Εκλείψεις Απριλίου – Μαΐου 2022: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Εκλείψεις Απριλίου - Μαΐου 2022: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Εκλείψεις Απριλίου – Μαΐου 2022: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Μήπως ξυπνήσατε μια μέρα και αποφασίσατε να φύγετε από μια δουλειά που μπορεί να μην περνούσατε καλά, αλλά φοβόσασταν να πάρετε το ρίσκο; Μήπως ενώ ήσασταν σε μια σταθερή σχέση ή γάμο εντελώς ξαφνικά νιώσατε την ανάγκη να χωρίσετε; Ή μήπως εκεί που πιστεύατε ότι θα μείνετε μόνοι ήρθε ένας κεραυνοβόλος έρωτας που σας άλλαξε την πορεία στη ζωή; Πιθανώς η αιτία είναι ότι συντονιστήκατε με την επιρροή κάποιας έκλειψης που σας επηρέαζε! Τι είναι όμως οι εκλείψεις;

Το φαινόμενο των εκλείψεων είναι κάτι που συμβαίνει με συγκεκριμένη περιοδικότητα (κάθε χρόνο έχουμε 2 περιόδους εκλείψεων, μία κάθε εξάμηνο), οπότε πρέπει να γνωρίζουμε και πώς να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Οι εκλείψεις μπορεί να είναι Ηλιακές ή Σεληνιακές.

Ηλιακή έκλειψη

Η Ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, καθώς η Σελήνη καλύπτει τον δίσκο του Ήλιου και μπορεί η κάλυψη αυτή να είναι μερική ή ολική, ανάλογα με την έκλειψη. Συνήθως δείχνει νέα ξεκινήματα ή απλώς είναι μια ένδειξη, ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται και πώς μας επηρεάζει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν την περίοδο εκείνη. Για όσους τα γενέθλια τους συμπίπτουν με μια έκλειψη μέσα στη χρονιά, επηρεάζονται σχεδόν για έναν ολόκληρο χρόνο και χρειάζεται να επανεξετάσουν τον χαρακτήρα τους και να δουλέψουν περισσότερο πάνω στο κτίσιμο της αυτοπεποίθησης τους. Τα θέματα υγείας πρέπει να είναι σε προτεραιότητα για τη χρονιά.

Σεληνιακή έκλειψη

Η έκλειψη Σελήνης αναφέρεται πάντα σε Πανσέληνο, καθώς ένα μέρος ή ολόκληρη, ανάλογα με την έκλειψη, η Σελήνη καλύπτεται από τη σκιά της γης. Ο πλανήτης μας μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη στην ίδια ευθεία. Η Σεληνιακή έκλειψη δείχνει το τέλος μιας κατάστασης ή το αποκορύφωμα της. Συνήθως επηρεάζουν περισσότερο το συναίσθημα μας και τείνουμε να παίρνουμε τα πράγματα κατάκαρδα και πιο προσωπικά.

Τι δείχνουν οι εκλείψεις

Οι Ηλιακές εκλείψεις τείνουν να δημιουργούν περισσότερα γεγονότα, ενώ οι Σεληνιακές επηρεάζουν περισσότερο τον ψυχισμό ή τα συναισθήματα μας.

Συνήθως σε περίοδο εκλείψεων συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν το ρου της ζωής μας: Η γέννηση ενός παιδιού, η απόφαση για έναν γάμο, μια προαγωγή, ένα βήμα στην καριέρα μας, μια αγοραπωλησία ενός σπιτιού, ένα διαζύγιο, η απώλεια ενός δικού μας ατόμου, είναι μερικά από τα σενάρια των εκλείψεων, ειδικά όταν μας επηρεάζουν άμεσα. Αν συμπίπτουν με τα γενέθλια μας, τότε ολόκληρη η γενέθλια μας χρονιά είναι γεμάτη σημαντικά γεγονότα, τα οποία έχουν κάτι απρόσμενο.

Ό,τι ξεκινάμε μέσα στις εκλείψεις έχει μια ρευστότητα, γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που μας οδηγεί στο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά τις ενάρξεις τις αφήνουμε μετά από κάποιες εβδομάδες. Αποφεύγουμε ακόμη στις ημέρες των εκλείψεων τη σύλληψη ενός παιδιού, έναν γάμο ή την υπογραφή μιας συμφωνίας. Ακόμη κι αν δεν μας επηρεάζουν άμεσα, επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας, τα μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, αλλά και τα τεκταινόμενα στον πλανήτη μας.

Οι εκλείψεις Απριλίου – Μαΐου 2022

Την άνοιξη του 2022 θα έχουμε δυο εκλείψεις, μια Ηλιακή και μια Σεληνιακή, που θα επηρεάσουν κυρίως τους εκπροσώπους της σταθερής ομάδας ζωδίων, δηλαδή τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτά τα ζώδια ή πλανήτες και σημαντικά σημεία (Μεσουράνημα, Δύση, Ναδίρ).

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 30 Απριλίου 2022 στις 10 μοίρες του Ταύρου

Η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο, στο ζώδιο της ύλης και της οικονομίας, θα είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό τον πλανήτη της επανάστασης, της εξέγερσης, της ελευθερίας, των ανατροπών, των ξαφνικών γεγονότων. Όταν συμμετέχει ο Ουρανός σε μια έκλειψη μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουμε ακραία μετεωρολογικά ή και γεωφυσικά φαινόμενα. Το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται με την οικονομία, τη γη, αλλά και τη γεωργία και την τροφή. Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρχει μια κατάσταση με προβλήματα στους τομείς αυτούς. Ο Ουρανός από την άλλη πλευρά είναι ο πλανήτης της αλήθειας και μπορεί να φέρει αποκαλύψεις και περισσότερο φως σε υποθέσεις που ήταν σκοτεινές. Η έκλειψη σχηματίζει θετική όψη εξαγώνου και με τον Άρη στους Ιχθύς και θα μας κάνει πιο πρόθυμους να αναλάβουμε δράση, πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε περισσότερη ελευθερία στη ζωή μας. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης που κυβερνά τον Ταύρο. Η Αφροδίτη στους Ιχθύς θα είναι σε ακριβείας σύνοδο με τον Δία τη μέρα της έκλειψης, ένας θετικός οιωνός φυσικά που μπορεί να αποσοβήσει κάποιες από τις πιο αρνητικές εκδηλώσεις της έκλειψης αυτής. Οι δυο πλανήτες Αφροδίτη και Δίας θεωρούνται ευεργέτες πλανήτες στην αστρολογία και η συνάντησή τους πάντα είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Κάποιες φορές όμως η σύνοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές κάθε είδους. Προσέξτε ιδιαίτερα με την οικονομική σας διαχείριση, αλλά και με την κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού, καθώς θα είμαστε όλοι πιο επιρρεπείς στο να χάσουμε το μέτρο. Αν είναι ορθή η ημερομηνία γέννησης του Προέδρου Πούτιν, η έκλειψη θα είναι ακριβώς απέναντι από τη γενέθλια θέση της Αφροδίτης του. Η Αφροδίτη αφορά τόσο τα χρήματα όσο και τη δημοφιλία και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να αλλάξει μέσα στο επόμενο εξάμηνο που θα επηρεάζουν οι εκλείψεις στους τομείς αυτούς.

Αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 8 έως τις 12 μοίρες των ζωδίων του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού ή του Υδροχόου επηρεάζεστε περισσότερο.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα είναι το ζώδιο ή οι πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 16 Μαΐου 2022 στις 25 μοίρες του Σκορπιού

Με τις Ηλιακές εκλείψεις συνήθως κάτι καινούριο μπορεί να ξεκινήσει, ενώ οι Σεληνιακές εκλείψεις μπορεί να δείξουν το τέλος μιας κατάστασης. Η Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό της 16ης Μαΐου 2022 μπορεί να μας βοηθήσει να διώξουμε μια κακή συνήθεια ή να σπάσουμε το φαύλο κύκλο ενός μοτίβου συμπεριφοράς που ακολουθούμε. Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης μπορεί να μας κάνει πιο συναισθηματικούς και να αναμοχλεύσει τα συναισθήματα, τις μνήμες του παρελθόντος και την ψυχολογία μας. Το 2022 όλες οι εκλείψεις πραγματοποιούνται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, κάτι που δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με τις αξίες μας, τα θέματα των οικονομικών μας και μας βοηθούν να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Και με τη Σεληνιακή έκλειψη θα έχουμε την τάση για αλλαγές, αλλά μην ξεχνάτε ότι παράλληλα θα έχουμε και φαινομενικά ανάδρομη πορεία για τον Ερμή, οπότε περιμένετε μερικές εβδομάδες για τις νέες εκκινήσεις σας και πρακτικά μέχρι τις 3/6. Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι σύνθετη ως προς τις όψεις που δημιουργεί, καθώς σχηματίζει τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα και τον Άρη, εξάγωνο προς τον Πλούτωνα κι ένα βαρύ τετράγωνο με τον Κρόνο. Σε κάθε περίπτωση όμως, καθώς οι περισσότερες όψεις είναι αρμονικές, ό,τι κι αν προκύψει φαίνεται ότι μπορεί στο τέλος να αποβεί θετικό για την εξέλιξη μας.

Αν ο Ήλιος (το ζώδιο σας) ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες των σταθερών ζωδίων: Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου ή έχετε πλανήτες σε αυτές τις μοίρες, τότε θα επηρεαστείτε περισσότερο.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα είναι το ζώδιο ή οι πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Μια πρώτη γεύση πώς θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού θα δείτε παρακάτω. Φυσικά θα προχωρήσω στην ανάλυση κάθε έκλειψης όταν είμαστε κοντά στην ημερομηνία που θα λάβει χώρα.

Κριοί και Ζυγοί οι εκλείψεις αυτές φέρνουν στο προσκήνιο θέματα ασφάλειας και οικονομικών. Θετικά μπορεί να πάρετε μια αύξηση, να κερδίσετε μια κληρονομιά ή ένα μπόνους και αρνητικά μπορεί να χάσετε μια πηγή εσόδων. Από την άλλη, μπορεί να αποφασίσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας και να κάνετε και κάποιες οικονομίες.

Ταύροι και Σκορπιοί οι εκλείψεις πραγματοποιούνται στα ζώδια σας και σας οδηγούν σε αλλαγές στη ζωή σας και περισσότερες εξελίξεις. Μπορεί να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση σας, στις σχέσεις σας. Μπορεί να αποφασίσετε έναν χωρισμό από μια σχέση ή μια συνεργασία ή να πάτε μια σχέση στο επόμενο στάδιο.

Δίδυμοι και Τοξότες οι εκλείψεις αφορούν στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και της δουλειάς. Μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας, να αρχίσετε να γυμνάζεστε περισσότερο ή μπορεί να θέλετε να τροποποιήσετε την καθημερινότητα της δουλειάς σας, ώστε να σας μένει περισσότερος χρόνος για σας. Κάποιοι μπορεί να έχετε και αλλαγές στον χώρο εργασίας.

Καρκίνοι και Αιγόκεροι οι εκλείψεις δεν είναι τόσο δύσκολες για τα δικά σας ζώδια. Μπορεί να είστε πιο κοινωνικοί το διάστημα αυτό, να κάνετε μια σειρά επαφών και διαπραγματεύσεων στα επαγγελματικά ή να αποκτήσετε περισσότερα χόμπι και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες με φίλους και συνεργάτες. Μπορεί να κάνετε πολλές γνωριμίες σε ερωτικό και φιλικό επίπεδο ή να ξεκόψετε από κάποιες σχέσεις που δεν θεωρείτε ότι πλέον αξίζει να είναι δίπλα σας.

Λέοντες και Υδροχόοι η οικογενειακή και η επαγγελματική σας ζωή θα σας απασχολήσουν περισσότερο και μπορεί να έχετε αλλαγές είτε στον χώρο του σπιτιού, π.χ. μια μετακόμιση, ή μια αλλαγή κατεύθυνσης της καριέρας σας. Μπορεί να πάρετε μια απόφαση να κάνετε στροφή 180 μοιρών και να δουλέψετε σε ένα εντελώς νέο αντικείμενο.

Παρθένοι και Ιχθύες οι εκλείψεις δεν είναι τόσο δύσκολες για τα δικά σας ζώδια και μάλλον θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τους ορίζοντες σας. Μπορεί να κάνετε πολλά ταξίδια, να μάθετε καινούρια πράγματα, να αποκτήσετε ενδιαφέρον για ένα νέο γνωστικό αντικείμενο, να ασχοληθείτε περισσότερο με το διαδίκτυο, το γράψιμο, την επικοινωνία ή να κάνετε μια δουλειά που έχει ως βάση την επικοινωνία.