Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ταύροι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ταύροι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ταύροι στις σχέσεις τους

Οι Ταύροι είναι ρεαλιστές, λογικοί, πιστοί και ξέρουν πώς να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις σχέσεις μπορεί να αργήσουν να δεσμευτούν, να θέλουν αρκετό χρόνο για να εμπιστευτούν, αλλά όταν το κάνουν είναι από τους πιο αφοσιωμένους συντρόφους και προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον-η σύντροφό τους και να του προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Οι Ταύροι έχουν κυβερνήτη τους την Αφροδίτη, που σημαίνει ότι αγαπούν την πολυτέλεια, την ύλη και απολαμβάνουν τις απολαύσεις με το ταίρι τους. Είναι εργατικοί, αλλά τους αρέσει και να χαλαρώνουν και να περνούν όμορφες στιγμές στο σπίτι, να παίρνουν το πρωινό τους στο κρεβάτι και να ζουν «βασιλικά». Βέβαια, είναι και πολύ πεισματάρηδες, εγωιστές, ζηλιάρηδες και κτητικοί και θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο.

Τα κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ταύροι στις σχέσεις είναι 10 και αν καταφέρουν να τα αποφύγουν ή να τα ελέγξουν θα κάνουν και τη ζωή τους πιο εύκολη, αλλά όσων σχετίζονται.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ταύροι στις σχέσεις τους:

  1. Στυλώνουν τα πόδια

Το πείσμα τους είναι ανεκδιήγητο και δύσκολα μπορεί κάποιος να το διαχειριστεί και να το ανεχτεί. Ο συμβιβασμός, είναι άγνωστη λέξη γι’ αυτούς και μπορεί να κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον άλλον ότι η δική τους αλήθεια είναι η μοναδική, ότι η άποψη τους είναι η καλύτερη και ότι ο λόγος τους είναι ευαγγέλιο. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι η σχέση θέλει συνεργασία και ισορροπία μεταξύ των επιθυμιών δύο ανθρώπων και ότι η ακαμψία της σκέψης τους τούς κάνει να γίνονται άδικοι προς τον σύντροφό τους.

  1. Καλοπερασάκηδες…

Ο κυβερνήτης πλανήτης τους, η Αφροδίτη, κάνει τους Ταύρους να είναι επιρρεπείς στις απολαύσεις. Αναζητούν την ευχαρίστηση μέσω όλων των αισθήσεων και τους αρέσει να χάνονται σε ηδονικές καταστάσεις. Δεν θα πουν όχι πότε σε ένα καλό εστιατόριο, σε ένα εξεζητημένο κρασί, σε ωραίες μουσικές, σε αντικείμενα τέχνης, σε ένα εξωτικό ταξίδι, σε ένα αξέχαστο σεξ, σε ό,τι μπορεί να διεγείρει το μυαλό και τις αισθήσεις τους και μέσω αυτού να νιώσουν ευχαρίστηση και ηδονή. Όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στους πειρασμούς. Και όπως είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ: «ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να υποκύπτεις σ’ αυτόν». Και αυτό κάνουν οι Ταύροι, υποκύπτουν στους πειρασμούς και θέτουν σε κίνδυνο τη σχέση τους, διότι η καλοπέραση τους είναι παραπάνω από τη λογική τους. Έτσι, μπορεί να υποκύψουν σε ένα ερωτικό παραστράτημα, αλλά και σε ένα οικονομικό έξοδο που δεν μπορούν ουσιαστικά να υποστηρίξουν, αλλά δεν μπορούν και να πουν όχι στην καλοπέραση. Έτσι διαπράττουν δύο θανάσιμα αμαρτήματα: την απληστία και τη λαγνεία, που δύσκολα μπορούν να συγχωρεθούν από το ταίρι τους.

  1. Με ταχύτητα χελώνας

Οι Ταύροι δεν είναι παρορμητικοί, θέλουν τον χρόνο τους για να πάρουν τις αποφάσεις τους και να αισθανθούν εμπιστοσύνη και για να είμαστε δίκαιοι αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα κακό. Εξάλλου η βιασύνη συνήθως φέρνει αρνητικά αποτελέσματα. Αλλά, από τη φούρια και την παρόρμηση μέχρι την αβίαστη φύση των Ταύρων έχει μεγάλη διαφορά. Πολλές φορές το να κρατάνε απόσταση και να μην δείχνουν τι αισθάνονται και αν ενδιαφέρονται για κάποιον, μπορεί να εκληφθεί από τον άλλον και ως αδιαφορία. Ιδιαίτερα στη διαδικασία του φλερτ και των πρώτων ραντεβού, οι Ταύροι σχεδόν ποτέ δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους και δεν βοηθούν τον ενδιαφερόμενο-η να κατανοήσει τις προθέσεις τους και έτσι ο άλλος μπορεί να βαρεθεί αυτό το παιγνίδι, λαμβάνοντας λάθος ερεθίσματα. Ίσως θα πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαροι στις προθέσεις τους.

  1. Αναζητούν την ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ζητούμενο και προτεραιότητα για τους Ταύρους. Προτιμούν προβλέψιμους συντρόφους και θέλουν να ξέρουν τι ακριβώς να περιμένουν από τις σχέσεις τους. Για αυτό και πολλές φορές γίνονται πιεστικοί και ελέγχουν το ταίρι τους ανά πάσα στιγμή, διότι δεν αρέσκονται στις… εκπλήξεις. Αν ο σύντροφός τους είναι πιο… ελεύθερο πνεύμα, αυτό τους δημιουργεί ανασφάλεια και θα κάνουν τα πάντα για να ψαλιδίσουν τα φτερά του. Όμως, αντί να μπουν σε αυτή τη διαδικασία ελέγχου, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα θέματα εμπιστοσύνης δεν λύνονται με παιγνίδια εξουσίας, αλλά με ειλικρίνεια και συνεργασία.

  1. Βαριούνται να κουνηθούν

Οι Ταύροι λατρεύουν το σπίτι και δύσκολα ξεκολλάνε από τον καναπέ τους για να βγουν έξω και να διασκεδάσουν. Θεωρούν, για παράδειγμα, πιο ιδανική βραδιά να κάτσουν σπίτι, να ανάψουν μερικά κεριά, να παραγγείλουν το πιο ακριβό φαγητό ή να μαγειρέψουν κάποια διεθνή κουζίνα και να απολαύσουν τις στιγμές με τον σύντροφο ή την παρέα τους, παρά να τρέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Θέλουν την άνεση τους και να αισθάνονται οικεία και όχι να κρατούν τους τύπους. Όμως το ζευγάρι χρειάζεται και κοινωνική ζωή και θα πρέπει να σκεφτούν και τις ανάγκες του συντρόφου τους να βγει να διασκεδάσει, να ξεδώσει και να ενθουσιαστεί και όχι να κάνουν συνεχώς τα ίδια και ίδια, διότι στο τέλος θα μουχλιάσουν…

  1. Κρατούν κακίες

Οι Ταύροι μπορεί να χάνουν δύσκολα την ψυχραιμία τους, αλλά αν τη χάσουν, χάνουν μαζί και τον έλεγχο και ξεφεύγουν από τα όρια. Όμως, υπάρχει και η περίπτωση να μην μιλήσουν αν προκύψει κάτι, να το κλωθογυρίζουν συνεχώς στο μυαλό τους και να ξεσπάσουν τον θυμό τους σε ανύποπτο χρόνο και για ασήμαντη αφορμή. Όμως, ό,τι και αν γίνει δεν το ξεχνούν ποτέ, το κρατούν μανιάτικο και σιγοκαίει το «είναι» τους. Δεν είναι σαν τους Κριούς που φωνάζουν και μετά τους περνάει. Όχι, θα τους ενοχλεί για αρκετό καιρό, ίσως και για πάντα, και σε κάθε καβγά θα το επαναφέρουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι τσακωμοί και οι διαφωνίες είναι μέρος των σχέσεων και ότι είναι σημαντικό όταν προκύπτει κάτι να το συζητούν, να ακούν την άποψη του άλλου, να το επιλύουν και μετά να το αφήνουν να περάσει και όχι να το επαναφέρουν συνεχώς, διότι γίνονται κουραστικοί.

  1. Συνήθεια και ρουτίνα

Οι Ταύροι τείνουν να κολλάνε σε διάφορες συνήθειες και δεν αλλάζουν εύκολα τις ρουτίνες τους και αυτό μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει τη σχέση τους σε στασιμότητα. Και ενώ μια συγκεκριμένη ρουτίνα μπορεί να κάνει τους Ταύρους να αισθάνονται καλά και άνετα, ταυτόχρονα μπορεί να κουράζει αφόρητα τον σύντροφό τους και να τον κάνει να νιώθει ότι ζει μια βαρετή και ανούσια ζωή. Πρέπει να καταλάβουν οι Ταύροι ότι η συνήθεια φέρνει πλήξη και η πλήξη πολλές φορές οδηγεί τον άλλον να βρει δημιουργικές διεξόδους, που αν δεν τις βρει δίπλα τους θα τις ψάξει αλλού!

  1. Υλιστές και φιλάργυροι

Οι Ταύροι δεν ψάχνουν μόνο τη συναισθηματική ασφάλεια, αλλά και την υλική. Θέλουν να αποκτήσουν πλούτο, ακίνητη περιουσία και έναν ικανοποιητικό τραπεζικό λογαριασμό και πολλές φορές τα επιδεικνύουν κιόλας. Αυτό ο πόθος για την υλική εξασφάλιση μπορεί να τους οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Μπορεί να ενθουσιαστούν και να τυφλωθούν από φανταχτερά δώρα ή πολυτελή ραντεβού και να επιλέξουν κάποιον σύντροφο λόγω οικονομικής επιφάνειας. Ή μπορεί να προσπαθήσουν να κερδίσουν κάποιον που ποθούν εντυπωσιάζοντας τον με τα υλικά αγαθά. Όμως, η αγάπη δεν αγοράζεται, ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη, και θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι επιλέγουν συντρόφους που να δίνουν αξία σε πιο ουσιαστικές αρετές και όχι στα χρήματα, διότι δεν θα καταφέρουν ποτέ να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

  1. Η αλλαγή είναι θανάσιμος εχθρός τους

Οι Ταύροι είναι γενναίοι και δυνατοί, αλλά έχουν έναν μεγάλο φόβο που ονομάζεται «αλλαγή». Κάθε αλλαγή μπορεί να τους αποδιοργανώσει και να τους κάνει να μην μπορούν να σκεφτούν λογικά. Είτε πρόκειται για αλλαγή στέγης, πόλης, δουλειάς, στάτους, οι Ταύροι δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγνωστο και οτιδήποτε είναι εκτός ελέγχου τους. Οι νέες καταστάσεις και συνθήκες και ιδιαίτερα οι ξαφνικές τούς κόβουν τα πόδια. Χρειάζονται χρόνο να τις διαχειριστούν και κλείνονται στον εαυτό τους, διότι δεν θέλουν να δείξουν στο ταίρι τους ότι είναι αδύναμοι. Αυτό βέβαια φέρνει απόσταση στο ζευγάρι και δεν αφήνει τη σχέση να εξελιχθεί μέσα από τις δυσκολίες που προκύπτουν.

  1. Κτητικοί και ζηλιάρηδες

Οι Ταύροι για να αισθάνονται ασφάλεια θέλουν να έχουν τον έλεγχο και λειτουργούν σαν όλα και όλοι να τους ανήκουν. Θεωρούν ότι ο-η σύντροφός τους είναι κτήμα τους και βγάζουν πολλές φορές συναισθήματα ζήλιας, δυσπιστίας και καχυποψίας, «πνίγοντας» το ταίρι τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι η σχέση δεν είναι «στρατός» και ότι ο σύντροφός τους δεν είναι «φαντάρος» που πρέπει να βαράει προσοχή και να δίνει το παρών σε κάθε πρόσταγμα…