Ο Ήλιος στην Παρθένο καθορίζει τις προτεραιότητές μας

Ο Ήλιος στην Παρθένο καθορίζει τις προτεραιότητές μας

Ο Ήλιος στην Παρθένο καθορίζει τις προτεραιότητές μας

Ο Ήλιος, στο αέναο ταξίδι του στο ζωδιακό (όπως το βλέπουμε φυσικά από τον πλανήτη μας, γιατί ο Ήλιος δεν μετακινείται) προχωρά στις 22/8, από το ζώδιο του Λέοντα, στο ζώδιο της Παρθένου. Μολονότι το καλοκαίρι δεν τελειώνει ακόμη, η ενέργεια μεταβάλλεται κι από την πύρινη, δημιουργική, αισιόδοξη και σταθερή ενέργεια του Ήλιου στον Λέοντα, προχωράμε στην πρακτική, λογική, παραγωγική, προσγειωμένη ενέργεια του Ήλιου στην Παρθένο.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο που συνδέεται στην αστρολογία με την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά.

Υγεία

Ακόμη και στις προ κορωνοϊού εποχές, όταν φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του ο Αύγουστος, οι περισσότεροι δρομολογούν να κάνουν έναν έλεγχο στην υγεία τους για να ξέρουν που βρίσκονται ή κάποιες εξετάσεις ρουτίνας. Είναι η περίοδος που εκτός από ιατρικές εξετάσεις, σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε στα θέματα της διατροφής ή της άσκησης. Είναι μια ιδανική εποχή για να χάσουμε κάποια κιλά, να αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες διατροφής, να βρούμε τον κατάλληλο γιατρό, θεραπευτή, γυμναστή και να εκπονήσει ένα πλάνο υγείας αυστηρά για μας τους ίδιους. Και φέτος φυσικά είμαστε πιο ανήσυχοι για τα θέματα της υγείας, της τήρησης της υγιεινής στους χώρους δουλειάς ή σπουδών και στις επαφές μας κι εδώ που τα λέμε έτσι πρέπει να παραμείνουμε, αν θέλουμε να προφυλάξουμε και να προφυλαχτούμε από τον κορωνοϊό και τις άλλες ιώσεις.

Εκπαίδευση

Από την άλλη, είναι η περίοδος που τα θέματα της εκπαίδευσης έρχονται σε προτεραιότητα. Ανοίγουν σχολεία, σχολές κι ακόμη κι όσοι έχουμε αποφοιτήσει χρόνια πριν, μπορεί να σκεφτόμαστε να ξανακαθίσουμε στα θρανία για ένα σεμινάριο, για μετεκπαίδευση, εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, υπολογιστών και γενικότερα ό,τι νιώθουμε την ανάγκη ο καθένας μας να το προσθέσουμε ως γνώση στην φαρέτρα του βιογραφικού του ή της ζωής του.

Εργασία

Εκτός από το «πίσω στα σχολεία» το μότο του Ήλιου στην Παρθένο είναι και «πίσω στην δουλειά», καθώς όλοι ετοιμάζονται να ξαναμπούν στην εργασιακή τους ρουτίνα ή να την αλλάξουν και να ψαχτούν περισσότερο με τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων, της προσοχής στη λεπτομέρεια, της οργάνωσης και της τελειομανίας.

Προτεραιότητες

Η θέση του Ήλιου στην Παρθένο είναι εξαιρετική για να οργανώσουμε τις προτεραιότητες μας, να θέσουμε μικρούς και εφικτούς στόχους και κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα προς την επίτευξη τους. Ακόμη, η θέση του Ήλιου στην Παρθένο, που θα κρατήσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι πάντα μια ιδανική εποχή για να ξεσκαρτάρουμε από το σπίτι ή το γραφείο ό,τι θέλουμε να κρατήσουμε και ό,τι δεν μας χρειάζεται πλέον και μπορούμε να το χαρίσουμε σε κάποιον που μπορεί να το έχει μεγαλύτερη ανάγκη απ’ ότι εμείς. Μην ξεχνάμε ότι η Παρθένος είναι και το ζώδιο της προσφοράς προς τους άλλους. Ένα καλό καθάρισμα στο χώρο μας, μια καλύτερη αρχειοθέτηση σε βιβλία, cd κτλ., ένας έλεγχος ακόμη και στα τρόφιμα που έχουμε στις αποθήκες ή την κουζίνα μας, για να είμαστε ασφαλείς ως προς τις ημερομηνίες λήξης, είναι πάντα μια καλή ιδέα για να ασχοληθούμε την εποχή της Παρθένου.

Τι να κάνετε την εποχή της Παρθένου;

  • Μια λίστα καταρχάς όπως αυτή εδώ για τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητα σας. Ο Ήλιος στην Παρθένο τρελαίνεται για λίστες!
  • Ασχοληθείτε διεξοδικά με τις σπουδές, βρείτε ένα πεδίο γνώσης που μπορεί να σας ενδιαφέρει να το ακολουθήσετε. Πλέον πολλά Πανεπιστήμια προσφέρουν μαθήματα και μέσω Skype ή Zoom ή ακόμη δι’ αλληλογραφίας και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Ψάξτε τα!
  • Οργανώστε καλύτερα τα οικονομικά, τα λογιστικά σας.
  • Πάρτε απόφαση να κόψετε μια κακή συνήθεια.
  • Οργανώστε τον χρόνο σας, ώστε να σας περισσεύει και ελεύθερος χρόνος για σας.
  • Καθαρίστε, διαλέξτε τα χρήσιμα, ανακυκλώστε τα άχρηστα ή προσφέρετε ότι είναι σε καλή κατάσταση και απλά το βαρεθήκατε.
  • Πάρτε ιατρικές οδηγίες πως να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας.
  • Βρείτε τρόπους εκγύμνασης ή ένα σπορ που μπορείτε να το ακολουθείτε και τους χειμερινούς μήνες.

 

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που ευνοεί να κάνετε ο Ήλιος στην Παρθένο.