Καλοκαίρι 2023: Η εποχή των καρμικών αλλαγών

Καλοκαίρι 2023: Η εποχή των καρμικών αλλαγών

Καλοκαίρι 2023: Η εποχή των καρμικών αλλαγών

Το καλοκαίρι του 2023 οι Δεσμοί της Σελήνης (ή αλλιώς το Κάρμα) στις 18/07/2023 θα μετακινηθούν στον άξονα Κριού – Ζυγού όπου θα παραμείνουν έως τις 11/01/2025. Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι ούτε πλανήτες ούτε αστεροειδείς, αλλά μαθηματικά υπολογισμένα σημεία που προκύπτουν από το σημείο που η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά της Γης, την εκλειπτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται πάντα στα απέναντι ζώδια και κινούνται πάντα σε ανάδρομη τροχιά. Επίσης, παραμένουν σε ένα ζώδιο για ενάμιση χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται συνολικά 18 χρόνια περίπου για να κάνουν μια πλήρη περιστροφή στον ζωδιακό κύκλο.

Κάρμα ή αλλιώς μαθήματα ζωής και προορισμός

Ο Βόρειος Δεσμός συμβολίζει τον προορισμό μας, το πνευματικό ταξίδι που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε και τις δυνατότητες μας. Μας δείχνει με λίγα λόγια πού μπορούμε να φτάσουμε και τι εφόδια έχουμε για να επεκταθούμε και να εξελιχθούμε. Ο Νότιος Δεσμός, που βρίσκεται πάντα στο απέναντι ζώδιο, μας δείχνει παρελθοντικές εμπειρίες που μας έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς και εκείνες τις συνήθειες ή τα μοτίβα συμπεριφοράς που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και οφείλουμε σε πρώτη φάση να τα αναγνωρίσουμε και στη συνέχεια να τα αφήσουμε πίσω μας εάν θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δυσκολίες να καταφεύγουμε στο Νότιο Δεσμό που είναι κάτι γνώριμο για εμάς και μας προσφέρει ασφάλεια. Το ζήτημα είναι ότι αν παραμένουμε στο παρελθόν (Νότιος Δεσμός) και είμαστε προσκολλημένοι σε αυτές τις συμπεριφορές, τότε δεν θα έχουμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε (Βόρειος Δεσμός) και να ανακαλύψουμε πού μπορούμε να φτάσουμε.

Τόλμη, αυτονομία και διεκδίκηση

Μέχρι τώρα οι Δεσμοί της Σελήνης βρισκόντουσαν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και ανακίνησαν θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, αξιών, χρήματος, δύναμης και πλούτου. Με τους Δεσμούς στον άξονα Κριού-Ζυγού για το επόμενο ενάμιση έτος θα μας απασχολήσουν ζητήματα αυτονομίας, ανεξαρτησίας και προσωπικής ταυτότητας. Καλούμαστε να είμαστε πιο αυθόρμητοι, να καλλιεργήσουμε έναν υγιή εγωισμό, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να είμαστε πιο επιλεκτικοί ως προς τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας. Οι εξαρτητικές σχέσεις δεν έχουν πια θέση στη ζωή μας και οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας θα πρέπει να μας βοηθάνε να εξελιχθούμε πνευματικά και όχι να μας κρατάνε πίσω ή να μας γεμίζουν με απωθημένα και ανασφάλειες.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο από τη μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού το καλοκαίρι του 2023

ΚΡΙΟΣ

Η αλλαγή των Δεσμών στον δικό σας άξονα σηματοδοτεί μια μάχη απέναντι στο «εγώ» και το «εμείς». Το ζώδιο σας συμβολίζει το αίσθημα ταυτότητας, τις προσωπικές επιθυμίες και τους στόχους, ενώ το ζώδιο του Ζυγού συμβολίζει τις διαπροσωπικές σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και την επιθυμία για αρμονία και ισορροπία. Το επόμενο διάστημα λοιπόν σας καλεί να εστιάσετε στον εαυτό σας και να αφήσετε πίσω σας σχέσεις και ανθρώπους που με κάποιο τρόπο αποτελούν βάρος πλέον για εσάς. Έχει έρθει λοιπόν η ώρα να βάλετε πλώρη για καινούριους στόχους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συγκρουστείτε με κάποιο πρόσωπο που μέχρι τώρα ήταν σημαντικό για εσάς. Δεν θα αφήσετε πλέον τις σχέσεις σας να σας καθορίζουν, θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε και θα χτίσετε μια πιο ισχυρή ταυτότητα. Καλείστε λοιπόν να γίνετε πιο ανεξάρτητοι και πιο αυτόνομοι και κυρίως να υποστηρίξετε τις επιλογές σας με θάρρος. Κάποιοι από εσάς λοιπόν μπορεί να χωρίσετε ή να αποστασιοποιηθείτε από ένα πρόσωπο, ειδικά αν αυτή τη σχέση τη διατηρούσατε από ανασφάλεια ή από συνήθεια. Αν βέβαια οι σχέσεις σας περάσουν τη δοκιμασία του επόμενου ενάμιση έτους, τότε αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν και θα είναι πολύ πιο ισχυρές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπείτε σε μια νέα φάση ζωής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον δικό σας άξονα άλλαξαν ριζικά τις ζωές σας το προηγούμενο ενάμιση έτος και σας έφεραν αντιμέτωπους με κρίσεις. Τώρα πλέον είστε πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το ποιοι είστε και τι θέλετε από τις σχέσεις σας. Με τους Δεσμούς για το επόμενο διάστημα στον άξονα Κριού-Ζυγού θα σας δοθεί η ευκαιρία να εστιάσετε στην πνευματική σας εξέλιξη. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό θέλετε να δουλέψετε σκληρά και να χτίσετε μια σωστά δομημένη καθημερινότητα, μέσα από την οποία θα είστε με κάποιο τρόπο χρήσιμοι στους γύρω σας. Ωστόσο, όλο αυτή η προσκόλληση στη ρουτίνα και η ανάγκη τελειότητας μπορεί να σας γεμίζει με άγχος και ανησυχία. Επομένως, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας καλεί να αφεθείτε στη ροή των γεγονότων και να πάψετε να ανησυχείτε για οτιδήποτε δεν βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταφέρετε να αφήσετε πίσω σας τις πληγές του παρελθόντος, να κλείσετε κύκλους που δεν οδηγούν πουθενά και να απαλλαχτείτε από φοβίες και ανασφάλειες. Το ζώδιο του Κριού θα σας διδάξει να έχετε πίστη στη ζωή, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό. Aν βρίσκεστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ή θέλετε να πάρετε κάποιες κομβικές αποφάσεις, το ένστικτο σας θα σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να τα αναλύετε και να τα εκλογικεύετε όλα, ακολουθήστε την εσωτερική σας φωνή και χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας. Με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, να στραφείτε μέσα σας για να πάρετε απαντήσεις και γενικώς να έρθετε σε επαφή με πιο πνευματικά ζητήματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού για το επόμενο ενάμιση έτος σας καλούν να εστιάσετε στην κοινωνική σας ζωή και να βρείτε σε ποιες ομάδες ανήκετε και πού αισθάνεστε ο εαυτός σας. Οι φίλοι, οι παρέες και οι συνεργάτες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για εσάς και θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα ταλέντα και τη μοναδικότητα σας. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό μπορεί να έχετε την τάση να αντιδράτε παιδιάστικα και εγωιστικά ή να δραματοποιείτε τις καταστάσεις. Είναι επίσης πιθανό να χρησιμοποιείτε τις ερωτικές σχέσεις και το φλερτ σαν ένα μέσο για να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας. Ωστόσο, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας βοηθάει να πάρετε απόσταση από τα ερωτικά δράματα, να κρίνετε τις καταστάσεις πιο ψυχρά και αντικειμενικά και κυρίως να έρθετε πιο κοντά σε ανθρώπους που μοιράζονται κοινούς στόχους, ιδέες και ενδιαφέροντα με εσάς. Το ζώδιο του Κριού συμβολίζει επίσης τους μακροπρόθεσμους στόχους και τα όνειρα σας για το μέλλον, επομένως δεν αποκλείεται να έρθουν στη ζωή σας άτομα τα οποία θα σας βοηθήσουν να δείτε ποια από αυτά είναι εφικτά και μπορείτε να τα υλοποιήσετε. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να πάρετε αποδοχή από τους άλλους, να εμπλακείτε σε νέες ομάδες και παρέες και να μην θεωρείτε λανθασμένα ότι μπορείτε να τα καταφέρετε όλα μόνοι σας. Οι συνδέσεις και οι επαφές που θα δημιουργήσετε μέσα στο επόμενο διάστημα θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να εξελιχθείτε και κυρίως στο να γνωρίσετε ποιοι πραγματικά είστε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Κριού-Ζυγού θα αγγίξουν δύο κομβικά κομμάτια του ωροσκοπίου σας για το επόμενο ενάμιση έτος. Ο Νότιος Δεσμός στον Ζυγό συμβολίζει την οικογένεια, το παρελθόν και τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες σας, ενώ ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό συμβολίζει την καριέρα, τη δημόσια εικόνα και τους κοινωνικούς σας στόχους. Καλείστε λοιπόν να απαλλαγείτε από συνήθειες ή ανθρώπους που σας κρατάνε πίσω με κάποιο τρόπο και δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε και να φτάσετε εκεί που θέλετε. Έχει έρθει η ώρα να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και να υποστηρίξετε τις επιλογές σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να έρθετε σε σύγκρουση με αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα πρέπει λοιπόν να γίνετε πιο αυτόνομοι και ανεξάρτητοι σε κοινωνικό επίπεδο και να πάψετε να εξαρτάστε από τους άλλους και κυρίως να πάψετε να θυσιάζεστε για να μην διαταράξετε τις ισορροπίες μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό καλείστε να αναλάβετε ευθύνες, να βγείτε μπροστά και να αποδείξετε ότι έχετε ενηλικιωθεί. Είναι επίσης μια περίοδος κατά την οποία θα διδαχθείτε να βάζετε όρια στις προσωπικές σας σχέσεις και να μην γίνεστε υποχείριο κανενός, ακόμα κι αν έχετε βαθιά συναισθηματική σύνδεση μαζί του/ης. Στο επαγγελματικό είναι η στιγμή που θα πρέπει να οργανώσετε προσεκτικά τα βήματα σας, να δουλέψετε με πειθαρχία και να δείξετε τι μπορείτε να πετύχετε αποβάλλοντας ανασφάλειες και άγχη.

ΛΕΩΝ

Είναι αλήθεια ότι οι Δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού το προηγούμενο διάστημα σας κλόνισαν σε βάθος και έφεραν νέα δεδομένα κυρίως σε ό,τι αφορά την κοινωνική σας εικόνα και τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Με τους Δεσμούς της Σελήνη στον άξονα Κριού-Ζυγού καλείστε να αλλάξετε την οπτική σας απέναντι στις καταστάσεις και να δείτε τη μεγάλη εικόνα αντί να εστιάζετε σε μικρές λεπτομέρειες. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό σας χαρακτηρίζει η ανησυχία και η περιέργεια και έχετε την τάση να πηδάτε από το ένα θέμα στο άλλο ή να ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό είναι εδώ για να σας διδάξει ότι οφείλετε να έχετε ένα όραμα και να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Το ζητούμενο τώρα είναι να βρείτε νόημα πίσω από τις δραστηριότητες και τις ιδέες σας. Μπορεί να έχετε την τάση να εστιάζετε στα δεδομένα και τις πληροφορίες, όμως θα πρέπει να τα φιλτράρετε και να δείτε τι έχει πραγματική αξία για εσάς και τι σας βοηθάει να πάτε παρακάτω. Θα πρέπει επίσης να πάψετε να δίνετε σημασία στις γνώμες των γύρω σας, καθώς και σε λόγια ή κουτσομπολιά που μπορεί να σας δημιουργούν ανασφάλεια. Μέσα στο επόμενο ενάμιση έτος θα συναντήσετε μέντορες και άτομα που θα παίξουν τον ρόλο του δασκάλου για εσάς, θα ταξιδέψετε και θα διευρύνετε τους ορίζοντες σας. Αρκετοί από εσάς μπορεί να ασχοληθείτε με πιο φιλοσοφικά και πνευματικά ζητήματα ή μπορεί να αποφασίσετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να συνεχίσετε τις σπουδές σας ή να παρακολουθήσετε σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνη στον άξονα Κριού-Ζυγού σας καλεί να εστιάσετε σε ζητήματα που μέχρι τώρα αποτελούσαν ταμπού για εσάς, είτε γιατί αφορούν παρελθοντικά τραύματα είτε γιατί αφορούν εμπειρίες που σας αγγίζουν σε βάθος. Με το Νότιο Δεσμό στο ζώδιο του Ζυγού θα έχετε μεγάλη ανάγκη για σταθερές και προβλέψιμες καταστάσεις. Είναι μάλιστα πιθανό να αρνηθείτε έντονες σχέσεις και βαθιά συναισθηματικές εμπειρίες μόνο και μόνο για να μην ξεβολευτείτε και να μην βγείτε από αυτή τη ρουτίνα που σας προσφέρει αίσθημα ασφάλειας. Ωστόσο, ο Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό έρχεται να σας διδάξει ότι η άνεση και τα υλικά αγαθά δεν είναι το παν σε αυτή τη ζωή. Καλείστε να έρθετε σε επαφή με σκοτεινές πλευρές του εαυτού σας ή να βιώσετε συναισθήματα που δε γνωρίζατε καν την ύπαρξη τους. Είναι μάλιστα πιθανό να βιώσετε βαθιά μεταμορφωτικές εμπειρίες, οι οποίες μπορεί να είναι επίπονες ή να εμπεριέχουν απώλειες, αλλά θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως ό,τι κι αν συμβεί, εσείς έχετε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθετε και να σταθείτε στα πόδια σας. Η σχέση σας με το χρήμα θα αλλάξει και δεν αποκλείεται να βιώσετε κρίσεις ή δυσκολίες που θα σας ωθήσουν να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ατόμου. Σε συναισθηματικό επίπεδο, μπορεί να νιώσετε έντονη κτητικότητα για ένα πρόσωπο, ενώ κάποιοι από εσάς θα δυσκολευτείτε να εμπιστευτείτε ή να συνδεθείτε σε βάθος. Ωστόσο, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας διδάσκει ότι δεν αποτελεί αδυναμία να ανοίγετε την καρδιά σας ή να δείχνετε την ευάλωτη πλευρά σας. Επιπλέον, θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα ο σεξουαλικός τομέας και είναι πιθανό να νιώσετε έντονη έλξη για μυστηριώδεις ανθρώπους και ίντριγκες, ή θα μπει στη ζωή σας ένα άτομο με το οποίο θα βιώσετε έντονες εμπειρίες που θα σας αλλάξουν ριζικά.

ΖΥΓΟΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνης κάνουν την είσοδο τους στον δικό σας άξονα και αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε σημαντικά μαθήματα ζωής σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, αλλά και τις συνεργασίες σας. Αν και είστε εκ φύσεως ένα ζώδιο που δίνει μεγάλη σημασία στους άλλους και έχει ανάγκη τη συντροφικότητα, ίσως αρκετοί από εσάς να νιώσετε την επιθυμία να είστε ανεξάρτητοι και αυτόνομοι ώστε μη χρειαστεί να κάνετε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Με τον Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο του Κριού καλείστε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές σας επιθυμίες και την αρμονία μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Το ζώδιο του Κριού έρχεται να σας υπενθυμίσει πως όσο κι αν έχετε απογοητευτεί από τους άλλους ή για κάποιο λόγο θέλετε να πορευτείτε μόνοι σας, οι σχέσεις είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε και να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα. Καλείστε λοιπόν να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και να έρθετε πιο κοντά με ένα πρόσωπο, ακόμα κι αν στην αρχή νιώθετε κάπως άβολα με αυτό. Εάν λοιπόν είστε αδέσμευτοι, μπορεί μέσα στο επόμενο διάστημα να κάνετε μια μοιραία γνωριμία, ενώ αν είστε ήδη δεσμευμένοι θα πάρετε κομβικές αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης σας. Σε κάθε περίπτωση, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας καλεί να βγείτε προς τα έξω και να γίνετε πιο κοινωνικοί. Σε επαγγελματικό επίπεδο, θα πρέπει να απαλλαχτείτε από την ιδέα ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα μόνοι σας και δεν θα πρέπει να διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια και υποστήριξη. Αφήστε λοιπόν τον εγωισμό στην άκρη, λειτουργήστε με περισσότερη διπλωματία και μη χάνετε την ψυχραιμία σας όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα θέλετε. Συνεργασίες και συνεταιρισμοί που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας και να αναδείξετε τις ικανότητες σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνης αφήνουν τον δικό σας άξονα και εισέρχονται στον άξονα Κριού-Ζυγού για το επόμενο ενάμιση έτος. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να εστιάσετε στην εργασιακή ρουτίνα και να αναζητήσετε τρόπους για να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα σας. Ο Νότιος Δεσμός στον Ζυγό συμβολίζει την ανάγκη σας να είστε σε επαφή με την πιο πνευματική πλευρά της ζωής. Μπορεί λοιπόν η φαντασία και τα όνειρα να παίζουν σημαντικό ρόλο για εσάς και δεν αποκλείεται να έχετε την τάση να ξεφεύγετε με κάποιο τρόπο από την πραγματικότητα. Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας καλεί να είστε πιο ρεαλιστές και προσγειωμένοι και σας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να είστε οργανωτικοί, συνεπείς και υπεύθυνοι. Επιπλέον, το να αποφεύγετε τις υποχρεώσεις σας δεν αποτελεί λύση και θα πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο Νότιος Δεσμός στον Ζυγό σας δημιουργεί μια έντονη επιθυμία να απομονωθείτε και να μείνετε με τον εαυτό σας και είναι πιθανό κάποιες φορές να τα παρατάτε όταν βλέπετε ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε. Δεν είναι κακό να αποσύρεστε για λίγο ή να κάνετε μια ενδοσκόπηση που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις ισορροπίες σας, αρκεί να έχετε κάποια όρια και να μην χάνεστε εντελώς από τον κόσμο. Μέσα στο επόμενο διάστημα λοιπόν θα βιώσετε εμπειρίες που θα σας μάθουν να είστε πιο συγκροτημένοι και να έχετε καλύτερη επαφή με τον υλικό κόσμο και το σώμα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Κριού-Ζυγού μέσα στο επόμενο ενάμιση έτος θα σας διδάξουν πόσο σημαντικό είναι να είστε ο εαυτός σας και να εκφράζετε ανοιχτά τα θέλω και τις επιθυμίες σας. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό θέλετε να έχετε ένα μεγάλο κοινωνικό κύκλο και είναι πολύ πιθανό να κάνετε νέους φίλους ή να εμπλακείτε σε καινούριες ομάδες και παρέες. Παρόλα αυτά όμως μπορεί να εξακολουθείτε να νιώθετε μόνοι, αφού θα δυσκολευτείτε αρκετά να συνδεθείτε συναισθηματικά με τους άλλους. Ίσως λοιπόν να παρουσιάζεστε ψυχροί και απόμακροι ή να φοβάστε ότι αν είστε ο εαυτός σας οι άλλοι θα σας κρίνουν αυστηρά και δεν θα σας αποδεχτούν. Ο Βόρειος Δεσμός στο ζώδιο του Κριού θα σας δώσει την ευκαιρία να λάμψετε και να ξεχωρίσετε για αυτό που πραγματικά είστε. Θα βιώσετε εμπειρίες που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σας και θα έχετε περισσότερη πίστη στις ικανότητες σας. Ίσως μάλιστα κάποιοι από εσάς να βρείτε τρόπους να αξιοποιήσετε τα ταλέντα και τη δημιουργικότητα σας. Επιπλέον, θα μάθετε να απολαμβάνετε τη ζωή και να είστε παρόντες στο εδώ και τώρα. Δεν είναι κακό λοιπόν να έχετε ένα όραμα ή σχέδια για το μέλλον, αρκεί να μη χάνεστε μέσα σε αυτά. Θα πρέπει λοιπόν να δείτε πιο ξεκάθαρα ποια όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και κυρίως να πάψετε να βασίζεστε στους άλλους, αλλά να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας. Το ζήτημα του έρωτα θα σας απασχολήσει αρκετά και είναι πολύ πιθανό να κάνετε μια σχέση πάθους ή να κάνετε μια μοιραία γνωριμία με ένα άτομο που θα σας ανεβάσει στα ύψη και θα σας δώσει την αποδοχή που έχετε ανάγκη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνη στον άξονα Κριού-Ζυγού μετακινούνται σε ένα κομβικό κομμάτι του ωροσκοπίου σας και σας καλούν να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στις κοινωνικές υποχρεώσεις και την οικογενειακή σας ζωή. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό τα παίρνετε όλα πολύ σοβαρά και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αντεπεξέλθετε στα καθήκοντα σας και στις απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από εσάς. Η πειθαρχία είναι λέξη κλειδί για εσάς και δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε τον έλεγχο ή να φανείτε ανώριμοι και ευάλωτοι. Άλλωστε, έχετε έμφυτη την ανάγκη ως Αιγόκεροι να φτάσετε ψηλά στην κοινωνική σφαίρα της ζωής και κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να εκπληρώνετε τους στόχους σας και τις φιλοδοξίες σας. Από την άλλη πλευρά όμως ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας υπενθυμίζει ότι έχετε συναισθήματα και σας καλεί να αναζητήσετε ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεστε οικειότητα και ασφάλεια. Μπορεί λοιπόν σε επαγγελματικό επίπεδο να είστε επιτυχημένοι, αλλά ίσως να σας λείπει η αίσθηση ότι ανήκετε κάπου. Θα πρέπει λοιπόν να αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε όλα να τα έχετε υπό έλεγχο και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να κρατάτε απόσταση από τους άλλους, μόνο και μόνο για να μη φανεί πόσο ευάλωτοι είστε κατά βάθος. Καλείστε λοιπόν να αγκαλιάσετε την ανθρώπινη πλευρά σας και να αποδεχτείτε τις αδυναμίες σας, εάν θέλετε να εξελιχθείτε. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα βιώσετε καταστάσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά στην οικογένεια και στους αγαπημένους σας και θα σας μάθουν να δίνετε περισσότερη σημασία στα συναισθήματα και τη διαίσθηση σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού μέσα το προηγούμενο διάστημα έφεραν αρκετές ανακατατάξεις στη ζωή σας και σας ταρακούνησαν αρκετά. Με τη μετακίνηση τους στον άξονα Κριού-Ζυγού θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα ο τομέα της επικοινωνίας καθώς και οι επαφές σας. Πιο συγκεκριμένα, με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό θα είστε αρκετά απορροφημένοι από τις πεποιθήσεις και τις θεωρίες σας. Ίσως να βρίσκεστε σε μια διαρκή πνευματική αναζήτηση μέσα στην οποία όμως μπορεί να χάνετε τον προσανατολισμό σας ή να παραβλέπετε σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας λέει ότι δεν είναι κακό να έχετε ένα όραμα ή να αναζητάτε το βαθύτερο νόημα, αρκεί να μην παραμελείτε την καθημερινότητα σας και τους κοντινούς σας ανθρώπους. Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε να επικοινωνείτε καλύτερα με τους γύρω σας και να συζητάτε πιο καθημερινά ζητήματα, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται ανιαρό σε πρώτη φάση. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά στους άλλους και θα κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Μη διστάσετε λοιπόν να κάνετε καινούριες γνωριμίες, να ανταλλάξετε απόψεις και ιδέες και να βάλετε στην καθημερινότητα σας δραστηριότητες που θα σας ανανεώσουν. Προσπαθήστε επίσης να είστε ανοιχτόμυαλοι, να απαλλαχθείτε από προκαταλήψεις και να κρίνετε τις καταστάσεις όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Είναι πιθανό μέσα στο επόμενο ενάμιση έτος να σας δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψετε, να εξερευνήσετε τον κόσμο ή να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, ενώ αν ασχολείστε με το γράψιμο, τη διδασκαλία ή τη μετάδοση ιδεών μπορεί να κάνετε ωφέλιμες γνωριμίες.

ΙΧΘΥΕΣ

Η μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνη στον άξονα Κριού-Ζυγού φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση σας με το χρήμα και τα υλικά αγαθά και σας καλεί να επαναπροσδιορίσετε τις αξίες σας. Με το Νότιο Δεσμό στον Ζυγό θα εστιάσετε σε επίπονες καταστάσεις ή σε τραύματα του παρελθόντος και δεν αποκλείεται να έρθετε σε επαφή με την πιο σκοτεινή πλευρά σας. Μπορεί λοιπόν να εμπλακείτε σε παιχνίδια εξουσίας ή σε σχέσεις που θα είναι πολύ έντονες και βαθιές, αλλά ταυτόχρονα θα είναι μεταμορφωτικές για εσάς. Το σεξ και η εξουσία παίζουν καθοριστικό ρόλο τώρα στη ζωή σας και είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε υπόγειους τρόπους για να πάρετε αυτό που θέλετε από τους άλλους. Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό σας καλεί να αφήσετε πίσω σας τα δράματα και να προσπαθήσετε να χτίσετε μια πιο ήρεμη και σταθερή καθημερινότητα. Το ζώδιο του Κριού σας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνετε τις μικρές χαρές της ζωής και ταυτόχρονα σας δείχνει πόσο ανούσιο είναι να λειτουργείτε διαρκώς με σχέδιο και στρατηγική. Είναι επίσης πολύ πιθανό να έχετε θέματα εμπιστοσύνης στις σχέσεις σας ή να δυσκολεύεστε να συνδεθείτε με τους άλλους με αποτέλεσμα να κρατάτε μυστικά ή να μην αποκαλύπτετε όσα νιώθετε. Είναι σημαντικό λοιπόν να αισθάνεστε ασφάλεια και να μην είστε σε μια μόνιμη κατάσταση άμυνας μόνο και μόνο επειδή φοβάστε μην γίνετε υποχείριο των άλλων. Μέσα στο επόμενο ενάμιση έτος θα αποκτήσετε εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα δικό σας σύστημα αξιών και να βρείτε τρόπους για να αποκτήσετε οικονομική και υλική σταθερότητα.