Καρμικές και κρίσιμες μοίρες σε ένα ωροσκόπιο

Καρμικές και κρίσιμες μοίρες σε ένα ωροσκόπιο

Καρμικές και κρίσιμες μοίρες σε ένα ωροσκόπιο

Κοντεύετε να τελειώσετε τις σπουδές σας με τα καρμικά σας μαθήματα ή μήπως τώρα αρχίζουν; Έχετε κάποιες θέσεις στο ωροσκόπιο σας που είναι κρίσιμες και θα σας ταλαιπωρήσουν μέχρι να βγάλετε άκρη και να βγείτε νικητές; Μάθετε αν οι «μοίρες» θα σας προβιβάσουν, ή αν είναι ευαίσθητες και θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση.

Ο ζωδιακός χάρτης είναι ένας κύκλος (360 μοίρες) χωρισμένος σε 12 κομμάτια. Κάθε ζώδιο και κάθε κομμάτι αυτής της αστρολογικής πίτας έχει 30 μοίρες. Ο προσωπικός μας χάρτης είναι μία φωτογραφία του ουρανού, κατά τη στιγμή της γέννησής μας. Κάθε πλανήτης έχει μία συγκεκριμένη θέση που σημειώνεται σε αυτό τον χάρτη. Η αφετηρία του είναι ο ωροσκόπος μας, που τοποθετείται στη θέση παρά τέταρτο ενός εικονικού ρολογιού και ξεκινάει να μετράει τους οίκους μας από εκεί, με φορά όμως αντίθετη από τους δείκτες ενός ρολογιού.

Οι οίκοι είναι και αυτοί 12 και έχουν ιδιότητες αντίστοιχες με τα 12 ζώδια. Για παράδειγμα, το πρώτο ζώδιο είναι ο Κριός, άρα ο πρώτος οίκος αντιπροσωπεύει σχετικές ενέργειες, όπως το «εγώ είμαι», την αυτοέκφραση. Το δεύτερο είναι ο Ταύρος, άρα ο δεύτερος οίκος αντιπροσωπεύει το «εγώ έχω», τα αποκτήματα, τον τρόπο που σχετιζόμαστε και ούτω καθεξής.

Πλανήτες στο μεταίχμιο

Εάν κάποιο ουράνιο σώμα, πλανήτης ή ωροσκόπος βρίσκονται στο μεταίχμιο, δηλαδή από τις 28 έως τις 2 μοίρες κάποιου ζωδίου (+ -1 μοίρα απόκλιση), δηλαδή σχεδόν 27 έως 3, θεωρείται από τους αστρολόγους ότι χρωματίζονται και από τα δύο ζώδια, και ότι υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που είναι στη διάθεση του ατόμου για να εξελιχθεί.

Παλιοί και νέοι κύκλοι καρμικών μαθημάτων

Όταν ο πλανήτης βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου (από 27 έως τις 29 μοίρες) σημαίνει ότι το άτομο βρίσκεται πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει ένα πολύ σημαντικό μάθημα. Θεωρείται ότι έχει φτάσει στο τέλος των «σπουδών» και έχει ή κοντεύει να ολοκληρώσει επιτυχώς αυτόν τον κύκλο συμπαντικής γνώσης που του υπαγορεύει ο συγκεκριμένος πλανήτης, το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται. Επίσης, θεωρείται ότι είναι μία «παλιά ψυχή» που έχει κατακτήσει αυτή την εμπειρία.

Όταν κάποιος πλανήτης ή ουράνιο σώμα βρίσκεται στη μηδενική και στις αρχικές μοίρες ενός ζωδίου (από 0 έως τις 2 μοίρες), σημαίνει ότι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος μαθημάτων. Το σύμπαν έχει στη διάθεσή τους ένα καινούργιο μάθημα που θα τους βοηθήσει για να προοδεύσουν πνευματικά και ψυχικά. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την κατεύθυνση του πλανήτη, του ζωδίου και του οίκου ως μία πυξίδα που θα προωθήσει την ανάπτυξή τους. Δεν θα πρέπει να διστάσουν να εξερευνήσουν αυτή τη νέα ενέργεια, θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον εαυτό τους, ώστε να αποκτήσουν αυτή την πνευματική γνώση που προσφέρεται μεταμφιεσμένη ακόμα και σε υλική υπόσταση. Δηλαδή, να αξιοποιήσουν ανθρώπους, γεγονότα και πράγματα που θα μπουν στη ζωή τους για να τους βοηθήσουν να διανύσουν αυτή την αχαρτογράφητη για εκείνους περιοχή.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες σε κρίσιμες μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Ποια είναι τα καρμικά μαθήματα του υπαγορεύει ο κάθε πλανήτης, όταν βρίσκεται στις τελευταίες ή στις πρώτες μοίρες.

Ήλιος

Έχει να κάνει με την ταυτότητα και την αίσθηση του εαυτού. Το κύριο ερώτημα του Ήλιου είναι ποιος είμαι και με ποιο τρόπο έχω διαμορφωθεί σε σχέση με τους προπάτορες. Η πατρική φιγούρα είναι πολύ σημαντική και ίσως υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ίσως να υπάρχουν γενικά δυσκολίες με το ανδρικό φύλο. Χρειάζεται να καλλιεργηθεί η αίσθηση της ατομικότητας και να βρεθούν κανάλια θετικής αυτοέκφρασης. Τα ευαίσθητα σημεία είναι η καρδιά, η ραχοκοκαλιά και η πλάτη.

Σελήνη

Το άτομο χρειάζεται να μάθει να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, να ανοίγεται και να επικοινωνεί με ειλικρίνεια. Ίσως υπάρχουν θέματα με τη μητέρα ή με τις γυναίκες. Πρέπει να δοθεί προσοχή στα ένστικτα και στα προαισθήματα. Χρειάζεται να έρθουν σε επαφή και να εξωτερικεύσουν τα μητρικά τους συναισθήματα και την τρυφερότητα τους. Χρειάζεται προσοχή στην αλλαγή διαθέσεων. Ευαίσθητα σημεία είναι το στομάχι και το στήθος.

Ερμής

Επικοινωνία και καθαρότερη έκφραση είναι απαραίτητα. Πρέπει το άτομο να αποδεχτεί και να εφαρμόσει τη διανοητική του δεξιοτεχνία. Πρέπει να εξερευνήσει τη λειτουργία της λογικής του και να επεκτείνει το λεξιλόγιο του. Χρειάζεται να μάθει να ηρεμεί το πνεύμα του από την υπερλειτουργία. Ευαίσθητα σημεία είναι τα χέρια, τα μπράτσα, το νευρικό σύστημα, οι ώμοι και οι πνεύμονες.

Αφροδίτη

Έχει ανάγκη από επιτυχημένη σχέση. Η ομορφιά, η γοητεία, η αισθητική και η τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συμπαντικού μαθήματος, όπως και τα υλικά αποκτήματα που την πλαισιώνουν. Υπάρχει η ανάγκη να μεταδώσουν την αισθητική και την κουλτούρα τους για να ανέβει το επίπεδο και να αισθανθούν άνετα. Χρειάζεται να προσπαθήσουν να δείξουν αρμονία και κοινωνικότητα, ώστε να έχουν τη δημοφιλία που επιθυμούν. Ευαίσθητα σημεία λαιμός, μέση, μάτια και νεφρά.

Άρης

Μαθήματα σχετικά με τη διεκδίκηση. Είτε δεν διεκδικούν αρκετά είτε γίνονται υπερβολικοί και άρα επιθετικοί, κάτι που χρειάζεται να ελέγξουν. Πρέπει να μάθουν να θέτουν τις ανάγκες τους επί τάπητος, αντί να περιμένουν οι άλλοι να τις καλύψουν. Πρέπει να μην καταπιέζουν το πάθος τους επειδή φοβούνται να ξεχωρίσουν. Να μάθουν να εκφράζουν άνετα τη σεξουαλικότητά τους. Με κουράγιο και θέληση μπορεί να αποκτήσουν ό,τι επιθυμούν. Ευαίσθητα σημεία είναι το κεφάλι, τα όργανα αναπαραγωγής και χρειάζεται προσοχή σε ατυχήματα και καψίματα.

Δίας

Ο Δίας ενθαρρύνει την επίτευξη στόχων. Το άτομο πρέπει να επιστρέψει στα θρανία ή στη μάθηση κάθε φορά που θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του, καθώς είναι κλειδί για την περαιτέρω εξέλιξη του. Πρέπει να ενδιαφερθεί για την ηθική, τη θρησκεία και για διεθνή θέματα με ανοιχτό μυαλό και λογική προσέγγιση. Οι ευκαιρίες για να εξελιχθεί μπορεί να βρίσκονται στα ταξίδια και στην εξερεύνηση. Θα πρέπει να δείξει σύνεση με οποιεσδήποτε υπερβολές, όπως το ποτό, το φαγητό και το ρίσκο. Ευαίσθητα σημεία είναι οι γοφοί, οι μηροί και το συκώτι.

Κρόνος

Υπάρχει ανάγκη για υπευθυνότητα και οργάνωση. Το άτομο πρέπει να αντιληφθεί ποιες είναι οι δυνάμεις του, οι ελλείψεις του, ποια τα όρια του και να τα αποδεχθεί. Πρέπει να καταλάβει ξεκάθαρα τη διαφορά μεταξύ του τι θέλει και τι μπορεί. Πρέπει να μπορέσει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις φιλοδοξίες και τα άγχη που του δημιουργούν. Χρειάζονται μικρά λογικά βήματα, και όχι φρενίτιδα και ψυχαναγκασμός για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι στόχοι του. Πρέπει να μάθει να ζητάει βοήθεια αν την χρειάζεται και να μην είναι τόσο συγκεντρωτικό. Τα πρόσωπα εξουσίας, όπως και η υπομονή είναι σημεία τριβής, που για να ξεπεραστούν πρέπει το άτομο να μάθει να δείχνει ευελιξία και να πηγαίνει παρακάτω. Όταν κατανοήσει πόσο εύκολα γίνονται τα πράγματα όταν υπάρχει δομή, πρόγραμμα και ισορροπία, θα έχει μάθει ένα σημαντικό κεφάλαιο. Ευαίσθητα σημεία είναι το κόκκαλα, τα γόνατα τα δόντια και το δέρμα.

Ουρανός

Οι επαναστατικές ιδέες μπορούν να λειτουργήσουν σαν πύλη προς την κοινωνική κατανόηση και να διευρύνουν έτσι την αντίληψη τους. Το διαφορετικό άλλωστε είναι πόλος έλξης για την ενέργειά του Ουρανού και η αποδοχή του ανοίγει πάντα νέους δρόμους και ευκαιρίες. Η αποδοχή και η υπεράσπιση της διαφορετικότητας στον κόσμο που τους περιβάλλει οδηγεί στην ενεργή συμμετοχή, κάνοντας τους κομμάτι του. Η συμμετοχή και η ανεκτικότητα είναι δύο πολύ σοβαρά μαθήματα, τα οποία πρέπει να κατανοήσουν σε βάθος πριν περάσουν στην επόμενη πίστα. Η σταθερότητα δεν είναι ο εχθρός, εάν δεν τη βλέπουν με αυτό τον τρόπο. Η ευάλωτη πλευρά ίσως πρέπει να γίνει πιο ορατή από τα σημαντικά τους πρόσωπα. Ευαίσθητα σημεία είναι το νευρικό σύστημα και οι αστράγαλοι.

Ποσειδώνας

Το Ποσειδώνιο μάθημα είναι να αντιμετωπίζει κάποιος κατάματα τον κόσμο, τα διάφορα θέματα και τους φόβους του. Εάν κάποιος κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται. Ούτε όταν προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεγελάσει τις ανάγκες του με εξαρτήσεις και επιφανειακές απολαύσεις των αισθήσεων, που τελικά τον ρίχνουν περισσότερο απ’ όσο τον ανεβάζουν. Καλείται έτσι να εκπαιδευτεί στην ειλικρίνεια με την οποία αντιμετωπίζει τον εαυτό και τις ανάγκες του, αλλά και τον κόσμο γύρω του. Πρέπει να μάθει να ξεσκεπάζει τα μυστικά της ζωής του και να τα αντιμετωπίζει με τιμιότητα, πριν ο καπνός τους θολώσει την ορατότητα των στόχων και των σημαντικών του σχέσεων. Ευαίσθητο σημείο είναι τα πόδια.

Πλούτωνας

Το ακανθώδες σημείο του Πλούτωνα είναι η δυσκολία στο να δεχτεί τις αλλαγές, να αφήσει πράγματα πίσω του και να ξεκινήσει από την αρχή. Το άτομο καλείται να αποδεχτεί ότι το τέλος είναι η αναπόφευκτη κατάληξη όλων των πραγμάτων. Όμως η αλλαγή είναι και μία αναγέννηση, η οποία είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να νικήσει τον θάνατο. Το κάθε τέλος μπορεί να γίνει μία καινούρια αρχή, μία ζωή που γεννιέται από τις ίδιες της τις στάχτες. Ο δρόμος για αυτή την ανακάλυψη είναι μέσω της αποδοχής για ό,τι αναπόφευκτο έρχεται στον δρόμο του και η αξία που πρέπει να δίνεται σε κάθε λεπτό, σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε σημαντικό άτομο που έχει κάποιος στη ζωή του. Ευαίσθητο σημείο είναι τα αναπαραγωγικά όργανα.

Ευαίσθητες ή κρίσιμες μοίρες

Υπάρχουν μερικές μοίρες που χαρακτηρίζονται κρίσιμες ή ευαίσθητες, καθώς τείνουν να ταλαιπωρούν λίγο περισσότερο εκείνους που τους τις διαθέτουν. Υπάρχει μία έξτρα δυσκολία που μοιάζει λίγο με αυτή των ανάδρομων πλανητών. Παρότι προσφέρουν ένα έξτρα εμπόδιο, η υπερνίκηση αυτού του εμποδίου μπορεί να επιβραβεύσει στο τέλος με αλματώδη εξέλιξη, αυτάρκεια, και να κάνει το άτομο πραγματικά ασταμάτητο. Εκτός από τη συγκεκριμένη μοίρα που βρίσκεται ο κάθε πλανήτης, όταν εκείνος σχηματίζει όψεις με κάποιον-κάποιους άλλους υπάρχει και μία έξτρα συμβολή, κάτι σαν ένας ουράνιος διάλογος μεταξύ τους που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Σε παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) οι ευαίσθητες μοίρες είναι: 0, 13, 26.

Σε σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) οι ευαίσθητες μοίρες είναι: 8-9 και 21-22.

Σε μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες) οι ευαίσθητες μοίρες είναι: 4 και 17.

Εάν κάποιος έχει πλανήτες, ή άλλες θέσεις, όπως: ωροσκόπος, ακμή 7ου, 4ου, 10ου οίκου (εαυτός, σχέσεις, καριέρα, οικογένεια) θα υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση, αλλά και προκλήσεις που θα κληθεί να ξεπεράσει σε αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς της ζωής του.