Ήλιος στον Τοξότη: Μια αχτίδα φωτός στο σκοτάδι του χειμώνα

Ήλιος στον Τοξότη: Μια αχτίδα φωτός στο σκοτάδι του χειμώνα

ΤΟΞΟΤΗΣ : Ο Τσιγγάνος, ο Μαθητής, ο Φιλόσοφος

Κατά τον μεσαίωνα το ζώδιο του Τοξότη, σύμφωνα με τους αστρολόγους της εποχής, είχε τρεις διαφορετικές ταυτότητες, όπως αναφέρει στο βιβλίο του «the inner sky» ένας από τους σπουδαιότερους αστρολόγους της εποχής μας, ο Steven Forrest. Αυτά τα τρία διαφορετικά αρχέτυπα είναι αυτό του «τσιγγάνου», του «μαθητή» και του «φιλόσοφου». Τι κοινό όμως έχουν αυτές οι τρεις έννοιες που τις συνδέει ο συμβολισμός ενός ζωδίου. Καταρχάς το σύμβολο του ζωδίου του Τοξότη είναι τρισδιάστατο. Είναι το μισό άλογο, ο μισός άνθρωπος και το τόξο που κρατά ο άνθρωπος στο χέρι του.

Το ζώδιο του Τοξότη το κυβερνά ο Δίας, που πολλές φορές θα έχετε ακούσει να σας λέω ότι είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την επέκταση, το άνοιγμα των οριζόντων μας.

Στον «τσιγγάνο» η επέκταση γίνεται μέσω της φυσικής μετακίνησης από περιοχή σε περιοχή και οι ορίζοντες του ανοίγουν γεωγραφικά, προχωρώντας σε διαφορετικά περιβάλλοντα, χωριά, πόλεις, χώρες.

Στον «μαθητή» η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων γίνεται σε γνωστικό, νοητικό επίπεδο. Ακονίζει το μυαλό του διαβάζοντας, μαθαίνοντας νέα πράγματα, απόψεις, ιδέες.

Στον «φιλόσοφο» η επέκταση είναι πνευματική. Ανοίγει τους συνειδησιακούς του ορίζοντες, προσπαθώντας να καταλάβει τους κανόνες της ζωής και του σύμπαντος.

Ποιος είναι ο σκοπός του Τοξότη; Μα τι άλλο από να συνειδητοποιήσει το νόημα της ίδιας της ζωής και να βρει τον προορισμό του στον κόσμο. Να φτάσει στην Αλήθεια. Μόνο που για την αθεράπευτα ελεύθερη καρδιά του δεν υπάρχει τέλος στη γνώση, δεν υπάρχει τέλος στην προσπάθεια και την κίνηση. Μόλις ολοκληρωθεί κάτι, θα πετάξει το βέλος σε μια νέα κατεύθυνση, καθώς η ζωή για τον Τοξότη είναι μια ατέλειωτη περιπέτεια, ένα ταξίδι χωρίς τελικό προορισμό.

Η εποχή του Τοξότη

Ο Ήλιος προχωρά στον Τοξότη το βράδυ του Σαββάτου στις 21/11/2020 από τις 22:40 και έπειτα και θα παραμείνει σ’ αυτό το ζώδιο μέχρι τις 21/12/2020 στις 12:01 μ.μ.. Τα παιδιά που θα γεννηθούν σ’ αυτό το διάστημα θα είναι Τοξότες. Αυτές οι ημερομηνίες και ώρες εισόδου του Ήλιου σε κάθε ζώδιο διαφοροποιούνται κάθε χρόνο, γι’ αυτό για να γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκεται ο Ήλιος σας, θα πρέπει να γνωρίζετε και την ώρα της γέννησης σας στην περίπτωση που έχετε γεννηθεί σε μια μέρα που ο Ήλιος έφευγε από το ένα ζώδιο για να πάει σε άλλο.

Τα χαρακτηριστικά του Τοξότη

Ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο που το κυβερνά ο Βασιλιάς του ελληνικού Δωδεκάθεου, o Δίας, χαρίζοντας του τύχη. Είναι το ζώδιο της ελευθερίας, της εξερεύνησης, των ταξιδιών, της φιλοσοφίας, της κίνησης. Δυσκολεύεται στις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς, πιστεύοντας πάντα ότι μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο στον δρόμο του και δεν αντέχει την καταπίεση από τους άλλους. Θέλει να ξέρει ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να δραπετεύσει, να φύγει. Είναι ένας αιώνιος «μαθητής» της ζωής. Του αρέσει να μαθαίνει, να εκπαιδεύεται και να μεταδίδει τη γνώση του και στους άλλους. Του αρέσει να φιλοσοφεί τη ζωή, να εξετάζει όλα τα συστήματα: θρησκευτικά, πολιτικά, ιδεολογικά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αφήνει αυτά τα συστήματα να αποφασίζουν για εκείνον.

Ειλικρίνεια και ελπίδα

Η εποχή του Σκορπιού, που φτάνει στο τέλος της το βράδυ του Σαββάτου, μας ώθησε το προηγούμενο διάστημα να δούμε κατάματα τις σκοτεινές αλήθειες του κόσμου μας, μας έκανε πιο καχύποπτους με τους άλλους. Το βράδυ του Σαββάτου, ο Ήλιος περνώντας στον Τοξότη μας ωθεί να προσεγγίσουμε με περισσότερη ειλικρίνεια και ενθουσιασμό. Μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» χωρίς αμφιβολίες, χωρίς υπεραναλύσεις. Ο Τοξότης αναφέρεται στο μέλλον. Μπορεί το παρόν να είναι ακόμη δύσκολο, όμως ανεφοδιάζει την πίστη μας ότι παρακάτω έρχεται κάτι θετικότερο που θα φωτίσει τον κόσμο. Αυτή την ελπίδα που δίνει η Επιστήμη, η Τεχνολογία, που δίνουν οι Τέχνες, που δίνει εν τέλει ο ίδιος ο εξελιγμένος άνθρωπος.

Τι πρέπει να κάνουμε

Η εποχή του Τοξότη είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξουμε στάση και φιλοσοφία ζωής, να βρούμε νέους δρόμους και νέες προοπτικές. Να ανοίξουμε νέους ορίζοντες κι αφού φέτος δεν καταφέρνουμε να ανοίξουμε τους γεωγραφικούς μας ορίζοντες, λόγω των περιορισμών, ας ανοίξουμε τουλάχιστον τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Καιρός να στοχεύσουμε ψηλά σε νέες φιλοδοξίες και στόχους και να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν, για νέες εμπειρίες και περιπέτειες.

Η επιρροή των εκλείψεων

Φέτος η πορεία του Ήλιου στον Τοξότη θα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπετε οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη κλέβουν την παράσταση και διαμορφώνουν με διαφορετικό τρόπο την επιρροή του Ήλιου.

Αυτές οι εκλείψεις επηρεάζουν όλους μας ανεξαρτήτως ζωδίου, αφού σε κάθε ωροσκόπιο κάπου έχουμε όλοι αυτά τα δυο ζώδια. Φυσικά για τις εκλείψεις θα κάνουμε ιδιαίτερα αφιερώματα μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Ήλιος στον Τοξότη θα βρεθεί απέναντι από την Σελήνη στους Διδύμους και μαζί θα σχηματίσουν μία Σεληνιακή Έκλειψη παρασκιάς, στις 8ο μοίρες και 38’ λεπτά στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Από αυτή θα επηρεαστούν περισσότερο Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύς με γενέθλια στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις μοίρες της έκλειψης στα παραπάνω ζώδια με απόκλιση μόνο μιας μοίρας.

Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα

Στις 9 Δεκεμβρίου ο Ήλιος στην πορεία του στον Τοξότη θα συναντήσει σε τετράγωνο ακριβείας τον Ποσειδώνα, που βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτή είναι μια επιρροή που δημιουργεί σύγχυση, άγχος, αγωνία για τις εξελίξεις, ενώ και η κρίση μας θα είναι κάπως θολωμένη. Η όψη αυτή σχετίζεται και με σκάνδαλα, κυρίως στην πολιτική και οικονομική ζωή, με εξαπατήσεις, ψεύδη. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Τοξότες με γενέθλια από 7 έως 10 Δεκεμβρίου, οι Ιχθύες με γενέθλια από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, οι Δίδυμοι με γενέθλια από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου και οι Παρθένοι από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το τρίγωνο με τον Άρη

Στις 11 Δεκεμβρίου ο Ήλιος θα σχηματίσει τρίγωνο ακριβείας με τον Άρη, που βρίσκεται στον Κριό. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα γενναία και δυναμική όψη, κατάλληλη για πρωτοβουλίες, δράση και αποφασιστικότητα. Θα ευνοηθούν περισσότερο τα ζώδια της φωτιάς: Λέοντες με γενέθλια από 12 έως 14 Αυγούστου, Τοξότες με γενέθλια από 10 μέχρι 13 Δεκεμβρίου και Κριοί με γενέθλια από 8 έως 10 Απριλίου.

Η τελευταία έκλειψη της χρονιάς

Στις 14 Δεκεμβρίου θα σχηματιστεί η τελευταία έκλειψη για το 2020. Πρόκειται για μια ολική Ηλιακή έκλειψη, που φυσικά είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη στις 23o 08’ του Τοξότη. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, φέρνοντας αλλαγές στις ζωές τους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια με απόκλιση μιας μοίρας.

Και ολοκληρώνει το πέρασμα του στον Τοξότη, σχηματίζοντας σύνοδο με τον Ερμή στις 19 Δεκεμβρίου, δίνοντας έμφαση στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Ευνοεί και πάλι τα ζώδια της φωτιάς, αλλά αυτή τη φορά τους γεννημένους στις τελευταίες ημέρες των ζωδίων τους.

Μάθετε πώς θα επηρεάσει ο Ήλιος στον Τοξότη τα 12 ζώδια.