσίαζε θα ήταν να πιάσετε και εσείς κουβέντα με τη διπλανή παρέα και μετά να κουτσομπολεύετε όλα αυτά που μάθατε! Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον «ρομαντικό» ραντεβού για τους Διδύμους, Ζυγούς και τους Υδροχόους. Αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε αυτό, τότε είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.

  1. Ελευθερία ή… θάνατος

Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι είναι πολύ ελεύθερα πνεύματα και όπως κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τον αέρα, έτσι και αυτά τα ζώδια είναι δύσκολο να δαμαστούν. Βέβαια, το καθένα από τα τρία ζώδια αντιδρά διαφορετικά, αλλά υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής που ονομάζεται «πνεύμα» και το δικό τους δεν έχει όρια και δεν δεσμεύεται. Αν λοιπόν είστε ελεγκτικοί και θέλετε να κάνετε κουμάντο και το πρόσταγμά σας να είναι διαταγή για τους άλλους, τα ζώδια του αέρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μια σχέση που τους προκαλεί ασφυξία. Όσο περισσότερη ελευθερία νιώθουν τόσο πιο πολύ θα δένονται μαζί σας. Δεν είναι από τους τύπους που θέλουν να δίνουν λογαριασμό με το ζόρι. Θα κάνουν μόνο αν τους το καλλιεργήσετε με την αδιαφορία σας, αλλιώς θα νιώθουν εγκλωβισμένοι και θα ψάχνουν διεξόδους. Επίσης, δεν αντέχουν τη ρουτίνα και το πρόγραμμα και θέλουν εναλλαγές, οπότε αν είστε από εκείνους που τα βάζουν όλα σε κουτάκια στο τέλος θα υποφέρετε, διότι τα ζώδια του αέρα δεν πρόκειται να ακολουθήσουν καμία νόρμα. Και αν το κάνουν θα είναι για ένα πολύ μικρό διάστημα και μετά θα αντιδράσει το σύστημα τους.

  1. Τετράγωνη λογική

Παρότι θέλουν να επικοινωνούν και ζουν για να μιλάνε και να έχουν «ακροατήριο», δεν μπορούν τα θεωρητικά λόγια και την κλάψα. Αν λοιπόν αρέσκεστε στο να κάνετε την τρίχα τριχιά, ψάχνετε έναν ώμο για να κλαίτε τη μοίρα σας και γενικά θέλετε να σας ταχταρίζουν, δεν θα βρείτε αυτό που ψάχνετε στα ζώδια του αέρα. Εννοείται ότι θα ακούσουν οτιδήποτε έχετε να τους πείτε, αλλά θα πρέπει και να το λύσετε αυτό που σας απασχολεί. Δεν θα χάσουν τον χρόνο τους να σας ακούν να επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να κάνετε τίποτα. Τα ζώδια του αέρα δεν έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση, οπότε δεν θα μπουν στη διαδικασία να αναλύσουν το πρόβλημα σας από συναισθηματικής άποψης, αλλά από την πρακτική του πλευρά. Θα σας δώσουν τις λύσεις που χρειάζεστε, διότι έχουν τετράγωνη λογική και μεγάλη αντίληψη και θα περιμένουν από εσάς να δράσετε και όχι να μιζεριάζετε. Δεν αντέχουν την απραξία και τη ματαίωση, πιστεύουν ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και να προχωράμε στη ζωή μας. Αν, για παράδειγμα, κάθε μέρα τους λέτε πόσο χάλια περνάτε στη δουλειά σας, αλλά δεν κάνετε τίποτα για να βρείτε άλλη ή να αλλάξετε κάτι στη συμπεριφορά σας, τότε δεν θα κάθονται να ακούν το «μοιρολόι» σας. Αν όμως σας δουν να προσπαθείτε να πάρετε την κατάσταση σας χέρια σας, τότε θα έχετε έναν μοναδικό σύμμαχο δίπλα σας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα πετύχετε. Τουλάχιστον θα έχετε προσπαθήσει και για τα ζώδια του αέρα αυτό είναι το πιο σημαντικό, καθώς δεν μπορούν την αδράνεια.

  1. Επικοινωνία

Όπως είπαμε τα ζώδια του αέρα ζουν για την επικοινωνία, την αληθινή επικοινωνία και όχι αυτή με τα μάτια, τα συναισθήματα και τις σιωπές. Θέλουν όλα να εκφράζονται με λέξεις και λεπτομέρειες. Οπότε αν  είστε… κάπως και σας ρωτήσουν «τι έχεις» και εσείς απαντήσετε «τίποτα», τότε αυτό θα πιστέψουν. Δεν θα ρωτήσουν ξανά και δεν θα μπουν σε ψυχολογικά παιγνίδια ενοχών. Σας έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσετε και εσείς δεν θέλατε. Επίσης, η επικοινωνία και η αντίληψη είναι αυτό που ζητάνε σε μια σχέση. Δεν τους αφορά τόσο πολύ η ομορφιά και τα εντυπωσιακά εξωτερικά γνωρίσματα, σίγουρα θα τους τραβήξουν (ιδιαίτερα τους Ζυγούς), αλλά αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να επικοινωνήσουν, τότε δεν θα καθίσουν με κάποιον όσο ωραίος και γοητευτικός και αν είναι. Είναι πολύ έξυπνοι και ψάχνουν τη διανοητική σύνδεση με τον σύντροφό τους και να είναι πνευματικά ισότιμοι. Ένα λεκτικό πινγκ πονγκ μπορεί να λειτουργήσει διεγερτικά στο μυαλό τους πολύ περισσότερο από μια αψεγάδιαστη, αλλά «κενή» παρουσία. Δεν μπορούν να είναι με κάποιον σύντροφο που μιλάει αργά ή απαντάει μετά από 5 λεπτά, θα σαλτάρουν.

  1. Όλα έτσι και όλα αλλιώς

Τα ζώδια του αέρα δεν είναι εύκολοι συνομιλητές, όχι απλά γιατί είναι πολύ έξυπνοι, αλλά επειδή είναι και πολύ πεισματάρηδες. Επιμένουν στη γνώμη τους και μάλιστα προσπαθούν να την επιβάλλουν στους άλλους με κάθε τρόπο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις τους. Το πιο εκνευριστικό όμως είναι ότι την επόμενη μέρα ή και ώρα μπορεί να έχουν αλλάξει τη γνώμη τους και να επανέλθουν σε συζήτηση προσπαθώντας να επιβάλλουν άλλη άποψη για το ίδιο θέμα. Οι χειρισμοί του συντρόφου σε αυτό πρέπει να είναι «χειρουργικοί», διότι μπορεί να σε «τρελάνουν», αφού έχουν μεγάλη τέχνη στο να αλλοιώνουν την πραγματικότητα.