Τα 3 ζώδια που είναι κάπως αδέξια στο ξεκίνημα μιας σχέσης

Τα 3 ζώδια που είναι κάπως αδέξια στο ξεκίνημα μιας σχέσης

Τα 3 ζώδια που είναι κάπως αδέξια στο ξεκίνημα μιας σχέσης

Ανεξάρτητα από το πόσο ξεχωριστό είναι το άτομο που μας αρέσει, ανεξάρτητα από το πόσο έτοιμοι πιστεύετε ότι είστε για μια σχέση ή ένα ραντεβού, είναι βέβαιο ότι στο ξεκίνημα θα είναι τουλάχιστον έστω και για κάποιες στιγμές λίγο άβολο και αμήχανο.

Όταν ένα ζευγάρι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της σχέσης, δεν είναι σίγουροι για τη σωστή εθιμοτυπία, είναι δύσκολο να βρουν πού είναι το κοινό ασφαλές έδαφος κι επιπλέον ντρέπονται και να ρωτήσουν. Απλώς περιφέρονται για λίγο τυφλά και κάνουν ό,τι μπορούν μέχρι να ανακαλύψουν τι είναι σωστό και τι τους φέρνει πιο κοντά. Ενώ όλοι νιώθουν μια σχετική αμηχανία όταν ξεκινήσουν μια σχέση, αυτά τα τρία ζώδια μπορεί να είναι λίγο πιο αδέξια στο πλαίσιο των αισθηματικών γνωριμιών.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι θέλουν πραγματικά να ζήσουν με το καινούριο τους ερωτικό ενδιαφέρον ένα υπέροχο ρομαντικό ραντεβού, αλλά είναι πολύ ντροπαλοί και αγχώδεις για να αισθανθούν άνετα. Χαμογελούν τις περισσότερες φορές για να καλύψουν την αμηχανία τους καθώς περνούν οι ώρες, διότι θέλουν χρόνο να εξοικειωθούν με τα πάντα, και αυτό περιλαμβάνει ανθρώπους και σχέσεις. Μπορεί επίσης να φαίνονται κάπως ουδέτεροι στην αρχή επειδή αναλύουν μέσα τους τη δυναμική με το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει. Σε γενικές γραμμές, οι Παρθένοι είναι αργοί και σταθεροί στον έρωτα. Επίσης ως άτομα που εκτιμούν την ανεξαρτησία τους και τη δουλειά τους, έχουν πολλά στο μυαλό τους και τείνουν να σκέφτονται διάφορα, χωρίς να μπορούν πάντα να ελέγξουν τους ειρμούς τους. Έτσι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους βασανίζουν κι άλλα πράγματα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να φαίνονται απόμακροι ή αποστασιοποιημένοι σε ένα ρομαντικό ραντεβού. Οι Παρθένοι δεν μπαίνουν επιπόλαια στο ερωτικό παιχνίδι και είναι πολύ προσεκτικοί όταν ξεκινούν μια νέα σχέση. Πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και ότι τους θέλουν πραγματικά. Γι’ αυτό μπορεί να περιμένουν διαρκώς από τον σύντροφό τους να κάνει την πρώτη κίνηση και να πάρει όλες τις αποφάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη πιο άβολο αν ένας Παρθένος είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Η αδεξιότητα που αισθάνονται τους βγαίνει σε μια πολύ χαλαρή και ήπια προσέγγιση σαν να μην ενδιαφέρονται πραγματικά. Ίσως να αποφεύγουν να συζητήσουν ανοιχτά το θέμα της σχέσης, προσποιούμενοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν αμυντικό τους μηχανισμό. Αν ο σύντροφός τους είναι υπομονετικός και δείξει την απαραίτητη κατανόηση, αυτές οι αμήχανες συμπεριφορές θα λιγοστεύουν σταδιακά ώσπου ο έρωτας να κυριαρχήσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι έξυπνοι, αναλυτικοί, πολύ εργατικοί, αλλά το έχουν περισσότερο με τα πρακτικά επιτεύγματα της ζωής ή της καριέρας τους παρά με τα ερωτικά θέματα. Δεν είναι από τα ζώδια που φημίζονται για τα κοινωνικά τους χαρίσματα και έτσι μπορεί να γίνουν αδέξιοι και ανήσυχοι με το ταίρι τους, αλλά και με όλα όσα αισθάνονται οι ίδιοι. Καθώς δεν σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους σε κάτι που έχει ρίσκο ή ακόμη και αμφίρροπη κατάληξη, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί αν δεν αισθάνονται σιγουριά. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αγχωμένοι με μία νέα σχέση, γιατί από τη στιγμή που τους αρέσει κάποιος θέλουν να είναι μαζί μέχρι να αποκτήσουν δισέγγονα και κατά συνέπεια θέλουν να βεβαιωθούν για όλα. Πίστη, φερεγγυότητα, προθέσεις κι ένα σωρό προϋποθέσεις ταλαιπωρούν τις σκέψεις τους και πρέπει να διερευνηθούν. Έτσι μπορεί συχνά να φαίνονται συγκρατημένοι, φιλύποπτοι, απαιτητικοί ή ακόμα και απόμακροι στον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει. Φυσικά αυτό δεν διευκολύνει καμία πλευρά. Όταν πρόκειται για συναισθήματα, δεν ξέρουν πώς να τα εκφράσουν ούτε να τα μεταδώσουν καλά. Μερικές φορές μπορεί οι ανασφάλειες να τους οδηγήσουν σε επιθετικές συμπεριφορές ή άλλες να φαίνονται κλεισμένοι στον εαυτό τους ή να είναι κατσουφιασμένοι και αυστηροί. Μπορεί να γίνουν αδιάκριτοι, καθώς προσπαθούν να μάθουν το παρελθόν εκείνου που τους ενδιαφέρει. Καθώς είναι ανταγωνιστικοί μπορούν να συμπεριφερθούν κάποιες φορές εγωιστικά, απότομα ή ακόμη και ψυχρά, να κρύψουν δηλαδή τα αληθινά τους συναισθήματά όταν κάτι τους ενοχλήσει. Ούτε οι πιο δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να πουν πάντα με βεβαιότητα αν έχουν ερωτευτεί κάποιον. Όμως, εάν τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και η ευκαιρία να ξεπεράσουν αυτή την αδέξια πρώτη φάση και αναπτυχθεί ο έρωτας μέσα από τη φιλία και την κατανόηση, μπορούν να γίνουν οι πιο δοτικοί και ανθεκτικοί σύντροφοι που υπάρχουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι μπορεί να αισθάνονται κάπως αδέξιοι και έξω από τα νερά τους συχνά με τις σχέσεις, γιατί είναι ανεξάρτητοι, εγκεφαλικοί και χρειάζονται πολύ χώρο για να αισθανθούν αυτή την αίσθηση ελευθερίας που τόσο επιθυμούν. Έτσι μπορεί να μην είναι τόσο άνετοι και χαλαροί ώστε να δείχνουν αυτά που νιώθουν όταν τους αρέσει κάποιο πρόσωπο και μπορεί να αποφεύγουν τις συναισθηματικές εκδηλώσεις. Στην αρχή, μπορεί ακόμη και να φαίνεται σαν να μην ενδιαφέρονται ή να είναι απόμακροι, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος αν όντως τον θέλουν. Χρειάζεται χρόνος για να ενεργοποιήσουν τη συντροφική πλευρά τους και να δείξουν τρυφερότητα, όπως ένα άγγιγμα ή μια γλυκιά δήλωση και συχνά ακόμη και τότε μπορεί να δυσκολεύονται να τα εκδηλώσουν φυσικά ή λεκτικά με τον καλύτερο τρόπο. Τείνουν να είναι λιγότερο εκφραστικοί στον αισθηματικό τομέα από τα άλλα ζώδια και μερικές φορές δυσκολεύονται να βρουν τις λέξεις που να περιγράφουν το πώς νιώθουν. Είναι κοινωνικά όντα και τους αρέσει να συναναστρέφονται με πολλούς ανθρώπους. Για αυτούς η φιλία και η κοινωνικότητα έχουν μεγαλύτερη ευκολία, από το να βρίσκονται με το άτομο που τους αρέσει. Έτσι μπορεί να αλλάζουν συχνά τα σχέδιά τους και να βάζουν τις παρέες και άλλες δραστηριότητες σε προτεραιότητα, και οι άνθρωποι που επιθυμούν μία σχέση μαζί τους μπορεί να βρίσκουν αυτό το γεγονός απογοητευτικό. Ως τα εκκεντρικά πλάσματα που είναι οι Υδροχόοι, μπορεί να φαίνονται απρόθυμοι και αδέξιοι με μια σχέση, επειδή οι συνθήκες της απαιτούν να είναι πιο ευαίσθητοι και συνεπείς στα αισθηματικά θέματα. Χρειάζεται μέσω της αφορμής που τους δίνει ένας δεσμός να ανοίξουν ή να ακούσουν την καρδιά τους περισσότερο από όσο έχουν συνηθίσει και τους είναι εύκολο. Ίσως δεν θα γίνουν ποτέ δεξιοτέχνες με τα συναισθήματα, αλλά ίσως απαλλαγούν γρήγορα από το άγχος και την αρχική τους αδεξιότητα όταν ο σύντροφός τους μπορέσει να τους δείξει αγάπη μέσω των πράξεων του και αν μιλήσει μαζί τους την ίδια, την λίγο πιο διανοητική γλώσσα. Όταν οικοδομηθεί αρκετή εμπιστοσύνη μεταξύ τους και ο σύντροφός τους τους δώσει χώρο να είναι ο εαυτός τους, τα πράγματα θα αρχίσουν να ζεσταίνονται και να βελτιώνονται αισθητά.