Όταν ο Ουρανός δεσπόζει στον γενέθλιο χάρτη… η επανάσταση έχει πολλές αιτίες

Όταν ο Ουρανός δεσπόζει στον γενέθλιο χάρτη… η επανάσταση έχει πολλές αιτίες

Όταν ο Ουρανός δεσπόζει στον γενέθλιο χάρτη… η επανάσταση έχει πολλές αιτίες

Ο Ουρανός κυβερνά τον Υδροχόο, ένα ζώδιο έξυπνο, διαφορετικό, επαναστατικό και καινοτόμο. Οι άνθρωποι που έχουν δεσπόζοντα πλανήτη τον Ουρανό διαθέτουν κατά συνέπεια αυτές του τις ιδιότητες. Ο Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή και γι’ αυτό σχετίζεται με την υψηλή διανόηση. Επίσης, ταυτίζεται με τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τον ανθρωπισμό, τη φιλία, τη συλλογικότητα και όλους τους σχετικούς προβληματισμούς και ανησυχίες. Ταυτίζεται ακόμη με την ενέργεια και τα ηλεκτρικά κύματα, όπως απεικονίζεται και στο σύμβολο του. Τομείς που τον αφορούν είναι η πολιτική, η τεχνολογία, η επιστήμη, ο ηλεκτρισμός, τα ηλεκτρονικά και το διαδίκτυο. Κυβερνά επίσης την καινοτομία, τις εφευρέσεις, τις πρωτότυπες ιδέες, αλλά και το θεϊκό πυρ, την έμπνευση και τη βοήθεια που έρχεται από ψηλά. Εάν δεσπόζει ο Ουρανός σε ένα γενέθλιο χάρτη, χρωματίζει την προσωπικότητα με τη μοναδικότητά του.

Πώς φαίνεται στον αστρολογικό χάρτη αν δεσπόζει ο Ουρανός

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε έναν δεσπόζοντα Ουρανό.

  • Ο Ουρανός σε σύνοδο ή όψεις με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα (η σύνοδος θεωρείται πιο ισχυρή)
  • Ο Ουρανός σε όψη με τον Ήλιο
  • Ο Ουρανός σε όψη με τη Σελήνη
  • Ο Ουρανός σε όψη με Ερμή, Αφροδίτη, Άρη
  • Αρκετοί πλανήτες στον Υδροχόο
  • Ήλιος, Σελήνη, ωροσκόπος, Μεσουράνημα στον Υδροχόο
  • Αρκετοί πλανήτες στον 11ο οίκο

Όσοι έχουν κυρίαρχο στον γενέθλιο χάρτη τους τον Ουρανό, ονομάζονται και Ουράνιοι.

Για να μάθετε πού έχετε τον Ουρανό και τι όψεις σχηματίζει στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Για ένα καλύτερο αύριο

Στον γενέθλιο χάρτη, ο Ουρανός υπαγορεύει τι κάνει ένα άτομο εκκεντρικό, διαφορετικό από τους άλλους και δείχνει σε ποιους τομείς οι εκπρόσωποι του είναι πρωτοπόροι και πρόδρομοι εξελίξεων. Καθώς τα άτομα αυτά σκέφτονται χωρίς να έχουν στεγανά και χωρίς να ακολουθούν το ρεύμα ή τους κανόνες, έχουν αντισυμβατικές ιδέες και προσεγγίσεις, διαθέτουν το ξεχωριστό χάρισμα να αλλάζουν τους τρόπους με τους οποίους γίνονται ή αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Κάποιοι μεγάλοι ηγέτες, επαναστάτες και πρωτοπόροι με δεσπόζοντα Ουρανό άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Το ίδιο ισχύει και σε τεχνολογικό επίπεδο. Ο εμπνευσμένος τους τρόπος και η ευρηματικότητα έφερναν καινοτομίες που προχώρησαν την ανθρωπότητα με γοργά βήματα μπροστά, προς την ανάπτυξη και το μέλλον.

Συνήθως οι εκπρόσωποι του Ουρανού είναι μπροστά από την εποχή τους, δεν είναι εύκολο να χωρέσουν σε κανένα καλούπι και έχουν στο παρουσιαστικό τους κάτι που είναι πολύ ιδιαίτερο και ηλεκτρίζει. Συχνά τα μάτια τους μπορεί να έχουν πολύ ένταση, η εμφάνιση τους να είναι αντισυμβατική, ή μπορεί να σοκάρουν με τον εκκεντρικό τρόπο που επικοινωνούν. Μερικές φορές έχουν αντιδιαμετρικά ενδιαφέροντα και γούστα και έτσι το στυλ τους μπορεί να κυμαίνεται από κλασικό, καλλιτεχνικό και μποέμικο, έως πολύ μοντέρνο. Πολλοί Ουράνιοι αγαπούν ιδιαίτερα τα στιλπνά δερμάτινα.

Σοκ ή δέος;

Η επιρροή του Ουρανού έχει και τις δύσκολες πλευρές της. Κάνει συχνά τις προσωπικότητες απρόβλεπτες, αντιδραστικές και αρκετά περίπλοκες για να τις αντιληφθούν εύκολα οι άλλοι. Το ίδιο συμβαίνει όμως και αντίστροφα για διαφορετικούς λόγους. Με την τάση τους να εκλογικεύουν τα πάντα, οι εκπρόσωποι του Ουρανού αμελούν να ασχοληθούν με τον συναισθηματικό ή τον ψυχολογικό παράγοντα, με συνέπεια να μην αντιλαμβάνονται ακριβώς πώς αισθάνονται ή τι θέλουν οι άλλοι άνθρωποι. Αφιερώνοντας προσπάθεια για να κατανοήσουν περισσότερο τους άλλους, βοηθά εν τέλει στο να κατανοήσουν και τον εαυτό τους, οδηγώντας τους έτσι στην αυτογνωσία.

Οι οίκοι και οι πλανήτες που επηρεάζει ο Ουρανός στον χάρτη θα δώσουν τις ενδείξεις στο πού θα χρειαστεί να στραφεί αυτή η προσοχή και η προσπάθεια. Συχνά τα άτομα με κυρίαρχο Ουρανό μπορεί να έχουν κάποιες κυκλοθυμικές τάσεις, ευθιξία, ισχυρές άμυνες και να αντιμετωπίζουν με πικρία, αδιαφορία ή καυστικότητα εκείνους που δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους.

Άλλοτε τους λείπει η συνέπεια, διότι αναλώνονται σε πολλές ιδέες, ή σε κοινωνικό επίπεδο εμφανίζονται ή χάνονται ξαφνικά από παρέες ή από το κοντινό τους περιβάλλον. Πολλές φορές μπορεί να σοκάρουν με τις ιδέες και τον τρόπο ζωής τους. Η εκκεντρική τους φύση και η τάση τους να αψηφούν τους κανόνες μπορεί να τους δυσκολεύει στις σχέσεις τους με τους οικείους ή την κοινωνία.

Παρά τις όποιες αδυναμίες, τις Ουράνιες προσωπικότητες απασχολεί περισσότερο η πρόοδος και η ευημερία της κοινωνίας σε ένα γενικότερο επίπεδο, από ό,τι τις ενδιαφέρει η δική τους. Νοιάζονται και αγωνίζονται για το αγαθό της ελευθερίας, και της έκφρασης της μοναδικότητας, μέσω της εξάλειψης των προβλημάτων και των φραγμών που δημιουργούν τα όποια εμπόδια. Ο αλτρουισμός όμως παραμένει η μεγαλύτερη αξία και η πιο ευγενική τους συνεισφορά στην ανθρωπότητα.