Σεληνιακός οδηγός, πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας η Σελήνη

Σεληνιακός οδηγός

Σεληνιακός οδηγός, πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας η Σελήνη

Γνωρίζετε άραγε, ότι η θέση της Σελήνης, όταν περιδιαβαίνει ένα ζώδιο, μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά κάποιες υποθέσεις μας; Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος, όταν δεν είχε χάσει ακόμη την επαφή του με τη φύση, λάμβανε υπόψη του τις φάσεις του φεγγαριού, τόσο στις αγροτικές του καλλιέργειες όσο και σε άλλες σημαντικές δραστηριότητες, όπως επαγγελματικές εκκινήσεις, γάμος, ιατρικές θεραπείες κτλ.. Μάλιστα, υπήρχαν τότε κάποια αλμανάκ με τις θετικές περιόδους της κάθε χρονιάς ανάλογα με τη θέση της Σελήνης, που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένα για πολλούς αιώνες. Κάποια εκδίδονται στο εξωτερικό ακόμη.

Εκτός από τις δραστηριότητες, η Σελήνη επηρεάζει το συναίσθημα και τη διάθεση μας. Γνωρίζοντας λίγο καλύτερα τις φάσεις της και την επιρροή της σε κάθε ζώδιο, μπορούμε πιο εύκολα να προγραμματίσουμε την καθημερινότητα μας. Παρακάτω θα βρείτε συνοπτικά μια αναφορά στις φάσεις και την επιρροή της στα 12 ζώδια.

Οι φάσεις της Σελήνης

Νέα Σελήνη – Πρώτο τέταρτο: Η νέα Σελήνη είναι δείκτης αλλαγών, εκκινήσεων και επιτυχίας σε δραστηριότητες, που εγκαινιάζουμε με δική μας πρωτοβουλία. Την ημέρα της νέας Σελήνης, αν απέχουμε από στερεές τροφές και πίνουμε μόνο χυμούς από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ο οργανισμός μας καταφέρνει να αποτοξινωθεί καλύτερα από κάθε άλλη ημέρα του μήνα.

Δεύτερο τέταρτο: Ανάμεσα στη νέα Σελήνη και την Πανσέληνο βρίσκεται η Σελήνη στο «γέμισμα» της. Είναι η πιο κατάλληλη Σελήνη για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και να δούμε εξελίξεις στις εκκινήσεις που κάναμε.

Πανσέληνος – Τρίτο τέταρτο: Κατά την Πανσέληνο φτάνουμε στο αποκορύφωμα καταστάσεων, που ξεκίνησαν με τη νέα Σελήνη. Επηρεάζει, ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται, τα συναισθήματα μας και συνήθως λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός σ’ αυτά που νιώθουμε. Επίσης είναι κατάλληλη ημέρα για αποτοξίνωση του οργανισμού μας με νηστεία.

Τελευταίο τέταρτο: Ανάμεσα στην Πανσέληνο και την επόμενη νέα Σελήνη, όταν η Σελήνη είναι στη «χάση» της, δεν επιχειρούμε νέες εκκινήσεις και προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε, να ανασυνταχθούμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, ξεκουράζοντας τον οργανισμό μας.

Η Σελήνη στα 12 ζώδια

Σελήνη στον Κριό: Η καλύτερη θέση για νέα και τολμηρά εγχειρήματα, που ξεκινούν με ενθουσιασμό, βασίζονται στην πρωτοτυπία, χρειάζονται αποφασιστικότητα και πρέπει να γίνουν γρήγορα. Φέρνει παρορμητισμό, τάση για ατυχήματα λόγω βιασύνης, ενώ στη διάρκεια της, οι άνθρωποι είναι πιο ευερέθιστοι και ανταγωνιστικοί. Εξαιρετική θέση για σπορ, αθλήματα ή δραστηριότητες που απαιτούν καλή φυσική ενέργεια, ενισχύει τη σεξουαλικότητα και ευνοεί περισσότερο τους αδέσμευτους σε ερωτικές περιπέτειες.

Σελήνη στον Ταύρο: Στο ζώδιο της έξαρσής της (στην καλύτερη δυνατή θέση στο ζωδιακό), αυτή η Σελήνη υποδεικνύει υπομονή κι επιμονή στις δραστηριότητες μας, καθώς οι ρυθμοί πέφτουν και μας ενδιαφέρουν περισσότερο κάποιες πρακτικές πλευρές της καθημερινότητας μας. Είναι ιδανική για οικονομικές υποθέσεις, για ταξίδια στην εξοχή ή ενασχόληση με τη γη. Ακόμη όμως, θεωρείται θετική και για υλικές απολαύσεις και διασκέδαση, ενώ αποτελεί επιλογή των αστρολόγων για να εγκαινιαστούν καταστάσεις που χρειάζονται σταθερότητα.

Σελήνη στους Διδύμους: Επικοινωνιακή, νευρική, δυναμική είναι η Σελήνη στο νεανικό περιβάλλον των Διδύμων και αποτελεί την καλύτερη θέση για να επικοινωνήσουμε, να γίνουμε πιο κοινωνικοί. Είναι εξαιρετική για πωλήσεις, για επαγγελματικές συναντήσεις, για διδασκαλία ή εκφώνηση λόγων. Ευνοεί τη λογική διερεύνηση, παρά τις συναισθηματικές προσεγγίσεις, είναι θετική για πνευματικές εργασίες, κοντινά ή επαγγελματικά ταξίδια, διαλέξεις, επαφές με συγγενείς.

Σελήνη στον Καρκίνο: Εδώ η Σελήνη, είναι στη θέση της (η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο), είναι αρκετά κυκλοθυμική, οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της λειτουργούν περισσότερο με το ένστικτο και το συναίσθημα, παρά με την τετράγωνη λογική. Τονίζεται η ανάγκη για επιστροφή στο οικογενειακό περιβάλλον και γενικώς είμαστε πιο ευχαριστημένοι να δουλεύουμε στο χώρο του σπιτιού, να κάνουμε οικιακές εργασίες, να μαγειρεύουμε και να είμαστε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εξαιρετική για οικογενειακές συγκεντρώσεις, οτιδήποτε σχετίζεται με τροφή και συγγενικές σχέσεις με μεγαλύτερα άτομα.

Σελήνη στον Λέοντα: Μια περήφανη, θερμή, αισιόδοξη θέση για τη Σελήνη, ιδανική για διασκέδαση και δεξιώσεις, αλλά και με έντονες τάσεις δραματοποίησης των γεγονότων και των καταστάσεων, που όμως ευνοεί την προβολή. Μια Σελήνη που είναι κατά βάθος ρομαντική, λατρεύει την καλή ζωή, τις κοσμικότητες, τα πάρτι, τις τέχνες, τη δημιουργία σε κάθε της μορφή, αλλά κυρίως τον έρωτα και τα παιδιά. Ιδανική για εγκαίνια σε θέατρα, club, γενικότερα χώρους διασκέδασης.

Σελήνη στην Παρθένο: Εδώ η Σελήνη φοράει την πιο πρακτική και σκληροτράχηλη στολή της, είναι ιδανική για εργασίες με προσοχή στη λεπτομέρεια και όπου χρειάζεται μεθοδικότητα. Η εργασία και τα θέματα υγείας γίνονται προτεραιότητα και τις ημέρες που η Σελήνη περιδιαβαίνει το ζώδιο της Παρθένου, είναι πολύ καλές για να οργανώσουμε την καθημερινότητα ή να τελειώσουμε με εκκρεμότητες. Γινόμαστε πιο επικριτικοί με τους άλλους και με τον εαυτό μας, αναζητούμε την τελειότητα και επιτυγχάνουμε καλύτερα επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης. Ιδανική για ιατρικές εξετάσεις, για ενασχόληση με υγιεινή διατροφή και για καθαριότητα.

Σελήνη στον Ζυγό: Το σπίτι της Αφροδίτης είναι μια ευχάριστη θέση για τη Σελήνη αυτή, που διαπρέπει στις δημόσιες σχέσεις. Μια Σελήνη γλυκιά, ευγενική, θελκτική, αλλά και πολύ πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις, προκειμένου να μην διαταραχτεί η ισορροπία και η αρμονία στο περιβάλλον που βρίσκεται. Μια Σελήνη που αγαπά τους ανθρώπους, που ενδιαφέρεται για την ποιότητα και την ομορφιά του χώρου που ζει και εργάζεται και μάλιστα φημίζεται για την υψηλή αισθητική της. Τις μέρες που η Σελήνη περιδιαβαίνει το ζώδιο του Ζυγού θέλουμε να δημιουργήσουμε ζεστές σχέσεις με τους άλλους, έχουμε πιο ρομαντικό mood, και εκτιμούμε περισσότερο την τέχνη και την ομορφιά. Εξαιρετική θέση για συνεργασίες, διασκέδαση, διακόσμηση.

Σελήνη στον Σκορπιό: Τα συναισθήματα βαθαίνουν, γίνονται ιδιαίτερα έντονα και οι επιθυμίες είναι βασανιστικές, όταν δεν εκπληρώνονται, τις ημέρες που η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού. Η κτητικότητα και η ζήλια είναι τα βασικά συστατικά αυτής της Σελήνης. Είναι μια καλή θέση για να απομονωθούμε, να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να ξανασκεφτούμε τις προτεραιότητες μας. Τα παιχνίδια εξουσίας και η καχυποψία είναι πιο έντονα αυτές τις ημέρες, γι’ αυτό χρειάζονται αργές και μελετημένες αντιδράσεις. Οτιδήποτε σχετίζεται με έρευνα σε βάθος, αναζήτηση βαθύτερων αιτιών, ψυχανάλυση, σεξουαλικότητα ευνοείται.

Σελήνη στον Τοξότη: Μια ταξιδιάρα και ιδιαίτερα αισιόδοξη και ζωντανή θέση για τη Σελήνη που μας γεμίζει ανησυχία, διάθεση για επέκταση, αγάπη για τον Θεό, φιλοσοφικές και μεταφυσικές αναζητήσεις, αλλά κυρίως αγάπη για τους ξένους και το εξωτερικό. Ο ρεαλισμός και η πρακτικότητα δεν είναι τα ατού της Σελήνης αυτής, που μερικές φορές ίπταται στη χώρα του ιδεαλισμού, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου ή του μέτρου. Είναι όμως εξαιρετική θέση για ταξίδια (μακρινά) ή θέματα σπουδών και εκπαίδευσης. Έχει μια τάση προς την υπερβολή και το ρίσκο. Είναι θετική για διαλέξεις, μελέτη, σπορ, άσκηση.

Σελήνη στον Αιγόκερω: Πιο συντηρητική, σοβαρή, προσεκτική και ψύχραιμη θέση για τη Σελήνη. Δεν βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων, προτιμά να αφήσει τις πράξεις και τα έργα να υποκαταστήσουν τα λόγια ή τις αβρότητες. Η Κρόνια Σελήνη είναι μια Σελήνη που αγαπά τα υλικά αγαθά και δεν το κρύβει. Είναι εξαιρετική για επαγγελματικές υποθέσεις, όπου η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία. Θετική για οργάνωση και μεθοδικότητα στην έρευνα, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει απαισιόδοξη και αγχώδης. Οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστορία, τις πολιτικές και κοινωνικές υποθέσεις, αλλά και την κατασκευή και τα ακίνητα ευνοείται.

Σελήνη στον Υδροχόο: Από τα πιο συμπαθητικά φεγγάρια του ζωδιακού, με ιδιαίτερα φιλικό χαρακτήρα, που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις κοινωνικές μας συναναστροφές και επαφές. Ένα φεγγάρι που εμπνέει να τολμήσουμε το διαφορετικό και το πρωτότυπο στην καθημερινότητα μας. Σ’ αυτή τη θέση η Σελήνη αγαπά το καινούριο, το πρωτότυπο, το επαναστατικό, τις νέες τεχνολογίες και απεχθάνεται τις δεσμεύσεις ή την καταπίεση. Μην προσπαθείτε λοιπόν να επιβάλλετε τις απόψεις σας, γιατί θα βρείτε σθεναρή αντίδραση από το περιβάλλον.

Σελήνη στους Ιχθύς: Ονειροπόλα, αλλά γόνιμη και δημιουργική, η Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων, αυξάνει τη διαίσθηση μας, μας κάνει πιο συναισθηματικούς και ευάλωτους και τονίζει ιδιαίτερα τις κακές συνήθειες μας (ποτό, κάπνισμα κτλ.). Δεν είναι ιδιαίτερα καλή θέση για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, για να σκεφτούμε αντικειμενικά και χωρίς επιρροές, αλλά είναι εξαιρετική θέση για καλλιτέχνες, όσους χρειάζονται έμπνευση και δημιουργικό οίστρο. Καλή θέση για να απολαύσουμε μουσική, να βρεθούμε κοντά στη θάλασσα, να χορέψουμε, να προσευχηθούμε, αλλά και να βοηθήσουμε τους πιο αδύνατους από μας.