Ήλιος στην Παρθένο 23/08/2023 – 22/09/2023: Προτεραιότητες και προσοχή στις λεπτομέρειες

Ήλιος στην Παρθένο 23/08/2023 - 22/09/2023: Προτεραιότητες και προσοχή στις λεπτομέρειες

Ήλιος στην Παρθένο 23/08/2023 – 22/09/2023: Προτεραιότητες και προσοχή στις λεπτομέρειες

Ο Ήλιος, στο αέναο ταξίδι του στο ζωδιακό (όπως το βλέπουμε φυσικά από τον πλανήτη μας, γιατί ο Ήλιος δεν μετακινείται) προχωρά στις 23/08/2023, από το ζώδιο του Λέοντα, στο ζώδιο της Παρθένου. Μολονότι το καλοκαίρι δεν τελειώνει ακόμη, η ενέργεια μεταβάλλεται κι από την πύρινη, δημιουργική, αισιόδοξη και σταθερή ενέργεια του Ήλιου στον Λέοντα, προχωράμε στην πρακτική, λογική, παραγωγική, προσγειωμένη ενέργεια του Ήλιου στην Παρθένο.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο που συνδέεται στην αστρολογία με την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά

Υγεία

Όταν φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του ο Αύγουστος, οι περισσότεροι δρομολογούν να κάνουν έναν έλεγχο στην υγεία τους για να ξέρουν που βρίσκονται ή κάποιες εξετάσεις ρουτίνας. Είναι η περίοδος που εκτός από ιατρικές εξετάσεις, σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε στα θέματα της διατροφής ή της άσκησης. Είναι μια ιδανική εποχή για να χάσουμε κάποια κιλά αν παρεκτραπήκαμε το καλοκαίρι στις διακοπές, να αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες διατροφής, να βρούμε τον κατάλληλο γιατρό, θεραπευτή, γυμναστή και να εκπονήσει ένα πλάνο υγείας αυστηρά για μας τους ίδιους.

Εκπαίδευση

Από την άλλη, είναι η περίοδος που τα θέματα της εκπαίδευσης έρχονται σε προτεραιότητα. Ανοίγουν σχολεία, σχολές κι ακόμη κι όσοι έχουμε αποφοιτήσει χρόνια πριν, μπορεί να σκεφτόμαστε να ξανακαθίσουμε στα θρανία για ένα σεμινάριο, για μετεκπαίδευση, εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, υπολογιστών και γενικότερα ό,τι νιώθουμε την ανάγκη ο καθένας μας να το προσθέσουμε ως γνώση στην φαρέτρα του βιογραφικού του ή της ζωής του.

Εργασία

Εκτός από το «πίσω στα σχολεία» το μότο του Ήλιου στην Παρθένο είναι και «πίσω στην δουλειά», καθώς όλοι ετοιμάζονται να ξαναμπούν στην εργασιακή τους ρουτίνα ή να την αλλάξουν και να ψαχτούν περισσότερο με τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων, της προσοχής στη λεπτομέρεια, της οργάνωσης και της τελειομανίας.

Προτεραιότητες

Η θέση του Ήλιου στην Παρθένο είναι εξαιρετική για να οργανώσουμε τις προτεραιότητες μας, να θέσουμε μικρούς και εφικτούς στόχους και κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα προς την επίτευξη τους. Ακόμη, η θέση του Ήλιου στην Παρθένο, που θα κρατήσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι πάντα μια ιδανική εποχή για να ξεσκαρτάρουμε από το σπίτι ή το γραφείο ό,τι θέλουμε να κρατήσουμε και ό,τι δεν μας χρειάζεται πλέον και μπορούμε να το χαρίσουμε σε κάποιον που μπορεί να το έχει μεγαλύτερη ανάγκη απ’ ότι εμείς. Μην ξεχνάμε ότι η Παρθένος είναι και το ζώδιο της προσφοράς προς τους άλλους. Ένα καλό καθάρισμα στον χώρο μας, μια καλύτερη αρχειοθέτηση σε βιβλία, cd κτλ., ένας έλεγχος ακόμη και στα τρόφιμα που έχουμε στις αποθήκες ή την κουζίνα μας, για να είμαστε ασφαλείς ως προς τις ημερομηνίες λήξης, είναι πάντα μια καλή ιδέα για να ασχοληθούμε την εποχή της Παρθένου.

Τι να κάνετε την εποχή της Παρθένου;

  • Μια λίστα καταρχάς όπως αυτή εδώ για τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητα σας. Ο Ήλιος στην Παρθένο τρελαίνεται για λίστες!
  • Ασχοληθείτε διεξοδικά με τις σπουδές, βρείτε ένα πεδίο γνώσης που μπορεί να σας ενδιαφέρει να το ακολουθήσετε. Πλέον πολλά Πανεπιστήμια προσφέρουν μαθήματα και μέσω Skype ή Zoom ή ακόμη δι’ αλληλογραφίας και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Ψάξτε τα!
  • Οργανώστε καλύτερα τα οικονομικά, τα λογιστικά σας.
  • Πάρτε απόφαση να κόψετε μια κακή συνήθεια.
  • Οργανώστε τον χρόνο σας, ώστε να σας περισσεύει και ελεύθερος χρόνος για σας.
  • Καθαρίστε, διαλέξτε τα χρήσιμα, ανακυκλώστε τα άχρηστα ή προσφέρετε ό,τι είναι σε καλή κατάσταση και απλά το βαρεθήκατε.
  • Πάρτε ιατρικές οδηγίες πως να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας.
  • Βρείτε τρόπους εκγύμνασης ή ένα σπορ που μπορείτε να το ακολουθείτε και τους χειμερινούς μήνες.

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα πράγματα που ευνοεί να κάνετε ο Ήλιος στην Παρθένο.

Πώς θα επηρεάσει το ζώδιο σας;

ΚΡΙΟΣ

Η δουλειά, οι καθημερινές σας υποχρεώσεις και ευθύνες στο σπίτι και την οικογένεια, οι σπουδές ή ό,τι άλλο κάνετε καθημερινά και του αφιερώνετε πολύτιμο χρόνο, θα σας απασχολήσουν περισσότερο αυτή τη περίοδο. Σε γενικές γραμμές, θα έχετε μια πιο κοπιαστική καθημερινότητα με χιλιάδες πράγματα να ασχοληθείτε κάθε της στιγμή. Από την άλλη, είναι μια περίοδος που πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, κάνοντας έναν έλεγχο υγείας ή υιοθετώντας πιο υγιεινή διατροφή και κάποιες  ώρες εκγύμνασης σε εβδομαδιαία βάση. Στα θέματα της δουλειάς μπορεί να γίνετε πιο παραγωγικοί και να έχετε επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε και ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο, που μπορεί να αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας στην καθημερινότητα σας με τα γνωστά τερτίπια του: καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις, αναβολές.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ήλιος περνά σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας την Παρθένο, μέσα στον τομέα του ηλιακού σας ωροσκοπίου που κυβερνά την ερωτική σας ζωή, το σεξ, τη διασκέδαση, τα χόμπι, τα σπορ, τη φήμη, τα παιδιά. Κι αν μη τι άλλο, αυτό είναι πάντα καλά νέα για το ζώδιο σας που αγαπά την καλή ζωή. Ένας νέος κόσμος εμπειριών ανοίγεται μπροστά σας και περιμένει να τον ανακαλύψετε. Αν είστε μόνες-οι μπορεί να προκύψουν φλερτ, να έχετε πιο όμορφες στιγμές με τους φίλους, τα παιδιά σας αν είστε γονείς και γενικά θα αυξηθούν οι ευκαιρίες να διασκεδάσετε με την καρδιά σας. Θα είναι μια ευχάριστη επιρροή μέσα σε ένα αρκετά κουραστικό πλαίσιο των τελευταίων εβδομάδων. Σαφώς βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στο ίδιο ζώδιο θα είναι ανάδρομος και ο Ερμής που αυτό κάπως ψαλιδίζει το πολύ καλό που θα μπορούσατε να πάρετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αντίθετα με την εξωστρεφή κι ενθουσιώδη φύση σας, η εποχή της Παρθένου για το δικό σας ζώδιο είναι μια περίοδος με έμφαση κυρίως στο σπίτι, την οικογένεια και είναι πιο εσωστρεφής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι αρνητικό, απλώς η εποχή της Παρθένου σας καλεί να δώσετε την προσοχή και την ενέργεια σας στο σπίτι σας, να περάσετε χρόνο με την οικογένεια ή τον σύντροφό σας, να συνδεθείτε με τις ρίζες σας και να εστιάσετε στο παρελθόν. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να ξεκουράζεστε πιο πολύ για φορτίσετε τις μπαταρίες σας, αλλά και να περιποιηθείτε το περιβάλλον του σπιτιού σας. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει και την απόφαση για μια μετακόμιση ή για ένα νέο ξεκίνημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μια πιο ενθουσιώδης, εξωστρεφής, επικοινωνιακή περίοδος ξεκινά για το δικό σας ζώδιο που θα διαρκέσει μέχρι τις 22/09. Η εποχή της Παρθένου σας βρίσκει σε μια φρενίτιδα από πλευράς ρυθμών, με πολλές επαφές, συναντήσεις για επαγγελματικά θέματα, συσκέψεις, μετακινήσεις, διαπραγματεύσεις, εμπορικές δοσοληψίες, αγορές μέσων επικοινωνίας ή μεταφορικών μέσων. Από την άλλη, μπορεί να έχετε πολλές επαφές με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες ή να ακούτε διαφορετικές γνώμες, απόψεις, εμπειρίες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε και ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 15/09, έτσι πιθανώς πολλά πράγματα να μην ολοκληρώνονται σε αυτό το διάστημα. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να δίνετε μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες.

ΛΕΩΝ

Τα γενέθλια σας έφτασαν στο τέλος τους και τώρα είναι η στιγμή να συγκεντρωθείτε στα πρακτικά θέματα της δουλειάς, των σχέσεων, των οικονομικών. Πρέπει να δείτε τι είναι σημαντικό για σας και να βάλετε προτεραιότητες, δίνοντας την ενέργεια σας σε αυτά που είναι πραγματικά ουσιώδη. Είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε τροποποιήσεις, αλλαγές και οτιδήποτε χρειάζεται για να είστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά, αλλά να εστιάσετε και στην αύξηση των κερδών σας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχετε και μια νέα πρόταση που να έχει κι ένα ιδιαίτερα θετικό οικονομικό όφελος. Επειδή όμως παράλληλα με τον Ήλιο στην Παρθένο έχουμε και ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές. Χρειάζεται να είστε πιο υπομονετικοί μέχρι τις 15/09.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ξεκινά η εποχή σας αγαπητοί μου Παρθένοι. Τα γενέθλια σας, η προσωπική σας Πρωτοχρονιά. Είναι η στιγμή να κάνετε τους απολογισμούς σας, να πάρετε τις αποφάσεις σας και να δείτε τι καινούριο θέλετε να υλοποιήσετε στην καινούρια γενέθλια χρονιά σας. Είναι μια νέα δουλειά; Μια νέα σχέση; Θέλετε να γίνετε πιο γνωστοί στον κλάδο που δραστηριοποιείστε; Να ανοίξουν οι δουλειές σας και να επεκταθείτε; Ή να πάρετε ένα πτυχίο; Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, η καινούρια γενέθλια χρονιά σας υπόσχεται να σας βοηθήσει να τον υλοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο αρκεί αν είστε πειθαρχημένοι. Το σημαντικό είναι να πάρετε την απόφαση και να θέσετε τους σωστούς στόχους. Στα συγκεκριμένα γενέθλια βέβαια μέχρι τις 15/09 έχετε και την ταυτόχρονη επιρροή του ανάδρομου Ερμή στο ζώδιο σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεμπερδεύετε οριστικά με θέματα του παρελθόντος που σας κυνηγούν και δεν σας επιτρέπουν να πάτε μπροστά.

ΖΥΓΟΣ

Πάντα κάθε χρόνο όταν ξεκινά η εποχή της Παρθένου, λίγο πριν αρχίσουν τα δικά σας γενέθλια, ξεκινά μια πιο εσωτερική, εσωστρεφής και μοναχική περίοδος για σας. Σε αυτό το διάστημα το σύμπαν σας καλεί να ηρεμήσετε λίγο, να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας και τις προσωπικές σας επιδιώξεις, να ασχοληθείτε με την υγεία σας σωματική και πνευματική, να ξεκουραστείτε και φυσικά να κάνετε τους απολογισμούς σας για τη χρονιά που φεύγει, κοιτάζοντας όχι μόνο τα δύσκολα, αλλά και όλα αυτά που καταφέρατε για να φτάσετε εδώ. Δεν είναι μια περίοδος που πρέπει να πιέσετε τα πράγματα, απλά να απολαύσετε τη διαδρομή της ζωής σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η εποχή της Παρθένου σημαίνει πάντα μια καλύτερη περίοδο για σας, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και με έμφαση στις σχέσεις σας, κυρίως τις φιλικές, αλλά και τους νέους στόχους σας. Σε ένα δύσβατο τοπίο που υπάρχουν αρκετά πράγματα που σας απασχολούν και δοκιμάζουν τις αντοχές σας καθημερινά, το να έχετε μια θετική επιρροή από τον Ήλιο στην Παρθένο μόνο καλό μπορεί να είναι. Η Παρθένος είναι για σας το ζώδιο που κυβερνά τους φίλους, τις κοινωνικές σας επαφές, τον κύκλο σας, τις ομάδες στις οποίες δραστηριοποιείστε, τους ανθρώπους που έχετε κοινές αντιλήψεις, ιδέες, απόψεις, στόχους. Με τον ανάδρομο Ερμή που θα κινείται παράλληλα με τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 15/09, θα έχετε επαφές με άτομα που διαδραμάτισαν έναν πιο σπουδαίο ρόλο στο παρελθόν σας ενώ θα μπείτε και σε διαδικασία ξεκαθαρισμάτων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η εποχή της Παρθένου είναι πάντα μια εποχή που εστιάζετε στους επαγγελματικούς σας στόχους, στα θέματα της καριέρας και που φυσικά κουράζεστε περισσότερο προκειμένου να υλοποιήσετε τους φιλόδοξους στόχους σας. Είναι μια περίοδος που σας βλέπουν περισσότερα μάτια κι αυτό σημαίνει ότι θα ακούσετε και πολλές γνώμες και απόψεις για τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας. Αν λοιπόν έχετε μια καλή απόδοση, αυτό σημαίνει ότι θα ακούσετε και καλά λόγια, αλλά πιθανώς έχετε και την ευκαιρία μια προαγωγής. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι παράλληλα με τον Ήλιο στην Παρθένο, έχουμε και ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο που δημιουργεί καθυστερήσεις, αναβολές ή και μικροπροβλήματα. Ακόμη όμως κι αν τελειώσει κάτι μην ανησυχείτε, διότι θα το αντικαταστήσετε με κάτι που σας αξίζει περισσότερο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το ζώδιο της Παρθένου είναι ένα φιλικό προς το δικό σας γήινο ζώδιο και όταν έρχεται η εποχή του, πάντα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γίνεστε πιο τολμηροί και πιο αποφασιστικοί ψάχνοντας την επόμενη περιπέτεια σας ή το επόμενο ταξίδι. Το να αλλάξετε παραστάσεις είτε πηγαίνοντας σε μια άλλη χώρα, μια άλλη πόλη ή ακόμη και στο νεοφερμένο καφέ ή εστιατόριο της πόλης σας, είναι κάτι που σας ενθουσιάζει αυτή την περίοδο. Το ίδιο και το να αποκτήσετε νέες γνώσεις, να ψάξετε τι καινούριο θα σπουδάσετε ή πώς θα ακονίσετε τις ικανότητες και το μυαλό σας. Νέοι άνθρωποι θα μπουν πιο εύκολα στη ζωή σας και μολονότι ως μεταβλητό το ζώδιο της Παρθένου και ταυτόχρονα με την ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ίδιο ζώδιο, δεν υπόσχεται ότι θα μείνουν για πάντα, σίγουρα υπόσχεται ότι έχουν να σας διδάξουν κάτι καινούριο όχι μόνο για τον κόσμο, αλλά και για σας τους ίδιους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το ζώδιο του Τοξότη δεν είναι ιδιαίτερα συμβατό με την αέρινη και εγκεφαλική φύση σας, όμως πάντα είναι ένα ζώδιο που σας συγκινεί και σας ενθουσιάζει με την ενέργειά του. Για σας τους Υδροχόους η περίοδος της Παρθένου συνδέεται με θέματα που αφορούν στα οικονομικά, αλλά και την ερωτική σας ζωή και για να είμαι πιο ακριβής, τα βαθιά σας συναισθήματα στις σχέσεις. Από τώρα μέχρι τις 22/09 θα εξετάσετε προσεκτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στις οικονομικές σας συναλλαγές, οτιδήποτε σχετίζεται με χρέη, κάρτες, οφειλές, κληρονομιές, επενδύσεις, ασφάλειες, προσδοκώντας να κλείσετε «τρύπες» και να βρεθείτε με κέρδη. Από την άλλη, είναι μια περίοδος εμβάθυνσης στις προσωπικές σχέσεις και στις νέες γνωριμίες με ερωτικό-σεξουαλικό χαρακτήρα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Παρθένος είναι το απέναντι ζώδιο από το δικό σας και η αλήθεια είναι ότι μοιράζεστε αρκετά κοινά μαζί του. Όταν έρχεται η εποχή της Παρθένου για σας αυτό σημαίνει «σχέσεις». Είτε πρόκειται για τις προσωπικές σας σχέσεις είτε για τις επαγγελματικές. Και πράγματι μέχρι τις 22/09 κάποιοι από σας μπορεί να μπείτε σε μια νέα σχέση, μπορεί να κάνετε έναν στενό φίλο, να μπείτε σε μια νέα συνεργασία. Οι προτάσεις θα είναι αρκετές. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής του Ήλιου στην Παρθένο θα έχουμε παράλληλα και ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο. Έτσι μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να επαναξιολογήσετε παλιότερες σχέσεις και συνεργασίες ενώ δεν είναι απίθανο να έχετε επαφές με άτομα από το παρελθόν σας. Με κάποιο τρόπο οι άλλοι στη ζωή σας θα σας απασχολήσουν δεόντως αυτό το διάστημα, στο οποίο θα νιώθετε ότι πολλά εξαρτώνται από εκείνους κι όχι από σας. Το στοίχημα της περιόδου της Παρθένου που είναι πιο εξωστρεφής, είναι να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο εγώ και το εμείς.