Κινέζικη Αστρολογία: Ερωτικές προβλέψεις για το 2023

Κινέζικη Αστρολογία: Ερωτικές προβλέψεις για το 2023

Κινέζικη Αστρολογία: Ερωτικές προβλέψεις για το 2023

Για πολλούς ανθρώπους στον ανατολικό και δυτικό κόσμο η Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, που ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου 2023 και τελειώνει στις 9 Φεβρουαρίου 2024, είναι η στιγμή να κοιτάξουν τα αστέρια για να μάθουν τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Το έτος του Κουνελιού θα είναι μια πιο ήπια χρονιά και θα μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα ανακούφισης. Βρισκόμαστε στο τούνελ τα τελευταία χρόνια και το φως αρχίζει να φαίνεται και να γίνεται πιο λαμπρό. Τη νέα χρονιά όλα τα ζώδια μπορούν να περιμένουν κάτι περισσότερο στον έρωτα, στην αγάπη και στην τύχη. Αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν πιο συνετά και να αποφασίσουν σωστά για τους στόχους, τις ελπίδες και τα όνειρα που θα ακολουθήσουν.

Αν δε γνωρίζετε το ζώδιό σας στην Κινέζικη Αστρολογία πατήστε εδώ.

Ερωτικές προβλέψεις για το 2023 σύμφωνα με την Κινέζικη Αστρολογία

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ

Στα θέματα της καρδιάς, οι Αρουραίοι έχουν τον τρόπο τους και συνήθως έχουν αρκετές επιτυχίες. Αυτό οφείλεται και στα επικοινωνιακά τους χαρίσματα, αλλά και στη γοητεία που διαθέτουν ώστε να γίνονται αρεστοί. Έτσι, συνήθως έχουν πολλούς φίλους, παρέες και πολλά φλερτ για να κάνουν τις επιλογές τους. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν αυτή τη χρονιά ούτε και οι γνωριμίες. Όμως δεν πρέπει να βιαστείτε, ούτε να παρασυρθείτε από τον εγωισμό και την τάση σας να κυριαρχείτε, κάτι που συχνά δημιουργεί προβλήματα και γίνεται εμπόδιο στην ευτυχία σας. Η τύχη θα φέρει νέες ευκαιρίες, αλλά και νέες προκλήσεις στα ερωτικά σας και όλα θα εξαρτηθούν από τι αξίζει, τι επιθυμείτε και τι επιλογές θα κάνετε από κει και πέρα. Αν είστε ερωτευμένοι ή ήδη δεσμευμένοι, η σχέση σας θα είναι σταθερή. Αρκεί φυσικά να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και καλή διάθεση να εξομαλύνετε τις διαφορές που σε κάθε ζευγάρι μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψουν. Για τους αδέσμευτους ευνοούνται οι νέες γνωριμίες και μπορεί να συναντήσετε ένα πολύ σημαντικό νέο πρόσωπο που θα σας γοητεύσει. Αφήστε τον χρόνο όμως να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες σας. Αυτή τη χρονιά δεσμευμένοι και αδέσμευτοι πρέπει να κατανοήσουν ότι μια σχέση αξίζει όταν και τα δύο μέρη αισθάνονται εξίσου άνεση και ασφάλεια μέσα σε αυτήν και όταν οι ανάγκες και των δύο πλευρών καλύπτονται.

ΒΟΔΙ

Διαθέτοντας φυσική αίσθηση δύναμης, σταθερότητα και ηγετική ικανότητα, συνήθως τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους. Έχετε μία αξιόπιστη προσωπικότητα και είστε καλοί στο να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Έτσι συχνά κερδίζετε την εύνοια του προσώπου που σας ενδιαφέρει. Βέβαια, η σταθερότητα σας αυτή έχει και τις δύσκολες πλευρές της. Αν συμβεί ένας χωρισμός και σας πληγώσει κάποιος, δυσκολεύεστε να το ξεπεράσετε. Χρειάζεστε αρκετό χρόνο και προσπάθεια να βγάλετε από την καρδιά σας το πρόσωπο που τη γέμιζε, όσο κι αν δεν το δείχνετε στον πολύ κόσμο. Το πιο δύσκολο όμως κομμάτι είναι να ξαναχτιστεί η ελπίδα, ίσως γιατί μετά από απογοητεύσεις διστάζετε να αφεθείτε σε νέες προσδοκίες. Αν υπήρξε ένα τέτοιο δύσκολο γεγονός στη ζωή σας, αφήστε τον χρόνο να επουλώσει τις πληγές και αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς να μην έχει ιδιαίτερη κινητικότητα στον αισθηματικό τομέα. Στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς όμως τα πράγματα αλλάζουν και καλυτερεύουν. Αν είστε δεσμευμένοι, η αρμονία ανάμεσα σε εσάς και το ταίρι σας θα ενισχυθεί με πράξεις αγάπης και κατανόησης. Προσπαθήστε να είστε παρόντες στη σχέση και πιο ανοιχτοί στα συναισθήματά σας. Κάποιοι αδέσμευτοι θα βρουν ένα ξεχωριστό πρόσωπο προς το τέλος του χρόνου και μπορεί ακόμη και να τους απασχολήσει το ενδεχόμενο του γάμου. Ενδέχεται να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας σε ένα ταξίδι και μάλιστα να είναι με ένα άτομο άλλης κουλτούρας και εθνικότητας. Αφήστε τη νέα σχέση να αναπτυχθεί στους δικούς της ρυθμούς. Η χρονιά του Κουνελιού σας καλεί να αλλάξετε εσωτερικά, ώστε να μεταμορφώσετε και την ερωτική σας ζωή.

ΤΙΓΡΗΣ

Η γεμάτη αυτοπεποίθηση, τολμηρή και περιπετειώδης φύση σας ελκύει σαν μαγνήτης τους άλλους και φέρνει εύκολα τον έρωτα στη ζωή σας. Αγαπάτε τις προκλήσεις, σας αρέσουν τα δύσκολα και ίσως γι’ αυτό τα άτομα που επιλέγετε δεν είναι πάντα εύκολα ή συμβατά με εσάς. Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να ξεκαθαρίσουν μέσα τους ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες και επιθυμίες στον ερωτικό τομέα και αν υπάρχει μια σχέση που σας απογοητεύει διαρκώς και δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, θα βρείτε τη δύναμη αυτή τη χρονιά να βάλετε όρια, ή ακόμη και να δώσετε ένα τέλος. Για τους εκπροσώπους του ζωδίου που είναι μόνοι αρκετό διάστημα οι προοπτικές είναι θετικές, καθώς θα αυξηθεί η γοητεία σας στο έπακρο και θα βρείτε επιτέλους το ταίρι που επιθυμείτε. Αν μάλιστα έχετε κάνει τον απαραίτητο εσωτερικό διάλογο, θα είστε έτοιμοι αυτή τη φορά να επιλέξετε ταίρι με κριτήριο τη συμβατότητα, αποφεύγοντας λάθη των προηγούμενων ετών. Ίσως όμως θα πρέπει να προφυλαχθείτε ή να προετοιμαστείτε, ώστε κάποιες ανεπιθύμητες συναντήσεις του παρελθόντος με το παρόν να μην δημιουργήσουν ερωτικές επιπλοκές στις σχέσεις σας. Οι δεσμευμένοι θα έχουν αγάπη και συμπαράσταση από το ταίρι τους όσο φροντίζουν να είναι ήρεμοι οι ίδιοι και όσο καλλιεργούν μεταξύ τους την καλή διάθεση και τον σεβασμό.

ΚΟΥΝΕΛΙ

Η ήρεμη ιδιοσυγκρασία, η έμφυτη κομψότητα και η ευγένεια σας αφήνουν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και δεν περνάτε απαρατήρητοι, όπως ίσως καμιά φορά νομίζετε. Ίσως αν μετριαστεί λίγο η συστολή που νιώθετε, να μπορέσετε να ανοιχτείτε λίγο περισσότερο, ώστε να μπορέσουν κι οι άλλοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εσάς. Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να βρείτε νέους τρόπους να εκφραστείτε, ώστε να φέρετε μια νέα πνοή και ενθουσιασμό στην ερωτική σας ζωή. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, χρειάζεται μόνο να είστε παρόντες στη στιγμή με τις αισθήσεις και τις κεραίες σας ανοιχτές και να μην χάνεστε στις σκέψεις σας. Άλλωστε ως ζώδιο της χρονιάς θα έχετε επιπλέον σεξαπίλ στη διάθεσή σας για να το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν δυνατότητες νέων γνωριμιών ξεχωριστής σημασίας, που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε τη συμβίωση ή τον γάμο. Μάλιστα κάποιοι ευτυχισμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου βαδίζουν ήδη σε αυτό τον δρόμο, ή είναι έτοιμοι για την απόκτηση ενός παιδιού. Αν για κάποιους υπήρξαν προβλήματα στη σχέση σας, έχετε την ευκαιρία να τα διευθετήσετε ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Η σωστή και εποικοδομητική επικοινωνία θα βοηθήσει να χτιστούν γέφυρες και να βρείτε λύσεις που θα συμβιβάσουν τις όποιες διαφορές. Κάποιες ευγενικές κινήσεις καλής θέλησης θα βοηθήσουν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Προσπαθήστε όμως συνειδητά να μην γίνεστε έρμαιο των ανησυχιών σας, καθώς το φεγγάρι, που είναι κυβερνήτης του ζωδίου σας, έχει την τάση να επηρεάζει τη διάθεση σας, ιδιαίτερα αν το στοιχείο που ανήκετε δεν είναι συμβατό με το στοιχείο του νερού που κυριαρχεί αυτή τη χρονιά, κάτι που φέρνει εντάσεις και μεγεθύνει του φόβους σας.

ΔΡΑΚΟΣ

Οι Δράκοι είναι ενθουσιώδεις γεμάτοι αυτοπεποίθηση και εξυπνάδα και είναι από τα πιο περιζήτητα ζώδια σε ερωτικό επίπεδο, γιατί είναι πολύ ευχάριστοι και δοτικοί στους δεσμούς τους, αλλά και αφοσιωμένοι σε όποιον αγαπούν. Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου μπορεί όμως να φτάσουν σε ένα σημείο καμπής σε μία σχέση τους που είχε προβλήματα και θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι αδέσμευτοι θα έχουν κι εκείνοι κάποιες επιλογές να κάνουν, γι’ αυτό είναι καλύτερα είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς με το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει για το τι θέλουν πραγματικά. Η Άνοιξη θα φέρει μαζί της νέα πρόσωπα που μπορεί να γεμίσουν δυνατά συναισθήματα τη ζωή σας. Όμως, ενώ οι Δράκοι φημίζεστε επίσης για το περιπετειώδες σας πνεύμα, μπορεί κάποιες φορές να αφήνεστε στη διστακτικότητα και στην απραξία. Η υποστηρικτική ενέργεια της χρονιάς του Κουνελιού σημαίνει ότι υπάρχουν δυνατότητες εκεί έξω, αλλά χρειάζεται να αναλάβετε δράση για να έχετε αποτελέσματα. Όσον αφορά τα ζητήματα καρδιάς, είναι μια καλή χρονιά για να ενισχύσετε τις σχέσεις σας. Είτε με την οικογένεια, είτε με το ταίρι ή το φλερτ, θα πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια για να οικοδομήσετε και να διατηρήσετε το καλό κλίμα μεταξύ σας. Τους πρώτους μήνες του έτους, πολλοί Δράκοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους. Ίσως το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει θελήσει κάτι περισσότερο, όπως να κάνετε κάποιο βήμα παραπάνω στη σχέση σας. Ό,τι και να αποφασίσετε αυτή τη χρονιά όμως, μην το κάνετε παρορμητικά. Μετά τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ένας τετραετής νέος κύκλος στην αισθηματική σας ζωή, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν έχετε αξιοποιήσει τα μαθήματα της ζωής σας και αφήσετε πίσω σας παλιές νοοτροπίες και παλιές προβληματικές ιστορίες.

ΦΙΔΙ

Το αινιγματικό και μυστηριώδες φίδι είναι επιλεκτικό και κάνει βαθιές παθιασμένες σχέσεις. Αν και δεν είστε πολύ κοινωνικοί, οι λίγοι και εκλεκτοί που θα επιλέξετε σάς αγαπούν για την εξυπνάδα, τη διορατικότητα και την ένταση των συναισθημάτων σας. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την κοινωνική και ερωτική σας ζωή, γι’ αυτό πρέπει να ανοίξετε διάπλατα τις πόρτες της ψυχής σας και να τολμήσετε να δοκιμάσετε αυτά που διστάζατε μέχρι τώρα. Τολμήστε να βγείτε και να γίνετε πιο περιπετειώδεις, καθώς οι συνθήκες απαιτούν περισσότερη εξωστρέφεια για να αποδώσουν τα δέοντα. Σε εσάς θα χαρίσει τη λάμψη του το αστέρι των ταξιδιών, αλλά και της αφθονίας, γι’ αυτό δεν αποκλείεται να γνωρίσετε έναν έρωτα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στα αισθηματικά σας σε κάποια εκδρομή ή ταξίδι. Μάλιστα, οι ερωτευμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου δεν αποκλείεται να ενώσουν τις ζωές τους σε κάποιο νησί, ή κάποιο κοντινό ή μακρινό προορισμό. Από την άνοιξη και ιδιαίτερα από τον Απρίλιο, υπάρχει η πιθανότητα μιας νέας γνωριμίας που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας και μπορεί να είναι πολύ φορτισμένη συναισθηματικά, γεμάτη πάθος και ένταση. Όμως, θα πρέπει για να το ζήσετε, να αφήσετε τις επιφυλάξεις σας και να αντιμετωπίσετε με ρεαλιστικό τρόπο την αγάπη, αφήνοντας στην άκρη τους δισταγμούς, κάποιες πολυκαιρισμένες πεποιθήσεις. Βαδίζοντας προς το καλοκαίρι, κάποιες εντάσεις μπορεί να βγουν στην επιφάνεια, γι’ αυτό θα πρέπει να κρατήσετε τα νεύρα σας υπό έλεγχο αν δεν θέλετε να ρίξετε λάδι στη φωτιά. Υπάρχει βέβαια πιθανότητα η ένταση να αφορά κάποιο οικογενειακό σας πρόσωπο, ή ένα δικό σας άτομο που θα χρειαστεί τη συναισθηματική σας υποστήριξη. Αν μία κατάσταση όμως σας ταλαιπωρεί διαρκώς, θυμηθείτε ότι αυτή η χρονιά σας ωθεί σε μια πιο προσγειωμένη αντιμετώπιση, γι’ αυτό μην αφήσετε εξιδανικεύσεις να σας κρατούν δέσμιους ανθρώπων και καταστάσεων που σας αποστραγγίζουν συναισθηματικά.

ΑΛΟΓΟ

Τα Άλογα σφύζουν από ομορφιά και ενέργεια και είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής για όσους έχουν την ευκαιρία να τα έχουν κοντά τους. Αυτή τη χρονιά θα φωτίσει τη ζωή τους το τυχερό αστέρι με την ποιητική ονομασία «Άνθος της Ροδακινιάς» που φέρνει πολλά καλά νέα και ευκαιρίες για ευτυχία μέσω ουσιαστικών σχέσεων και δεσμεύσεων. Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου θα περάσουν το κατώφλι της εκκλησίας ή του δημαρχείου, καθώς θα αποφασίσουν να επισημοποιήσουν τις σχέσεις τους. Πολλά νέα ζευγάρια θα ζήσουν όμορφες ρομαντικές στιγμές και θα έρθουν πιο κοντά. Άλλα ζευγάρια που έχουν δοκιμαστεί στις αντοχές του χρόνου θα έχουν περισσότερη τρυφερότητα και αγάπη στην καρδιά τους για να εκτιμήσουν το πρόσωπο που βρίσκεται δίπλα τους και τους στηρίζει όλο αυτό το διάστημα. Από τον Απρίλιο η αυτοπεποίθηση σας θα μεγαλώνει καθώς θα νιώθετε περισσότερη ασφάλεια με τους ανθρώπους σας και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού κάποιες νέες σχέσεις θα έχουν εδραιωθεί. Στο υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού ίσως βιώσετε κάποιες εντάσεις ή ζήλια από τον κοινωνικό σας περίγυρο, αλλά με καλή διάθεση τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν γρήγορα. Αυτή τη χρονιά θα δημιουργήσετε σχέσεις που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και την επίτευξη των στόχων σας. Αν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε να προετοιμαστείτε για την απόκτηση ενός παιδιού, κάτι που θα συμπληρώσει την ευτυχία σας με τον πιο όμορφο τρόπο.

ΚΑΤΣΙΚΑ

Η γλυκύτητα του χαρακτήρα σας και η ευγένεια σας γίνεται εύκολα αρεστή και οι περισσότεροι σας συμπαθούν με την πρώτη ματιά. Οι κατακτήσεις σας είναι πολλές και μολονότι δεν είστε οι πιο σταθεροί σύντροφοι του Κινέζικου ζωδιακού, τουλάχιστον έχετε τον τρόπο σας να κρατάτε το πάθος αναμμένο. Έτσι, παρότι δεν είναι μια χρονιά με έμφαση στα ερωτικά, καθώς η ενέργεια σας στρέφεται περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι θα υπάρχουν κάποια νέα πρόσωπα στην ερωτική σας ζωή, αλλά και κάποια σταθερά τα οποία θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίξουν στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτό όμως που χρειάζεται περισσότερο αυτή τη χρονιά, είναι να εστιάσετε στα θετικά σημεία της σχέσης σας ή του ατόμου που σας ενδιαφέρει, γιατί μερικές φορές εξωτερικοί παράγοντες θολώνουν την κρίση σας και λειτουργείτε παρορμητικά. Έτσι θα αποφύγετε περιττές εντάσεις και θα είστε πιο προσεκτικοί με αυτά που λέτε και αυτά που κάνετε. Από τον Μάρτιο θα αναθερμανθούν οι σχέσεις σας με κάποιο πρόσωπο που είχατε απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα. Αυτό θα σημάνει για κάποιους την αρχή μίας θετικής για τα αισθηματικά σας τριετίας, που θα φέρει σταθερότητα και βελτίωση στην προσωπική σας ευτυχία. Για τους αδέσμευτους οι ευκαιρίες θα έρθουν κυρίως τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά προς το τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου θα δυσκολευτείτε να μοιράσετε την προσοχή σας ανάμεσα στις απαιτήσεις της καριέρας και της προσωπικής σας ζωής. Μπορεί να προκύψει μία αλλαγή κατοικίας που θα βελτιώσει τις οικογενειακές συνθήκες, αλλά θα χρειαστεί την πρακτική συμβολή σας και την ενσυνείδητη προσπάθεια να μην αφήσετε τον εκνευρισμό της ταλαιπωρίας να ξεσπάσει άδικα στους αγαπημένους σας.

ΠΙΘΗΚΟΣ

Η αεικίνητη φύση σας και το ζωηρό και πάντα περίεργο να μάθει πνεύμα σας είναι μια πρόκληση για τους άλλους. Οι σχέσεις αρχίζουν από το επικοινωνιακό σας ταλέντο και γίνονται απαραίτητες λόγω της φροντίδας και της προσοχής που δείχνετε στους αγαπημένους σας. Η αγάπη θα είναι ο φάρος και η δύναμη σας αυτή τη χρονιά και η παρουσία ή η προοπτική της θα σας καθοδηγήσει ανάμεσα από δυσκολίες στο να βρείτε την ευτυχία. Στην αρχή της χρονιάς μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες σύνθετες καταστάσεις και η ζωή και οι σχέσεις σας να μοιάζουν με μπερδεμένο κουβάρι. Όμως, αυτό θα είναι κάτι προσωρινό που χρειάζεται μόνο λίγη ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να καταλαγιάσει η ομίχλη και να δείτε πιο καθαρά. Η άκρη του νήματος θα βρεθεί από τον Απρίλιο και κάπου εκεί θα κλείσει ένας διετής κύκλος, που για πολλούς είχε φέρει μοναξιά και απογοητεύσεις στον συναισθηματικό τους κόσμο. Η αισιοδοξία θα αναλάβει σιγά σιγά να αποκαταστήσει το πάθος στη ζωή σας και οι αδέσμευτοι θα αρχίσετε να βλέπετε τις ευκαιρίες και να είστε έτοιμοι για δράση. Ό,τι δεν σας γεμίζει και δεν σας ευχαριστεί θα μείνει στο παρελθόν, για να γίνει το μέλλον πιο φωτεινό. Από τον Ιούλιο η ζωή σας θα έχει άλλους ρυθμούς και άλλες προοπτικές. Κάποιοι θα έχουν βρει ένα καινούργιο ταίρι, και κάποιοι άλλοι θα νιώθουν ασφαλείς στις αγκαλιές των συντρόφων που τους υποστηρίζουν. Για τους εκπροσώπους του ζωδίου που θέλουν να παντρευτούν, το τέλος της χρονιάς είναι το πιο ευνοϊκό διάστημα.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ

Οι Πετεινοί αρέσουν για την αυτοπεποίθηση, την εργατικότητα και την ιδιαίτερη προσωπικότητα τους που διαφέρει και κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή όπου κι αν βρεθούν. Αυτή τη χρονιά οι Πετεινοί θα κληθούν να αξιοποιήσουν την παρατηρητικότητα τους και να πάρουν κάποιες αποφάσεις στην αισθηματική τους ζωή, που θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον κοινωνικό παράγοντα και στην καλή πληροφόρηση. Ακόμα και οι πιο στενές σας σχέσεις μπορεί να γίνουν τώρα κάπως πιο μπερδεμένες και ασαφείς. Πριν τον Μάρτιο ίσως  κάνετε νέες γνωριμίες μέσω φίλων. Γενικά, αυτή η χρονιά μπορεί να φέρει καινούργια πρόσωπα που θα παίξουν κάποιο ρόλο στη ζωή σας. Ίσως κάποιοι δεσμευμένοι αισθανθείτε κάπως περίεργα αν ο σύντροφός σας φέρνει κάποιους νέους φίλους στο περιβάλλον σας, αλλά μην το αφήσετε να σας βγάλει εκτός εαυτού αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Ιουλίου θα υπάρξουν πιθανότατα σημεία τριβής στις σχέσεις σας. Εκείνοι που πρόκειται να παραμείνουν στη ζωή σας, θα είναι πρόθυμοι να επαναπροσδιορίσουν τις κοινωνικές τους προτεραιότητες και θα προσπαθήσουν ενεργά να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς μεταξύ σας. Δείτε με προσοχή τις σχέσεις σας, τις επιθυμίες σας και παίξτε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωσή τους. Κάποιοι αδέσμευτοι μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε δίλημμα, καθώς θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο πιθανούς εραστές. Πάρτε τον χρόνο σας και ζυγίστε όλες σας τις αξίες και τις επιθυμίες πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση. Κάποιοι άλλοι μπορεί να βρείτε ένα νέο ταίρι τους καλοκαιρινούς μήνες ή και να δεσμευτείτε μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΣΚΥΛΟΣ

Η τιμιότητα, η αφοσίωση και η προνοητικότητα που δείχνετε σάς κάνουν αξιαγάπητους και πολύτιμους συντρόφους, που ο καθένας θα ήθελε να έχει στο πλευρό του. Έχετε κάποιες σπάνιες αρετές που θα σας βοηθήσουν αυτή τη χρονιά, καθώς η αρμονία θα επιτευχθεί εάν μείνετε ήρεμοι και προσπαθήσετε να επιλύσετε οποία θέματα προκύψουν χωρίς εντάσεις και θυμούς. Το πρώτο διάστημα της χρονιάς θα αισθανθείτε την ανάγκη να επιλύσετε κάποια θέματα και διαφωνίες με τον σύντροφό σας. Η ρίζα των προβλημάτων μπορεί να βρίσκεται σε κάποιες παρεξηγήσεις ή κάποιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που φέρνουν εκνευρισμό ανάμεσά σας. Για κάποιους άλλους, το θέμα μπορεί να είναι η ίδια η δέσμευση, αν κάποιος από τους δύο θέλει να κάνετε κάποιο βήμα παραπάνω. Υπάρχουν κι εκείνοι που το πρόβλημα μπορεί να είναι ένα τρίτο πρόσωπο που μπαίνει ανάμεσά σας ή επεμβαίνει στη ζωή σας. Το πιο ευνοϊκό διάστημα για την οριστική επίλυση των διαφορών είναι το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Την Άνοιξη θα υπάρξει μια αναθέρμανση των σχέσεων, ή για τους αδέσμευτους κάτι καινούργιο που θα φέρει πάθος στη ζωή σας. Δείξτε τον καλύτερο εαυτό σας και αντιμετωπίστε με προσοχή και κατανόηση τον σύντροφό σας. Όμως μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις, καθώς αυτή η χρονιά χρειάζεται σύνεση. Οι δεσμευμένοι δώστε περισσότερη σημασία στο ταίρι σας και στις ανάγκες του. Το καλοκαίρι μπορεί να φέρει κάποιες κοινωνικές ή αισθηματικές επιπλοκές, γι’ αυτό αποφύγετε τις παράτολμες ενέργειες, μην εμπλακείτε σε κουτσομπολιά και τσακωμούς τρίτων και παραμείνετε ψύχραιμοι. Αξιοποιήστε όλες τις εμπειρίες που θα αποκομίσετε για να βρείτε τι πραγματικά θέλετε και χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένοι.

ΧΟΙΡΟΣ

Με την έμφυτη γενναιοδωρία σας γίνεστε πόλος έλξης και με τη γεμάτη αγάπη και κατανόηση συμπεριφορά σας και η πιο σκληρή καρδιά δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη. Ο συναισθηματικός σας πλούτος φέρνει μαζί του το χάρισμα να μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική, και αυτό δείχνει πόσο πολύτιμη είναι η ευαίσθητη προσωπικότητα σας. Αν ψάχνετε για το ξεχωριστό άτομο που θα σας καταλάβει και θα φέρει το πάθος που ονειρεύεστε στη ζωή σας, η χρονιά του Κουνελιού έχει αυτήν την προοπτική, κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο. Όμως, συν Αθηνά και χείρα κίνει, γι’ αυτό καλείστε να αναλάβετε δράση ώστε να χτίσετε τις υγιείς και όμορφες σχέσεις που επιθυμείτε. Αν θέλετε να τα ξαναβρείτε με κάποιον που έχετε απομακρυνθεί, τώρα μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα. Κόντρες υπάρχουν σε κάθε σχέση, το σημαντικό είναι πώς θα εξομαλύνετε τις διάφορες σας και η προθυμία να συναντηθείτε στη μέση. Αν το ρήγμα είναι όμως πολύ βαθύ, οι φίλοι θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε με την αγάπη τους και ίσως σας γνωρίσουν ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο. Ίσως υπάρξουν όχι μόνο μία, αλλά διάφορες γνωριμίες μέχρι να βρεθεί αυτό που ψάχνετε. Οι δεσμευμένοι δείξτε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στο ταίρι σας σχεδιάζοντας μικρές και μεγάλες αποδράσεις, ή περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί, ώστε να δημιουργήσετε πολύτιμες στιγμές και αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν σε όλη σας τη ζωή. Κάποιοι μπορεί μάλιστα να υποδεχτούν στη ζωή τους έναν απόγονο που θα τους φέρει ευτυχία.