Τα 3 ζώδια που μπερδεύουν το «κόλλημα» με την αγάπη

Τα 3 ζώδια που μπερδεύουν το «κόλλημα» με την αγάπη

Τα 3 ζώδια που μπερδεύουν το «κόλλημα» με την αγάπη

Όλοι λίγο πολύ έχουν, ή τουλάχιστον αποκτούν κατά καιρούς, τα κολλήματα τους. Τα 3 αυτά ζώδια όμως μπορεί να κολλήσουν με ένα άτομο ή σε μια σχέση επειδή μπερδεύουν τη σταθερότητα, την αφοσίωση ή ακόμα και τις… επικίνδυνες συναισθηματικές αποστολές, με την αγάπη.

Τα ζώδια που πρέπει να είναι πιο προσεκτικά για να μην μπερδεύουν το κόλλημα τους με τα αισθήματα είναι:

ΤΑΥΡΟΣ

Ένας τεράστιος λόγος που τα ζευγάρια μένουν μαζί, ακόμα και όταν τα πραγματικά συναισθήματα έχουν ξεθωριάσει, είναι η πίστη και η αφοσίωση που νιώθουν. Άλλος ένας λόγος επίσης είναι να αισθάνονται ότι έχουν συνηθίσει σε ένα κοινό τρόπο ζωής, σε μία ευκολία στην καθημερινότητα που τους εξυπηρετεί, ή και ότι αισθάνονται πιο άνετα να μείνουν για οικονομικούς ή άλλους λόγους. Όσο περισσότερο ένα ζευγάρι είναι μαζί, τόσο πιο συχνά διάφοροι λόγοι μπορεί να αντικαταστήσουν τα υγιή και πραγματικά συναισθήματα. Αυτό δεν απαραίτητα κακό, αρκεί και οι δύο να το επιθυμούν εξίσου και να υπάρχει πάντα αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρίνεια. Τι γίνεται όμως όταν δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα και ο ένας το παίζει και μαζί και μόνος όταν τον συμφέρει; Οι Ταύροι είναι πεισματάρηδες αλλά και ιδιαίτερα πιστά ζώδια και εξαιτίας αυτού είναι πιθανό να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους, ακόμα κι αν δεν τους βγάζουν πουθενά. Εάν ένας Ταύρος αισθάνεται άνετα με ένα άτομο ή σε μια σχέση, το πιθανότερο είναι ότι θα κολλήσει εκεί, θα αγνοήσει τα καμπανάκια και θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να διατηρήσει τη σχέση ακόμη κι αν δεν αισθάνεται πλέον ερωτευμένος. Συχνά μπορεί να μένει κολλημένος με τους λάθος συντρόφους, όχι τόσο λόγω συναισθημάτων, αλλά επειδή βαθιά μέσα του μπορεί να τρομάζει στην ιδέα για το πώς θα είναι η ζωή του χωρίς αυτή τη σχέση. Επίσης, ο φόβος ότι μπορεί να έχει ξοδέψει άσκοπα τον χρόνο και ότι όλες του οι προσπάθειες θα πάνε χαμένες ξυπνά μέσα του. Συχνά ο φόβος της αποτυχίας τον κάνει να νιώθει ότι πρέπει να περιμένει ως το αναπόφευκτο τέλος μήπως κάποια στιγμή ο σύντροφος έχει μια επιφοίτηση, δει την αξία του και έρθει επιτέλους στα λογικά του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μερικές φορές, όταν μια σχέση φαντάζει απολύτως ιδανική στην αρχή, τα ζευγάρια προχωρούν πολύ γρήγορα. Αρχίζουν να δημιουργούν δεσμούς και αισθήματα νωρίς, κάτι που δεν είναι εύκολο να διαγράψουν στην πορεία όταν τα πράγματα δεν έχουν την αναμενόμενη έκβαση. Οι Καρκίνοι είναι πλάσματα που δένονται εύκολα συναισθηματικά, καθώς ποθούν πάνω απ’ όλα να έχουν τα αγαπημένα πρόσωπα κοντά τους για μια ζωή, να δημιουργήσουν οικογένεια και να είναι όλοι ευτυχισμένοι και ασφαλείς. Αυτές είναι οι πιο αγνές και υγιείς προθέσεις που μπορεί να έχει κάποιος, αλλά συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε εφησυχασμό και κολλήματα στον ερωτικό τους βίο. Έτσι, μπορεί να βρεθούν να μένουν σε στάσιμες καταστάσεις και σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά, απλώς και μόνο επειδή φοβούνται το άγνωστο, την αλλαγή, ή επειδή θεωρούν ότι έτσι πρέπει να εκφράσουν την αφοσίωση τους. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να κολλήσουν με ένα άτομο ή με μια σχέση, αντί να παραδεχτούν κάποιες φορές την πικρή συναισθηματική τους αλήθεια. Ίσως γιατί κάθε σχέση που τελειώνει αισθάνονται ότι τους φέρνει ένα ακόμη βήμα κοντύτερα στην παντοτινή μοναξιά και τότε μπλοκάρουν γιατί τη βλέπουν ως την τελευταία ή τη μοναδική τους ευκαιρία να ευτυχήσουν. Άλλωστε ο πιο κλασικός λόγος γι’ αυτή τη νοοτροπία είναι η φυσική τους μελαγχολία και ανασφάλεια που συνοδεύονται από μια δυσκολία να είναι πιο αισιόδοξοι και ανοιχτοί σε όλες τις νέες και υπέροχες πιθανότητες που μπορεί να κρύβει η ζωή. Στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την απογοήτευση, ή την απροθυμία να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή, θα κρατηθούν πολύ σφιχτά στο κόλλημα τους, ακόμα κι αν δεν είναι η αγάπη που τόσο ήθελαν να βιώσουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν με μια έλξη που γίνεται γρήγορα έρωτας και οδηγούν το ζευγάρι σε όμορφες στιγμές γεμάτες πάθος. Όταν οι καιροί παρέλθουν και όλα γίνουν πιο ουδέτερα, οι άνθρωποι θα αναπολούν όλες αυτές τις φλογερές στιγμές, που τους θυμίζουν το πρώτο διάστημα του έρωτα τους και τον τρόπο που ένιωσαν. Αυτό δυναμώνει τους δεσμούς τους και φορτίζει κατά καιρούς θετικά τη σχέση τους. Για ορισμένους ανθρώπους όμως, το πάθος είναι συνώνυμο του έρωτα και της αγάπης. Σε αντίθεση με άλλα ζώδια, τα κολλήματα του Σκορπιού με τους λάθος ανθρώπους ή τις λάθος σχέσεις δεν έχουν να κάνουν ούτε με την ασφάλεια, ούτε με τη βολή, ούτε με την άνεση. Ο Σκορπιός δεν φοβάται τις ταραχώδεις σχέσεις, διότι συχνά είναι αυτές ακριβώς που θεωρεί παθιασμένες. Οι εντάσεις, οι ζήλιες, οι πόρτες που χτυπούν και τα βουρκωμένα μάτια, του δίνουν το σασπένς που αναζητάει. Είναι έτσι πιο πιθανό να μπερδέψει αυτά τα απόλυτα και κάπως ακραία συναισθήματα με τον έρωτα και την αγάπη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο και να κολλήσει εκεί που συμβαίνουν για όλους τους λάθος λόγους. Συχνά το πάθος έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή. Μερικές φορές μπορεί να μας βοηθήσει να ξαναζήσουμε καλές στιγμές, με αποτέλεσμα να ξαναθυμηθούμε τον τρόπο που αισθανόμαστε. Όμως υπάρχει ή τάση να εξωραΐζουμε το πάθος και αυτό μπορεί να μας κάνει να εθελοτυφλούμε στις αλήθειες των καταστάσεων. Ένας Σκορπιός έτσι μπορεί να βρεθεί κολλημένος σε μια σχέση που δεν του προσφέρει τίποτα στην πραγματικότητα, παρά μόνο εντάσεις, άγχη και προβλήματα. Το αληθινό πάθος μπορεί να υπάρξει και δίχως ταραχές και φασαρίες και όλα αυτά που στην τελική μπορεί να είναι εγωιστικές, προβληματικές και λάθος συμπεριφορές. Βέβαια αυτό ενώ μπορεί να το βλέπουν εύκολα οι άλλοι, ο Σκορπιός μπορεί να το καταλάβει τελευταίος. Για όλους τους ανθρώπους είναι σημαντικό να προσφέρουν και να χαίρονται ένα πιο υγιές και πιο ικανοποιητικό είδος αγάπης, χωρίς να γίνεται το νευρικό τους σύστημα τσατάλια. Είναι ζητούμενο και απαραίτητο για την ηρεμία, την ευτυχία, την προσωπική τους εξέλιξη και τη συναισθηματική τους ευημερία.