Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Κριοί στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Κριοί στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Κριοί στις σχέσεις τους

Αν είχατε ποτέ σχέση με ζώδια της φωτιάς και ιδιαίτερα με Κριούς, τότε ξέρετε πόσο παθιασμένοι, τολμηροί και περιπετειώδεις είναι. Χαρακτηρίζονται από ενθουσιασμό, ορμή και αυθορμητισμό και είναι γεμάτοι ζήλο και αυτοπεποίθηση. Μάλιστα στον έρωτα δεν φοβούνται ποτέ να κάνουν την πρώτη κίνηση, ίσα-ίσα το προτιμούν! Τους αρέσει το κυνήγι και το παιγνίδι στις σχέσεις και δεν γοητεύονται από εύκολες καταστάσεις. Όσο περισσότερη αδρεναλίνη τόσο μεγαλύτερο το πάθος. Όμως, παρότι μοιάζουν ιδανικοί, κάνουν κάποια λάθη στις σχέσεις τους που δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει το ταίρι τους. Αν όμως τα εντοπίσουν και προσπαθήσουν να τα λύσουν, τότε η ερωτική τους ζωή θα είναι πιο εύκολη.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Κριοί στις σχέσεις τους:

  1. Πιο γρήγοροι και από τη σκιά τους

Οι Κριοί έχουν πολλή ενέργεια, είναι αεικίνητοι και τους αρέσει να ολοκληρώνουν γρήγορα τα πράγματα και να μην αφήνουν εκκρεμότητες. Σιχαίνονται τις καθυστερήσεις και τα μισόλογα και κινούνται σαν σίφουνες. Αυτό μπορεί να είναι καλό για διάφορες καταστάσεις, όπως ας πούμε για τις δουλειές του σπιτιού, αλλά όχι για τις σχέσεις, διότι με την ίδια φόρα που ενθουσιάζονται τελικά ξενερώνουν. Μόλις δουν κάποιον-α που τους ενδιαφέρει πέφτουν με τα μούτρα και τον-η διεκδικούν, χωρίς όμως να σκεφτούν και να αξιολογήσουν αν πραγματικά ταιριάζουν. Ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, ενθουσιάζονται σαν μικρά παιδιά και κάνουν τον άλλον να πιστεύει ότι βρήκε τον μεγάλο έρωτα. Μόλις όμως κατακτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους, αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει το πράγμα μπροστά τους και να βλέπουν τα μειονεκτήματα του. Και μόλις ο άλλος αφεθεί οι Κριοί βαριούνται και ψάχνουν για την επόμενη περιπέτεια που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη τους, αφήνοντας πίσω τους πληρωμένες καρδιές. Ίσως θα πρέπει να πατήσουν λίγο φρένο στον αρχικό ενθουσιασμό τους και να αξιολογήσουν με μεγαλύτερη ωριμότητα τις κινήσεις τους, για να μην παίζουν με τα συναισθήματα των άλλων, αλλά και να μην απογοητεύονται στο τέλος και οι ίδιοι.

  1. Καβγαδίζουν για πλάκα

Το να υπάρχει μια διαφωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι κάτι φυσιολογικό, το να πυροδοτούνται όμως εντάσεις από το πουθενά για να ανάψουν τα αίματα, δεν το λες και φυσιολογικό. Δυστυχώς οι Κριοί τρέφονται από τις φωνές και υψηλά ντεσιμπέλ και έτσι συχνά αντιδρούν χωρίς λόγο ή κάνουν τον δικηγόρο του διαβόλου επίτηδες, βάζοντας φωτιά σε συζητήσεις με τον σύντροφό τους. Πολλές φορές είναι πνεύματα αντιλογίας, διότι μέσα από τον καβγά βγάζουν την έμφυτη επιθετικότητα τους και ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση τους. Όμως, σε έναν τσακωμό μπορεί να ειπωθούν λόγια βαριά (οι Κριοί το συνηθίζουν), να ξεφύγει η κατάσταση και να επέλθει ρήξη. Οι Κριοί δεν καταλαβαίνουν ότι τα λόγια τους μπορεί να πληγώσουν πολύ τον άλλον και επειδή αυτοί μετά από λίγο ηρεμούν και δεν δίνουν έκταση στο θέμα, νομίζουν ότι και οι άλλοι μπορούν να ξεπεράσουν με την ίδια ευκολία μια διένεξη ή μια προσβολή. Οι Κριοί θα πρέπει να ελέγχουν τον παρορμητισμό τους και τη γλώσσα τους, πριν μια… παιχνιδιάρικη διαφωνία μετατραπεί σε πληγωμένα συναισθήματα.

  1. Ανταγωνιστικοί μέχρι τελικής πτώσης

Οι Κριοί είναι από τη φύση τους ανταγωνιστικοί και τους αρέσει να είναι πάντα οι νικητές και οι καλύτεροι! Αυτό όμως μέσα στη σχέση προκαλεί διάφορα προβλήματα, καθώς ένας σύντροφος πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ίσος και όχι ως αντίπαλος. Οι προσπάθειες λοιπόν των Κριών να επιβληθούν και να αποδείξουν στον άλλον ότι είναι υποδεέστερος κουράζει πολύ τον σύντροφό τους και κάνει τη σχέση δυσλειτουργική. Ίσως θα πρέπει να βρουν άλλους τομείς να βγάζουν τον ανταγωνισμό τους και όχι στη σχέση τους.

  1. Ανυπόμονοι και παρορμητικοί

Η υπομονή είναι μια αρετή που οι Κριοί στερούνται. Δεν μπορούν να περιμένουν, δεν αντέχουν να υπεραναλύουν και θέλουν τα πάντα εδώ και τώρα. Από τα μικρά και ασήμαντα, μέχρι τα σπουδαία και σημαντικά. Θέλουν άμεσες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τους και αστραπιαίες αποφάσεις σε όλα τα ζητήματα. Δεν δίνουν χώρο και χρόνο στον άλλον να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και τα δεδομένα και πνίγουν το ταίρι τους με την πίεση που του ασκούν. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται, ούτε χρειάζονται τον ίδιο χρόνο για να αντιδράσουν σε κάθε ερέθισμα και αυτό οι Κριοί θα πρέπει να το σεβαστούν και να μην λειτουργούν σαν μέγγενη στον σύντροφό τους.

  1. Χρειάζονται την προσοχή στραμμένη πάνω τους

Παρόλο που οι Κριοί είναι από τα πιο δυναμικά ζώδια και χαίρονται να επιδεικνύουν συνεχώς την πολεμική τους φύση, στις ερωτικές τους σχέσεις είναι σαν τα μωρά. Έχουν ανάγκη από το χάδι, από την τρυφερότητα και θέλουν να νιώθουν είναι το επίκεντρο της αγάπης του άλλου. Και ναι, όλοι θέλουμε στις σχέσεις μας να είμαστε ό,τι πιο σημαντικό για τον άλλον, αλλά οι Κριοί θα κάνουν και τα πάντα για να λάβουν όλη αυτή την προσοχή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν το κλάμα, τη φωνή ή άλλους εκκεντρικούς τρόπους για να γίνουν το επίκεντρο, όπως ακριβώς και ένα παιδάκι που διεκδικεί τη θέση του στην καρδιά των γονιών του. Αντί όμως να κάνουν όλο αυτό τον «θόρυβο», θα μπορούσαν να εκφραστούν ως ενήλικες και να εξηγήσουν στον σύντροφό τους τις ανάγκες τους και ίσως με αυτόν τον τρόπο να καταφέρουν καλύτερα αυτό που θέλουν.

  1. Εγωιστικές τάσεις

Το ζώδιο του Κριού συνδέεται με τον πρώτο οίκο του ζωδιακού κύκλου, που είναι ο οίκος του εαυτού και του Εγώ. Έτσι, οι Κριοί επικεντρώνονται στα δικά τους θέλω, στις δικές τους ανάγκες, βάζοντας σε προτεραιότητα τις δικές τους επιθυμίες. Αυτό, όπως είναι κατανοητό, φαίνεται στον σύντροφό τους ως εγωιστική συμπεριφορά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ίσως θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να ακούν περισσότερο και τις ανάγκες των άλλων, πριν πάρουν τις αποφάσεις τους και τις επιβάλλουν στο ταίρι τους, διότι κάθε επιβολή σημαίνει και έλλειψη ενσυναίσθησης.

  1. Χάνουν την ψυχραιμία τους

Ως ζώδιο που κυβερνάται από τον πολεμοχαρή πλανήτη Άρη, οι Κριοί είναι θερμοκέφαλοι. Φουντώνουν με το παραμικρό, θυμώνουν εύκολα και είναι πάντα έτοιμοι να δώσουν τις μάχες τους. Χάνουν την ψυχραιμία τους και τη λογική τους και πέφτουν στο πεδίο με ό,τι όπλα έχουν, δηλαδή τη σκληρή γλώσσα τους. Αντί όμως να υψώνουν τη φωνή τους και να λένε πράγματα που δεν εννοούν, ίσως καλύτερα θα πρέπει να πάρουν μερικές βαθιές ανάσες και να μετρήσουν μέχρι το εκατό όταν αισθάνονται ότι τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και είναι έτοιμοι να βγάλουν τον κακό τους εαυτό. Ίσως έτσι γλιτώσουν πολλές κακοτοπιές στις σχέσεις τους.

  1. Έχουν πάντα δίκιο

Οι Κριοί δεν χάνουν ποτέ το δίκιο τους, ούτε και όταν δεν το έχουν! Θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλλουν τη γνώμη τους, για να γίνει αυτό που θέλουν με τον δικό τους τρόπο και αν δουν ότι δεν τους περνάει, θα βγάλουν τον άλλον «τρελό» ή θα τον… τρελάνουν με τις φωνές τους μέχρι να μην αντέχει άλλο και να υποχωρήσει για να βρει την ησυχία του. Το να απαιτείς όμως από τον άλλον να παραδεχτεί ότι έχεις δίκιο, δεν σημαίνει ότι τον έπεισες, αλλά ότι απλά θέλεις να επιβληθείς. Οι Κριοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι το να υποχωρούν και να αφήνουν τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις μια στο τόσο, δεν σημαίνει ότι έχασαν, αλλά ότι σέβονται και τις επιθυμίες του συντρόφου τους.

  1. Λάθος… πάθος

Ως ζώδια της φωτιάς, οι Κριοί πλημμυρίζουν από πάθος και σεξουαλική ορμή και πολλές φορές αυτό το… βασικό τους ένστικτο είναι ο οδηγός τους για να συνάψουν μια σχέση. Παρασύρονται από την έξαψη και δεν τους νοιάζει αν όντως ταιριάζουν με τον άλλον και αν έχουν να πουν κάτι εκτός κρεβατιού. Μπορούν να τυφλωθούν και να παρασυρθούν από έναν καυτό σύντροφο και να χάνουν χρόνο σε σαρκικές απολαύσεις. Όμως, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και στο τέλος απογοητεύονται και βαριούνται. Το πάθος μπορεί να τους φέρει κοντά, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τους κρατήσει μαζί για πάντα. Θέλει και άλλες βάσεις μια σχέση για να διατηρηθεί και όχι μόνο την έξαψη της στιγμής.

  1. Δεν θυσιάζουν την ανεξαρτησία τους

Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες και έχουν ανάγκη να είναι ανεξάρτητοι για να είναι ευτυχισμένοι. Δυστυχώς όταν πέφτουν με τα μούτρα σε μια σχέση, θολώνουν τα όρια και δίνουν στον άλλον λάθος μηνύματα. Ο σύντροφός τους θεωρεί ότι μπορεί να τους χειριστεί και αυτοί σιγά-σιγά πνίγονται. Είναι σημαντικό από την αρχή της σχέσης οι Κριοί να διατηρούν την ανεξαρτησία τους, για να καταλάβει και ο σύντροφός τους ποια είναι τα αληθινά τους όρια και να μην δημιουργούνται προβλήματα στη συνέχεια. Βέβαια και οι Κριοί πρέπει να καταλάβουν ότι για να λειτουργήσει μια σχέση χρειάζονται συμβιβασμοί και ότι δεν μπορούν να σηκώνουν πάντα το δικό τους μπαϊράκι.