Άρης στον Ζυγό 27/08/2023 – 12/10/2023: Τα 4 ζώδια που θα είναι ανταγωνιστικά και θα τα θέλουν όλα δικά τους

Άρης στον Ζυγό 27/08/2023 - 12/10/2023: Τα 4 ζώδια που θα είναι ανταγωνιστικά και θα τα θέλουν όλα δικά τους

Άρης στον Ζυγό 27/08/2023 – 12/10/2023: Τα 4 ζώδια που θα είναι ανταγωνιστικά και θα τα θέλουν όλα δικά τους

Ο Άρης, ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει το πάθος, τη σεξουαλικότητα, την ενέργεια, τη δράση, τον τρόπο που διεκδικούμε, περνά στις 27 Αυγούστου 2023 στον Ζυγό και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2023 που θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο η ενέργεια του θα αλλάξει, καθώς θα βρίσκεται σε ένα περιβάλλον πιο κομψό και ευγενικό και θα δίνει τις μάχες του με όπλο τη διπλωματία.

Από τη νέα του θέση επηρεάζονται όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού, αλλά στις επάλξεις θα είναι περισσότερο τα 4 παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι.

Η διπλωματία στα καλύτερα της

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων, της συνεργασίας και της αρμονίας και ο Άρης δε νιώθει άνετα σε αυτό το περιβάλλον, γι’ αυτό και θεωρείται ως θέση αδυναμίας για αυτόν τον «παθιασμένο» πλανήτη. Ο Άρης στον Ζυγό δεν μπορεί να απλώσει το χέρι και να αρπάξει αυτό που θέλει παρορμητικά και επιθετικά, δεν μπορεί να επιβληθεί με αγένεια, βία και προσβολές. Πρέπει να το συζητήσει, να διαπραγματευτεί, να παζαρέψει. Σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα που έχει το ζώδιο του Ζυγού, καταλαβαίνετε πως οι συζητήσεις και οι συναντήσεις θα είναι ατέλειωτες, ενώ τα επιχειρήματα αστείρευτα. Όμως ο Άρης στον Ζυγό ξέρει να αιτιολογεί και στο τέλος να πείθει. Ξέρει να κερδίζει με τα λόγια του, να γίνεται μελοδραματικός αν χρειαστεί και βέβαια χειριστικός. Με τον Άρη στον Ζυγό μπορεί να ειπωθούν οι πιο σκληρές αλήθειες από τα πιο ήρεμα και χαμογελαστά χείλη.

Σχέσεις, συμφωνίες και ομορφιά

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 12 Οκτωβρίου 2023, που ο Άρης θα βρίσκεται στον Ζυγό, είναι το κατάλληλο διάστημα για να γεφυρώσετε τις διαφορές και να επιτύχετε ισορροπία στις σχέσεις σας. Να επιδιώξετε συμφωνίες και συνεργασίες και να βρείτε τη χρυσή τομή αν υπάρχουν διαφωνίες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τις 15/09/2023 έχουμε ανάδρομη φαινομενικά πορεία για τον Ερμή που αυτό σημαίνει ότι τις τελικές αποφάσεις και τις υπογραφές πρέπει να τα ορίσουμε μετά τις 16/09/2023. Για να διαπραγματευτείτε όρους παλιότερων συμβολαίων και να επαναξιολογήσετε συμφωνίες και σχέσεις δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μέχρι τις 15/09/2023. Με αυτή τη θέση του Άρη θα μας απασχολήσει η δικαιοσύνη και η ισότητα, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε συλλογικό. Θα είμαστε πιο πρόθυμοι να παλέψουμε για το δίκαιο, όχι μόνο το δικό μας, αλλά και των συνανθρώπων μας. Επίσης, είναι το κατάλληλο διάστημα να ασχοληθούμε με την εμφάνιση μας και το πώς θα δείχνουμε πιο όμορφοι και γοητευτικοί. Να αγοράσουμε είδη πολυτελείας και τέχνης, αλλά και να διασκεδάσουμε, να φλερτάρουμε και να έρθουμε πιο κοντά με σεβασμό προς τους άλλους. Αγορές βέβαια και κούρες ομορφιάς μετά τις 05/09/2023 για να έχει γυρίσει σε ορθή πορεία και η Αφροδίτη.

Οι κύριες όψεις του Άρη από τον Ζυγό

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Άρης στον Ζυγό θα σχηματίσει δευτερεύουσες όψεις (κυρίως χιαστί με τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα) αλλά μία είναι αυτή που θα μας «ταράξει». Στις 9 Οκτωβρίου 2023, τρεις ημέρες πριν εγκαταλείψει το ζώδιο του Ζυγού, ο Άρης θα σχηματίσει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα και καλό θα ήταν να σημειώσετε αυτή την ημερομηνία γιατί είναι «SOS». Αυτή η όψη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και να μας κάνει ανεξέλεγκτους, βίαιους, προσβλητικούς, αδίστακτους και ζηλιάρηδες. Οι αντιδράσεις μας θα είναι υπερβολικές, δεν θα σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και θα τα θέλουμε όλα δικά μας. Μπορεί να μπλέξουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις, να πέσουμε θύματα βίας και χειρισμού, να μην υπολογίσουμε καλά τα όρια και τις προθέσεις των άλλων και να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια μας. Επίσης, μπορεί να γίνουμε σπάταλοι, παρορμητικοί και να μας πιάσει καταναλωτική μανία. Καλό θα ήταν να αποφύγετε όσο μπορείτε να έρθετε σε αντιπαράθεση για οποιονδήποτε λόγο, να μην εμπλακείτε σε διαπραγματεύσεις γιατί δεν θα βρείτε ευήκοα ώτα και να μην εμπιστεύεστε άτομα που δεν γνωρίζετε καλά τις προθέσεις τους. Ακόμη, μπορεί τα άτομα που έχουν δύναμη και εξουσία στα χέρια τους να προσπαθήσουν να επιβληθούν με κάθε τρόπο, αφού τα παιχνίδια ελέγχου θα δίνουν και θα παίρνουν. Οι διαμάχες θα είναι έντονες και μπορεί να υπάρξει κορύφωση πολεμικών συρράξεων.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από τη διέλευση του Άρη στον Ζυγό

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης σας και όταν βρίσκεται απέναντί σας στον Ζυγό δεν μπορεί να εκφράσει τη δυναμική του. Εσείς θέλετε πόλεμο και ο Ζυγός διπλωματία και αυτό σημαίνει ότι ίσως να νιώθετε πως σας έχουν κοπεί τα φτερά. Ο Άρης από τον Ζυγό επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας και θα πρέπει να δώσετε χρόνο και χώρο στους άλλους και να ασχοληθείτε με τις ανάγκες τους. Οι άλλοι θα έχουν λόγο στη ζωή σας και στις αποφάσεις σας και αυτό θα σας πιέσει, διότι εσείς έχετε μάθει να είστε πρωταγωνιστές και ίσως βγάλετε έντονο ανταγωνισμό. Ο συμβιβασμός όμως είναι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξετε, όσο και αν δεν σας πάει, αν θέλετε να αποφύγετε τις εντάσεις. Επίσης, θα είναι μια περίοδος όπου οι επαφές με τους άλλους θα είναι πολλές, όπως και οι απαιτήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου» αυτό θα είναι το μότο σας για το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Ζυγό, αφού όλη σας η ενέργεια θα δοθεί στο σπίτι και στην οικογένεια. Μπορεί να κάνετε βελτιώσεις στο ακίνητο που μένετε ή ανακαινίσεις. Επίσης, ίσως ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του σπιτιού ή μπορεί να ψάχνετε να αγοράσετε είτε να πουλήσετε κάποιο σπίτι ή να μετακομίσετε και να έχετε αυτό ως προτεραιότητα. Ακόμη, μπορεί να προκύψουν κάποια οικογενειακά θέματα ή να επανέλθουν στο προσκήνιο κάποια άλυτα προβλήματα από το παρελθόν (θα είναι και ο Ερμής ανάδρομος μέχρι τις 15/09) και να χρειαστεί τώρα να βρείτε τις λύσεις και να κάνετε διάλογο με τους συγγενείς σας. Ακόμη, με τον Άρη στον Ζυγό μπορεί να έχετε έντονο το αίσθημα του ανικανοποίητου και τίποτα να μην σας ευχαριστεί και να γκρινιάζετε λίγο παραπάνω.

ΖΥΓΟΣ

Μια φορά, περίπου, ανά δύο χρόνια ο Άρης κάνει την επίσκεψή του σε κάθε ζώδιο και τώρα ήρθε η σειρά σας. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες περίπου θα τον φιλοξενείτε και θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση αλλά και τρέξιμο. Κάθε μέρα θα έχετε να κάνετε πολλά και οι προκλήσεις δεν θα λείπουν από την ημερήσια διάταξη. Όμως, θα έχετε και την όρεξη να ανταποκριθείτε σε όλα. Θα είστε ευέλικτοι, πρόθυμοι, γεμάτοι ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα θα θέλετε να γίνετε το δικό σας και θα δίνετε τις μάχες σας προς αυτή την κατεύθυνση. Θα νιώθετε πιο δυνατοί και πρωταγωνιστές και θα είστε λίγο πιο εριστικοί και ξεροκέφαλοι. Δεν θα δέχεστε αντιρρήσεις και θα επιμένετε μέχρι να πείσετε τους άλλους και να τους αποδείξετε ότι έχετε δίκιο. Όπως καταλαβαίνετε θα συναντήσετε σθεναρές αντιστάσεις και αντιδράσεις, οπότε θα πρέπει να εξαντλήσετε τα αποθέματα διπλωματίας που διαθέτετε. Παράλληλα, όλη αυτή την περίοδο να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας, διότι θα είστε πιο ευάλωτοι και καλό θα είναι να προσπαθείτε να ξεκουράζεστε και να τονώνετε το ανοσοποιητικό σας, καθώς θα είναι μια εξαντλητική περίοδος για εσάς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Άρη από τον Ζυγό στο υψηλότερο σημείο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 10ο οίκο, απογειώνονται οι φιλοδοξίες σας και ανεβάζετε τον πήχη πολύ ψηλά. Σίγουρα δεν θα είναι περίπατος, θα έχετε περισσότερο άγχος και πίεση, αλλά και εξελίξεις στον τομέα της καριέρας και της οικογένειας. Θα είναι ένα κουραστικό διάστημα, με έντονο ανταγωνισμό και με πολλές ευθύνες, αλλά εσείς θα προσπαθήσετε να αντεπεξέλθετε σε όλες τις προκλήσεις. Επειδή θα είστε πιεσμένοι και με τεράστιο άγχος, ίσως κλονιστούν οι σχέσεις σας με κάποιον ανώτερο στη δουλειά ή με τους γονείς σας, ή αν είστε εσείς γονείς με τα παιδιά σας. Οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κουβέντες που κάνετε και στο πώς εκφράζεστε. Επίσης, να προσέχετε την υγεία σας, διότι θα είστε πιο ευάλωτοι.