Τα 4 ζώδια που τους ελκύουν περισσότερο οι… άπιαστοι έρωτες

Τα 4 ζώδια που τους ελκύουν περισσότερο οι… άπιαστοι έρωτες

Τα 4 ζώδια που τους ελκύουν περισσότερο οι… άπιαστοι έρωτες

Διαχρονικά οι άνθρωποι πάντα επιθυμούν αυτό που δεν μπορούν να έχουν. Είτε αυτό είναι ένα εκπληκτικό σπίτι ή το πιο εξελιγμένο μοντέλο κινητού, το ακριβότερο και πιο σπορ αυτοκίνητο, είτε ακόμα και ένα ιδιαίτερο άτομο. Πολύ συχνά, αυτό που θέλουν περισσότερο είναι η δυσκολία και η πρόκληση που το συνοδεύει. Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά ίσως τελικά πιστεύουν ότι το πρόσωπο που είναι εκτός της εμβέλειας τους, στο τέλος θα τους δώσει την αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας και της ικανοποίησης. Στην πραγματικότητα συνήθως όμως αυτό δεν συμβαίνει.

Υπάρχουν όμως 4 ζώδια που όταν κάποιος είναι απρόσιτος τον θέλουν ακόμη περισσότερο. Όσο το αντικείμενο του πόθου τους είναι μια φαντασίωση τόσο περισσότερο το κυνηγούν, ώσπου τελικά η επιθυμία τους να ατονήσει και να ξεθωριάσει (ή να ατονήσουν οι αντιστάσεις του άλλου προσώπου).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι διατηρούν τη νεότητα στη συμπεριφορά αλλά και στην εμφάνιση, ανεξάρτητα από την ηλικία που δηλώνουν οι ταυτότητες τους. Ο έφηβος μέσα τους βρίσκει πολύ φυσική την τάση να ερωτεύεται την εικόνα κάποιου και όχι το αληθινό άτομο, όπως γίνεται σε αυτές τις ηλικίες με τα ινδάλματα τους. Η εικόνα αυτή γίνεται όχημα για τη φαντασία τους και πάνω της προβάλλουν όσα ονειρεύονται. Έτσι, προτιμούν συχνά κάποιον που δεν θα τον έχουν, γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται δύσκολο να τα καταστρέψει όλα η πεζή πραγματικότητα. Οι Δίδυμοι επίσης ως κοινωνικά όντα που είναι δυσκολεύονται μέσα τους να επιλέξουν μεταξύ μιας σχέσης και της ελευθερίας τους. Είναι πολύ ερωτικά άτομα και αποζητούν πολύ τη συντροφικότητα, αλλά συχνά το κρύβουν ακόμα κι από τον εαυτό τους, καθώς αγωνίζονται να συμβιβάσουν τις αντίρροπες δυνάμεις μέσα τους. Ακόμη κι αν έχουν μια σχέση, μπορεί να ακροβατούν στα όρια μεταξύ του να παραμείνουν δεσμευμένοι και του να εξερευνήσουν αν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα. Επίσης, εξιτάρονται με οτιδήποτε καινούριο και τείνουν να γοητεύονται από νέες γνωριμίες. Οπότε δεν μπορούν πάντα να αποφασίσουν τι να κάνουν με σιγουριά. Επειδή είναι πολύ γοητευτικά πλάσματα και μπορούν να τραβήξουν την προσοχή, δεν θα συμβιβαστούν εύκολα με λιγότερα από όσα ονειρεύονται. Συχνά, μπορεί να κάνουν διαρκώς συγκρίσεις και οι συγκρίσεις φέρνουν μαζί τους και δυσαρέσκειες. Έτσι μπορεί να αναζητούν περισσότερα από όσα πραγματικά χρειάζονται ή ακόμα και από όσα πραγματικά επιθυμούν. Ένα άτομο που δεν είναι διαθέσιμο, λύνει όλα αυτά τα υποσυνείδητα προβλήματα, χωρίς στη πραγματικότητα να υπάρξει εμπλοκή μεταξύ τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το ζώδιο της Παρθένου έχει συχνά μια εσωτερική σύγκρουση μεταξύ δύο κόσμων που αντικατοπτρίζεται στις καταστάσεις που αντιμετωπίζει συχνά στη ζωή του. Μέσα του υπάρχει η επιθυμία της χαράς και της συντροφικότητας από τη μια πλευρά, αλλά και της απόσυρσης και της μοναχικότητας από την άλλη. Αναζητά την ησυχία, γιατί έτσι συγκεντρώνεται καλύτερα, βάζει σε τάξη τις σκέψεις του και γίνεται πιο αποδοτικό και μεθοδικό. Έτσι συχνά διχάζεται και κάποιες φορές τρέχει μακριά από όλα αυτά που θα το κάνουν ευτυχισμένο και προσπαθεί να πείσει και να δικαιώσει τον εαυτό του ότι έτσι θα έπρεπε να γίνει. Κατά βάθος θέλει να κρατήσει ήρεμη και αμόλυντη την ψυχή του και βάζει κάποια εμπόδια ανάμεσα στον εαυτό του και τους άλλους. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που μπορεί να αισθανθεί συχνά την επιθυμία για κάποιον ανέφικτο έρωτα. Επίσης είναι ένα ζώδιο που του αρέσει να φαντασιώνεται ιδιαίτερα με τα ερωτικά του, διότι έχει πάντα μια νεανική διάσταση στον τρόπο που αντιμετωπίζει την αγάπη. Ο Παρθένος έχει συνήθως πολύ υψηλά στάνταρ και επιζητά την τελειότητα. Υπάρχει η κοινή πεποίθηση που θεωρεί ότι τα άτομα που δεν είναι προσιτά έχουν περισσότερη αξία, ακριβώς γιατί δεν είναι ο μέσος όρος, κάτι που τα κάνει πιο ελκυστικά στα μάτια αυτού του ζωδίου. Όλα έχουν να κάνουν με το τρόπαιο και πόσο σημαντικό δείχνει. Όταν όμως κατακτηθεί, μπορεί και να μην φαίνεται πλέον και τόσο ελκυστικό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί επιθυμούν την απόλυτη συγχώνευση σωμάτων και ψυχών, αλλά δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι στη φαντασίωση και το μυστήριο κάποιου που παραμένει σε απόσταση και ασυγκίνητος στα μαγνητικά θέλγητρα τους. Το ότι δεν μπορούν να τον έχουν, πολλαπλασιάζει το πάθος, την ένταση και την επιθυμία τους. Μία ανέφικτη επιθυμία γεννά μέσα τους το πείσμα και η προσπάθεια για την κατάκτηση της μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε εμμονή. Όταν εισπράξει κάποιος λίγη προσοχή από κάποιον που τον ενδιαφέρει, ενώ συνήθως δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία, αισθάνεται πολύ καλά και πολύ ανεβασμένος, επειδή είναι σπάνιο και μη αναμενόμενο. Είναι περισσότερο θέμα χημείας του εγκεφάλου παρά λογικής διεργασίας. Όλο αυτό μπορεί να βγάλει από μέσα τους τα πρωτόγονα ένστικτα του θηρευτή και το κυνήγι στις σκιές μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό. Αν το πάρουν μάλιστα σοβαρά και ενεργοποιηθεί η επιμονή τους, είναι από τα λίγα ζώδια που μπορεί να κάνουν τον ανέφικτο έρωτα εφικτό, με την εξωπραγματική δύναμη της θέλησης που διαθέτουν. Το παιχνίδι της αποπλάνησης που αυτό το ζώδιο έχει εφεύρει, είναι άλλωστε από μόνο του τροφή φαντασιώσεων και δεν θα μπορούσαν παρά να τις εκτιμούν, να τις επιθυμούν και να τις υποθάλπουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το πάθος της κατάκτησης και της επιτυχίας είναι αυτό που οδηγεί τους Τοξότες προς οτιδήποτε μοιάζει ανέφικτο και απρόσιτο. Στη ζωή τους έχουν διαρκώς την επιθυμία να καταφέρνουν τους στόχους που έχουν θέσει και μετά τους μετακινούν όλο πιο πέρα, για να κάνουν το εγχείρημα πιο δύσκολο και την επιτυχία πιο μεγάλη. Δεν είναι λοιπόν διόλου περίεργο να ενδιαφερθούν για κάποιον που φαίνεται άπιαστος και απρόσιτος. Μάλλον, μπορεί και κατά βάθος να τους εξυπηρετεί σε αρκετά σημεία της μοναδικής τους προσωπικότητας. Οι Τοξότες είναι συνήθως πανέξυπνοι και έχουν φιλοσοφήσει βαθιά τη ζωή. Έχουν πολλά ενδιαφέροντα και πολλές αντισυμβατικές πλευρές στον χαρακτήρα τους, που δεν είναι εύκολο να καλύψουν με ένα μόνο άτομο. Γι’ αυτό είναι πολύ κοινωνικοί και χρειάζονται διαρκώς επαφή με τον κόσμο, με νέες εικόνες, ιδέες και με νέα πρόσωπα. Εκτός από αυτό, αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι ο έρωτας υπόκειται στους νόμους της φθοράς, και γι’ αυτό ίσως δεν περιμένουν πολλά μετά το αρχικό πάθος σε αυτόν τον τομέα και χάνουν εύκολα την υπομονή τους. Επίσης είναι άτομα που λατρεύουν την ελευθερία τους και δυσκολεύονται να τη στερηθούν, γι’ αυτό αποφεύγουν τις σοβαρές δεσμεύσεις. Έτσι, είτε γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν να κερδίσουν το στοίχημα με τον εαυτό τους, είτε γιατί για εκείνους είναι ένα ακόμη παιχνίδι μέσα στο γενικότερο παιχνίδι της ζωής, δεν θα αρνηθούν και μια τέτοια πρόκληση.